eni40 28.05.07, 18:48 byłam u lekarza, zeby zabrac sie ostro za leczenie mojej migreny.. dostałam bloker kanałów wapniowych Isoptin..czy ktoś kiedyś leczył sie tym ? jakie byly efekty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoskaanka Re: isoptin w leczeniu migreny 28.05.07, 20:28 Przecież to jest lek na serce. Ja go dostawałam na wypadanie płatka. O leczeniu isoptinem migren nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: isoptin w leczeniu migreny 28.05.07, 21:10 zoskaanka napisała: > Przecież to jest lek na serce. Ja go dostawałam na wypadanie płatka. > O leczeniu isoptinem migren nie słyszałam. o tym ze Isoptinem leczy sie migreny pisze kazda fachowa literatura.. nie ma typowych lekow na migrene i tylko na migrene...isoptin to bloker kanałow wapniowych ktore wlasnie winne sa powstawaniu wielu migren. Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka Re: isoptin w leczeniu migreny 28.05.07, 21:40 eni40 napisała: > zoskaanka napisała: > > > Przecież to jest lek na serce. Ja go dostawałam na wypadanie płatka. > > O leczeniu isoptinem migren nie słyszałam. > > o tym ze Isoptinem leczy sie migreny pisze kazda fachowa literatura.. nie ma > typowych lekow na migrene i tylko na migrene...isoptin to bloker kanałow > wapniowych ktore wlasnie winne sa powstawaniu wielu migren. Dzięki. Nie czytuję literatury fachowej na ten temat. Wolę literaturę piękną:) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: isoptin w leczeniu migreny 28.05.07, 22:31 Tak jak pisze Eni, Isoptin (verapamil) to jest po prostu bloker kanalow wapnia, lek nie tylko "na serce" ale tez stosowany przy wysokim cisnieniu i w migrenie. Isoptin moze jak najbardziej pomoc. znam kilka osob z Internetu dla ktorych wlasnie blokery k. wapnia okazaly sie skuteczne. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 zoskaanka :) 29.05.07, 08:20 zoskaanka napisała: > eni40 napisała: > > > zoskaanka napisała: > > > > > Przecież to jest lek na serce. Ja go dostawałam na wypadanie płatka > . > > > O leczeniu isoptinem migren nie słyszałam. > > > > o tym ze Isoptinem leczy sie migreny pisze kazda fachowa literatura.. nie > ma > > typowych lekow na migrene i tylko na migrene...isoptin to bloker kanałow > > wapniowych ktore wlasnie winne sa powstawaniu wielu migren. > > Dzięki. > Nie czytuję literatury fachowej na ten temat. Wolę literaturę piękną:) > wyczułam ironie i sarkazm w twoim odpisie..nie chcialam cie urazic..jesli tak sie stalo to przepraszam.. oprócz literatury na temat migreny , ktora uprzykrza mi zycie ja tez znajduje czas i sile na literature piękną:), pewnie znalazłybysmy temat do dyskusji,ale faktem jest ze lekow typowych na migrene nie ma..leczy sie ją roznymi specyfikami a to andydepresantami, a to blokerami wapnia, a to przeciwpadaczkowymi.. niestety badania na temat migreny , jej przyczyn i leczenia są ze tak powiem w powijakach..najlepsi naukowcy nie wiedza dokladnie jak sobie z nia poradzić..a sama migrena u kazdego jest inna..doslownie jak linie papilarne..jednemu pomaga to co drugiemu szkodzi... wielka szkoda ze tak wlasnie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka Re: zoskaanka :) 29.05.07, 14:39 Eni, to ja przepraszam. Bardziej miał to być żart, niż złośliwość. Poza migreną mam też inne problemy zdrowotne i też chciałam wiedzieć więcej na ich temat. Czytałam co się dało, a że internet jest ogromny, to i naczytałam się różnych rzeczy. Z jednej strony to pomaga, bo ważne jest, aby mieć wiedzę na temat swojej choroby, bo wtedy łatwiej jest sobie z nią radzić i oswoić się. Z drugiej strony, wszystko ma swoje granice. W pewnym momencie zaczyna się tym żyć, wszystko kręci się wokół choroby. a to samo w sobie jest chore. Dlatego wolę osobiście zająć się czymś przyjemnym, co pozwoli mi nie myśleć, czy przypadkiem zaraz nie zacznie mnie boleć głowa, bo w zasadzie powinna. Pozdrawiam ciepło i życzę dużo uśmiechu:))) zoska Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re do: zoskaanka :) 29.05.07, 16:25 ja nie obrazam sie tak łatwo :) a swoja droga z tym ze wszytsko kreci sie kolo migreny to masz racje.. niestety tak juz jest..ze chory czlowiek szuka sposobow by sobie pomoc.. cale szczescie ze mamy na to duuuzo czasu..ze jeszcze nikt na to migrenisko nie umarł(chyba)zart:) Odpowiedz Link Zgłoś
mcanty Re: isoptin w leczeniu migreny 29.05.07, 10:04 Witaj, brałam Isoptin, zero efektów. Tylko tryptany niestety. Ale życzę powodzenia, może akurat :-)) Mag Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: isoptin w leczeniu migreny 29.05.07, 21:36 Migrena zwieksza ryzyko wylewu w zwiazku z czym znane sa przypadki smierci od zgonu spowodowanego w migrenie wylewem. ale nie sa to czeste przypadki. gdyby byly to sadze ze bardziej zajmowano by sie znalezieniem kuracji na te chorobe. co do szukania informacji na temat choroby - od dawna sie mowilo ze wiedza to potegi klucz :) wiec..... Venus Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: isoptin w leczeniu migreny 30.05.07, 09:25 nie strasz mnie venus bo ja i tak wystraszona jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 do mcanty 31.05.07, 17:32 mcanty napisała: > Witaj, > brałam Isoptin, zero efektów. Tylko tryptany niestety. Ale życzę powodzenia, > może akurat :-)) > > Mag no dobrze..ale tryptany to chyba nie maja wiele wspolnego z ograniczeniem napadow..sa przeciwbolowe i doraźne..a izoptin nalezy brac systematycznie..by zredukowac napady.. a jak było z tym u ciebie.. tez stosawałaś dluzej isoptin? czy tylko w razie bolu? Odpowiedz Link Zgłoś