biedak20 28.05.04, 18:03 Czy normalne jest to że przy zezie widzi sie delikatnie podwójnie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biedak20 Re: podwójne widzenie 10.04.05, 16:13 możecie się wypowiedzieć w tej sprawie..... Odpowiedz Link
nawoj29 Re: podwójne widzenie 11.04.05, 10:09 Moge powiedziec, co przeczytalam. Moje dziecko ma zeza, ale widzialo podwojnie chyba krotko i trudno dogadac sie, co wlasciwie widzialo. Jesli jedno oko zezuje, to mozg odbiera jakby dwa rozne obrazy idlatego widzisz podwojnie. Zazwyczaj trwa to krotko, bo mozg szybko uczy sie ignorowac obrazy slabsze, tj. te pochodzace z oka zezujacego. Dlatego tez oko zezujace widzi coraz gorzej i moze to prowadzic do niedowidzenia - w mysl zasady, ze organ nie uzywany powoli zanika. Byc moze u ciebie to oko zezujace sie uaktywnilo. Czy nie miales wczesniej niedowidzenia na to oko? Obecnie moze mozg zaczal odbierac obrazy z teog oka i dlatego masz to podwojne widzenie. Co na to pani dr. Czy w takiej sytuacji zdecyduje sie na operacje? Daj znac, jak postepy po wizycie kontrolnej, bo bardzo jestem ciekawa tych twoich pryzmatow i tej pani dr. Ona chyba jako jedyna w Warszawie leczy pryzmatami. Ciekawe, gdzie sie tego nauczyla i jak dawno praktykuje? Pozdrawiam Odpowiedz Link
aneczka42111 Re: podwójne widzenie...Do Biedaka:) 11.04.05, 18:35 Biedaku, Wydaje mi się,że dużo racji ma Nawoj...Rzeczywiście może być tak,że oczko zezujące, które do tej pory było leniwe,zaczęło teraz pracować i stąd wrażenie podwójnego widzenia.Myślę jednak,że nie powinien to być stan stały - trzeba próbować to wyeliminować.:) buziaki Ania Odpowiedz Link
biedak20 Re: podwójne widzenie...Do Biedaka:) 11.04.05, 21:48 Ja delikatne dwojenie - tzn. taka druga delikatna warstwa tego na co patrzę to już mam od bardzo dawna - ok 7 lat. Odpowiedz Link
nawoj29 Re: podwójne widzenie...Do Biedaka:) 11.04.05, 23:00 To pytaj twoją dr. Czy ona o tym wiedziała już wcześniej? Odpowiedz Link