Dodaj do ulubionych

Pomocy...:(

30.11.06, 18:32
Ehh jestem po wizycie u okulistki. Mam zeza rozbieżnego, operacje miałem już
w wieku 3 latek... Zez powrocił okulistka powiedziała ze jezeli wówczas(gdy
mialem 3 lata) zez był rozbieżny rowniez,to dwóch operacji korygowania
takiego zeza sie nie robi. Ja nie wiem jakiego zeza mialem 15 lat temu -
zbieznego czy rozbieznego.Dokumentacja z tamtego okresu uległa zniszczeniu.
Ale czy rzeczywiscie nie mozna miec dwoch takich operacji na oku(usuwania
zezów zbieżnych)? Help...
Obserwuj wątek
    • fatima5 Re: Pomocy...:( 30.11.06, 20:41
      zbiezny -oko ucieka do srodka oka, rozbiezny na zewnatrz,na szczescie jest
      wiecej w Polsce okulistow niz jeden,poczytaj o wymienianych tu specjalistach od
      zeza i umow sie na wizyte chocby na koniec Polski , a na pewno podejma stosowne
      leczenie dla Ciebie, powodzenia
    • aneczka42111 Re: Pomocy...:( 30.11.06, 21:04
      Fatima, to zaskakujące, ale tym razem w pełni się zgadzam z tym, co napisałaś:)
      Pozdrawiam
      Ania
      • fatima5 Re: Pomocy...:( 01.12.06, 12:18
        ;-], stosowne leczenie...ja dalej nie jestem za ciaglym operowaniem np
        dziesiatym, widzisz mnie powiedziano [zlisty polecajacej] ze mi pojdzie w duga
        strone i ze mam zaczac od lasera , ale jak ktos ma 20 stopni , to pryzmaty
        raczej nie wyprostuja, tak duzego kata zeza, lubie pytac wiec bylam takze u
        twojej pani doktor -ta sama odpowiedz , ale on nie byl jeszcze nigdzie ,wiec
        nie wiadomo co jemu zaleca, oby tylko tego sie pozbyl
        • xdominicx Re: Pomocy...:( 01.12.06, 17:39
          Heh ja wiem jaki to jest zez zbieżny a jaki rozbieżny:) Ale problem w tym ze n
          ie mam zdjec z tamtego okresu, rodzice nie pamietaja jaki był to zez a
          dokumentacja z tamtego okresu zniszczona...A co do operacji to napewno postaram
          sie zgłosic do innego specjalisty jezeli ten wykluczy mozliwosc zoperowanie tej
          wady. Ale z tego to czytam w innych watkach to coniektórzy z was mieli
          przeprowadzane kilkakrotnie operacje, wiec nie wiem czemu okulistka widzi taki
          problem...Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka