17.02.04, 11:54
Czy wiecie, że będzie to mój pierwszy w życiu bal maskowy. Nie licząc
jakiegoś balu jeszcze z czasów przedszkola.
A czy ktoś z Was był już na takim prawdziwym balu maskowym?
Poproszę o wrażenia smile
Obserwuj wątek
    • ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 14:43
      Trzeba się spytać Mammai, czy w stosunku do nas ma jakieś preferencje wink
      • marialudwika Re: Bal 17.02.04, 15:09
        W podstawowce byl bal maskowy a ja bylam przebrana za ....HOLENDERKE!!!
        ml
        • wedrowiec2 Re: Bal 17.02.04, 15:25
          Ostatni bal maskowy? Chyba w przedszkolusad
          • mysza63 Re: Bal 17.02.04, 15:34
            Ostatni bal maskowy w podstawówce ... byłam przebrana za sroczkę ale za to w
            ogólniaku co roku w dniu wagarowicza robiliśmy sobie takie przebieranki
            • marialudwika Re: Bal 17.02.04, 15:57
              A my uciekalismy ze szkoly i uchodzilo to bezkarnie,nauczyciele chyba sie z
              tego cieszyli!!
              ml
              • marialudwika Re: Bal 17.02.04, 15:58
                Ale to bylo w ostatki wlasnie.
                ml
    • omeri Re: Bal 17.02.04, 16:33
      Byłam jako dziecko na balu maskowym w Pałacu Młodzieży, przebrana jako
      diabełek. Do dzis pamietam taką wielką zjeżdzalnię. Potem w Austrii bylam
      czarownicą i taką też będę u nas.
      • marialudwika Re: Bal 17.02.04, 16:41
        Moze Mm rzuci jakies "motto balu"? Kostiumy historyczne..bal galganiarzy...
        ml
        • marialudwika Re: Bal 17.02.04, 16:42
          Chcialabym byc /ewentualnie/ zaklinaczem wezy!!! Albo Baba Jaga..
          ml
      • wedrowiec2 Re: Bal 17.02.04, 16:42
        Nna moim jedynym balu maskowym (w przedszkolu) tez byłam diabełkiemsmile
        • bodzio49 Re: Bal 17.02.04, 18:05
          Więc nie tylko ja nie byłem na takim prawdziwym balu. To kto w końcu na takie
          bale chodzi? A może już nie są organizowane. Zaczynam myśleć za kogo się
          przebrać.
          • ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 18:35
            No to jest mały problem smile
            • bodzio49 Re: Bal 17.02.04, 20:32
              Jaki problem? Bo nie widzę.
              Dzisiaj uśmiechałem się do siebie wyobrażając sobie, że znalazłem się naprawdę
              z Wami na takim balu maskowym i próbuję podczas rozmów odgadnąć kto jest kto.
              Wyobrażacie sobie jaka by była zabawa wink)
              • wedrowiec2 Re: Bal 17.02.04, 20:38
                Przecież my wszyscy możemy spotkać się i bez maseksmile Kto kogo rozpozna? Nawet
                zdjęć z dzieciństwa mamy tylko kilka.
                • bodzio49 Re: Bal 17.02.04, 20:42
                  Ale w maskach byłyby bardziej anonimowo. Może niektórzy byliby odważniejsi wink
                  • marialudwika Re: Bal 17.02.04, 20:46
                    Mozna sobie wzajemnie zdjecia poprzesylac na priva.Niektore osoby juz bym
                    rozpoznala smile)).Na stronie nie mialabym ochoty sie "ujawniac"...Pozdro
                    ml
                  • wedrowiec2 Re: Bal 17.02.04, 20:48
                    Bodziu - podwójna konspiracjasmile
                    • bodzio49 Re: Bal 17.02.04, 20:58
                      Może rzeczywiście to niezły pomysł, żeby porozsyłać zdjęcia do stałych
                      bywalców. Aż boję się pytać smile
                      • wedrowiec2 Re: Bal 17.02.04, 21:04
                        Pewne zdjęcie jest nawet wspólnesmile
                        • bodzio49 Re: Bal 17.02.04, 21:06
                          Upoważniam Cię do wysyłania komu uznasz za stosowne Wędrowcze.
                          • wedrowiec2 Re: Bal 17.02.04, 21:18
                            Czasami nadmiar zaufania bywa ciężaremsmile
                            • bodzio49 Re: Bal 17.02.04, 21:24
                              Zdaję sobie z tego sprawę. Ale spoko, jak to mówią małolaty.
                              • lablafox Re: Bal 17.02.04, 21:42
                                Przed wojną moja mama i jej rodzice chodzili na bale maskowe , po wojnie , do
                                54 roku były jeszcze trzy , znam je z opowiadania. Teraz mama ma 81 lat i te
                                wspomnienia coraz częśiej wracają jako podstawowy temat do rozmów.
                                Myśmy mieli baliki maskowe w szkole podstawowej coroczne. Pamietam raz byłam
                                kwiaciarką, raz czerwonym kapturkiem. Najbardziej zapadł mi w pamięć mój kolega
                                przebrany za Murzynka - nie mogliśmy poznać ko to , a był taki ślicznuitki.
                                Potem to już były baliki naszych dzieci w przedszkolu , ale się nawymyslałam
                                strojów , naszyłam i wyobraźcie sobie ,że teraz , w tym roku moje wnuczki były
                                w jednych z tych strojów na swoim baliku.
                                Lx
                                • em_em Re: Bal 17.02.04, 22:13
                                  Moje zdjęcie z balu maskowego (już bez maski) - właśnie sprzed wspomnianych
                                  lat 20 - macie od dawna smile))
                                  www.40plus.ca/RozneKalendarz04.01.01.htm
                                  • wedrowiec2 Re: Bal 17.02.04, 22:16
                                    Ale niespodziankasmile
                                    • glodn-y Re: Bal 17.02.04, 22:19
                                      Malina!!!
                                      • ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 22:22
                                        Nad tobą wisi 2004 rok, talię masz jak osa, to po co się odchudzasz. W dodatku
                                        jeśli dasz swoje zdjęcie sprzed 20 lat, to wyjdzie na to, że jeszcze nie umiesz
                                        sama chodzić wink))
                                        • ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 22:26
                                          Próbowałam sobie Was wiele razy wyobrazić jak wyglądacie. I wiecie, Glodny
                                          wychodzi mi zawsze jako grubas, upsss przepraszam "puszysty" wink
                                          • glodn-y Re: Bal 17.02.04, 22:28
                                            Wyobrażnia ,poprawna:
                                            168cm.114kg smile))
                                            • ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 22:29
                                              smile))))) czułam czułam
                                              • ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 22:30
                                                Czuję, że bal maskowy będzie udany. Mnie już humorek dopisuje smile
                                                • wedrowiec2 Re: Bal 17.02.04, 22:36
                                                  Juz ciesze się na sama mysl o balu. Ewelina - prosba, nie ubieraj się w
                                                  kombinezon. Nie zawsze Jan jest pod rękąsmile
                                                  • ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 22:42
                                                    hy hy hy to byłoby za proste do odgadnięcia. Ponadto nici z bojerów, bo lód
                                                    stopniał wink
                                                  • wedrowiec2 Re: Bal 17.02.04, 22:44
                                                    To pianka i akwalung?
                                                  • ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 22:46
                                                    ..... a zachowanie kondycji na tany i swawole... wink)
                                                    A dyć myślę, że chłopy jakiejś przyjdą wink
                                                    _________________________________________
                                                    Słowa są tylko ubogą formą naszych myśli.
                                                    Ew.
                                                  • marialudwika Re: Bal 17.02.04, 23:22
                                                    U nas panow jest malo,jak bedzie biale tango to beda rozrywani!!!!Im to dobrze!
                                                    ml
                                          • ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 22:28
                                            Miało to być do postu www 40plus. Zakręciłam się z lekka wink Zresztą Glodny
                                            uciekł salwując dobranocką wink
                                            • marialudwika Re: Bal 17.02.04, 22:45
                                              Jeszcze nie wybralam stroju,waham sie nad czyms ze zwierzetami..psiarczyk moze?
                                              ml
                                              • ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 22:47
                                                ML ten psiarczyk jest dobry wink
                                              • ewelina10 Re: Bal 17.02.04, 22:47
                                                ..... tylko psiarczyk jest rodzaju męskiego....
                                                • marialudwika Re: Bal 17.02.04, 23:10
                                                  Jeszcze do balu daleko a tutaj wszyscy rozbawieni,ze az chyba znow nie zasne!!!!
                                                  O propozycjach pomysle!!!Ale nie znam wszystkich adresow,gdybym sie odwazyla...
                                                  Wasze oceny sa zbyt optymistyczne/mojej osoby/,roztrzepaniec -TAK,usmiechnieta-
                                                  jak czytam posty Glodnego!!!A psy mnie prowadza-zgadza sie!!!Pozdro
                                                  ml
                                                  • lablafox Re: Bal 17.02.04, 23:33
                                                    Może nie mówmy za co się przebierzemy a zróbmy sobie takie balowe nicki
                                                    np. "psiarczyk"i zgadujmy kto jest kim .
                                                    Lx
                                                    Mój mąż doswcipniś zaproponował ,zebyśmy zrobili spotakanie z naszymi parami i
                                                    bawimy się tak: forumowicze w 1 sali, a od pary w drugiej.Stwierdził ,że byłoby
                                                    interesujące spotkanie , w realu oczywiście .Ciekawam dlaczego ?
                                                  • marialudwika Re: Bal 17.02.04, 23:51
                                                    Dobry pomysl z tymi nickami maskami Lx!!!!!A wogole to MM nam nie powiedziala
                                                    owaznej sprawie!!GDZIE ten bal bedzie sie odbywal bo musze kolase nan
                                                    przygotowac.A nie wiem ile koni kazac zaprzegac!!!!!!!!Pozdro
                                                    ml
                                                  • marialudwika Re: Bal 17.02.04, 23:53
                                                    Jeszcze nie wiem,czy nie bede Baba Jaga albo Zaklinaczem Wezy!!!!Trudna
                                                    decyzjasmile))))
                                                    ml
                                                  • lablafox Re: Bal 18.02.04, 00:12
                                                    Jeśli Babą Jagą to miotłę czyść i naoliw,.Jeśli Zaklinaczem Węży to latający
                                                    dywan zamiast karocy i przedmuchaj te fujarkę do ich omamiania.
                                                    Lx
                                                  • rudakitka1 Re: Bal 21.02.04, 08:19
                                                    A ja sobie pomyślałam,ze najlepiej by mi było jako Szwejk!On taki dobry i głupol jak jasmileale swoja madrość posiadawink.

W Tłusty Czwartek był Bal w Wiedniu i nasza Pierwsza Para godnie nas reprezentowała,tylko czemu mnie to nie cieszy,a wrecz przeciwnie?
                                                    No ale to chyba dlatego,ze ich nie lubie, zwłaszcza Jolkisad.
                                                  • marialudwika Re: Bal 21.02.04, 09:18
                                                    A jak byla ubrana???I ja jej nie lubie,hm.Niestety ostatnio wszedzie jej
                                                    pelno...Pozdro
                                                    ml
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka