Dodaj do ulubionych

Mam pytanie

05.01.07, 12:07
Czy to możliwe,żeby ataki migreny ustąpiły po zastrzykach z toksyny botulinowej?, czy ktoś z was tym się leczył? To,że jest lepiej dziwi mnie dlatego,że ja te zastrzyki przyjmuję na inny problem neurologiczny i na pewno nie dostaję w te mięśnie ostrzykiwane przy migrenie.A może ja nie mam migreny sama nie wiem, mam przepisany relpax,ale nawet nie wypróbowałam,bo głowa bolała mnie dawno temu.
Obserwuj wątek
    • venus22 Re: Mam pytanie 05.01.07, 22:04
      Jezeli jest wyrazny zwiazek to moze tak. Trudno powiedziec. Bo moze ten inny
      problem neurologiczny wyzwalal twoje ataki.

A w ktore miejsca dostajesz zastrzyki?

poza tym skutecznosc tryptanow nie jest wykladnikiem ze bol jest migrenowy.
      Tryptany dzialaja w ok 70%-80% migrenikow, u reszty okazuja sie nieskuteczne.

Venus
      • tk80 Re: Mam pytanie 06.01.07, 22:48
        Zastrzyki dostaję głównie w mięśnie szyi i w brodę po lewej stronie a przy migenie jak sądzę nie tylko w te mięśnie? Leków na migrenę nie wypróbowałam,więc nie wiem czy są skuteczne czy nie i czy to na 100% migrena to też nie wiem. Bole głowy mam od dzieciństwa, boli mnie prawa strona okolice skroni, do tego jeszcze mam nudności,czasem głowa mnie tylko "ćmi" i tak trwa nawet tydzień a czasem silnie boli i wtedy nic nie pomaga,żadne tabletki przeciwbólowe,wtedy zwykle boli do 3 dni,przechodzi samoistnie po paru godzinach a potem ból wraca.Druga choroba pojawiła się niedawno, więc raczej nie wyzwala ataków migreny.Zastanawiam się tylko co mi pomogło,bo chciałabym żeby tak zostało.
    • teresa995 Re: Mam pytanie 06.01.07, 22:43
      Ja we wtorek miałam drugą serię zastrzyków z botuliny - kolejne chyba ok. 20
      zastrzyków. Nakłucia robiono mi z tyłu głowy - okolice szyi - u nasady włosów,
      za uszami, nad brwiami i wysoko nad czołem.
      Przez te 3 miesiące mój wykres migrenkowy wykazał, że bóle były rzadsze o
      połowę, ale niestety były. Zobaczę teraz jak będzie po tej drugiej serii
      zastrzyków.
      pozdr.
      • venus22 Re: Mam pytanie 06.01.07, 22:44
        u mnie tez takie serie calkowicie nie zlikwidowaly ale lepsze to niz nic..

Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka