bodzio49 17.02.04, 11:54 Czy wiecie, że będzie to mój pierwszy w życiu bal maskowy. Nie licząc jakiegoś balu jeszcze z czasów przedszkola. A czy ktoś z Was był już na takim prawdziwym balu maskowym? Poproszę o wrażenia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 14:43 Trzeba się spytać Mammai, czy w stosunku do nas ma jakieś preferencje Odpowiedz Link
marialudwika Re: Bal 17.02.04, 15:09 W podstawowce byl bal maskowy a ja bylam przebrana za ....HOLENDERKE!!! ml Odpowiedz Link
mysza63 Re: Bal 17.02.04, 15:34 Ostatni bal maskowy w podstawówce ... byłam przebrana za sroczkę ale za to w ogólniaku co roku w dniu wagarowicza robiliśmy sobie takie przebieranki Odpowiedz Link
marialudwika Re: Bal 17.02.04, 15:57 A my uciekalismy ze szkoly i uchodzilo to bezkarnie,nauczyciele chyba sie z tego cieszyli!! ml Odpowiedz Link
omeri Re: Bal 17.02.04, 16:33 Byłam jako dziecko na balu maskowym w Pałacu Młodzieży, przebrana jako diabełek. Do dzis pamietam taką wielką zjeżdzalnię. Potem w Austrii bylam czarownicą i taką też będę u nas. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Bal 17.02.04, 16:41 Moze Mm rzuci jakies "motto balu"? Kostiumy historyczne..bal galganiarzy... ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: Bal 17.02.04, 16:42 Chcialabym byc /ewentualnie/ zaklinaczem wezy!!! Albo Baba Jaga.. ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Bal 17.02.04, 16:42 Nna moim jedynym balu maskowym (w przedszkolu) tez byłam diabełkiem Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Bal 17.02.04, 18:05 Więc nie tylko ja nie byłem na takim prawdziwym balu. To kto w końcu na takie bale chodzi? A może już nie są organizowane. Zaczynam myśleć za kogo się przebrać. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Bal 17.02.04, 20:32 Jaki problem? Bo nie widzę. Dzisiaj uśmiechałem się do siebie wyobrażając sobie, że znalazłem się naprawdę z Wami na takim balu maskowym i próbuję podczas rozmów odgadnąć kto jest kto. Wyobrażacie sobie jaka by była zabawa ) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Bal 17.02.04, 20:38 Przecież my wszyscy możemy spotkać się i bez masek Kto kogo rozpozna? Nawet zdjęć z dzieciństwa mamy tylko kilka. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Bal 17.02.04, 20:42 Ale w maskach byłyby bardziej anonimowo. Może niektórzy byliby odważniejsi Odpowiedz Link
marialudwika Re: Bal 17.02.04, 20:46 Mozna sobie wzajemnie zdjecia poprzesylac na priva.Niektore osoby juz bym rozpoznala )).Na stronie nie mialabym ochoty sie "ujawniac"...Pozdro ml Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Bal 17.02.04, 20:58 Może rzeczywiście to niezły pomysł, żeby porozsyłać zdjęcia do stałych bywalców. Aż boję się pytać Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Bal 17.02.04, 21:06 Upoważniam Cię do wysyłania komu uznasz za stosowne Wędrowcze. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Bal 17.02.04, 21:24 Zdaję sobie z tego sprawę. Ale spoko, jak to mówią małolaty. Odpowiedz Link
lablafox Re: Bal 17.02.04, 21:42 Przed wojną moja mama i jej rodzice chodzili na bale maskowe , po wojnie , do 54 roku były jeszcze trzy , znam je z opowiadania. Teraz mama ma 81 lat i te wspomnienia coraz częśiej wracają jako podstawowy temat do rozmów. Myśmy mieli baliki maskowe w szkole podstawowej coroczne. Pamietam raz byłam kwiaciarką, raz czerwonym kapturkiem. Najbardziej zapadł mi w pamięć mój kolega przebrany za Murzynka - nie mogliśmy poznać ko to , a był taki ślicznuitki. Potem to już były baliki naszych dzieci w przedszkolu , ale się nawymyslałam strojów , naszyłam i wyobraźcie sobie ,że teraz , w tym roku moje wnuczki były w jednych z tych strojów na swoim baliku. Lx Odpowiedz Link
em_em Re: Bal 17.02.04, 22:13 Moje zdjęcie z balu maskowego (już bez maski) - właśnie sprzed wspomnianych lat 20 - macie od dawna )) www.40plus.ca/RozneKalendarz04.01.01.htm Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 22:22 Nad tobą wisi 2004 rok, talię masz jak osa, to po co się odchudzasz. W dodatku jeśli dasz swoje zdjęcie sprzed 20 lat, to wyjdzie na to, że jeszcze nie umiesz sama chodzić )) Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 22:26 Próbowałam sobie Was wiele razy wyobrazić jak wyglądacie. I wiecie, Glodny wychodzi mi zawsze jako grubas, upsss przepraszam "puszysty" Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 22:30 Czuję, że bal maskowy będzie udany. Mnie już humorek dopisuje Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Bal 17.02.04, 22:36 Juz ciesze się na sama mysl o balu. Ewelina - prosba, nie ubieraj się w kombinezon. Nie zawsze Jan jest pod ręką Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 22:42 hy hy hy to byłoby za proste do odgadnięcia. Ponadto nici z bojerów, bo lód stopniał Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 22:46 ..... a zachowanie kondycji na tany i swawole... ) A dyć myślę, że chłopy jakiejś przyjdą _________________________________________ Słowa są tylko ubogą formą naszych myśli. Ew. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Bal 17.02.04, 23:22 U nas panow jest malo,jak bedzie biale tango to beda rozrywani!!!!Im to dobrze! ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 22:28 Miało to być do postu www 40plus. Zakręciłam się z lekka Zresztą Glodny uciekł salwując dobranocką Odpowiedz Link
marialudwika Re: Bal 17.02.04, 22:45 Jeszcze nie wybralam stroju,waham sie nad czyms ze zwierzetami..psiarczyk moze? ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: Bal 17.02.04, 23:10 Jeszcze do balu daleko a tutaj wszyscy rozbawieni,ze az chyba znow nie zasne!!!! O propozycjach pomysle!!!Ale nie znam wszystkich adresow,gdybym sie odwazyla... Wasze oceny sa zbyt optymistyczne/mojej osoby/,roztrzepaniec -TAK,usmiechnieta- jak czytam posty Glodnego!!!A psy mnie prowadza-zgadza sie!!!Pozdro ml Odpowiedz Link
lablafox Re: Bal 17.02.04, 23:33 Może nie mówmy za co się przebierzemy a zróbmy sobie takie balowe nicki np. "psiarczyk"i zgadujmy kto jest kim . Lx Mój mąż doswcipniś zaproponował ,zebyśmy zrobili spotakanie z naszymi parami i bawimy się tak: forumowicze w 1 sali, a od pary w drugiej.Stwierdził ,że byłoby interesujące spotkanie , w realu oczywiście .Ciekawam dlaczego ? Odpowiedz Link
marialudwika Re: Bal 17.02.04, 23:51 Dobry pomysl z tymi nickami maskami Lx!!!!!A wogole to MM nam nie powiedziala owaznej sprawie!!GDZIE ten bal bedzie sie odbywal bo musze kolase nan przygotowac.A nie wiem ile koni kazac zaprzegac!!!!!!!!Pozdro ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: Bal 17.02.04, 23:53 Jeszcze nie wiem,czy nie bede Baba Jaga albo Zaklinaczem Wezy!!!!Trudna decyzja)))) ml Odpowiedz Link
lablafox Re: Bal 18.02.04, 00:12 Jeśli Babą Jagą to miotłę czyść i naoliw,.Jeśli Zaklinaczem Węży to latający dywan zamiast karocy i przedmuchaj te fujarkę do ich omamiania. Lx Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: Bal 21.02.04, 08:19 A ja sobie pomyślałam,ze najlepiej by mi było jako Szwejk!On taki dobry i głupol jak jaale swoja madrość posiada. W Tłusty Czwartek był Bal w Wiedniu i nasza Pierwsza Para godnie nas reprezentowała,tylko czemu mnie to nie cieszy,a wrecz przeciwnie? No ale to chyba dlatego,ze ich nie lubie, zwłaszcza Jolki. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Bal 21.02.04, 09:18 A jak byla ubrana???I ja jej nie lubie,hm.Niestety ostatnio wszedzie jej pelno...Pozdro ml Odpowiedz Link