Dodaj do ulubionych

Napięciowe bóle głowy

18.03.05, 14:30
Czy ktos z was zna sposoby na napieciowe bole glowy, sa czesto polaczone z
bolami migrenowymi. Lecze sie od prawie 3 lat w przychodni bolu glowy przy
szpitalu na Banacha w Warszawie, ale Dr Domitrz tylko eksperymentuje na mnie.
Nic nie pomaga. Moj wynik rezonansu jest dobry.
Obserwuj wątek
    • venus22 Re: Napięciowe bóle głowy 18.03.05, 19:44
      Na napieciowe bole glowy stosuje sie raczej srodki do rozluzniania miesni, leki
      p/bolowe a takze dobrze dzialaja masaze i techniki relaksacyjne.
      Na temat takich technik na pewno cos wie Nina, moze bedzie w stanie pomoc.

Lekarze czesto "experymentuja" bo w gruncie rzeczy potrzeba experymentow zeby
      trafic na wlasciwy lek, ktory pomoze.
      Chyba kazdy z nas przeszedl te droge zanim ostatecznie ustalil ze to i to nie
      pomaga, a to i to - tak.
      Taka jest niestety migrena...

Zycze zdrowka,

Venus

• ania261 Re: Napięciowe bóle głowy 21.03.05, 14:34
      Zgadzam sie , ze treba rozluzniac miesnie-szczegolnie szyi i karku. Jak w
      tamtym roku moje bole napieciowe(ktore miewam oprocz migreny) nasilaly sie to
      mialam przepisany przez neurologa myolastan. A to, ze eksperymentuja na Tobie,
      to czasami sie zdarza, choc nie powinno. Jednak lekarz tez od razu nie zawsze
      wieco moze Ci pomoc. okres 3 lat to jednak za dlugo. Ja po poltora roku mam juz
      cos niecos okreslone i przypisane, czego i Tobie w koncu zycze. A wiem, ze bole
      napieciowe sa wyjatkowo nieprzyjemne. Czy rowniez miewasz wrazenie, ze
      niewidzialna obrecz uciska Ci glowe???
      • olare Re: Napięciowe bóle głowy 21.03.05, 14:43
        Tak Aniu, obrecz towarzyszy mi bardzo czesto, glowa boli mnie od kilkunastu lat
        codziennie. Moze to glupio zabrzmi, ale ja juz nawet nie pamietam jak to jest
        kiedy glowa nie boli. Naprzemian miewam bole napieciowe z lewostronna migrena,
        wszystko nasila sie szczegolnie w weekend. Slyszalam ostatnio o szynach
        nazebnych NTI - tzw. rozluzniajacych, moze ja sobie zafunduje, bo wiem, ze dosc
        mocno sciskam zeby w nocy i zgrzytam zebami, a to moze powodowac moje bole
        glowy.
        • ania261 Re: Napięciowe bóle głowy 21.03.05, 14:57
          Wspolczuje Ci serdecznie. Wiem, co to znaczy. Ta "obrecz" niekiedy nie pozwala
          normalnie, swobodnie myslec, a nawet niekiedy wyslawiac sie. Ja miewalam tak,
          ze meczylo mnie mowienie... Niestety nic nie wiem nt szyn nazebnych.
          Ci, ktorych glowa nie boli, nawet nie wiedza jakie maja szczescie. I pewnie
          nawet tego nie doceniaja. Ja doceniam....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka