Dodaj do ulubionych

migrena a zatoki

17.01.11, 19:36
Po ok. 10 latach bólu, moim zdaniem migrenowego, wpadłam na pomysł rentgena zatok (przy okazji przeziębienia)... i co wyszło?
Wyszło, że wygląda na to, że podobno od urodzenia mam niedorozwinięte zatoki - mimo że tomograf wcześniej nie wykazał niczego.
Wszystkim, którzy są pewni, że mają migrenę, doradzam sprawdzenie zatok. W środę i czwartek idę do 2 różnych lekarzy, zobaczymy co powie każdy z nich. Chodzi o czołowe, więc punkcja raczej odpada...?
Obserwuj wątek
    • gabrielafrancuz Re: migrena a zatoki 17.01.11, 19:38
      PS Ból jest podobny, łatwy do pomylenia, też promieniuje najczęściej z jednej strony, i też są mdłości...
      • minniemouse Re: migrena a zatoki 17.01.11, 23:31
        Nagminnie myli sie zatoki z migrena tzn czesciej diagnozuje sie chore zatkoi zamiast migrene

znam wiele przypadkow kiedy operacje zatok nic nie daly ale probuj, probuj nigdy nic nie wiadomo, probowac trzeba,
        trzymam kciuki.
        nie kazdy przypadek jest taki sam.

Minnie
        • Gość: Ewela Re: migrena a zatoki IP: *.swidnica.mm.pl 31.01.11, 23:07
          Witam. Ja od około 3 lat zmagam sie , tak mi sie zdaje, z migreną. Neurolog po objawach i po tym jak na TK nie wyszlo nic innego- stwierdziła migrenę, przepisała sumigrę i tyle.
          Oczywiście sumigra mi pomagała i byłam zadowolona.

Ale ostatnio również wpadłam na pomysł, że cos z zatokami mam nie tak. Bóle przy pochylaniu itp. Generalnie pewnego dnia kupiłam ibuprom zatoki, wzięłam i ogromny ból głowy przeszedł.
          Skojarzyłam to też po tym , że raz wróciłam ze spaceru (mróz) do bardzo ciepłego pomieszczenia i po chwili rozbolała mnie głowa - ból taki jak migrenowy. Ale po tym ibupromie przeszło.
          Też mam zamiar iść do laryngologa i zbadać się pod tym kątem. Tylko gorzej jeśli mam i migrenę i chore zatoki :(
          • Gość: marysia Re: migrena a zatoki IP: *.ntlworld.ie 01.02.11, 09:39
            A czy krzywa przegroda nosowa moze byc przyczyna czestych napadowych bolow glowy w okolicy lewego oka(po stronie skrzywienia)czy to raczej nie ma znaczenia ? Dodam,ze tomografia komputerowa zatok nie wykazala wiekszych nieprawidlowosci.Pozdrawiam.
            • minniemouse Re: migrena a zatoki 02.02.11, 01:42
              hmmm.. no wlasnie dobre pytanie. z pewnoscia jakis wplywa ma
              ale ze znanych mi osob operowanych na to zadnej nie wyleczylo to z migreny calkowicie.

Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka