Dodaj do ulubionych

Chyba jednak padaczka

29.03.12, 22:23
Nie wiem na pewno, ale chyba jednak do bóli (czy bólów??? jak się mówi? word nie podkreśla ani tego ani tego:-) ) głowy doszła padaczka
Wynik EEG jednak nie jest dobry. Miałam kolejny atak padaczkowy
i kurna boli strasznie...

leczę się teraz nie tylko na ból, ale i na padaczkę...przynajmniej teraz lekarze traktują mnie poważnie i zostanę przebadana od góry do dołu.... Ale bardzo się boję... bo atak może przyjść niespodziewanie. jestem ograniczona, nie wolno mi robić wielu rzeczy...eh... nie jest łatwo.

tak tylko, piszę, co u mnie.
Strasznie ciężko, bo leki, które biorę nie pomagają na ból wcale:(
a bóle głowy są nie do wytrzymania, już nie wyrabiam, mam straszną depresję, nie wolno mi brać antydepresantów i psychicznie wysiadam. Ale... muszę być silna dla dzieci. I staram się być:-)
Obserwuj wątek
    • maadga Re: Chyba jednak padaczka 30.03.12, 10:03
      Współczuję bardzo, mam nadzieję że dobiorą jakieś leki które pomogą Ci. Kurcze jakby jedna choroba to było mało.
      • minniemouse Re: Chyba jednak padaczka 30.03.12, 10:34
        Rowniez bardzo wspolczuje :(

Przynajmniej jedna rzecz sie powli wyjasnia - epileptycy czesciej maja migreny niz nie- epileptycy, wiec moze lekarze jakos inaczej i z tym do ceibie podejda.

Nie wiesz czemu nie wolno ci brac antydepresantow? troche mnie to dziwi.
        a co jak jak ktos ma jednoczesnie padaczke i depresje, wlasnie? co wtedy?
        a moze na razie nie wolno ci laczyc pewnych lekow?

Minnie
        • blekitnapanienka Re: Chyba jednak padaczka 30.03.12, 12:15
          tak, nie wolno łączyć leków...
          sama nie wiem,czy dobrze,że mam dzieci (one mnie trzymają przy życiu) czy wręcz odwrotnie (jak być dobrą matką z epilepsją, depresją,migreną...) staram się być przy nich twarda.
          ale jak dostanę ataku przy nich? na razie zdarza się w nocy albo mam takie połowiczne, niezbyt groźne ataki. a jak będzie gorzej...ehhhh
          ciężko jest, powiem Wam
          ale dobrze,że się za mnie wezmą,tak to jest plus;)
          już za półtorej tyg. mam angioTK, na które normalnie czekałabym pewnie długo.
          • annthonka Re: Chyba jednak padaczka 30.03.12, 12:39
            Może Cię to pocieszy troszkę - z unormowaną padaczką można normalnie żyć, tylko, że cały czas jedziesz na lekach. Mój brat ma tak dobrane leki, że nie miał ataku od jakichś dwóch lat, mimo, że wcześniej bardzo często miał duże napady z całkowitą utratą świadomości.

Jedno dobre, że się wreszcie Tobą lekarze zajmą jak należy. Trzymam kciuki. Będzie dobrze!
          • minniemouse Re: Chyba jednak padaczka 31.03.12, 04:08
            ale jak dostanę ataku przy nich? na razie zdarza się w nocy albo mam takie połowiczne, niezbyt groźne ataki. a jak będzie gorzej...ehhhh

Ile dzeici maja lat?
            One nie z cukru, poradza sobie.
            wyobraz sobie ze sa takie:

www.spraguephoto.com/stock-photos/ni0416-Children-living-on-the-garbage-dump-of-Managua|11052.jpg
            media.web.britannica.com/eb-media/81/102981-004-F44D65D1.jpg
            tak ze twoje nie maja zle.

musisz je nauczyc co to jest padaczka, i jak maja sie toba zajac w razie gdybys dostala ataku.
            nic im nie bedzie. i dzieci sa o wiele madrzejsze niz nam sie wydaje.

za to w przyszlosci wyrosna na wspanialych ludzi, dzieki takiej matce jak ty!

Minnie
            • blekitnapanienka Re: Chyba jednak padaczka 31.03.12, 22:24
              no nie, w biedzie nie żyją... no ale są małe. jedno nie ma roku nawet, drugie 5 lat...
              już wie,co ma robić (to starsze:) ), przetrenowane. Na szczęście,póki co, ataku jeszcze nie widział. Młodsza była świadkiem, ale nic nie rozumie więc na niej to nie zrobiło wrażenia:)
              • minniemouse Re: Chyba jednak padaczka 01.04.12, 10:53
                No widzisz - jestes swietna matka, dajesz im dobra szkole, przystosowanie do zycia,
                nie wyrosna z nich jakies ciapy -chlipy, tylko opanowani liderzy,
                Bruce Willisy ze Szklanej Pulapki po prostu :)

tak trzymac :)

Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka