Gość: Ania IP: 195.116.20.* 31.05.11, 12:24 czy lepiej jechać w paźdxierniku? czy listopadzie? a może dopiero w marcu? Jaka pora będzie najlepsza na zwiedzanie? i kiedy moga być tańsze bilety? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matys_1972 Re: Tajlandia- kiedy i jakimi liniami? 31.05.11, 13:37 Od Listopada do Lutego masz szczyt sezonu. Ceny wyższe, ale pogoda gwarantowana, no prawie gwarantowana :) Odpowiedz Link Zgłoś
maryshaa Re: Tajlandia- kiedy i jakimi liniami? 31.05.11, 14:06 Biletów szukaj sobie już. Okazje pojawiają się i znikają równie szybko ;-) Trafić można spokojnie 1700-1800 Aeroflotem i Aerosvitem. Są na forum osoby, które chyba trafiły taniej. Ja byłam w marcu i potem na przełomie luty/marzec. Leciałam dwa razy przez Moskwę. Pogoda bez zastrzeżeń, w Bankgoku w zeszłym roku trafiliśmy na mega upały, nawet miejscowi mówili, że gorąco :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Tajlandia- kiedy i jakimi liniami? IP: 195.116.20.* 31.05.11, 15:11 Dzięki za odpowiedz:-) W takim razie w zależności od cen biletów ale chyba jednak marzec;-) Może trafi się jakaś fajna okazja . Ile potrzeba kasy na ok 8-10 dni pobytu? wiem, że troszkę to mało ale jak na pierwszy raz wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
matys_1972 Re: Tajlandia- kiedy i jakimi liniami? 31.05.11, 17:35 Zastanów się kilka razy nim podejmiesz decyzję. Według mnie, będąc na miejscu mocno pożałujesz swojej decyzji... . Pieniądze w zależności od standardu w jakim chcesz nocować/jeść, rozpiętości cen są naprawdę duże. Każdy znajdzie coś na swoją kieszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Tajlandia- kiedy i jakimi liniami? IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.11, 18:54 Czyli co lepiej na 2 tygodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Tajlandia- kiedy i jakimi liniami? IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.11, 19:01 Mysle ze na dwa tyg. 500USD/osoba to az za duzo, oczywiscie jesli optujesz w budget standardt. Co oznacza czysto z klimą ale juz bez jacuzzi i storczyków na poscieli;)Dobrze ze zmienilas zdanie az szkoda przez taki kawal swiata leciec na 8 dni z czego min 2 w podrozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Tajlandia- kiedy i jakimi liniami? IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.11, 20:08 Jeśli 500 USD starczy to spoko:-) tyl mniej więcej mogę wydać Bardzo dziękuję za porady. Odpowiedz Link Zgłoś
an-ex Re: Tajlandia- kiedy i jakimi liniami? 31.05.11, 21:09 8-10 dni to zdecydowanie za mało!!!tym bardziej ,ze jak kupujesz przelot (ja leciałam Aeroflotem ) za 1960zł to czy kupiłas na 1,2,3 tyg cena była ta sama.Bilety kupowaliśmy pazd-listopad na marzec,czym szybciej bedziesz polowac na bilety tym wieksza szansa na lepsza cenę;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Tajlandia- kiedy i jakimi liniami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 12:54 Witam, Ja planuje wykupić wyjazd w biurze, najlepiej internetowym, bo nie chce mi się chodzić i szukać u naziemnych. Znalazłem na tej stronce oferty za około 3800zł, czy to jest dużo? Może bardziej opłaca się jechać na własną rękę? Nie jestem za bardzo doświadczony w tak dalekich podróżach na własną rękę, więc nie wiem na co powinienem zwracać uwagę. Dlatego wolę oferty z biura. Macie jakieś rady dla mnie odnośnie Tajlandii? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tropikey Re: Tajlandia- kiedy i jakimi liniami? 08.06.11, 13:34 napisz najpierw bliżej, za co jest to 3800, to będzie można powiedzieć, czy to dużo, czy mało. Kiedy wyjazd, na jak długo, czy to cena za 1 osobę, jakie wyżywienie, jaki hotel, itp. Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek spotkanie IP: *.play-internet.pl 31.05.11, 22:13 ktoś z was jedzie to Tajlandii w 2012 r ?? jeśli tak to w jakich terminach ? Pytam bo mamy już umówione spotkanie z forumowiczami :) odbędzie się 2 marca 2012, Bangkok, Khao San Road, stoliki z piwem przed wejściem do hotelu Rikka Inn przy 7eleven - ok godziny 22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: spotkanie IP: 195.116.20.* 01.06.11, 13:23 Jeśli będziemy w tym terminie to zapiszę gdzie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: spotkanie IP: 195.116.20.* 01.06.11, 13:24 A jakimi liniami lecicie? i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: spotkanie 01.06.11, 15:46 olek ;))) jeszcze hotel nie załatwiony ;) a już na piwo umówiony ;) p.s. może po tym piwku dałbyś z nami radę na kilki dni na północ tajlandi ??? Chiing Rai i Mai ;) piwko to powtórka z Rangunu ;))) Aniu jak lecimy - ja lece ukraincem do BKK a wracam Air Asią z Kuala Lumpur do Londynu z tego co wiem zabieram też kolegę Olka ;) a Olek - jak ty właściwie lecisz - Areoflotem ??? Aniu pomysłów jest wiele nie koniecznie trzeba lecieć do BKK np. Lufthansa co jakiś czas wyskakuje z Singapurem za 1990 pln z 5 lotnisk z Polski - a z Singapuru można dalej Air Asią - zwiedzić Kula Lumpur i do Tajów ;) Fin i Szwajcar też co jakiś czas maja fajne ceny poprostu trzeba szukać ;) czasem czekać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: spotkanie IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 17:12 Jesli kogos nie interesuje BKK to z Singapuru mozna leciec bezposrednio na Phuket. Odpowiedz Link Zgłoś
besir1 Re: spotkanie 01.06.11, 17:27 Olek - to prawie tak, jakbys dzisiaj poznal 10-letnia dziewczyne i umowil sie z nia na randke, za 8 lat, gdy skonczy osiemnastke :) Ja najprawdopodobniej w tym terminie bede w Tajlandii i okolicach. A moze ktos chetny na wycieczke motocyklem po Tajlandii i Laosie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: spotkanie IP: 195.116.20.* 02.06.11, 07:19 Wasza pomoc jest nieoceniona :-) Na razie znalazłam Bankok z Warszawy koniec marca za 2100, ale jest jeszcze sporo czasu i trzeba czekać na okazję;-) Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: spotkanie 02.06.11, 15:20 Aniu - oczywiscie okazja się może jeszcze jakaś przytrafic ;) to sporo czasu - ale z tego co widze bilety na Ukraincu są wybierane na marzec (ich system sprzedaży pozawala na kupienie biletów na 10 miesiecy wprzód) więc ktoś kto planuje w marcu tajlandie już może je kupić, dwa ponizej 2000 chyba tylko aeroflot i ukrainiec potrafią zejść na Bangkok przy tych cenach ropy - może sie trafić jakiś Malasian za 1 GBP ;) jak to było miesiąc temu ale już z detynacją na Kula Lumpur lub LOT na Hanoi 1550 (chyba raz tak było) generalnie zamknięcie kółka w okolicy 2000 uważam za dobrą cenę - ja lece w październiku lufą za 2500 a w marcu ukrainiec 1010 do BKK a z KUL do Londynu Air Asia 622 + Rayan 318 = 1950 pln oczywisćie życzę szczęcia w trafieniu okazji ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mrukmrukmruk Re: Tajlandia- kiedy i jakimi liniami? 02.06.11, 14:16 Najlepiej w marcu lub kwietniu, wtedy nie jest koszmarnie gorąco, organizm nie dozna szoku. Ostatnio najfajniejszą ofertę wycieczki do Tajlandii znalazłem na homohibernatus.eu, idealna wyprawa dla aktywnych zwiedzających. Wyprawa obejmuje Tajlandię i Kambodżę, wszystkie najważniejsze zabytki (Angkor Wat, pałac królewski w Bangkoku) i niesamowitą przyrodę tajskich wysp i dżungli kambodżańskiej. Moim zdaniem to lepsza opcja niż leżenie plackiem na plaży i sączenie drinków, zwłaszcza, że drużyna z którą wyruszasz to doświadczeni podróżnicy, więc pełne bezpieczeństwo masz zapewnione. Mają też spoko facebooka, można obejrzeć piękne zdjęcia i trochę się dowiedzieć o świecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Tajlandia- kiedy i jakimi liniami? IP: 80.50.51.* 03.06.11, 15:08 ale to nie to forum- tu biura nikogo nie interesuja Odpowiedz Link Zgłoś