rejana2 06.08.09, 13:32 prosze podzielcie się swomimi doswiadczeniami, bo ja zjadam cale opakowanie, jak mam 1 porzadny atak 3 dniowy w miesiacu, a w miedzy czasie ze 3 migerny , czyli leci mi 6 tabl (100mg),jem raczej po polówce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anthonka Re: Jakie mozna zażywac dawki cinie 100 miesieczn 07.08.09, 07:11 W zależności od upierdliwości bólu zjadam 2 do 3 opakowań 6x100, czyli w sumie do 18 tabletek. Kiedyś wystarczała połówka, teraz niestety muszę od razu setkę. Staram się nie myśleć co będzie jak i ta setka przestanie działać... Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Jakie mozna zażywac dawki cinie 100 miesieczn 08.08.09, 00:06 ja nie biore Cinie biore maxalt - bardzo duzo od 40 do 60 mies. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
anka.333 Re: Do Minnie 15.08.09, 10:55 60 tabletek na miesiąc?????? Matko Boska!!! Ja pewnie też tak skończę, ale póki co biorę Cinie, a jak nie działa to pyralginę i dexaven w zastrzyku - też mam skutki uboczne gdzieś, byle nie bolało. Pozdrawiam, Anka. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Do Minnie 15.08.09, 23:03 niestety, to tak sie zaczyna. najpierw 6, potem 12, potem 24. itd. rozne sa przyczyny, a to organizm sie przyzwyczaja do dawki a to choroba postepuje napady sa silniejsze i coraz czesciej. Dlatego radze robic wszystko aby w pierwszym rzedzie zapobiegac tym napadom, mnie w tej chwili dosyc dobrze - odpukac - pomaga Topamax (topiramat) chociaz skutek uboczny jest taki ze jestem bez przerwy potwornie zmeczona. Jezli wiec mozesz unikac Cinie na rzecz Pyralginy i czegos innego to dobrze. raz to raz to. im dluzej tym lepiej. najgorzej jak juz trzeba brac i to i to razem, dzien w dzien :( ale co zrobic. poki nic nie wymysla jakos trzeba zyc. tylko ze ja juz mam 52 lata, nie ma sie czego obawiac juz i tak stary rupiec ze mnie, nawet wypada mi sie zaczac sypac ;) ale wy mlodzi musicie ostroznie. wydzierajcie od lekarzy rozne silne srodki p/bolowe jednoczesnie pamietajac ze mozna latwo sie od nich uzaleznic. zmieniajcie je wiec czesto, moze to zapobiegnie przyzwyczajeniu. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
kena1 Re: Jakie mozna zażywac dawki cinie 100 miesieczn 09.08.09, 14:28 Eeee, przestałam liczyć :/ Odpowiedz Link Zgłoś
rejana2 Re: Jakie mozna zażywac dawki cinie 100 miesieczn 13.08.09, 13:23 tak duzo, a skutki uboczne??? Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Jakie mozna zażywac dawki cinie 100 miesieczn 13.08.09, 21:40 jak boli to ja mam skutki uboczne w .... Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
klaudyna108 Re: Jakie mozna zażywac dawki cinie 100 miesieczn 15.09.17, 15:54 Ja przez wiele lat około ze 20lat, brałam do 60 dawek triptanów 100 miesięcznie. I żyję. Teraz już 3 rok nie biorę triptanów bo jestem ostrzykiwana Botoxem, i to leczenie bardzo mi osłabia ból, to znaczy częstotliwość jest ta sama, ale ból o wiele mniejszy, do wytrzymania, więc jestem na innych lekach. Odpowiedz Link Zgłoś