Dodaj do ulubionych

skutki uboczne

15.04.13, 11:20
Witam, moje pytanie dotyczy leku Cinie 100 mg, neurolog zmienił mi lek z relapxu (20mg) na cienie 100. W sobote w nocy zaatakowala mnie migrena (bardzo silna) no i wzięłam cinie, obudziłam sie rano bez bólu głowy, ale strasznie połamana, bolało mnie dosłownie całe ciało, skóra, mieśnie, stawy. Takie objawy grypoodobne+stan podgorączkowy. W ulotce nic nie pisze o takich skutkach ubocznych? Czy to możliwe? Dziś czuje się już dobrze. Co sądzicie? Troche mnie to martwi, jeden dzień totalne rozbicie, jakby grypowe, a dzis ok. Nic nie rozumiem. Troche mnie to martwi...

Poza tym moja nowa pani neurolog kazała mi brać raz dziennie, wieczorem coffecorn forte przez 6 tyg. Byłam troche zdziwiona bo nie mozna łączyć trypatnow z coffecornem, a poza tym raczej się nie stosuje przez taki długi okres czasu ergotaminy. Spotkaliście się z czymś takim? Mnie po coffecornie zawsze żołądek boli (czasami go biorę na migrenę), ale na pewno nie posłucham pani neurolog i nie zamierzam brać go codziennie...
Obserwuj wątek
    • annthonka Re: skutki uboczne 15.04.13, 18:38
      Po pierwsze zmień lekarza, bo stosując się do zaleceń tego konowała możesz co najwyżej dostać zapaści. Pomiędzy dawkami dihydroergotaminy (czyli coffecornu) i tryptanu muszą upłynąć co najmniej 24 godziny.

Objawy przeziębienia to moim zdaniem raczej zbieg okoliczności.
    • maadga Re: skutki uboczne 15.04.13, 19:41
      Ja po cinie mam okropny ból gardła i rozbicie ogólne podobne do grypy tylko że u mnie to trwa max 4h, a później dostaję taką dawkę energii że mogę góry przenosić. Ja zawsze cienie łączę z solpadeine (paracetamol, codeina i cofeina) i zapijam colą, może dlatego ten przypływ siły.
      • magda399 Re: skutki uboczne 19.04.13, 21:25
        Może warto zmienić na inny tryptan?
        Nie wszystkie są jednakowo przez wszystkich tolerowane. Mi się udało dobrać skuteczny z minimalnymi skutkami ubocznymi, tylko ta cena ...:(
    • Gość: Ktoś Re: skutki uboczne IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.13, 11:58
      Mój neurolog mówi że coffecorn stosuje się tylko w razie napadów bólu nie używa się go doraźnie. Więc dziwie się że kazała Ci brać codziennie. A to że bierze się go tylko na ból usłyszałem od 3 neurologoów.
      • Gość: meg22 Re: skutki uboczne IP: *.smrw.lodz.pl 28.09.14, 23:56
        Przeczytajcie w ramach ostrzeżenia. Mam nadzieję, że to nikogo nir dotyczy...

polki.pl/we-dwoje/zaburzenia;maniakalne,artykul,27849.html
        meg22
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka