Dodaj do ulubionych

pco i fatalna cera

21.02.05, 17:55
dziewczyny, mam pytanie, czy pco wogole sie leczy w sensie przyczyn, a nie
skutkow? bo nikt sie nie zajmuje moimi rozchwianymi hormonalmi, tylko walczy
o sztuczna owu. tymczasem mam cala szyje (podbrodek) utkana wielkimi
krostami, na szyi tez pojawilo mi sie niedawno owlosienie. wyglada to
wszystko strasznie. wlosy moge depilowac, ale krosty sa b. widoczne, a jak
mijaja, to na kilka tygodni zostaja wielkie slady, niezaleznie, czy probuje
je sama usunac, czy nie. wiem, ze od krost sie nie umiera, ale jestem po 30-
tce, pracuje z klientami i widzialam juz to przeciagle spojrzenie szefa,
zebym cos z tym zrobila:(
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: pco i fatalna cera 21.02.05, 18:25
      mi sie cera pieknie wyczyscila od kiedy jem duphaston-nie wiem dlaczego, ale gin
      mnie pytala czy juz lepiej po miesiacu z duphastonem-teraz mam czysta
      cere-super, że się pochwale-Cetka Tobie nie pomaga?
      • cetka Re: pco i fatalna cera 22.02.05, 18:05
        ja mialam cere jak pupcia niemowlaka, jak bralam clo, ale clo nie jest na
        poprawe cery i nie mozna go brac wiecznie:(
        • kasgrab Re: pco i fatalna cera 03.03.05, 15:18
          Witam, ja mam podobny problem z cerą - KOSZMAR!! Wcześniej żadnych problemów
          większych z cerą nie miałam, fakt że 5lat brałam pigułki antykoncepcyjne (nawet
          nie więdząc o PCO), w chwili obecnej jestem na antybiotykach (tabletki + jakaś
          maź, która potwornie wysusza mi skórę) od dermatologa już od 1,5 m-c, bez
          większego rezultatu - niestety!! leczenie w kierunku PCO lekko mi się przeciąga
          przez fakt, że za każdym razem dodają mi jedynie badania nie mówiąć nic
          konkretnego. Pracuję w biurze obsługi klienta i niestety mój wygląd jest
          znaczący w pracy a wyglądam jak biedronka!!!!!!
          pozdrawiam K.
    • gaja22 Re: pco i fatalna cera 03.03.05, 15:28
      Jeju dziewczyny ja mam też ogromny problem z cerą, codziennie wychodzą mi
      świrze pryszczaki, a pozostaja plamy po tych starszych wypryskach. Normalnie
      juz wymiękam i na razie nic nie biorę bo doktor zlecił mi brać FLUTAMID 2
      tabletki na dzien ,ale jak przeczytałam na co to świństwo to zrezygnowałam i
      szukam jakiegoś gino-endo (patrz post poniżej)
    • anettebb Re: pco i fatalna cera 04.03.05, 08:52
      mam PCO i dotąd nie miałam większych problemów z cera co najwyżej pare krostek
      tuż przed @ a później wszystko wracało do normy jednak kilka miesięcy temu
      przestałam brać Diane-35 i zaczeły się moje problemy....moje plecy i dekolt
      wyglądaja okropnie po prostu krosta na kroście-te wypryski bolą i sporo jest
      ropnych...juz sama nie wiem co robić zresztą na twarzy też sie pojawiają tylko
      z reguły przy linii włosów wiec tak bardzo nie widać....acnosan niewiele
      pomaga....zaczęłam brać Jeanine może po jakimś czasie zauważę poprawę....do
      tego wszystkiego dokładają się problemy z włosami, które strasznie szybko mi
      sie przetłuszczaja i wkrótce będę musiała je myć codziennie, a bardzo nie lubię
      tego zajęcia:(...a żeby było ciekawiej moja opryszczka znowu sie uaktywniła
      (okolice ust i nosa) wiec jestem juz bliska płaczu:(...czy ktoś mógłby doradzić
      nam PCÓwkom jak z tym wszystkim można walczyć?? pozdrawiam serdecznie
      • puciuszek Re: pco i fatalna cera 23.03.05, 11:33
        Dziewczyny, zewnętrznie mogę polecić na krostki, pryszcze oraz plamy po nich
        masc ACNE DERM, rewelacyjna ale należy ją stosować min 2 m-ce, troche wysusza.
        Ja używam ją naprzemiennie z Cepanem, który wybiela plamy powstałe po
        pryszczach a także nawilża skórę po Acne dermie, zawiera rumianek oraz wyciąg z
        cebuli a także alantoinę. Polecam, wypróbowałam już tonę różnych maści i kremów
        i ta dwójka jest the best. Ma także najlepsze opinie dermatologów.
    • cykada77 Re: pco i fatalna cera 23.03.05, 18:53
      Moja cera jakies dwa lata temu wygladala identycznie. Moj ginekolog przepisal
      Spironol i efekty byly swietne! Wszystko zniknelo. No, ale Spironol to niezle
      paskudztwo, min. podwyzsza poziom potasu we krwi, wiec nie polecam
      bezkrytycznie. Ale zapytac ginekologa zawsze mozna.
      • olvi Re: pco i fatalna cera 23.03.05, 20:04
        Po odstawieniu Diane35 zrobil mi sie koszmar na twarzy i na plecach.
        Doprowadzilam sie do stanu dobrego w ciagu 4 miesiecy. W tej chwili probelmy
        mam tylko przed okresem. Uzywalam (i czasem nadal uzywam)

Krem SVR Lysanel Active, do kupienia w aptekach lub tu:
        www.esentia.com.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=20694&session=6f8bb0486baeb08b

Ten krem jest bardzo wydajny.

Po drugie, poniewaz skora mi sie bardzo swiecila, stosowalam krem Yves Rocher -
        Preparar matujacy Mati Zone T

www.yves-rocher.com.pl/index.php?k=74
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka