Dodaj do ulubionych

Morfologia a migrena

26.11.11, 14:35
Mam takie pytanie. lekarz stwierdził, że skoro podstawowe wyniki (morfologia, OB, TSH) są ok, to nie ma żadnych podstaw, zeby mnie wysyłać na inne badania, nie dał mi nawet skierowania do neurologa... Miałam wrażenie, że mi w ogóle nie wierzy w moje migreny....
już sama nie wiem....
Obserwuj wątek
    • azkk Re: Morfologia a migrena 26.11.11, 17:37
      Witaj, nigdy nie miałam problemu ze skierowaniem do neurologa. Przyznaje ze nie rozumiem tego lekarza. Co ma morfologia do migren? Rezonans moze coś wykazać a nie morfologia. Idź do innego lekarza! Z Twoimi przewlekłymi bólami powinnaś dostać potrzebne skierowanie! To jest lekceważenie pacjenta! Powodzenia :)
      • minniemouse Re: Morfologia a migrena 27.11.11, 01:30
        To jakis duren. kazdy konowal wie, ze migrena zalicza sie do chorob w w ktorych badania
        w zasadzie niewiele lub nic nie wykazuja - od kiedy to w migrenie morfologia cokolwiek wykazuje ????
        niemniej jest choroba o podlozu neurologicznym dlatego zwykle leczy sie ja u neurologa (dobrego).

Poniewaz twoja jest skomplikowana, a na pewno trudna do leczenia to jednak bardzo jestem za tym abys nie przejmowala sie opiniami durniow tylko szukala kogos kto sie toba powaznie zajmie.

Blektina Panienko, pamietaj ze z w migrenie wazne jest abys wierzyc w SIEBIE.
        Bo nam rzucaja klody pod nogi nie tylko rodzina, przyjaciele, znajomi, pracowdawcy. wspolpracownicy

ale takze, niestety, lekarze.
        Musimy wiec MOCNO wierzyc w siebie i swoja chorobe zeby nie dac sie stukac po glowie
        i domagac naleznego szacunku i traktowania z powaga, i naleznej opieki.

Nie daj sie, i nie daj sie, wyladuj zlosc po kolejnym md debilu i szukaj nastepnego dobrego lekarza.

W koncu trafisz.

A co to jest dobry lekarz?

taki ktory wyslucha cie z uwaga, i zacznie myslec jak ci pomoc.

Powinnas miec zrobiony rezonans z kontrastem na przysadke, i inne, i bez kontrastu.
        Moglabys miec zrobione rozne hormony. Vit B12, kortyzol, krzywa cukrowa i rozne inne.
        tak na wszelki wypadek. moze tarczyce, w tym antyTPO.

i wlasnie dlatego ze masz podstawowe badania dobre to powinno sie 'pogrzebac' glebiej-
        najwyzej wszystko wyjdzie dobrze i pozostanie migrena.

Ale na razie podstawowa sprawa to znalezc lekarza ktorzy dobierze ci lepsze leki.
        Badania moga poczekac.

Minnie
        • blekitnapanienka Re: Morfologia a migrena 27.11.11, 12:22
          Dzięki, minnie... wiesz co, poczułam się jak kretynka, jak hipochondryczka, która dla rozrywki sobie choroby wymyśla...to nie było fajne. ale cóż. nie pierwszy i nie ostatni pewnie raz mnie to spotkało..tylko ja już czasem zastanawiam się, może jestem tylko zwykłą wariatką..jeśli coś takiego jak zwykły wariat w ogóle występuje w przyrodzie;)
          • minniemouse Re: Morfologia a migrena 28.11.11, 02:01
            ..tylko ja już czasem zastanawiam się, może jestem tylko zwykłą wariatką..jeśli coś takiego jak zwykły wariat w ogóle występuje w przyrodzie;)

rouzmiem, bo ja tez kiedys tak :)

ale wlasnie o to chodzi, zeby pamietac kims sie jest i nie dac sie zbic z pantalyku.
            jestes chora i to powaznie, i nikt ci nie bedzie ciosal kolkow na glowie
            a tym bardziej
            jakis niedouczony KONOWAL.

Dlatego mowie - jako migreniczka, musisz miec pewnosc siebie i swojej choroby, NIE DAJ SIE!

Migrene masz? MASZ!
            Cierpisz strasznie? Cierpisz strasznie!
            Nie pomagaja ci leki dotychczasowe? NIE pomagaja @#$@ !!!
            Migrena to choroba neurologiczna? neurologiczna!
            Neurolog leczy migreny ! leczy neurolog!!!

I o tym pamietaj.

Owszem, lekarz domowy tez moze poprowadzic migrenika ale nie duren ktory mowi
            ze jak morfologia wyszla dobrze to znaczy ze nie boli @%$#@ !!

Minnie
    • annthonka Re: Morfologia a migrena 28.11.11, 10:39
      Boszzzz dziewczyno, Ty masz jakiegoś wyjątkowego pecha do konowałów.

Mówię Ci, umów się do jednego z polecanych lekarzy. Zostaniesz potraktowana z uwagą i zrozumieniem, a nie jak hipochondryczka.

Badań żadnych na zapas nie musisz robić, ale weź ze sobą wyniki wszystkich robionych do tej pory. Oprócz tego spisz sobie wszystko, co wydaje Ci się ważne (czyli od kiedy są ataki, jaki rodzaj bólu, czy są jakieś czynniki, które na pewno atak wywołują, jakie do tej pory przyjmowałaś leki itp.), żeby podczas wizyty nie zapomnieć o czymś powiedzieć.

Głowa do góry, nie jesteś hipochondryczką. W ciągłym bólu nie da się normalnie funkcjonować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka