Dodaj do ulubionych

prośba o odpowiedz

09.02.07, 14:15
Witam !
jestem tu po raz pierwszy , dlatego prosze o wyrozumiałość, bardzo proszę o
udzielenie odpowiedzi bna pytanie czy zeza leczy się tylko operacjni ( chodzi
mi o uypiani ogolne) czy może to byc również laser, wiem że to tez zalezy od
wielu rzeczy. i jaką klinikę najlepiej prywatna polecilibyscie we Wrocłwiu?
pozdraiam.
Obserwuj wątek
    • szagn Re: prośba o odpowiedz 13.02.07, 23:33
      Witaj!
      Zeza leczy się nie tylko operacyjnie. W gabinetach leczenia zeza prowadzone sa ćwiczenia ortoptyczne, ktore czesto daja dobre efekty, niestety sa dosc żmudne i dłudotrwałe. Nie słyszałam nigdy o laserowej korekcji zeza, ale byc moze pojawiły sie tego rodzaju zabiegi i powinnam odswiezyc swoje wiadomosci. Co do Wrocławia to niestety nie moge pomoc. Nie znam zadnej kliniki w tym miescie.
      Pozdrawiam serdecznie.
      Aga
      • agatak7 Re: prośba o odpowiedz 15.02.07, 08:13
        Skuteczną metodą leczenia zeza u dorosłych jest tylko i wyłącznie zabieg. Ćwiczenia ortoptyczne mają niestety sesn jedynie u dzieci i to nie zawsze z pozytywnym skutkiem.
        Zabieg jest bardzo prosty i nie niesie ze sobą żadnego ryzyka ale przeprowadza się go w znieczuleniu ogólnym. Nie ma czegoś takiego jak laserowa korekcja zeza i chyba raczej mało prawdopodobne żeby było (zabieg polega na skróceniu bądź wydłużeniu odpowiednich mięśni wiec laser tu nic nie pomoże).
        A co do polecanych lekarzy to zajrzyj na listę polecającą forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12236&w=55077317. Ja osobiście polecam dr Ewę Wójcik ale wiele dobrego słyszałam też o dr Jochan.

Pozdrawiam serdecznie

Agata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka