Dodaj do ulubionych

brak jedzenia

02.11.05, 13:30
zaburzenia wzrokowe dopadly mnie za kierownica. Tragedia! Nie mialam gdzie zjechac. Wiec okolo 10 km jechalam prawie po omacku az dotarlam do najblizszej stacji benzynowej. Nie moglam zlapac fokusa, czarne plamy przede mna. Jak wezme tabletke wystarczajaco szybko (2 ibupromy)
Obserwuj wątek
    • bynight_one za szybko poszlo :( 02.11.05, 13:36

zaburzenia wzrokowe dopadly mnie za kierownica. Tragedia! Nie mialam gdzie zjechac. Wiec okolo 10 km jechalam prawie po omacku az dotarlam do najblizszej stacji benzynowej. Nie moglam zlapac fokusa, czarne plamy przede mna. Jak wezme tabletke wystarczajaco szybko (2 ibupromy)...

to bol nie jest taki silny. Ostatni raz mialam poltora roku temu. Zastanawiam sie czy w tym wypadku moglo to byc zwiazane z brakiem regularnych posilkow w ostatnich dniach.
      Mysle, ze moj organizm reaguje migrena jesli zmieniam cos drastycznie w swoim menu (za malo regularnosci w jedzeniu), albo za duzo sportu... z fikolkami w dotaku.
      Czuje, ze cos dalej mnie muli. Moje dlonie w tej chwili sa jak nie moje :(
      • venus22 Re: za szybko poszlo :( 02.11.05, 20:33
        Witamy Bynight!

mam internetowa kolezanke ktora tez dopadaja takie zaburzenia wzrokowe.
        Ona ma migrene z aura i kompletnie traci wzrok podczas aury. Kiedys jechala z
        dzieckiem jak ja to dopadlo, strasznie sie bala bo nic nie widziala ale na
        szczescie nic sie nie stalo.
        od tej pory boi sie prowadzic ale co ma robic, Ameryka to duze odleglosci bez
        samochodu sie nie obejdzie, jedzdzic trzeba.

jeszcze jeden przyklad jak migrena moze byc niebezpieczna, chociaz nie
        bezposrednio.

Brak posilkow zalicza sie do bodzcow wywolujacych migreny, mozliwe wiec ze to
        moglo byc przyczyna ataku. Rowniez pewne produkty pokarmowe moga wywolac atak,
        to tez wiec jest mozliwe ze moglo byc przyczyna.
        Fikolki jak najbardziej tez- w ogole wysilek moze byc dla kogos mocnym
        wywolywalczem a sport zalicza sie do wysilku.
        Samo wiszenie glowa w dol lub inne figury zwiazane ze zmiania pozycji glowy
        moga wywolac u mnie atak.
        Strasznie nie lubie z tego powodu myc wanny :)

Wspolczuje niezbyt dobrego samopoczucia, dretwiejacych dloni..

Venus

• suchyxxx Re: za szybko poszlo :( 03.11.05, 22:27
          Tak to prawda.Ja też jak nie zjem czegoś gdy robię się głodny to dostaję
          migreny.Objawia się tym że dostaję nagłych mdłości i muszę coś zjeść bo inaczej
          straciłbym przytomność.Robi się zimno,zaczynam się trząść i brać jedzenie jak
          najszybxciej-jakbym nigdy go na oczy nie widział.Do tego nagle ręce i nogi
          drętwieją niesamowicie i cały jestem roztrzęsiony.To pojawia sie zawsze jak
          jestem zbyt głodny przez ponad godzinę ale najczęściej pojawia się jak nie zjem
          śniadania oraz o 11-12 drugiej zakąski.Nie wiem jak to wygladałoby gdybym
          niczego nie zjadł mimo mdłości i słabości.Pewnie bym zemdlał.
          • venus22 Re: za szybko poszlo :( 04.11.05, 07:05
            >>>Pewnie bym zemdlał.<<

calkiem mozliwe ... bardzo spada przeciez cukier.

ja rowniez kiedy nie zjem w pore to robi mi sie slabo. moze nie az tak
            drastycznie jak tobie Suchy ale dochodzi do takiej glupiej sytuacji ze im
            bardziej glodna jestem tym bardziej slabne. potrzebuje zjesc a nie mam sily
            sobie zrobic... i tak leze zdychajaca az albo ktos sie nade man zlituje i mi
            cos poda albo w lepszym momencie robie sobie herbate z mlekiem i to troche
            stawia na nogi.
            zwykle po herbacie moge zjesc jajecznice z b. mala iloscia tluszczu.
            (ostatnio mnie mdli od zapachu jajek to robie na wdechu i na lyzce oleju
            slonecznikowego) (nie moge zapachu smalcu lub masla, brrrr)

Venus
            • suchyxxx Re: za szybko poszlo :( 04.11.05, 12:01
              Inni ludzie zdrowi mogą nie jeść nic i nic takiego się nie dzieje a u mnie
              niestety przez tę migrenę dzieje się strasznie:) Też ostatnio zauważyłem że od
              zapachu jajek mnie mdli chociaż zawsze je uwielbiałem.Mdli mnie jeszcze od
              zapachu czosnku-tragedia:)
              • bynight_one a moze to cukrzyca ? 04.11.05, 12:17
                objawy pasuja do HIPOGLIKEMII. Ja sie nie trzese jak za malo zjem, ale objawy mam bardzo podobne do opisanych przy spadku cukru. Zastanawiam sie czy nie isc na wyniki.
                A Ty robiles sobie wyniki ? cukier masz w normie ?
              • bynight_one mnie od piatku odrzuca od kawy 04.11.05, 12:24
                z automatu w pracy. Po przedostatnim ataku mialam identycznie, chyba z 2 tygodnie nie patrzylam na te maszynke.
                Jajka moge zjesc ale jedno na jakis czas, bo mnie zaczyna laskotac podniebienie (to chyba taki wstep do wymiotow). Chlop ma mi za zle, ze przez moje laskotanie On je tak rzadko jajecznice ;)
        • bynight_one mnie to dopadlo pierwszy raz za kolkiem 04.11.05, 12:32
          Ciesze sie, ze nic sie nie stalo Twojej znajomej.

Ja juz wyciagnelam swoje wnioski i przy pierwszych objawach mam zamiar stanac na poboczu, nawet jak bedzie zakaz, wlaczyc awaryjne i dzwonic po pomoc. Mysle, ze takie cos stanowi mniejsze zagrozenia dla innych niz dlasza jazda w takim stanie.

Mam nadzieje, ze nigdy nikomu nic sie stanie przez te chorobsko!

Pozdrawiam
          • suchyxxx Re: mnie to dopadlo pierwszy raz za kolkiem 04.11.05, 21:28
            Robiłem niedawno badania cukru,cholesterolu oraz magnezu,potasu,wapnia i
            żelaza.Wyniki mam dobre-tylko cholesterol ciut podwyszony ale naprawdę
            minimalnie.Cukier mam jak to lekarz stwierdził wzorowy:) Widocznie jak nie zjem
            śniadania na czas to cukier u mnie niemiłosiernie spada.Trudno mam taki organizm
            ale cukier w normie i minerały też.Dodam że napewno będe miał cukrzycę w
            przyszłości ale jak narazie mimo słodyczy cukier mam na 6 z plusem:) Moja
            babcia-jedna i druga miały cukrzycę,ciocia,tata i inne ciotki też więc mogę
            liczyć na to że też będe to miał po genach:( Narazie jest wporzo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka