Dodaj do ulubionych

Coś z akupresury

22.10.04, 10:58
Dziś znalazłam coś na migrenę. Muszę wypróbować. "Akupresura:
Uciskaj punkt Yintang (leży dokładnie pośrodku między brwiami) kilka sekund,
chwila przerwy i ponowny ucisk. W ten sam sposób uciskaj również punkt W3(2
cuny powyżej pierwszej szczeliny międzypalcowej stopy) i punkt O6 (punkt leży
2 cuny powyżej fałdu zgięcia stawu nadgarstka, pomiędzy ścięgnami mięnia
zginacza promieniowgo nadgarstka i mięśnia dłoniowego długiego)"
www.akupresura.akcjasos.pl/migrena_d.html
Obserwuj wątek
    • venus22 Re: Coś z akupresury 22.10.04, 22:41
      Ciekawa jestem czy komus pomoze ?
      Venus

ps- co to sa cuny? -cm?
      • n_nadia Re: Coś z akupresury 23.10.04, 08:00
        kiedys, moj znajomy, ktory interesuje sie akupresura, od lat chodzi na akupunkture itp., pokazal mi punkty na uszach, ktore w trakcie ataku powinnam masowac. Pamietam, ze masowal mi te punkty, kiedy czulam sie dobrze i nie mialam M. Po takim masazu dostalam potwornych mdlosci i takiego bolu glowy, ze 3 dni dochodzilam do siebie. Potem juz nigdy nie masowalam tych punktow, teraz juz nawet nie pamietam, ktore to byly. Zastanawiam sie, czy to byl zbieg okolicznosci, czy moze w przypadku ataku, rzeczywiscie taki masaz by mi pomogl? Boje sie tego sprawdzic, bo takiego ataku, jak wtedy, to chyba nigdy wczesniej, ani pozniej nie mialam.
    • ania261 Re: Coś z akupresury 25.10.04, 09:56
      no to nie róbcie tego jesli sie boicie. Ja w takim razie tez nie bede probowac.
      • n_nadia Re: Coś z akupresury 25.10.04, 11:44
        moze warto sprobowac, byc moze Tobie w czasie ataku to pomoze. ja mialam uciskane punkty, kiedy ataku nie bylo, wiec moglo to zadzialac w odwrotna strone, a gdybym sprobowala w czasie ataku, to kto wie...
        niektorym pomaga akupunktura, to dlaczego nie sprobowac akupresury, moze nie okaze sie cudownym "lekiem", ale choc troche zlagodzi bol:)
        • venus22 Re: Coś z akupresury 25.10.04, 19:35
          A poza tym, kazdy reaguje inaczej, to ze komus cos nie pomaga albo wrecz
          szkodzi niekoniecznie musi tak samo zadzialac na ciebie..
          Zawsze warto sprobowac..

Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka