Dodaj do ulubionych

sekundowe, kłujące bóle głowy

08.08.06, 12:17
Witam i prosze o pomoc. Mój chłopak od dłuższego czasu ma bardzo dziwne bóle
głowy, niczym ukłucie, lub wyładowanie elektryczne, w jednym miejscu po lewej
stronie. Trwają przez chwilke, sekunde ale pojawiają sie często klkanaście
razy w ciągu dnia i stają sie nie do zniesienia.Żaden lekarz nie potrafi
stwierdzić jaka jest ich przyczyna, miał robioną tomografie komputerową ale
nic nie wykazała, prześwietlenie kręgów szyjnych też bez zarzutu. W dodatku
skarży sie na zatkany nos i od czasu do czasu problemy ze wzrokiem (zamazany
obraz). Czasami to ukłucie wywołuje ruch żuchwy. Bardzo chciałabym mu pomóc
ale nie wiem jak. Czy może ktoś miał podobny problem i mógłby mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • beatagl Re: sekundowe, kłujące bóle głowy 10.08.06, 19:31
      ja mam to samo kiedys były co kilka dni i też sekundowe teraz od tygodnia są
      codziennie co kilka minut i trzymają kilka minut również po lewej stronie głowy
      ja dopiero idę jutro do lekarza ale z tego co czytałam na innych forach wiele
      młodych ludzi pisze o tych lewostronnych bolach głowy i wszyscy piszą ze są po
      roznych badaniach i nic......
      jestem juz załamana tą słuzba zdrowia!
      • wwmagic Re: sekundowe, kłujące bóle głowy 10.08.06, 23:02
        tak, nasza służba zdrowia pozostawia niestety wiele do życzenia, ja szukałam po
        innych forach ale nigdzie nie mogę znależć niczego konkretnego, a lekarze tylko
        rozkładają ręce i mówią że czasami sie tak zdarza. Tyle,że normalne to raczej
        nie jest, przecież nikt nie wymyślił sobie tego kłucia w głowie:( Życze
        powodzenia jutro. Napisz prosze jak było i co powiedział lekarz. m.
        • eni40 Re: sekundowe, kłujące bóle głowy 16.01.14, 18:49
          również miałam takie kłucia, zwarcia , dziobania (jak ja to nazywam),także połaczone z zaburzeniem wzroku..jakby mgła zachodziła na oko.... częste dziobania zwykle konczyły sie bolem migrenowym.. okazało sie ze mam niewielkie skoki cisnienia .. biorę leki na nadcisnienie..dziobanie ustało(a był to przeszywajacy krótki ból.. od jednej strony głowy,,czasami przechodził az do ucha i obojczyka) bóle migrenowe zelżały..z niemal codziennych nareszcie troche odpoczywam.. jak bedzie dalej nie wiem bo dopiero od miesiaca mam dobrze ustawione leki..ale poki co liczy sie kazdy dzien bez bolu..
          Pozdrawiam wszystkich forumowiczów..dawno nie zagladałam tu :)
    • mamakluska Re: sekundowe, kłujące bóle głowy 11.08.06, 08:18
      hej, przeczytajcie posta:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12154&w=43878123
      tez tak miałam, teraz kłucia mnie opuściły po 2 latach leczenia

pozdrawiam
      • n_nadia Re: sekundowe, kłujące bóle głowy 11.08.06, 09:06
        Ja miewam takie kłucia po lewej stronie głowy.
        U mnie występują one przez 3-4 dni po ataku migreny.
        Podejrzewam, że w moim przypadku, to jakieś rozładowania,
        jeżeli coś takiego w ogóle istnieje.
        • mamakluska Re: sekundowe, kłujące bóle głowy 11.08.06, 12:04
          hej,
          mnie neurolog powiedział ze jest 17 odmian migren i te kłucia to migrena
          rytmiczna, widocznie tak jest skoro leczy mnie 2 lata i kłucia zniknęły

pozdr.
    • beatagl ha ha ha 13.08.06, 08:58
      lekzr pomyślał podrapał sie po głowie i kazał obserwować ciśnienie i bóle

uśmiałam sie pod gabinetem jak mało kiedy

no nic te bóle odpukac od dwoch dni ustały

ale i tak muszę przejsć sie do innego lekarza
      • venus22 Re: ha ha ha 13.08.06, 12:03
        To moze byc forma migreny, albo takie samoistne bole glowy, w gruncie rzeczy
        malo o tym jest wiadome i z tego powodu tez nie wiadomo jak leczyc..

Venus
    • wwmagic Re: sekundowe, kłujące bóle głowy 18.08.06, 14:02
      Mam nowy trop w tych dziwnych bólach głowy więc pisze. Byliśmy niedawno u
      neurologa i ten stwierdził ze przydałoby się zrobić badanie na borelioze. Mam
      nadzieję, że to nie to ale nie zaszkodzi zrobić badania mimo iż mój chłopak nie
      pamięta ugryzienia przez kleszcza (jedyne jakie sobie przypomina to czasy
      podstawówki ale od tamtego momentu minęło kilkanaście lat) Warto jednak
      wykluczyć to paskudne choróbsko wiec może inni cierpiący na podobne
      dolegliwości też powinni wykonac takie badanie nawet dla świętego spokoju.
    • Gość: Mirek ból w głowie IP: *.internetunion.pl 03.11.13, 17:30
      Świdrujące kilkusekundowe ukłucie w lewej przedniej części, 10cm powyżej oka. W miejscu pojawiającego się bólu widoczne wybrzuszenie (taki 1cm menisk wypukły), bez trwałego zagnieżdżenia. Można go przemieszczać palcem, naciągając skórę.
      Chirurg twierdzi, że to rzecz raczej kosmetyczna. Ból zaczął się jakieś 10 lat temu. Przerwy dość znaczne, nawet kilkumiesięczne.
      Rzecz ważna: dzisiaj ból przypomniał o sobie - kilka razy. Ważne: mam katar. Z forum dowiaduję się, że migrena niejednokrotnie jest towarzyszem takich objawów. Być może można z tym żyć i nie jest to takie groźne.
      Prawdopodobnie walnąłem się głową w belkę 10 lat temu i od tego czasu odczuwam bóle.
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: ból w głowie 05.01.14, 23:13
        Gość portalu: Mirek napisał(a):
        Świdrujące kilkusekundowe ukłucie w lewej przedniej części, 10cm powyżej oka. W miejscu pojawiającego się bólu widoczne wybrzuszenie (taki 1cm menisk wypukły), bez trwałego zagnieżdżenia. Można go przemieszczać palcem, naciągając skórę.
        Chirurg twierdzi, że to rzecz raczej kosmetyczna. Ból zaczął się jakieś 10 lat temu. Przerwy dość znaczne, nawet kilkumiesięczne.
        Rzecz ważna: dzisiaj ból przypomniał o sobie - kilka razy. Ważne: mam katar

Typowe dla klasterowych bolow glowy.

Minnie
    • Gość: Dominika xx IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.01.14, 15:09
      Witam, od jakiegoś miesiąca lub nawet dłużej tez mam takie bóle. Byłam w szpitalu na oddziale neurologicznym i po badaniach krwi stwierdzili, że mam napięciowe bóle głowy,zapisali mi tabletki, ale głowa mnie nadal bolała. Później okazało się, że mam wysunięte kręgi szyjne, pojechałam się nastawić, a bóle nadal są. Trwają one parę sekund i są zazwyczaj w kilku miejscach. Mam już dziwne myśli w głowie. Proszę pomóżcie! :(
      • annthonka Re: xx 02.01.14, 15:11
        A czy oprócz badań krwi neurolog wykonał inne badania, np. tomografię albo rezonans?
        • Gość: dominika Re: xx IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.01.14, 15:16
          Nie. to było późno wieczorem, bo miałam bardzo niskie ciśnienie i się źle czułam, więc mój chłopak stwierdził, że pojedzsiemy na pogotowie i tam mnie wysłali na oddział, Pani doktor tylko pytała jak to wszystko wygląda i rano uświadomiła mi, że to napięciowe bóle głowy.
          • Gość: dominika Re: xx IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.01.14, 15:18
            prócz tego bardzo często mam niskie ciśnienie, ruchy wymiotne, schudłam, no kurcze nie wiem co mi dolega.
            • annthonka Re: xx 02.01.14, 16:14
              Ja bym proponowała porządne przebadanie się u lekarza, skoro to nie tylko bóle głowy, ale i nieprawidłowe ciśnienie i zaburzenia łaknienia.
              • Gość: Dominika Re: xx IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.01.14, 11:29
                Tak, od jakiegoś czasu strasznie schudłam, raz mam taki okres, że mam niesamowity apetyt i mogę normalnie zjeść a raz taki, że czuje się osłabiona i gdy mam coś zjeść to po prostu nie mam ochoty. Nie wiem od czego to.
                • annthonka Re: xx 03.01.14, 13:38
                  No to biegiem do lekarza. Nie ma sensu się zastanawiać i denerwować, co to może być.
                  • Gość: dominika Re: xx IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.01.14, 18:57
                    Neurologa mam dopiero 14 stycznia, a do tego czasu to ja oszaleję. Podejrzewam też, że może to być nerwica lękowa. To trwa od jakichś 2miesięcy, nie mogę sobie z tym poradzić, męczy mnie to. Coraz bardziej zaczynam myśleć, że jestem na coś chora i mam najgorsze myśli. Wtedy też ogarnia mnie fala gorąca, mocno mi bije serce, mam ruchy wymiotne, a gdy wpisałam te przyczyny w google to wyskoczyła mi właśnie nerwica lękowa. Nie wiem naprawdę, ale dziękuję, że zechciałaś odpisać.
                    • annthonka Re: xx 03.01.14, 19:05
                      Ja wiem, że to łatwo powiedzieć, ale postaraj się nie nakręcać i nie myśleć od razu o najgorszym. Poczekaj spokojnie do czasu wizyty u lekarza. Najlepiej spisz sobie na kartce wszystkie objawy, od kiedy one występują i wszystko inne, co uważasz, że może być ważne. Weź tę kartkę ze sobą do lekarza, żebyś z nerwów o niczym nie zapomniała. Nie daj się spławić ani zbagatelizować.

Głowa do góry :)
                • ach_dama_byc_z_kanady Re: xx 05.01.14, 23:17
                  Gość portalu: Dominika napisał(a):
                  Tak, od jakiegoś czasu strasznie schudłam, raz mam taki okres, że mam niesamowity apetyt i mogę normalnie zjeść a raz taki, że czuje się osłabiona i gdy mam coś zjeść to po prostu nie mam ochoty. Nie wiem od czego to.

w czasie duzego stersu, a wyglada na to ze sie bardzo teraz stresujesz, mozna dostac zaburzen hormonalnych, i od nich takich obajwow tez- uderzen goraca, zaburzen laknienia,
                  bolow glowy. zaburzen miesiaczkowania nie masz tez?
                  jesli masz takie mozliwosci to zbadaj sobie poziom kortyzolu, i roznych hormonow przy okazji.

Minnie
                  • Gość: meg22 Re: xx IP: *.smrw.lodz.pl 06.01.14, 00:25
                    Po tym co napisała wmagic pomyślałam jeszcze
                    www.klasterowy.pl/sunctPozdrawiam
                    meg22
                    • Gość: meg22 Re: xx IP: *.smrw.lodz.pl 06.01.14, 00:26
                      www.klasterowy.pl/sunct
    • Gość: meg22 Re: sekundowe, kłujące bóle głowy IP: *.smrw.lodz.pl 08.01.14, 00:23
      Po tym wątku miałam dość dziwne przemyślenia. Nie każdy partner reaguje tak jak wwmagic chęcią pomocy. Ile razy piszecie, że mąż/ partner Was nie rozumie i głównie Wasze cierpienie wzbudza w nim dziwny uśmieszek. Może to dziwne ale nie sądzicie, że przydałoby się coś takiego jak portal randkowy dla samotnych migreników? Może to szalone ale może jednak w tych stworzonych " parach" powstałoby jakieś zrozumienie...
      Pozdrawiam
      meg22
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: sekundowe, kłujące bóle głowy 08.01.14, 01:50
        dobry pomysl - jak umiesz zakladac portale to moze sprobuj :)

Minnie
        • Gość: meg22 Re: sekundowe, kłujące bóle głowy IP: *.smrw.lodz.pl 08.01.14, 02:21
          Nie bardzo umiem ale ktoś na forum może ma takie umiejętności...
          Pozdrawiam
          P.S.
          minnie, jak się miewasz?
    • Gość: foebe Re: sekundowe, kłujące bóle głowy IP: 5.172.252.* 19.04.14, 13:19
      Wygląda jak zespół SUNCT, bardzo rzadka choroba. Należy to trojdzielno-autonomicznych bólów głowy, nie jest zwiazany żadna groźą chorobą, dlatego w badaniach obrazowych wszystko jest ok. Może dobrze by było to zasugerować neurologowi - leczy się to lamotryginą, inne leki nieskuteczne.
      Możliwe są nawet lata remisji, życzę Wam żeby tak było :)
      • bujak_rena Re: sekundowe, kłujące bóle głowy 24.04.14, 11:49
        Bóle głowy mogą być różnymi objawami, dlatego ,tak jak zawsze rodzice mówia – od razu do lekarza! Moja siostra skarżyła się często na bóle, ale tyłu głowy – nie wiadomo skąd i nie wiadomo dlaczego, brała leki –ale niestety rozwaliła sobie nimi trochę wątrobe,a z perspektywy czasu uważam to za nieprzemyślane, bo lepiej OD RAZU udać się do lekarza! Siostry leczenie odbywało się w jednej z poradni neurologicznych w Gdańsku – jeśli ktoś jest stad- naprawdę polecam walentynykaneurologgdansk.pl/ :)
    • frutidimaree Re: sekundowe, kłujące bóle głowy 09.06.14, 11:03
      Też często to mam, nauczyłam się już jednak wykonywać jedną z technik auto- masażu i bóle tego typu troche ustepują...ale tak naprawde prawdziwe bóle mam w kregołupie. dlatego ostatnimi czasy troche lekarzy musiałam odwiedzić. Musze wam jednak powiedzieć, ze najlepszy masaż jaki mi zrobiono to masaż ajurwedejski KATI ABHYANGA :d dwie sesje mi bardzo pomogły , niestety tylko dwie, bo te akurat miałam w sulisławie pod Wrocławiem. Mega wypoczynek , nie wiem co te panie zrobiły, ale przyniosło to super ulge moim plecom na jakiś czas, polecam każdemu taki wyjazd, bo naprawdę pomaga. Btw, 27 czerwca Sulisław organizuje konferencje jogi i ajurwedy, z checią bym pojechała , ale niestety mam za daleko  no cóż może za rok powtórzą ten event.
      • Gość: Lulek Re: sekundowe, kłujące bóle głowy IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.16, 23:27
        U mnie taki ból pojawia się kiedy w chłodne dni chodzę bez czapki. Wczoraj byłam ma spacerze, a był to bardzo wietrzny dzień a dziś cały dzień męczy mnie kłujący ból nad uchem.
    • Gość: Kornel304 Re: sekundowe, kłujące bóle głowy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.04.25, 08:06
      Witam. Mam to samo od około 3 lat. Byłem u kilku neurologów i żaden nie postawił diagnozy. Tylko wypisują coraz to nowsze leki które nie pomagają. Miałem robiona tomografię i rezonans. Nic nie wykazało. Już powoli tracę wiarę w lekarzy... Niby da się z tym żyć ale jest to męczące bo nie wiadomo kiedy nastąpi atak. To jest dokładnie tak jak napisałeś u swojego chłopaka kilkusekundowy ścisk w głowie później jest ok i tak po kilka czasami kilkanaście razy dziennie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka