takiataki Re: UWAGA ZARAZ LOSOWANJIE KANAPEK 04.12.03, 13:57 pozazdrościłem i zamówiłem placka po węgiersku Odpowiedz Link
reniatoja Re: UWAGA ZARAZ LOSOWANJIE KANAPEK 04.12.03, 14:11 A przepraszam, jaki jest zwiazek miedzy kanapkami a plackiem po węg.? U mnie rosolek bo dziewcze znowu chore. :) Odpowiedz Link
takiataki Re: UWAGA ZARAZ LOSOWANJIE KANAPEK 04.12.03, 14:20 reniatoja napisała: > A przepraszam, jaki jest zwiazek miedzy kanapkami a plackiem po węg.? jedzenie, trawienie, itd. Odpowiedz Link
koaa Re: UWAGA ZARAZ LOSOWANJIE KANAPEK 04.12.03, 14:16 Wyniki!!!!!!! 1 Koaa(As) 2 Amidala(król) 3 Betty(dama) 4 Malena(walet) 5 Aanka(10) 6 Padalcowa(9) 7 Summa(8) 8 Snowi(7) Czyli 8 kanapek i owsianka! A więc losujemy!!!!!!!!!!!!!! Do losowania użyłem 8 kart od Asa do 7 As pierwsza kanapka czyli moja 7ka ostatnia kanapka czyli Snowi. (aha po wylosowaniu karty z przypisaną jej kanapka karta trafia do puli aby każdy miał szanse na owsiankę :)) w nawiasach wylosowana karta obok nr kanapki Koaa (10) nr5 Amidala (10)nr5 Betty (7)nr 8 Malena (8)nr7 Aanka (król)nr2 Padalvowa (walet)nr4 Summa (król)nr2 Snowi (8)nr7 i losowanie osób które wzięły udział w zabawie natomiast rano nie jedzą więc będzie to zestaw poobiedni lub kolacyjny Daffne(10)nr5 Anahella(8)nr7 Jaśmin33(walet)nr4 Niestety złośliwy los nie pozwolił nikomu spróbować 3 najlepszych kanapek (Mojej, Betty i Padalcowej) cóz życie bywa okrutne!!!!!!!!!!!!! Smacznego:) Odpowiedz Link
malen_a Summa!! 04.12.03, 14:28 Wylosowalam Twoja kanapke! "A co do ulubionej kanapki - kromeczka chleba z ulubionej piekarni, dobra wędlina, serek mozarella, posypane przyprawą do kurczaka (koniecznie f-my Kamis) i szczyptą oregano, to wszystko zapieczone w piekarniku, a "na wydaniu" obłożone kiszonym ogórkiem :)) " to ja poprosze ta kromeczne chelba z ulubionej piekarni....a masz moze cos zastepczego , nie pieczywo? Odpowiedz Link
summa Re: Summa!! 04.12.03, 20:34 malen_a napisała: > to ja poprosze ta kromeczne chelba z ulubionej piekarni....a masz moze cos > zastepczego , nie pieczywo? hmm, do zapiekania nigdy nie próbowałam czegoś zastępczego... możesz ewentualnie zjeść bez zapiekania, np z pieczywem ryżowym (jak używasz). Smacznego! :))) Odpowiedz Link
amidala Re: UWAGA ZARAZ LOSOWANJIE KANAPEK 04.12.03, 14:59 Czyli zaraz... mam pochłonąć na śniadanie wielką świeżą bułkę ze wszystkim co w lodówce???? Niewykonalne, sorry. Pomijając, że w lodówce mam jednego przyschniętego pora, salami, masło orzechowe i serek ze szczypiorkiem (zestaw niejadalny!!!) to cała świeża bułka mi się nie zmieści. Nic z tego! Wypisuję się z tej zabawy.... (amidala się popłakała, kopnęła wiaderko, złamała łopatkę i poszła do innej piaskownicy ;)) Odpowiedz Link
amidala Ale za to... 04.12.03, 15:01 Aanka i summa muszą znaleźć chlebek pomidorowy. Hi, hi, hi... Odpowiedz Link
anahella Zaraz zaraz 04.12.03, 16:40 Ja prosze o wymiane kanapki, bo mi sie trafila z szynka a ja jestem wege. Chce z serem plesniowym!!!!! Odpowiedz Link
koaa Do Anahelli 04.12.03, 18:29 Jury uznało że jak tej nie możesz ze względów ideologicznych przyzna Ci kanapkę niejakiego koaa z nakazem nie szczędzenia sobie majonezu i cebuli!!!!!! Co jeszcze komuś coś przeszkadza:))))) Odpowiedz Link
betty-bt nic nie kapuje :((( 04.12.03, 20:56 nie wiem co mi zaserwowano :((( wiem tylko, ze przynajmniej nikt mojej bulki nie zarazl :) Odpowiedz Link
summa Re: nic nie kapuje :((( 04.12.03, 21:11 betty-bt napisała: > nie wiem co mi zaserwowano :((( no jak to? wsuwasz słodkości Snowi! Odpowiedz Link
betty-bt Re: nic nie kapuje :((( 04.12.03, 21:31 summa napisała: > no jak to? wsuwasz słodkości Snowi! oj matko .. i jozefie... :))) napoleonke z budyniem :))) dobrze, ze dopiero pod wieczor to odbieram ;) Odpowiedz Link
snow.white wylosowalam pyszna kanapke... 04.12.03, 15:07 ...ale mi ona bardziej na zestaw obiadowy pasuje ;))) albo na takie sniadanie po 12 :)) Odpowiedz Link
aankaa ha, na śniadanie zjem 04.12.03, 17:41 kanapkę Amidali "TOścik z chleba pomidorowego, masełko, salami... dużo salami. Dzisiaj był ten zestaw i miałam niebo w gębie..." mam tylko JEDNĄ prośbę - nie tą samą ja rozumiem to niebo, ale ... a Ty Amidala nie narzekaj na moją - wyobraź sobie obiad zaczynający się od przystawek, potem zupa, drugie, desery i podjadanie przed/w trakcie/po z tego, co masz w lodówce da się skomponować całkiem miłą przegryzkę :)) Odpowiedz Link
koaa AAAAAAAAAA ZJADŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.12.03, 18:27 Właśnie zjadłem Aanki ulubiona kanapke ma kobieta zdrowie:) Do środka włożyłem majonez motyl, pomidora, cebule, plaster kiełbasy krakowskiej obsuszanej, Banana, kiszoną kapustę, kiszonego ogórka, żółtą paprykę – całkiem całkiem tylko paszcze mam maławą to mi po bokach uciekałoJ Jak wybrałem ? uznałem że wybiorę po jednym produkcie z danej grupy np. z wędlin wybrałem kiełbasę krakowska a z dodatków majonez, pominąłem płyny jak kefiry etc. czy produktu nie stosowane do kanapek marchewka czy surowe mięso Niestety pominąłem marynowane grzybki więc muszę jeszcze raz ale jutro dziś już nic więcej w siebie nie wepchnę:) Odpowiedz Link
aankaa zara, zara coś mi tu nie pasa ... 04.12.03, 18:36 podobno moją kanapkę wylosowała Amidala czyżbyś ją "przechwycił w locie" ?!?!? a co do paszczy - przecież LOJALNIE uprzedzałam... Odpowiedz Link
koaa Re: zara, zara coś mi tu nie pasa ... 04.12.03, 19:24 przeczytaj zasady losowania i wyniki Twoja kanapke wylosowały 3 osoby a moją betty i padalcowej nikt:( Odpowiedz Link
aankaa to kto jeszcze będzie (paszczę) rozwierał ;) 04.12.03, 19:41 przed moją kanapką, bo się pogubiłam ... Odpowiedz Link
summa Oooo! 04.12.03, 20:37 pyszniutką kanapkę wylosowałam!! tylko skąd je wezmę biedna ten chlebek pomidorowy?? (Amidala - gdzie go pieką?) jak to dobrze, że mnie owsianka ominęła :))) Odpowiedz Link
aankaa do d... takie losowanie 04.12.03, 20:46 tostowo-pomidorowy chlebek miałam JA zeżreć !!! Koaa - powtarzaj losowanie tylko nie każ kanapek "zwracać" ;) Odpowiedz Link
summa Re: do d... takie losowanie 04.12.03, 21:07 aankaa napisała: > tostowo-pomidorowy chlebek miałam JA zeżreć !!! no to zeżremy obie, co ci to przeszkadza? przecież i tak musimy sobie same skombinować składniki, a nie wyrywać Amidali z ust! :) Odpowiedz Link
koaa Re: do d... takie losowanie 05.12.03, 11:55 CO DO DUPY!!!!!!!!!! Przecież wylosowałaś to samo co Summa !!!!!! Proszę czytać wyniki a nie mieć pretensji do losu czy jury!!!! Odpowiedz Link
amidala Nie zdzierżyłam... 05.12.03, 09:59 Nie byłam w stanie zwlec się z łóżka i ruszyć na poszukiwanie świeżej bułki, a to był chyba niezbędny warunek. Zjadłam tekturkę Wasy z masłem orzechowym i buraczkami. (Przyschniętego pora zjedliśmy wczoraj na obiad.) Czy szanowne jury jest usatysfakcjonowane? A pomidorowy chlebek Schulstad piecze :)) Zdradziłam moją wielką tajemnicę. Odpowiedz Link
summa Re: Nie zdzierżyłam... 05.12.03, 15:20 amidala napisała: > > A pomidorowy chlebek Schulstad piecze :)) Zdradziłam moją wielką tajemnicę. buuu, w mojej małej mieścinie takiej firmy nie uświadczy... więc możesz się czuć, jakbyś nic nie zdradziła :) Odpowiedz Link