Dodaj do ulubionych

ile czasu staran?

16.08.04, 17:52
pco nie uniemozliwia miec dziecka, ale utrudnia realizacje tego marzenia.
kilka moich kolezanek ma dzieci mimo pco. pocieszam sie tym, ale po 9
nieudanych stymulacjach lekami, kiedy zawsze mialam owu, pecherzyki pekaly, a
endo bylo w normie, to zaczynam sie podlamywac...

ile wy sie staralyscie?
Obserwuj wątek
    • justynek13 Re: ile czasu staran? 16.08.04, 19:32
      jejku, ja jeszcze nie zaczęłam sie starac ale jak czytam takie posty to
      truchleje...
      trzymam kciuki powodzenia
      • el23 Re: ile czasu staran? 20.08.04, 14:08
        Nie załamuj się od razu. Mi się udało dosyć szybko - brałam leki przez dwa
        cykle: za pierwszym razem się nie udało za drugim w sumie też nie, lekarz już
        stwierdził że chyba tylko jeszcze raz wezmę leki a jak to nie pomoże to
        resekcja klinowa no i czekałam na ten następny cykl żeby wziąc kolejną dawkę
        leku no i się nie doczekałam :-)-jestem w 23 tygodniu ciąży a owulacja
        wystąpiła u mie ok.40dnia cyklu...:-)Niestety stres i napięcie w tym przypadku
        nie pomaga...
        • karusia4 Re: ile czasu staran? 21.09.04, 10:18
          Mam 26 lat. Lekarz powiedział, że po 28. roku to już raczej nie ma co sie
          starać o dziecko. A ja mialam w planach rodzić po 30...teraz nie mam
          najlepszych warunków do tego...:(
          Czy rzeczywiście po 28. roku już się nie walczy i szanse maleją do zera?
          • monika_oli Re: ile czasu staran? 21.09.04, 11:29
            Ja walczyłam z niepłodnością przez ponad dwa lata, z tego rok od kiedy
            dowiedziałam się że to PCO. Trafiłam na dobrego lekarza, który umiał dobrze
            pokierować moim leczeniem. Zaszłam w ciążę w okolicy 27 urodzin. Teraz mam
            29lat i nadzieję, że uda mi się jeszcze raz zajść w ciążę i urodzić drugie
            maleństwo przed 30 urodzinami.
            Nie znam żadnych opinii na temat tej granicy 28lat (może to i lepiej dla
            mnie;), jak przez mgłę przypominam sobie, że faktycznie lekarz mówił coś o tym
            że im szybciej tym lepiej. Może zdecyduj się jednak teraz na maleństwo - żebyś
            kiedyś nie żałowała straconego czasu. Dziecko sprawia że patrzy się na świat
            innym wzrokiem - poważne dotąd kłopoty i przeszkody (wydawałoby się nie do
            pokonania) stają się naprawdę błahe.
            Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka