12.10.10, 19:13
Dzisiaj byłam u neurologa i dostałam receptę na nowy dla mnie tryptan Amigrenex 50 mg (jeszcze go nie brałam).
Wykupiłam go w aptece (nawet tani jak na tryptan za dwie tabletki zapłaciłam ok. 16 zł).
Oglądam to opakowanie i na opakowaniu pisze, że są w nim dwie tabletki (miały byc dwie, tak mi też mówił lekarz), a mi wychodzi, że są w listku cztery tabletki.
Nie mam na razie potrzeby zazyc i dlatego nie chcę "wyskubywac" z listka tabletki, ale listek podzielony jest na cztery części i wygląda tak jakby w każdej części była tabletka.
Listek nie jest przezroczysty i nie widac tabletek.
Czy ktoś może używał Amigrenxu i wie jak to jest z tymi tabletkami i może mnie oświecic?
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: Amigrenex 12.10.10, 19:16
      Dopóki nie wydłubiesz, to się nie dowiesz :) Może być tak, że z oszczędności wykorzystują identyczne opakowanie do wersji 2-tabletkowej i 4-tabletkowej, tylko w 2-tabletkowej połowa tych pojemniczków na tabletki będzie pusta.
      • stef63 Re: Amigrenex 12.10.10, 19:21
        Masz rację, dopóki nie wydłubię to się nie dowiem.
        Jak mnie tylko dopadnie migrena to zaraz zużyję i napiszę jak to jest z tymi tabletkami.
        • nessie-jp Re: Amigrenex 12.10.10, 19:55
          Napisz, bo ciekawa jestem :)

A może przez pomyłkę jednak sprzedali ci czwórkę w cenie dwójki?
      • stef63 Re: Amigrenex 24.10.10, 14:03
        nessie-jp napisała:

> Dopóki nie wydłubiesz, to się nie dowiesz :) Może być tak, że z oszczędności wy
        > korzystują identyczne opakowanie do wersji 2-tabletkowej i 4-tabletkowej, tylko
        > w 2-tabletkowej połowa tych pojemniczków na tabletki będzie pusta.
        >

Jest dokładnie tak jak piszesz. Są dwie tabletki w opakowaniu, a dwa miejsca są puste.
        Tabletki są bardzo małe, więc ciężko było je wyczuc palcami.
        Niestety dzisiaj musiałam zażyc bo dopadła mnie migrena i dlatego już wiem.
    • mareczek166 Re: Amigrenex 14.10.10, 09:34
      używam, mi pomaga wyśmienicie!

w jednym opakowaniu są 2 tabletki, reszta jest pusta.

co do leku, tańszy zamiennik Cinie :)
    • Gość: LOLA Re: Amigrenex IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.13, 17:58
      Znam ten lek.Dziala na mnie tak samo jak inne tryptany a dziś zaplacilam za dwie tabletki 100 mg 2 zl.Co prawda apteka do ktorej chodzę słynie z tanich zamiennikow ,ale 2 zł za dwie tabletki tryptanu !!! Jeszcze nie dawno placilam nawet 36 zł.W blistrze jest dwie tabletki a dwa miejsca są puste.
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: Amigrenex 06.08.13, 02:35
        Czemu nigdy nie napiszecie nazwy chemicznej leku ???!

Minnie
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: Amigrenex 06.08.13, 02:36
          tzn- co jest W SKLADZIE ???

Minnie
          • alkop5 Re: Amigrenex 07.08.13, 10:54
            Witam,
            Amigrenex to bursztynian sumatryptanu, czyli to samo co Imigran, Cinie i Frimig, jednak Frimig jest (jak na razie) najtańszym odpowiednikiem, no chyba, że ktoś znajdzie aptekę, w której kupi tryptan za 2 zł (aż mi się wierzyć nie chce) :)
            • ach_dama_byc_z_kanady Re: Amigrenex 08.08.13, 22:33
              Dziekuje bardzo :)

wkurzlam sie, bo zawsze musze szukac co jest co, a tu tyle ludziow roztrzasa o leku
              a nawet podobnych lekAch,
              tylko nikt nie napisze co to dokladnie jest
              nosz... ... :/

Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka