Dodaj do ulubionych

Niedlugo Swieta

16.11.09, 18:28
Macie jakies pomysly na ciekawe prezenty?
No i oczywiscie w jakies rozsadnej cenie bo mnie nie stac na cudenka.
Kwestia oczywiscie dotyczy faceta (syn i przyjaciel) zeby bylo cos innego , ciekawego ,niebanalnego i za rozadna cene.
Cholera jak w reklamie Dosi smile
Co roku mam ten sam problem. Moje chlopaki maja z grubsza wszystko czego im trzeba a to co bym chciala kupic jeszcze przerasta moje mozliwosci.
Moze wy cos podpowiecie?
Obserwuj wątek
    • loczek62 Re: Niedlugo Swieta 16.11.09, 18:36
      Ja napiszę do Mikołaja że bardzo bym chciał dostać pod choinkę grę na PC Modern
      Warfare 2smile, a moja Pani podejrzałem jak pisała prośbę o serum na cellulit, krem
      przeciw zmarszczkom mimicznym i maskarę
    • en.ej Re: Niedlugo Swieta 16.11.09, 19:07
      Mam ten sam problem co tetika sad
      Tylko, że ja na Andrzejki muszę coś wykombinować.
      Czekam na propozycjesmile
      Gra odpada, jemu wystarczają kierki na kurniku sad
      • jan.kran Re: Niedlugo Swieta 16.11.09, 23:15
        Ja wszystkim polecam PSP , hit młodzieży mojej i znajomej ...
        • mammaja Re: Niedlugo Swieta 17.11.09, 00:57
          nie wiem co to jest PSP sad
          • 1skowronek Re: Niedlugo Swieta 17.11.09, 01:06
            Może Popularny Sprzęt Przeciwpożarowy?
          • loczek62 Re: Niedlugo Swieta 17.11.09, 07:32
            mammaja napisała:

> nie wiem co to jest PSP sad
            To konsola do gier, a wygląda taksmile
            www.d80.pl/ola583/psp.jpg
            • verbena1 Re: Niedlugo Swieta 17.11.09, 07:58
              W Holandii juz teraz trzeba wystawic but przed progiem na prezenty
              od Mikolaja. Proponuje wystawienie butow i po klopociesmile
              Najlepszym pomyslem na prezenty jest kupienie sobie samemu, wtedy
              nie jest sie rozczarowanym. Moj prezent juz sobie stoismile

Wiem ,ze w Polsce jest moda na drogie prezenty i dlatego macie
              wiecej kombinowania, tutaj wystarczy bombonierka, swiece ladnie
              zapakowane, jakis drobiazg.
              Dobrym i nieskomplikowanym prezentem jest bon z ksiegarni lub
              drogerii, obdarowany sam moze wybrac co mu sie podoba.
              • cieplanata Re: Niedlugo Swieta 17.11.09, 12:19
                Ja w ubiegłym roku napisałam, że chcę taki fajny rondelek, Mikołaj sie buntował, że to nie prezent, a ja sie uparłam i znów napisałam, że mam dostać to co JA chcę a nie chce mi kupić Mikołaj. Dostałam ten rondelek, ale jeszcze do tego zupełnie mi nie potrzebne kolczyki.
                W tym roku marzę o plecaczku takim na moje wyprawy, ciekawa jestem czy mnie ten Mikołaj posłucha, czy znów cos odpali co będzie leżało w szkatułce.
                A wracając do tematu, może jakąś dobrą książkę? Ja zawsze jestem zadowolona gdy dostaje jakiś bestseller nawet jak to jest jakaś książka, która czytam kilka lat (przykładem jest Śnieg Pamuka - nie do strawienia książka nagrodzona Nagrodą Nobla)
                • en.ej Re: Niedlugo Swieta 17.11.09, 20:19
                  Natko, dla chłopa książkę?
                  Zobaczyć czytającego jakąś powieść to tak samo jak wygrać e totka smile
                  Wyjątki się zdarzają, ale to tylko wyjątki.
                  Jedyna lektura obowiązkowa to wiadomości i sport, reszta to strata czasusad
                  Przez co najmniej 15 lat słyszałam, ze musi sobie kupić wędkę, no to w zeszłym
                  roku się zmobilizowałam i kupiłam cały zestaw do wędkowania, wydałam, jak na
                  moje możliwości masę kasy a on ani raz nie poszedł nad wodę.
                  Ale mam już prezent imieninowy.
                  Rozbił szkiełko w zegarku. Dałam do zegarmistrza, zabuliłam 150 złotówek i niech
                  tylko nie powie, że ma kochaną żonę, to będzie sam niósł ponownie do naprawysmile
                  W dalszym ciągu czekam na propozycje tym razem świąteczne i zdecydowanie taniesmile
                  • cieplanata Re: Niedlugo Swieta 17.11.09, 22:43
                    no nie wiem, mój mąż uwielbia dostawać książkismile i kosmetyki, ale teraz jakoś
                    mam mniej forsy więc nie kupię mu kosmetyków bo używa za drogich, kupię mojemu
                    małszonkowi krawat smile
                    • en.ej Re: Niedlugo Swieta 17.11.09, 23:05
                      Dostawać to mój też lubi, tylko żeby chciał czytać.Zawsze z pracy przynosił
                      jakieś tomiszcza, które dopóki nie nabrały mocy urzędowej leżały na półkach a
                      obecnie zajmują poczesne miejsce w piwnicy.
                      Widzę, że wszyscy mają chyba łatwiej w wyborze prezentu. Krawatów alergicznie
                      nie znosi. Musi być święto lasu, żeby ubrał, chociaż się nie dziwię. Przez
                      jakieś 30 lat w pracy codziennie musiał mieć krawat.
                      Kosmetyki to domena córki. Jak widzisz nie mam łatwo smile
                      • mammaja Re: Niedlugo Swieta 17.11.09, 23:25
                        Dla mnie nadchodzi okres krytyczny: 19 go - urodziny syna, potem
                        podwojne Andrzeje, potem św. Mikołaj 6 grudnie - tradycja
                        galicyjska, ale jakieś choćby słodycze muszą byc pod poduszką, no a
                        potem "gwiazdka" - czyli pełny ful dla wszystkich.
                        Narazie urodzinowo kupilam synowi dwa bilety na " Upiora w Operze".
                        Tzn. kupiłam dla siebie, ale szlachetnie postanowiłam i m odstapić.
                        Zwłaszcza, że okazało sie, że to bardzo dobre miejsca, nie te co
                        myslalam. Niech ida!
                        Dla mzonka juz mam wymyslony prezent imieninowy - a co dalej,
                        jeszcze nie wiem !
                        • en.ej Re: Niedlugo Swieta 17.11.09, 23:41
                          Mammajko, podziel się co wymyśliłaś?
                          Ja mam taki ciężki styczeń. Od 3 do 21 co 2 dzień jakiś świętujący w rodziniesad
                          I problem z mężczyznami.
                          Jeszcze rok temu chociaż o swojej połówce nie musiałam myśleć. Jak nie miałam
                          konceptu, kupowałam cygaro, albo jakieś fajne fajki z zapalniczką i miałam z
                          głowy. Teraz przestał palić i kicha smile
                          • tetika Re: Niedlugo Swieta 18.11.09, 16:04
                            Ja jak wymyslilam golarke to po rozmowach z panami i po czytaniu roznych wypowiedzi na forum szybko zrezygnowalam.
                            I znow jestem w punkcie wyjscia.
                            Ksiazek zaden nie czyta,reszte maja, krawatow nie nosza , a na kupowanie kosmetykow pod choinke ja juz mam alergie.
                            To co bym chciala syniowi kupic kosztuje grubo ponad moje mozliwosci finansowe.
                            A jak pytam go co by moze chcial to grzecznie z mina niewiniatka od paru lat odpowiada: Autko smile moze byc malutkie smile
                            • mammaja Re: Niedlugo Swieta 18.11.09, 23:14
                              En.ej ko, nie moge napisac bo az wstyd. Ale powiem zreszta - kupie
                              mu kolejna komorke, bo nie ma i narzeka ze nie ma. A jak mial to nie
                              uzywal, bo zapominal zabierac ze soba! Mial w domu! Moze wreszcie
                              nauczy sie nosic ze soba!
                              • en.ej Re: Niedlugo Swieta 18.11.09, 23:34
                                Mammajko, jaki to wstyd? To super prezent, jak się nie ma. O noszeniu i odbiorze
                                przez panów nie wspominam, bo od razu mnie telepie. Jeszcze mi się nie zdarzyło
                                dodzwonić, jak potrzebowałam smile
                                Niestety, takim prezentem nie mogę go obdarować, bo jemu przypadają spadkowe
                                córy smileA że ona ma hyzia na tym punkcie to tatuś ma do wyboru. Tydzień temu
                                oddała mu nokię, bo sobie zafundowała jakiegoś ericsona sad
                                Tym sposobem tatuś nigdy do końca nie wie jak obsługiwać. Zanim się nauczy
                                dostaje nowy i znowu kombinuje smile
                                Tetiko kup synowi model jakiegoś porszaka smile
                                • tetika Re: Niedlugo Swieta 19.11.09, 16:49
                                  Taaa smile ostatnio moje synio wymyslilo te punkty co sie to zbiera m. in. na Allegro, no i za 8000 punktow mozna sie u nas na Miedzianej Gorze (tor wyscigowy) takim porszakiem "przejechac" 45 minut. Synio stwierdzilo , mamusia kupuj kupuj a ja pojezdze, a taki byl radosny ze az wypiekow dostal na sama mysl o przejazdzce porszakiem smile
                                  • fedorczyk4 Re: Niedlugo Swieta 19.11.09, 17:57
                                    Od zawsze nie mam problemu z prezentami gwiazdkowymi. Podsłuchuje i
                                    kupuje w ciagu roku, a jak nie zdążę wczesniej, a nie mam pomysłu to
                                    daje ślicznie opakowany "bon na prezent wysokości ...PLN" do
                                    zrealizowania w mojej obecnoścismile
                                    Moim prezentem w tym roku jest wyżej wymieniany i wspominany wyjazd
                                    do Zakopanegosmile
                                    • jan.kran Re: Niedlugo Swieta 20.11.09, 13:25
                                      Ja mam prezent dla Młodej , połowa tego:

store.apple.com/de/browse/home/shop_mac/family/macbook?mco=MTAyNTQzMzg

Drugą połowę ma sfinansować tatuś ...
                                      Przy okazji odkryłam że prezent Mlodej staniał i jest jakas nowa wersja smile

Co do Juniora to nie wiem ...
                                      Coś muzycznego , może nowy tłumik do trąbki, jakieś nuty , książka ...
                                      Muszę sie dyskretnie podpytać...
                                      Coś trzeba wymyślec dla exa i macoszki moich dzieci ...
                                      Tzn. od dzieci bo ja exa nie obdarowuję i wzajemnietongue_outPP
                                      K.
                                  • jan.kran Re: Niedlugo Swieta 20.11.09, 13:33
                                    <tetika napisała:

> Taaa smile ostatnio moje synio wymyslilo te punkty co sie to zbiera m. in. na Al
                                    > legro, no i za 8000 punktow mozna sie u nas na Miedzianej Gorze (tor wyscigowy)
                                    > takim porszakiem "przejechac" 45 minut. Synio stwierdzilo , mamusia kupuj kupu
                                    > j a ja pojezdze, a taki byl radosny ze az wypiekow dostal na sama mysl o przeja
                                    > zdzce porszakiem smile

----------> Tetika , Ty napisz czy mieszkasz koło Miedzianej Góry bo szoku
                                    doznałam smile))
                                    To moje korzenie ...
                                    • tetika Re: Niedlugo Swieta 20.11.09, 15:40
                                      W Kielcach mieszkam smile
                                      • tetika Re: Niedlugo Swieta 20.11.09, 15:43
                                        Celem uzupelnienia : jestem element naplywowy do Kielc ( z urodzenia warszawianka), wiec pewnie mnie nie znasz "z podworka" ale milo wiedziec ze jest ktos z okolicy mimo ze jak piszesz teraz chyba jestes gdzies indziej.
                                        • jan.kran Re: Niedlugo Swieta 20.11.09, 16:31
                                          Zarówno rodzina Taty jak i Mamy pochodzą z okolic Kielc od wielu pokoleń , od
                                          zawsze.
                                          Ja jestem pierwsza od wielu pokoleń nie urodzona na Kieleczczyźnie tylko we
                                          Wroclawiu.
                                          W MG znam każdy kamień ... lub znałam bo na Kieleczczyźnie nie byłam od
                                          ćwierćwiecza.
                                          Moim wielkim marzeniem jest zawieżć tam dzieci i pokazać Im korzenie , sporo
                                          wiedzą zwłaszcza córka.
                                          Moja Mama napisała wspmnienia głownie o MG , córka przeczytala jednym tchemsmile
                                          Kran
                                          • tetika Re: Niedlugo Swieta 20.11.09, 16:37
                                            No powiem Ci ze miasto sie zmienilo na korzysc , natomiast okolice (pomijajac ilosc domow i tzw inwestycji) ciagle zachwycajace. Ja tu mieszkam od 12 lat i ciagle mam co zwiedzac i podziwiac.
                                            Wiadomo tesknie za domem rodzinnym , choc Warszawa juz nie ta moja z dziecinnych lat, ale kiedy tutaj na kieleczczyznie pojawi sie wiosna az do jesieni naprawde nie chce sie stad ruszac tak tu pieknie.
                                            • mammaja Re: Niedlugo Swieta 20.11.09, 21:59
                                              A ja lubie Gory Swietokrzyskie, zwlaszcza jesienia, pewnie wiosna
                                              tez jest pieknie. Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka