glodn-y 27.01.04, 21:22 Jakie kwiaty??? i czy? Jeśli z pierwszą wizytą do (może)przyszłej teściowej? Dziewczyny ratujcie,jest jakaś Mamuśka cureczki ukochanej,dla której taka sytuacja to nie nowina. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mammaja Re: Ratunku!!!!!! 27.01.04, 21:48 Koniecznie kwiaty! Byle nie doniczkowe i raczej nie kalie! Moga byc polne,jezeli troche przewleczesz sprawe.Gratulacje! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Ratunku!!!!!! 27.01.04, 21:53 Jakas kompozycja kwiatowa,byle nie na caly pokoj,hi,hi!!!Kwiaty niezbedne!! Mowie to jako tesciowa/bylo-obecna/ ale synowej,hi,hi.Tez zjawila sie z kwiatkami!!!Potem roznie bywalo,hm.Ale sie dotad przyjaznimy!!! ml Odpowiedz Link
omeri Re: Ratunku!!!!!! 27.01.04, 21:59 Wydaje mi się,że róże sa zawsze odpowiednie, tyle,że raczej różowe niż pąsowe. Oczywiście bez przybrania. Od 3 do 5 ale musza być szlachetne. Odpowiedz Link
glodn-y Re: Ratunku!!!!!!O rety 27.01.04, 22:00 Mało precyzyjny byłem w swej wypowiedzi. ja jako "teśc" nie absztyfikant Ps chyba nie podejrzewałyście coś zdrożnego) Odpowiedz Link
ada296 Re: Ratunku!!!!!!O rety 27.01.04, 22:06 obojętnie czy teść czy absztyfikant - kwiaty być muszą pozdrawiam ...byle do wiosny... Odpowiedz Link
glodn-y Re: Ratunku!!!!!!O rety 27.01.04, 22:15 Muszą,muszą!!! Ale jakie ,ile , Teściowe bywsze i przyszłe ,Was pytam? Takie to przyjaciólki,chca ,żeby głodny się zbłażnił, Nawet jak,to i tak wam nie opowiem Odpowiedz Link
omeri Re: Ratunku!!!!!!O rety 27.01.04, 22:18 Przecież Ci już napisałam w poprzednim poście! Odpowiedz Link
glodn-y Re: Ratunku!!!!!!O rety 27.01.04, 22:29 Wiem,DZIEKI!! Ale ,nie jestem pewien czy Twoja naukowa (racjonalna)opinia jest "miarodajna",nic nie ujmując,ale skrzywienie zawodowe w każdym z nas ,pozostawia coś...? dlaczego 3-5 a nie 7-9,dlaczego bez przybrania. ps Chociaż Wiesz! po zastanowieniu,zaczynam się wahac,a może masz rację. Odpowiedz Link
omeri Re: Ratunku!!!!!!O rety 27.01.04, 22:38 Róże według "starej szkoły" daje sie bez przybrania. Poza tym kwiaty o tej porze sa drogie i 7-9 byłyby już przesadą, przy pierwszej wizycie rozumiem. Popieram Ewelina10 w kwestii prezentu dla teścia i też powinien mieć klasę, czyli np. koniak. ale tak by nie było to zbyt zobowiazujace dla drugiej strony. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Ratunku!!!!!!O rety 27.01.04, 22:20 Czerwone roze=milosc,wiec raczej na wstepie proponuje ,jesli roze to jakies blado rozowe..herbaciane.Ale ostatnio moda na kompozycje!!!!!W Holandii,o dziwo.daje sie kwiaty do pary-u nas nieparzyscie..gozdziki ponoc przynosza nieszczescie...pozdro ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Ratunku!!!!!!O rety 27.01.04, 22:23 Kwiaty jak kwiaty, w kwiaciarni dziewczyny teraz z gustem układają kwiaty. Nie "chcem" tu być nachalną ale "muszem" Tobie przypomnieć o flaszce dla teścia. Przełamie wszystkie "lody" Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Ratunku!!!!!!O rety 27.01.04, 22:27 Uważaj, bo może teść ma wszyty esperal, i stanowi to wielka tajemnice rodzinną) Albo ślubował wstrzemięxliwość. Przeprowadź najpierw wywiad. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Ratunku!!!!!!O rety 27.01.04, 22:27 To fakt.Tutaj,jesli przychodza goscie wreczaja zawsze butelke jakiegos trunku,przewaznie wino do obiadu panu domu a pani domu elegancki bukiet - kompozycje!!Ladny zwyczaj.. ml Odpowiedz Link
glodn-y Re: Dzięki! 27.01.04, 22:37 Mam już jasność 5-7 róż bladych,co do teści to znam jego preferencje, ps A dla Was po 12 róż pąsowych,gdzie chcecie odebać! Odpowiedz Link
glodn-y Re: Dzięki! Jeszcze raz 27.01.04, 22:45 Czy bez przyjaciuł można żyć. Ale to pytanie ,chyba na nowy wątek. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzięki! 27.01.04, 23:14 A jakie trunki tesc in spe lubi??? ml-ciekawska Odpowiedz Link
ada296 Re: Ratunku!!!!!!O rety 27.01.04, 22:47 teraz są takie czasy, że można iść do kwiaciarni (nawet w moim małym mieście), powiedzieć jaka okazja i pani doradzi jakie kawiatki są najstosowniejsze a butelka dobrego wina też będzie mile widziana nie trzeba dla teścia (bo faktycznie może być z tych abstynentów albo innych niepijących) wręcza się "tak ogólnie" chociaż na ręce gospodarza bo gospodyni ma ten bukiet w rękach przecież Odpowiedz Link
mammaja Re: Ratunku!!!!!!O rety 27.01.04, 23:34 Ja bym proponowala w zimie galazke bialego bzu albo storczyk.Tez eleganckie! Odpowiedz Link
2525m Re: Ratunku!!!!!! 27.01.04, 23:42 Jakie kwiaty,jakie kwiaty ...kup moze tesciowej dwa bilety do kina lub innego teatru,co bys sobie mogl sam z panienka posiedziec.Kwiaty zwiedna,a w kinie pewnie babina pare rokow nie byla. Odpowiedz Link
2525m Re: Ratunku!!!!!! 27.01.04, 23:44 zapomnialem dodac,ze dobrze by bylo,jak juz te bilety dasz,zeby taksowka pod domciem czekala.. Odpowiedz Link