marialudwika 18.09.03, 09:46 Chyba to oznacza,ze nikogo glowa nie boli!!!! U mnie tez ciut lepiej,pare dni bez panadol plus-piekna ustabilizowana pogoda. Pewnie i u Was tak samo. Pozdrawiam i zycze 0 bolu tara Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: Cisza na naszym forum 19.09.03, 06:07 Przysieglabym ze juz na ten watek raz odpowiedzialam.. czy wam sie zdarza ze nacisniecie "wyslij" i.. nic? Sama juz nie wiem czy to ja czy forum.. A tak w ogole to mialam wczoraj taki bardziej bolesny atak, ale po dwoch Zomigach i 8 tylenolach z kodeina poprawilo sie.. dzisiaj jest lepiej, ale mogloby byc jeszcze lepiej. venus Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjka Re: Cisza na naszym forum 19.09.03, 09:31 Od 2 dni jest calkeim OK :-) Ale przydarzyla mi sie rzecz niesamowita. Gotowalam obiad i jak zwykle od pieprzu zaczelam kichac. Niestety ten zapach tak ostro mnie podraznil, ze dotalam w ciagu 1 minuty takiego nolu, ze myslalam ze zemdleje. Pierwszy raz cos takiego mi sie przydarzylo. Czy Wy tez tak reagujecie na pieprz? zycze samych zer depresyjka Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Cisza na naszym forum 19.09.03, 10:26 Ja nie,ale unikam zbyt ostrych przypraw-boje sie ze wywolaja migrene i jakos nie mam na nie ochoty tez,odrzucaja mnie tez zbyt ostre zapachy..smaki. Pozdrawiam Was tara=ml Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon Cisza na naszym forum 19.09.03, 17:02 Zaglądam dopiero dzisiaj, bo wczesniej nie nadawałam sie do zycia. Potworny ból, do tego ZOMIG nie chciał zadziałac, a ja bylam w pracy i jak na złość cały czas przychodzili wykładowcy ustalać lektoraty, co oznacza porównywanie godzin zajęć grup, slipienie po małych cyferkach. Mi głowa pęka, nudności, raz duszno, raz dreszcze, a oni wybrzydzają: może ta, może inna grupa. I od początku. Myslałam, że padne. A potem jeszcze musze dojechać do domu - godzina samochodem. Jechałam i zasłaniałam ręką jedno oko, bo tak mnie bolało, poza tym z tej strony świciło słońce. Dopiero dzisiaj podniosłam sie z tego. Tak na codzień to sie nikomu nie wyżalm, ale tu jest miejsce, gdzie mozna znaleźć zrozumienie. pozdrawiam i 0 bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Cisza na naszym forum 19.09.03, 17:57 Ja jestem taka wrazliwa na zapachy. Dlatego jak kogos zapraszam to prosze aby nie uzywali perfum. pachnace swieczki, odswiezacze do powietrza, papierosy, cebula, kminek, i w ogole ostre zapachy, brzydkie lub ladne, mnie szybko klada do lozka z szalejaca migrena. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Cisza na naszym forum 19.09.03, 23:10 I ja podobnie reaguje i na ostre zapachy i na ostre smaki.I dostaje od nich mdlosci. ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Cisza na naszym forum 19.09.03, 23:07 I dobrze robisz,ze tu sie wyzalasz bo tutaj sami swoi i nikogo nic nie dziwi! Mnie tez uzalania ulge przynosza-wiem,ze nieraz przesdadzam ale Wy zrozumiecie a ci,ktorzy nie maja migreny nie zrozumieja tych,co ja maja.Chocby nie wiem,jak chcieli.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon Cisza na naszym forum 02.10.03, 10:02 Pewnie wszyscy w dobrej formie, a u mnie nieustający "tupot białych mew.... Boli mnie wszystko i ciągle-głowa, zęby, oczy. Chyba przyczynia sie do tego przeziębienie z katarem, i full pracy (rozpoczęcie roku akademickiego i związane z tym perypetie organizacyjne). A ja siedzę albo przy komputerze, albo wysłuchuję studentów i wykładowców, albo jadę samochodem, a w domu wysłuchuję dzieci i męża, którzy ciągle coś chcą ode mnie. A ja chcę mieć święty spokój. Wczoraj zastosowałam po raz pierwszy inny środek-wzięłam poł tabletki nasennej i poszłam spać. Po raz pierwszy od dawna przespałam całą noc, nie śniła mi się praca i nie obudził mni w środku nocy ból głowy. Ale za to rano byłam bardzo uspokojona, a przed sobą miałam 50 km do przejechania. Drugi raz chyba tego nie zastosuję. Teraz sięgnę po jakieś piguły przeciwbólowe i do pracy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Cisza na naszym forum 03.10.03, 00:13 Zaziebiona jestem i ja!!!Bolo mnie glowa "zatokowo"!!!!Wiec znow panadol plus w uzyciu.Przy migrenie biore czasem oxazepam i jakos usypiam i udaje mi sie przespac bol,ale i Imigran biore tez.Pozdrawiam i trzymja sie!!!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
fox.ca Re: Cisza na naszym forum 05.10.03, 15:59 marialudwika napisała: > Zaziebiona jestem i ja!!!Bolo mnie glowa "zatokowo"!!!!Pozdrawiam i trzymja sie!!!!> ml Czy to Ty z 40+ ? Coscie zrobili z tamtym forum Marka. Pytalem go o to samo ale on powiedzial, ze to ne on zdjal i tez go nie powiadomili kto to zrobbil. Pewnie przekroczylo limit "bito" na takie forum i zdejmuja automatycznie. Trzym sie bezmigrnowo. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Cisza na naszym forum 05.10.03, 16:27 Tak,ja jestem z 40+!!!. Jak to? Co zdjeli? Niedawno "zagladalam".Pozdrawiam ml Odpowiedz Link Zgłoś
hr.marica Re: Cisza na naszym forum 06.10.03, 13:11 witajcie, marioludwiko, fox! mnie tez booooli:( juz od kilku dni prawie bez przerwy. nie wiedzialam, ze jest takie forum.zalezy chyba od zmian pogody, tak przynajmniej zauwazylam a co do 40+, to mnie tez zniknelo! od piatku po poludniu nie moglam do niego trafic, wreszcie dzisiaj otwarlam www.40plus.ca i oto znowu jest. ciesze sie, bo polubilam was. pozdrawiam-hr.m. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Cisza na naszym forum-do hr Maricy 06.10.03, 14:18 Witaj!!!!! Ciesze sie,ze sie odezwalas poniewaz myslalam,ze po ostatnich "nieporozumieniach' nastawilas na "ignor"!!!! Mimo to nie cieszy mnie,ze boli Ciebie glowa!!! Moja tez "peka" solidarnie.Pozdrawiam Ciebie cieplutko z zimnego A. ml Odpowiedz Link Zgłoś
hr.marica Re: Cisza na naszym forum-do hr Maricy 06.10.03, 16:25 witaj, marioludwiko, tesknilam za wami w week-end:) nie za czesto sie odzywam, ale bardzo czesto poczytuje was sobie:).teraz juz sie zegnam - ide do domu. u nas slonce i wiatr. po srodku przeciwbólowym jestem troche "otumaniona". do jutra hr.m. Odpowiedz Link Zgłoś
foxal Re: Cisza na naszym forum 06.10.03, 15:42 a co do 40+, to mnie tez zniknelo! od piatku po poludniu nie moglam do niego > trafic, wreszcie dzisiaj otwarlam www.40plus.ca i oto znowu jest. ciesze sie, > bo polubilam was. > pozdrawiam-hr.m. Czy mozesz powiedziec, gdzie Ty to znalazlas? Ja przed chwila szukalem i nic nie znalazlem - byc moze zle szukalem. Czy to jest na forum w gazecie.pl? Trzym sie dobrze, Odpowiedz Link Zgłoś
hr.marica Re: Cisza na naszym forum 06.10.03, 16:21 nie, to zn. tak.to www otwarte przez marka w kanadzie. szukaj tak: www.40plus.ca. dziwne, ale tylko tam mozna znalezc to forum. milego popoludnia. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Cisza na naszym forum 16.11.03, 13:43 Nikt sie nie odzywa!!! Czy nie bola Was ostatnio glowy??Podobno brak wiadomosci oznacza dobre wiadomosci!!!!! U mnie migrena "milczy" na szczescie.Glowa pobolewa,ale ostatnio tez jakos mniej.Ciekawe jak dlugo to potrwa? Czy to aby nie jest "cisza przed burza".. Pozdrawiam Was zyczac tego,co zawsze! ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Cisza na naszym forum 16.11.03, 23:27 Ja mialam 4 dni kolezanke z wizyta.. bylam raczej zajeta. Glowa boli mnie codziennie tak ze znowu biore zomig codziennie.. co nie jest zbyt dobrze. No ale wole zyc bez bolu zmarnowana niz z zmarnowana z bolem.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon Re: Cisza na naszym forum 17.11.03, 08:46 A ja pisze dopiero teraz, bo mialam weekend z potwornym bólem. Nie takim jak zwykle, ale wyjatkowo upiornym. Obudziłam sie w sobotę nad ranem z bólem, wzięłam od razu ZOMIG i nic. Myślałam, że oszaleję. Ok. 8.00 mąż podał mi drugi Zomig, ale nie zauważył, że to jest duża dawka, tak więc miałam potworny ból i wszystkie dolegliwości związane z migrena, ponadto czułam sie potwornie źle po Zomigu, bo wszystkie działania uboczne sie skumulowały, ponadto leczę krtań i biorę różne leki - może one tez miały wpływ na przebieg tego ataku. Jak już mi przeszło, to byłam słaba jak kot, trzęsły mi sie ręce i ogólnie czułam się, jakby mnie ktos kijem obił. I znowu w niedzielę nad ranem obudził mnie ból, wzięłam Zomig itd. Tym razem przeszło trochę szybciej. Dzisiaj jestem trochę rozbita, no ale nie boli, więc jest ok. Czego wszystkim życzę Odpowiedz Link Zgłoś
kena1 Re: Cisza na naszym forum 18.11.03, 07:28 Miałam weekendowe przeżycia podobne do ypsilon, ale skończyły sie dopiero w poniedziałek i znowu jestem na nogach! Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: Cisza na naszym forum 17.11.03, 12:17 marialudwika napisała: > Chyba to oznacza,ze nikogo glowa nie boli!!!! > U mnie tez ciut lepiej,pare dni bez panadol plus-piekna ustabilizowana > pogoda. > Pewnie i u Was tak samo. > Pozdrawiam i zycze 0 bolu > tara No własnie nie boli i aż boję się o tym głośno mówić, bo od dwóch tygodni nie mam bóli. Codziennie rano budzę się i czekam myślę i na rzaie jest ok, ale tfuj tfuj tfuj wypluć, odpukać puk puk i niech dalej nic nie boli czego życzę Wam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Cisza na naszym forum 23.11.03, 11:11 Chyba glowki nikogo nie bola??Mnie /prawie/ nie ale jak dlugo to potrwa..nie wiem bo pogoda "paskudnieje",grrrrrr!!!!! Pozdro tara Odpowiedz Link Zgłoś