Dodaj do ulubionych

pomocu czy ktoś zna taki lek?

IP: *.chello.pl 10.11.09, 21:03
DosTałam receptę na lek przeciwmigrenowy, ale farmaceuta nie może odczytać
recepty...
ma dzialanie podobne jak cinie ale podobno jest tańszy. też w opakowaniu 6
tabletek 50mg.

nazwa: Fri...g... w przybliżeniu Frichig...Fridvig.
czy coś to komuś mówi?
Obserwuj wątek
    • Gość: meg22 Re: pomocu czy ktoś zna taki lek? IP: *.smrw.lodz.pl 10.11.09, 21:49
      Jedyny lek podobny do tego o czy piszesz to Frova
      • Gość: kasia Re: pomocu czy ktoś zna taki lek? IP: *.chello.pl 10.11.09, 22:04
        dzięki, ale to nie ten :(
        to jakaś bowość podobno
        • minniemouse Re: pomocu czy ktoś zna taki lek? 11.11.09, 00:57
          Tez nie wiem - niech farmaceuta albo ty zadzwoni do lekarza i
          poprosi o przeliterowanie, a ciebie tutaj tez poprosimy o dokladna
          nazwe, przyda sie.

Minnie
        • Gość: zosia37 Re: pomocu czy ktoś zna taki lek? IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 15:28
          znam Frimig. biore na migrene gdy mam silny atak bolu. pomaga. super dzialanie. dosyc drogi /2 sztuki tab. 20zl. lub 6sztuk za 56zl
          • Gość: Joanna Re: pomocu czy ktoś zna taki lek? IP: *.ip.netia.com.pl 30.01.12, 11:34
            Frimig teraz jest tańszy, 6 tabletek 45 złotych, a cinie 79. Zapytam dziś lekarza, czy to dobry odpowiednik. Ta cena jest w aptekach Dbam o Zdrowie, a jeśli ktoś jest z Łodzi to znam jeszcze tańszą aptekę
        • Gość: Sylwia Re: pomocu czy ktoś zna taki lek? IP: *.devs.futuro.pl 21.03.12, 21:40
          Nowy lek przeciw migrenowy to Frimig
    • nessie-jp Re: pomocu czy ktoś zna taki lek? 11.11.09, 13:38
      Na F są jeszcze Forcet i Formigran, ale nie są tańsze od Cinie...
    • anthonka FRIMIG 11.11.09, 13:54
      Nowy sumatryptan. Jeszcze nie próbowałam
      • minniemouse Re: FRIMIG 12.11.09, 05:42
        ze$ebiste :D

wszedzie bym sie tego spodziewala w 'necie znalezc ale nie na naszym
        Forum Humorum, i to jedynie! :)

"Sumatriptanum: Frimig (Orion) to aktualnie 12. zarejestrowana
        marka
        sumatriptanu.
        Na rynku jest obecnych 5 leków: Imigran
        (GlaxoSmithKline; lek
        oryginalny), Sumamigren (Polpharma), Sumigra (Sandoz), od lutego
        2007 Cinie
        (Zentiva) i od kwietnia 2008 Triptagram (Actavis). Nie zostały
        jeszcze
        wprowadzone do sprzedaży preparaty: Amigrenex (Temapharm), Illument
        (Pliva
        Kraków), Migropar (Polviva), SumaGen (Generics), Sumatriptan-1A
        Pharma,
        Sumatriptan Stada. Skreślono z Rejestru: TriptaHexal (Sandoz)."

https://forum.gazeta.pl/forum/w,384,100402115,,Co_robicie_kiedy_boli_W
        as_glowa_.html?v=2

Minnie
        • niu_82 Re: FRIMIG 06.03.10, 21:09
          Chciałam zapytać jak się spisuje ten FRIMIG, bo skoro jest najtańszy, to może by
          warto spróbować... długo zażywałam Cinie, ale mam po nim tyle skutków ubocznych,
          że przerzuciłam się na trochę droższy Triptagram i jestem zadowolona. Ale
          różnica między TRIP a Frimigiem jest wyraźna... w DOZ Frimig 6x100mg kosztuje
          66zł, zaś ta sama ilość Triptagramu prawie 90 zł...
          • annthonka Re: FRIMIG 07.03.10, 01:16
            Frimig jest chyba ciężko dostępny. Dwa razy zamawiałam na DOZ-ie i za żadnym
            razem go nie dostałam, mimo że na stronie widniał jako dostępny. W aptece też
            kilka prób zakończyło się niepowodzeniem, więc i tak skończyło się na Cinie.
            Może któraś z Was miała więcej szczęścia?
            • Gość: niu_82 Re: FRIMIG IP: 213.227.102.* 08.03.10, 08:47
              Aaa to nie przypuszczałam. Nie wiem jeszcze co zamówię, pewnie Triptagram.
              • niu_82 Re: FRIMIG 29.03.10, 17:39
                Jak na razie zażyłam dwie dawki Frimig, po 50 mg każda. To za mało, żeby
                wyciągnąć jakieś wnioski, chociaż na tym etapie wydaje mi się, że "ucisk
                szczęki" mam po nim najsilniejszy. Pewnie się przerzucę na ten lek, z powodu ceny.
                Zamawiałam na DOZ.
                • Gość: aliczee Re: FRIMIG IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.06.10, 20:36
                  Zażywam go od paru miesięcy, tańszy niż Cinie
                  Skuteczność taka sama, tyle że tańszy , o 10zł

• niu_82 Re: FRIMIG 20.03.11, 17:05
                    No i chyba skończyło się stosowanie Frimig, moja idylla z tym najtańszym lekiem trwała rok, teraz go chyba wycofali z doz-u :-/
                    • Gość: AS Re: FRIMIG IP: *.ghnet.pl 01.04.11, 13:08
                      ładnie mi tańszy... 50 zł za 5 czy 6 tabletek... ;(( ale prawdą jest że najlepszy, podobno nie biorą apteki bo termin ważności tego co jest w hurtowniach jest do maja i nie chcą z tym zostać
                    • nina_4 Re: FRIMIG 07.05.11, 23:48
                      Ale może ktoś wie gdzie jeszcze w Polsce można dostać ten lek.
                      Baaaardzo proszę o odpowiedź. To NAJTAŃSZY tryptan.
                      • minniemouse Re: FRIMIG 08.05.11, 10:53
                        no ja nie wiem, ale probowalas poguglowac???

Minnie
                      • Gość: Gośka Re: FRIMIG IP: *.lubzel.com.pl 06.06.11, 09:20
                        W obecnej chwili w Lublinie Frimig w aptece na ul . Narutowicza ok.22,00
                        • Gość: Sylwia Re: FRIMIG IP: *.devs.futuro.pl 21.03.12, 21:45
                          Pani w aptece gdzie zawsze kupowałam Cinie zaproponowała mi Frimig 100 mg 2 tabl 18,79 zł
                      • Gość: margola Re: FRIMIG IP: *.szczecin.mm.pl 02.07.12, 18:19
                        Najprędzej przez internet w aptece DOZ.pl
                        6 szt. ok.36zł
            • Gość: margola Re: FRIMIG IP: *.szczecin.mm.pl 02.07.12, 18:16
              Zawsze zamawiam przez DOZ.pl ale przez internet jak nie ma w magazynie lokalnym to sprowadzają z centralnego :) Dobrze jest mieć mały zapas i jak nie ma w danym momencie to na maila przyjdzie info o dostępności - internet ułatwia życie nawet z migreną :):) Powodzenia
          • Gość: margola Re: FRIMIG IP: *.szczecin.mm.pl 02.07.12, 18:13
            Ja używam od kilku lat Frimig 50mg za 6 szt.płacę 34,59 zamawiając przez internet w aptece DOZ.PL
            Kupując normalnie w aptece jest drożej. Lek dzieła rewelacyjnie, ale ważne jest żeby nie dopuścić do silnego bólu, przy pierwszych objawach wziąć tabletkę, dobrze jest sie troszkę poruszać aby poprawić krążenie wtedy działa szybciej :) Nie potrzeba brać od razu 100mg bo to duża dawka i skutki uboczne mogą być mocno odczuwalne.
      • Gość: margola Re: FRIMIG IP: *.szczecin.mm.pl 02.07.12, 18:09
        Ja używam od kilku lat Frimig 50mg za 6 szt.płacę 34,59 zamawiając przez internet w aptece DOZ.PL
        Kupując normalnie w aptece jest drożej. Lek dzieła rewelacyjnie, ale ważne jest żeby nie dopuścić do silnego bólu, przy pierwszych objawach wziąć tabletkę, dobrze jest sie troszkę poruszać aby poprawić krążenie wtedy działa szybciej :)
    • Gość: Kasia Re: pomocu czy ktoś zna taki lek? IP: *.tuchola.vectranet.pl 27.05.12, 11:43
      kasia- ten lek to Frimig 100mg 6 tabletek kosztuje 50 zlotych a cinie 100mg aż 80 zł ma te same działanie cierpię na migrenę bardzo długo i jest ten lek godny uwagi pozdrawiam Kasia
      • Gość: Mateusz1991 Re: pomocu czy ktoś zna taki lek? IP: *.esnet.pl 05.07.13, 12:42
        Migrena nie jest chorobą samą w sobie a symptomem zlej pracy organizmu, jezeli chcesz sie pozbyć podłoża problemu a nie łykać tabletki ktore tylko dadzą chwilowa ulge ale beda jednoczesnie popychaly problem dalej, odezwij sie na maila a opowiem Ci jak to wyglada z punktu widzenia medycyny komorkowej, a nie konwencjonalnej ktora chce utrzymać was w chorobie jak najdluzej bo wtedy beda z was wieksze pieniadze, Szejnamat@gmail.com
    • Gość: Migrażynka Re: pomocu czy ktoś zna taki lek? IP: *.elsnet.pl 14.09.12, 20:14
      FRIMIG najtańszy lek na migrene niestety od kilku tygodni niedostepny, prawdopodobnie firma produkująca lek zbankrutowala :(
      • venus22 Re: pomocu czy ktoś zna taki lek? 18.09.12, 01:15
        dlaczego miala zbankrutowac??
        czasami tylko kontrakt jest podpisany na iles tam lat. i sie konczy. wraz z produkcja.
        albo chwilowe braki w magazynie.

Minnie
    • Gość: Ania Re: pomocu czy ktoś zna taki lek? IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.12, 17:11
      frimig - dla mnie rewelacja- 30-45 min i po bólu - ale dostępność prawie zerowa
      • anna205 Re: pomocu czy ktoś zna taki lek? 03.10.12, 11:24
        Ja dopiero niedawno go odryłam, farmaceuta mi zaproponował bo nie było Cinie, a na cinie miałam receptę. W mojej aptece dostępny bez problemu, z tym że ja mam po nim mdłości, ale da się przetrzymać. Ze względu na cenę bede go dalej używać. W sumie po summamigrenie miałam duszności, a on cenę to miał w ogóle z kosmosu...
        Spróbujcie w tych aptekach: www.mediqpolska.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka