Dodaj do ulubionych

www.40plus.ca

14.08.04, 17:09
Proszac o opinie i uwagi dotyczace strony, wcale nie mialem na mysli
sprowokowanie fali pochwal pod adresem swoim czy Em-Em. Chodzi mi o pomysly i
propozycje, a wiec o Panstwa udzial w jej tworzeniu.

Poezje Ktosia beda zamieszczone - byla to jedynie kwestia upewnienia sie o
firmowanie odpowiednim nickiem. Tu zwracam uwage na fakt, ze nie widzialem
absolutnie zadnych komentarzy na jakakolwiek poezje, a wiec nie jest to
kwestia "niezauwazenia ich braku", ale jak ktos kiedys tu zauwazyl w rozmowie
na ten temat - tak osobistej tworczosci sie nie omawia - ja sie przezywa.

Dzial malarstwa bedzie w "Roznosciach" i tu potwierdzam otrzymanie materialow
na ciekawa wystawe. Czekam jednak na propozycje co jeszcze tam umiescic, jako
ze zmiany w nawigacji sa raczej skomplikowana i czasochlonna praca i
chcialbym zrobic w miare mozliwosci jak najwiecej "za jednym zamachem".

Przyznam bez bicia, ze wszystko to powinno odbywac sie duzo szybciej, ale nie
jest to wynikiem lenistwa a raczej wyjatkowo burzliwego okresu przez ktory
wlasnie sie przedzieram. Postaram sie troche nadgonic w ten weekend.
Obserwuj wątek
    • lablafox Re: www.40plus.ca 14.08.04, 21:29
      Uważam ,ze osobistą , poezja (jeśli to co tworzymy można nazwać poezją)jest tak
      długo dopóki nie zostanie upubliczniona.
      Przyznam się ,że z duszą na ramieniu , wysyłałam moją "tfórczość" Markowi.
      Przyznam się ,że oczekiwałam też jakiejś reakcji, a tu nic , cisza.
      Nie wiedziałam czy ktoś to czytał, czy się podobała czy nie.
      Tu dziękuję Tobie Marku za to co mówiłeś.
      Potem zaczęłam mieć cudzą opinię, a właściwie jej brak, w nosie , pomyślałam
      sobie i tak nie zareagują , więc wysłałam , prowokująco , wierszyki bardziej
      intymne, a co mi tam.
      Przyznam jednak ,ze miło mi było gdy pojawiły sie maile , nieliczne , ale
      zawsze , dot. moich DZIEŁ.
      To samo dzieje się ze zdjęciami w albumie.
      Niektóre i niektórych są komentowane, niektóre - 0 reakcji.
      Zakładam ,ze autorowi zdjęć byłoby miło usłyszeć coś na ich temat.
      • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 14.08.04, 21:46
        Z nową stroną jest jednak problem, o czym Mark wie, ale nic nie może na to
        poradzićsad Matuzalemy oprogramowe nie mogą na nią wchodzić. Trudno, poczekam do
        końca września, gdy wrócę do pracy i będę mieć do dyspozycji winXP.
        • lablafox Re: www.40plus.ca 14.08.04, 22:02
          O to przykre. Weź może pożyczkę i kup sobie Xp.
          • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 14.08.04, 22:15
            Ja świadomie, rok temu, kupiłam win98. Dwa lata pracowałam na XP, ale zbyt dużo
            miałam z nim kłopotów. Nie nadawał sie do pracy z np. kilkunastoma otwartymi
            okienkami, zawieszał się, tworzył kopie zasmiecające dysk. Poza tym pracuję z
            programami, które są oparte na dosie, i w XP nie mogłam tworzyć wykresów itd.
            Teraz mam znów win98, ale OficceXPsmile Wilk syty i owca prawie cała. Tylko ta
            strona... Może w końcu dostanę służbowego laptopa, to na nim będzie XP.
            • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 14.08.04, 22:32
              Oczywiście OfficeXP, a nie Oficcesmile
        • warum Re: www.40plus.ca 14.08.04, 22:18
          Wedrowcze! Dosc juz mam nazywania mnie tak trudnymi do powtorzenia slowamismile)
          Mam starego wina i musze z nim pozostacsadz uwagi na jeden zabytkowy, ale
          niezbedny program .Zawiesza mi sie strona wiec jej nie bede ogladac czesto.
          Moja strata.
          Lx- czy milczenie jest jednoznaczne z dezaprobata? Sugerujesz,ze nie wystrczy
          samo umieszczenie tworczosci do publicznego wgladu tylko powinno sie dodawac
          komentarze? Ale co ja moge powiedziec na temat poezji czy malarstwa skoro to
          nie moja dzialka?I moze wielu innych ludzi tez nie czuje sie kompetentnym
          wydawac opinie.
          Ja oczekiwalam,ze strona bedzie nasza wizytowka, tzn uczestnikow forum 40+ -
          nie zobowiazujaca do "oceny" nas, tylko w celach "pznawczych".
          A co do naszych podobizn i lokalizacji /to w nawiazaniu do forumowgo zapytania
          chyba Aleznumer?/- ogolna znajomosc twarzy, personaliow....czasem zmusza
          do "autoryzowania" wlasnych wypowiedzi. Ja wole mowic niz byc ogladanasmile
          Kornikuno-zauwazyla,ze jestem pewnie jedna z tych kobiet, ktora nie patrzy w
          lustro,tylko do srodkasmile A poznac nas mozna wlasnie czytajac forum
          40+.Pozdrawiam Adminow i ciesze sie,ze wciaz Wam sie chcesmile)))
          • lablafox Re: www.40plus.ca 14.08.04, 22:36
            Warum , milczenie nie jest dezaprobatą.
            Tego nie napisałam.
            Napisałam natomiast, bardzo szczerze , o moich ówczesnych oczekiwaniach.
            Nie oczekiwałam apaluzu, ale milczenie , wówczas zdezorientowało mnie bardzo.
            Byliście pierwszymi , którzy czytali.
            Nawet mój mąż dowiedział się ,że coś tam skrobię , z naszej strony, był mile
            tym zaskoczony.
            Teraz wiem ,ze milczenie , nie jest wynikiem traktowania , piszących ,
            malujących i innych tworzących jako niewidzialnych .
            Czy
            I to wszystko.
            • marialudwika Re: www.40plus.ca 15.08.04, 09:25
              Nie wyrazam zachwytow po kazdym nowym zdjeciu w albumie,ale nie znaczy to,ze
              ich nie ogladam.To samo dotyczy tworczosci na stronie.Opisow podrozy,i innych
              materialow.
              ml
              • lablafox Re: www.40plus.ca 15.08.04, 09:32
                ML , teraz , to ja wiem o tym , natomiast to o czym napisałam dotyczyło mych
                pierwszych odczuć.
                Teraz , wszystkie wpisy powstające po mojej wypowiedzi,to ja już mogę odbierać
                następująco " domaga się , to nich ma" , a przecież nie o to chodzi.
                • marialudwika Re: www.40plus.ca 15.08.04, 18:58
                  Lx a pamietasz moj zachwyt nad Twoim portretem?Czy nie byl autentyczny?
                  Poza tym przyznaje Ci racje,ze milo uslyszec,ze ktos cos
                  obejrzal,przeczytal,podobalo mu sie !Czasem zanim zdaze napisac cos robia to
                  inni!smile))
                  ml
          • ktos03 Re: www.40plus.ca 15.08.04, 16:12
            > Ale co ja moge powiedziec na temat poezji czy malarstwa skoro to
            > nie moja dzialka?I moze wielu innych ludzi tez nie czuje sie kompetentnym
            > wydawac opinie.<warum

Czy chcesz przez to powiedziec, ze od wyrazania swoich mysli i odczuc po
            przeczytaniu czego kolwiek, sa upowaznieni tylko i wylacznie specjalisci w
            danej branzy?

Z tego mozna wysnuc wniosek, ze pisarze (prozy, poezji, felietonisci i inni
            amatorzy) pisza tylko dla krytykow? Czy to oznacza, ze zwykly ludek nie moze
            czy nie powinien miec swojego zdania w postaci; hmm, to nawet ladnie
            powiedziane, czy hm - mozna i tak, lub oh jak on/ona tak moze sie wypowiadac o
            tym czy o tamtym - przeciez to nasza swietosc narodowa.

Mysle, ze to co ludzie pisza odkad wymyslono slowo pisane z potrzeby
            komunikowania sie oraz przekazywania niby sobie a muzom tego co w danej chwili
            sie czuje, nad czym boleje, co przezywamy i nas cieszy, co sie zauwazylo a inni
            to przemilczeli - takie i temu podobne mysli przekazane na pismie tworza.....
            co wlasnie tworza?

W innym miejscu Warum napisala, ze te wierszyki/utwory - dyrdymalki wedlug mnie
            moga sobie pozostac jako wyraz osobistej "grafomanii", do czasu, az napiszemy
            cos lepszego. Druga czesc zdania jest absolutna prawda, ale dlaczego
            klasyfikowac to jako grafomania? Nawet najlepsi pisarze i poeci rozpoczynali
            cos skrobac, az rozwineli swoj talent i napisali cos, co zostalo uznane przez
            swiat specjalistow i zwykle pospolstwo jako dzielo danego czasu/epoki. Kiedy
            czytam Mickiewicza, Slowackiego czy Wyspianskiego to serce mi sie sciska z
            przezyc i podziwu, jak pieknie operowali tymze samym jezykiem, ktorym ja tak
            nieudolnie wladam i czasami cos napisze wyrazajac swoja mysl a slowa same
            ukladaja sie w postaci wierszowanej - czy mam, zaraz potem miec uczucie, czy
            wyrzuty sumienia, ze wchodze na piedestal poety a jestem zwyklym "grafomanem",
            bo odwazylem sie cos naskrobac do rymu i rytmu a jam nie Mickiewicz czy Milosz
            przecie.

Czy my przypadkiem, tym pustoslowiem nie niszczymy czegos co w przyszlosci moze
            bedzie swiadczyc o tym, ze ktos tu zyl, byl i cos po sobie pozostawil
            oprocz.....

To nie krytyka osobista Ciebie Warum, ale nieuczesane mysli przy okazji pod
            rozwage ogolu, gdyz jedna z naszych cech narodwych jest wlasnie nie pozostawic
            suchej nitki na nikim, kto ma odwage wyrazac swoje mysli na papierze, jesli nie
            otrzymal nagrody Nobla, za swoja postawe czy tworczosc. Ale na ogol nie
            zastanawiamy sie nad tym, ze gdzyby nie "odwazyl" sie, to nigdy by nic nie
            otrzymal, nawet "buuuu" od specjalistow - zawodowych krytykow.
            • warum Re: www.40plus.ca 15.08.04, 18:57
              Podkreslam na czerwonosmile:wyrazam tu tylko swoje zdanie, byc moze niezrozumiale :
              (, ale staram sie nie uogolniac tylko mowic co "Ja" czuje i sadze na jakis
              temat.
              Temat sztuki i wrazliwosci "na piekno" jest wlasnie przykladem gdzie osobisty
              poziom estetyki/ co w innym watku podkreslila Verbena/ jest decydujacy. A
              poziom ten wiaze sie i z talentem i z wyksztalceniem i z obyciem ze sztuka.
              Laik moze co najwyzej powiedziec podobalo mi sie lub nie. Ale czy
              autorowi "dziela" o taki rodzaj popularnosci chodzi? Przez grzecznosc powinnam
              przyklasnac kazdemu - a co mi szkodzismile ale...sadzilam,ze wlasnie odezwa sie
              bardziej obyci i zwroca uwage na szczegoly co bylo w dziele dobre, nad czym
              warto popracowac. " sa dla podkreslenia,ze to wlasna tworczosc, a nie z jakas
              ironia.I jeszcze"grafomania lub kicz" -kazdy z nas patrzac wstecz powie: alez
              ja to nieudolnie robilem, obojetnie co by to nie bylo, wiec stad to okreslenie.
              a poza tym....prawdziwe dzielo zawsze sie obroni.Choc moze zostanie docenione
              dopiero po pewnym czasie lub za sprawa odpowiedniego marketingusmilePozdrawiam
              TWORCOW, to mowie ja- maly wyrobnik i odtwarzaczsadChyba musze zrobic znowu
              przerwe, bo czego nie napisze na forum w zgodzie z wlasnym sumieniem, to sie
              narazamsmile
              • lablafox Re: www.40plus.ca 15.08.04, 19:36
                Widać tak to jest ,że jeśli sie pisze coś w zgodzie z własnym sumieniem, zawsze
                komuś nie pasuje.
                Pociesz się ,że każdy ma prawo do własnego sumienia i do własnych w związku z
                tym odczuć.
                Każdy.
                Wymiana poglądów nie jest równoznaczna z narażaniem się.
                Jest wymianą.
                Czasami również poglądów innych od Twoich.
                Ot i wszystko.
                • aleznumer Re: www.40plus.ca 15.08.04, 21:04
                  Warum, to nie ja domagalem sie waszych portretów- nie sa mi do niczego
                  potrzebne smile

Pozwolcie, ze wyraze swoje zdanie na temat zamieszczania forumowych tworczosci
                  na www.
                  Wydaje mi sie, ze kazda osoba, ktora ma chec i odwage zamiescić swoja taka czy
                  inna tworczosc na forumowej stronie www. UFA, ze zostanie ona przyjeta ze
                  zrozumieniem.
                  Gdzies w podswiadomości oczekuje rowniez zainteresowania i milego slowa bo to
                  zawsze przyjemne.
                  Trzeba pamietac, ze w odczuciu twórcy jej dzieło jest dobre i interesujace , w
                  odczuciu odbiorcy juz nie musi tak byc.
                  I teraz chodzi o to, zeby nie zranic.
                  Jeśli ktoś np. zamieści swoja poezję i zostanie to przemilczane ,
                  a inny ktos zamieści jakies malowane przez siebie obrazy i zostanie to
                  zauwazone w dyskusji- tej pierwszej osobie z pewnoscia bedzie przykro.
                  Odbierze ten brak reakcji jako brak akceptacji dla tego rodzaju artystycznej
                  wypowiedzi.
                  A przypominam jest wsrod przyjaciol i na sobie przyjaznej stronie to zamieściła.
                  Mysle wiec, ze lepiej napisac tekscik typu :
                  Wierzbo obejrzalem, przeczytalem to co zamiescilas. Niestety nie znajac sie na
                  tym zupelnie nie moge sie ustosunkowac ...
                  ... obejrzalem i zachecam do kontynuowania...
                  ... przeczytalem , wprawdzie nie lezy to w temacie moich zainteresowan ale
                  wydaje mi sie, ze na pierwszy rzut oka nie jest zle. ITD
                  Oczywiscie nie pisze tu o osobach, ktore stac na wyrazenie krytyki
                  konstruktywnej a zarazem przyjaznej.
                  Nie bylbym rowniez za chwaleniem dla chwalenia..
                  Byłbym za okazaniem ZAINTERESOWANIA.
                  Od przyjaciół ma sie prawo go oczekiwac.
                  Tak to widze.
                  Pozdrawiam.

PS
                  To tak jak z osobami, ktore pisza o bardzo osobistych sprawach na forum i
                  oczekuja reakcji - jak czulaby sie axsa gdyby pozytywnej reakcji nie bylo?
                  Czytalem, ze ktos w tragicznej sytuacji spotkal sie tu z zupelnie odmienna i
                  obrzydliwa reakcja i juz go tu nie ma.
                  Nalezaloby wyrownac sprawiedliwość.W forumowej tworczosci rowniez.

• marialudwika Re: www.40plus.ca 15.08.04, 21:33
                    Jedni nazywaja nasze forum TWA ,inni, okazuje sie, maja o nas zupelnie odmienna
                    opinie.Poniewaz moge mowic tylko za siebie to nadmienie,ze nie pamietam o "kims
                    w tragicznej sytuacji",kto zostal skrzywdzony..
                    ml
                  • warum Re: www.40plus.ca 15.08.04, 21:36
                    Ja przez ten rok bycia na forum zmienilam sie, postarzalam - bo wlasnie
                    stwierdzam,ze... wole miec swiety spokoj niz mowic dalej co mysle. Ocena ,ze sa
                    tu sami przyjaciele jest w moim odczuciu lekko przesadzona. Co widac, slychac i
                    czucsmileDla swojego swietego spokoju i przyjemnosci innych zrobie kolejna dluzsza
                    przerwe.
                    • marialudwika Re: www.40plus.ca 15.08.04, 22:36
                      A ja z kolei odwrotnie,bede mowic to,co mysle,jesli sie komus naraze,trudno.
                      Zreszta od poczatku tak robilam,no moze niezbyt smialo,ale zahartowalam
                      sie,wiem,ze tu wolno miec swoje zdanie,niekoniecznie takie,jak innych.
                      ml
    • aleznumer Re: www.40plus.ca 15.08.04, 22:20
      ML i Warum. mowie o przyjazni kilku osob, ktore rzadza tym forum. One sugeruja
      kto ma byc a kto nie przyjacielem. O tych osobach mowie co dyktuja komu dokopac
      a komu nie.
      Przeciez ja nie zamieszcze tu niczego swojego bo mnie zjedza te, ktore stale
      chca byc glownodowodzace i widoczne chociaz niekoniecznie wiele tu wnosza/
      dostalem wprawke na poczatku/.
      Warum masz racje, nie jest to t przyjazn prawdziwa i z pewnoscia niezbyt
      sprawiedliwa.
      ML, gdy przymuszony poznawalem axse, trafilem na watek Olena. Wstrzasniety
      jestem Wasza reakcja na nieszczescie, ktorym z Wami sie podzielil.
      Axsa tez tam byla i w zetknieciu z jej rozpaczliwym postem to mnie dziwi
      najbardziej.
      • lablafox Wątek Olena 16.08.04, 11:13
        Aleznumerku , zaintrygowałes mnie tym Olenem .Złapałam sie na tym ,ze ja go
        wogóle nie znam. Poszukałam i znalazłam. Bywał w lipcu , gdy miałam przerwe w
        kontaktach z Wami.
        Sądze ,iz reakcja forumowiczów na informację o operacji tej młodej dziewczyny (
        bo chyba o to tobie chodzi )była reakcją typową.
        Facet cały czas podpuszcza, żartuje i bawi się świetnie - raptem pisze coś , co
        każdy bierze za dowcip , w kiepskim stylu , ale dowcip.
        To tak jak w tym klasycznym przykładzie dot. wołania o pomoc- żartowniś
        wielkokrotnie wołał ratunku topię się i wielokrotnie ludzie skakali do wody by
        mu pomóc. Któregoś dnia też krzyczał i wzywał pomoc.
        Ludzie potraktowali to wołanie jako kolejny żart dowcipnisia , no i utonął.

Ps . Z tym co napisałeś "o osobach rządzących forum i dyktującym komu dokopać ,
        to gruba przesada i nie mogę się zgodzić . To wypowiadający się , swoimi
        wpisami , powoduje taką , a nie inną reakcję forumowiczów i nigdy nie ma 100%
        zgodności dot. "wyrzucania kogoś z forum".
        Zawsze podkreślam ,że nie ma mojej czy czyjejś jedynej racji, są tylko różne
        spojrzenia na tę samą sprawę.
        Taki relatywizm , ot co.
        • marialudwika Re: Wątek Olena 16.08.04, 13:05
          Wczoraj bylo za pozno,ale "sprawe Olena" potraktowalam z przymruzeniem oka i
          nieco podejrzliwie,to byl ktos z 40+,kto po prostu zmienil nick,kto nie wiem i
          mnie to nie interesuje.Nie pierwsza to i nie ostatnia zagadka,nie do
          rozwiazania.
          Moze i cos zlamal,moze nie.Nie wnikam.
          ml
          • aleznumer LX i ML 16.08.04, 19:53
            Wszystko kwestia charakteru człowieka.
            Ja bym uwierzył, ot tak na wszelki wypadek,zebym w nocy mogł spokojnie spać.
            Taka zreszta mam nature, ze zawsze najpierw wierze czlowiekowi.
            Uwierzyłbym tym bardziej, ze facet ogolnie wydaje sie sympatyczny.

Moim zdaniem chciał Was tylko rozbawić "inaczej", osobiście nie zauważyłem w
            jego wystapieniu na forum niczego złego.
            Juz przed tym watkiem widac bylo, ze jest zasmucony czyms.
            Napisał kiedykolwiek co z ta dziewczyna sie dzieje?,nic nie znalazlem , moze
            przeoczylem ?

• em_em Re: www.40plus.ca 16.08.04, 12:07
        aleznumer napisał:

> ML i Warum. mowie o przyjazni kilku osob, ktore rzadza tym forum. One
        sugeruja
        > kto ma byc a kto nie przyjacielem. O tych osobach mowie co dyktuja komu
        dokopac
        >
        > a komu nie.
        > Przeciez ja nie zamieszcze tu niczego swojego bo mnie zjedza te, ktore stale
        > chca byc glownodowodzace i widoczne chociaz niekoniecznie wiele tu wnosza/
        > dostalem wprawke na poczatku/.

wystąpię teraz w roli podwójnych nożyc - tych które się odzywają i tych które
        tną
        tak - wycięłam Twój wczesny występ - ale zrobiłam to z własnej niekonsultowanej
        woli, za bardzo przypominał mi styl wcześniejszych niemiłych gości i
        pospieszyłam z posądzeniem Cię o bycie kolejnym wcieleniem któregoś z nich,
        poza tym - oczywiste jest że przy ewentualnym (bardzo rzadkim) wycinaniu jestem
        subiektywna - ale w żadnym wypadku nie kieruję się różnicami światopoglądowymi -
        może nas co najwyżej różnić poczucie humoru - moje jest najwyraźniej zbyt mało
        wysublimowane
        • aleznumer emem 16.08.04, 20:05
          Masz prawo wycinac jako admin co tylko zechcesz. Radzilbym jednak subiektywizm
          nieco ukrocic bo moze to byc krzywdzace i dla wycinanych i dla tych, ktorych
          bierzsz tym wycinaniem w obrone.
          Twoje wybory nie zawsze moga byc trafne.
          Mnie nie zalezy- mozesz wycinac chociaz to glupio wyglada na forum 40+.
      • myszas Re: www.40plus.ca 16.08.04, 12:40
        Nie było mnie tu bardzo dawno. Weszłam na stronę i mówiąc szczerze tak się
        pozmieniało, że nie umiem nigdzie wejść. Poznikały gdzieś poprzednie zdjęcia i
        np. wykłady Feline.
        Czy to ja coś nie tak robię czy faktycznie starocie zostały pokasowane?
        • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 16.08.04, 12:43
          A kim byłas w poprzednim wcieleniu? Przepraszam, że pytam, ale nie pamietam Cie
          z Forumsmile Mark jest w trakcie przebudowywania strony, więc wszystko jest w tej
          chwili prowizoryczne. Mam nadzieję, że zdjęcia i pogadanki wróca na miejsce.
          • em_em Re: www.40plus.ca 16.08.04, 12:50
            moim zdaniem Mysza - to Syla, bo Syla to był a Mysza wink
            • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 16.08.04, 12:53
              Tak, to była Mysz z długim ogonkiem - sygnaturkąsmile
              • myszas Re: www.40plus.ca 16.08.04, 13:01
                Zgadza się ... macie jednak wyjątkową pamięćsmile

ja nie mogłam sobie przypomnieć swojego nika więc po koleji wpisałam mysza,
                potem mysza63 za trzecim razem przypomniałam sobie, że czasem wpisuje myszas
                jak inne myszy są zajęte i jakoś mi się udało. O niku Syla kompletnie
                zapomniałam bo użyłam go zdaje sie jeden jedyny raz a i tak się potem
                przemianowałam na Myszę jaką zazwyczaj jestm w sieci.
          • marialudwika Re: www.40plus.ca 16.08.04, 12:58
            A ja Mysze pamietam,miala dwa nicki,drugi na literke "s'!!I sporo
            pisywala,umieszczala fotki dachow/m.in./ na stronie!!!
            ml
            • myszas Re: www.40plus.ca 16.08.04, 13:08
              Niestety od dłuższego czasu mam internet gościnnie i używam go głównie w celu
              poszukiwania pracy.
              Dziś wyjątkowo mogę sobie pobuszować, więc odwiedzam stare konty. Na jednym
              forum mam pecha bo czytać mogę ale nie mogę pisać bo oczywiście zapomniałam
              jakiegoś hasełkasad
              • marialudwika Re: www.40plus.ca Album 16.08.04, 15:10
                Odwiedzilam album,wszystko,co nowe obejrzalam,odwiedzilam i Mazury i Maroko i
                i.d.Powiem Wam,ze uwielbiam album ogladac!!!To taka ilustrowana kronika naszego
                forum!
                ml
    • a.erie Moja sugestia :) 16.08.04, 19:33
      Ciekawam bardzo, czy nie daloby sie opisow podrozy podreperowac zdjeciami..
      wiesz, piszesz i wstawiasz zdjecie, jako podpore tematu.
      Moje zapiski wlasnie sa tak pisane, pod zdjecia smile, stasd to pytanie.
      Pozdrawiam i czekam cierpliwie na koncowy efekt pracy
      • lablafox Re: Moja sugestia :) 16.08.04, 19:53
        To byłoby najlepsze , ale musisz zdjęcia z tekstem wysłać jej_mezowi na stronę
        www40+.
        • a.erie Re: Moja sugestia :) 16.08.04, 19:57
          Calosc mam w Wordzie, czy tak moze byc?
          • lablafox Różności juz czynne 16.08.04, 20:59

• jej_maz Re: www.40plus.ca 17.08.04, 03:26
      Widze, ze rozmowa zaowocowala nowymi wierszami LX - gratulacje! Tez uwazam, ze
      pisac i pokazywac to powinno sie nawet dla samego siebie, a komentarze innych?
      No coz, to nie powinno byc tutaj najwanieszje. Tak a propos, dzial "pisaniana"
      skonczony... no... moze jeszcze czekamy na Ming'a wink

"roznosci" - mam problem z tym dzialem; nie chce aby nam sie nadmiernie
      rozbudowal jako zwykla zbieranina. Zastanawiam sie co zrobic z tym wszystkim -
      pisane, wielkanocne historie, mozna polaczyc w jedna calosc, mono i andropauze
      w druga i mozna to wsadzic w "pisanine" pod rozne. A moze w ogole dac sobie
      spokoj? Czy potrzebujemy porady na stronie, ktora ewidentnie zaczyna miec
      charakter wystawowy a nie poradnikowy?

Gdzie dac zdjecia cmentarzy Em-Em, Wedrowca i Bodzia, ktore sa bardzo ciekawe?
      Czy pod "nasz kraj" w podrozach czy zrobic w roznosciach oddzial "fotogalerie"?
      A moze jest to wlasnie material do albumu, tak jak okolicznosciowe wraz ze
      Stanem Wojenny?

Erie - nie rozumiem pytania? Czyzbys nigdy nie widziala co my tam robimy? Juz
      pare rzeczy jest, jak tutaj; www.40plus.ca/PodrozeWakacjeBellaItalia.htm
      lub tutaj; www.40plus.ca/PodrozeWakacjeKreta.htm Tak czy inaczej
      odpowiedz jest ze mozna smile)

Foxal - idea mapy z zaznaczeniem skad pochodzimy jest swietna, ale jednak
      niezbyt prosta do wykonania. Zobaczymy co sie da zrobic.

Wedrowcze - nawet nie wiesz jak mi przykro. Jak chcesz, moge Ci doslac XP Pro
      lub 2000 Pro, z tym ze wersje angielskie. Boje sie jednak, ze problem polega
      jednak na komputerze a nie na systemie operacyjmy.

Alez jest tego materialu!! Naprawde nazbieralo sie tego od pioruna i bardzo bym
      chcial, aby zaczac od dobrego zaplanoania dzialow, gdyz pozniej zmiany moga byc
      problemem.

Jakies rady w powyzszych sprawach?

PS - dzieki Krwawy za zauwazenie nowego sondazu wink Dlaczego tak radko u nas?
      Ertes - dzieki za email smile)
    • a.erie Re: www.40plus.ca 17.08.04, 13:21
      Rumienie sie ze wstydu, jej_Mezu!
      Przyznam, kliknelam na link w podrozach "Dolomity" , a tam zobaczylam tresc : "

text text text text text text text text text text text text text text text text
      text text text text text text text tex

Nie sprawdzalam dalej, sadzac, ze Dzial nie skonczony jeszcze.
      No i teraz ... Kliknelam na podane przez ciebie linki i ...Wlasnie o to mi
      chodzilo smile
      Sypie glowe popiolem i przyznaje sie, ze zgrzeszylam smile
      Prosze o pokute sad
      • jej_maz Re: www.40plus.ca 17.08.04, 17:11
        ...oh boy... a po cholere od razu popiol wink)

Tak swoja droga, to widze przeogromne zainteresowanie co sie tam dzieje... i Ty
        Wedrowcze mowisz o niesprawiedliwosci...
        • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 17.08.04, 17:17
          jej_maz napisał:

> ...oh boy... a po cholere od razu popiol wink)
          >
          > Tak swoja droga, to widze przeogromne zainteresowanie co sie tam dzieje... i
          Ty
          >
          > Wedrowcze mowisz o niesprawiedliwosci...

Et tu, Brute, contra me?
          Marku, bądź konsekwentny. Najpierw martwisz się, że nikt nie jest
          zainteresowany stroną, co spotyka się z moją, cytowaną przez Ciebie
          odpowiedzią, a następnie w ostatnim poście całkiem odmiennie ja interpretujesz.
          • jej_maz Re: www.40plus.ca 17.08.04, 17:21
            Z bardzo prostego powodu; poniewaz dawno Cie tu nie widzialem i chcialem
            sprowokowac jakakolwiek Twoja reakcje, aby Cie "uslyszec" wink))))))

A co do strony, to zadalem tyle pytan i jak na razie bez zadnej uwagi sad
            • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 17.08.04, 17:26
              Nie jestem zwierzęciem doswiadczalnym, by specjalnymi bodźcami wywoływać moją
              reakcjęsmile Na forum juz od późnej wiosny działam coraz mniej i tak będzie dalej.
              Sądze, że jeszcze przez 2-3 miesiące nie będę miała czasu na żadne
              przyjemności. Taką mam pracę i takie zycie prowadzę. Obiecane teksty na stronę
              przyślę w najbliższych dniach. Powodzenia!
              • jej_maz Re: www.40plus.ca 17.08.04, 17:28
                ojoj... a co to? Dzisiaj lewa noga? Przepraszam - nie mialem nic zlego na mysli.
    • a.erie Re: www.40plus.ca 17.08.04, 17:26
      ciesze sie, ze nie musialam tego popiolu , no ten tego ...
      A stronke sledze z zainteresowaniem, bo wylania sie cos niepowtarzalnego i cos,
      co (ale jestem!) uznalam juz za swoja przystan w necie smile
      • jej_maz Re: www.40plus.ca 17.08.04, 17:30
        cool! Zastanow sie gdzie chcesz aby to bylo; jako podroz, reportarz, czy
        opowiadanie. Osobiscie uwazam, ze chociazby z racji zdjec (ktore rozumiem
        chcesz dolaczyc) to jako serie reportarzy. Co sadzisz? Your call.
        • bodzio49 Re: www.40plus.ca 17.08.04, 20:30
          Czołem!
          W takim tempie wklejałem zdjęcia do albumu że msn się chyba zatkał bo zaczšł
          się jškać i wywalać mnie. Muszę odczekać trochę. Oczywi?cie w wolnym czasie
          zacznę przygotowywać bardziej ambitny (chodzi o opisy) materiał na stronkę z
          Bieszczad. Trochę nazbierałem wiadomo?ci.
          • ewelina10 Re: www.40plus.ca 17.08.04, 21:20
            Bodziu Coś rzeczywiście się zapchało.... a gdzie są polkie czcionki ;o
    • a.erie Re: www.40plus.ca 17.08.04, 21:50
      hmm, wydaje mi sie, ze jako podroz byloby najlepiej, wszak dotyczy
      podrozowania smile
      • jej_maz Re: www.40plus.ca 18.08.04, 04:00
        hmmm... wszak opowiadania Witka tez dotycza podrozy a sa opowiadaniami... smile
        • a.erie Re: www.40plus.ca 18.08.04, 04:09
          do wojta nie pojdziemy, chociaz nie uwazam, zeby ta moja pisanina zaslugiwala
          na miano opowiadan... sa to relacje z podrozy, podparte zdjeciami, opatrzone
          datami, mapkami przebytych tras.Osobiste, bo pisane dla siebie, rodziny,
          przyjaciol ...
          • jej_maz Re: www.40plus.ca 18.08.04, 04:40
            Dobra; nie do wojta, ale do Wielkiego Wodza Mohawk tak wink

Pisz. Masz racje; Dolomity, Gorny Slask czy Karkonosze sa swietnymi
            ilustracjami. cCyta i oglada sie to latwo, przyjemnie jako ze calosc i ma rece
            i nogi. Mozna sie czegos nauczyc, dowiedziec, poznac no i poogladac a nie za
            dlugasne wink

Milej prace wink
    • a.erie Re: www.40plus.ca 18.08.04, 18:26
      mozesz mi powiedziec, gdzie mam przeslac moje wspomnienia z podrozy wraz ze
      zdjeciami?
      • jej_maz Re: www.40plus.ca 18.08.04, 18:56
        Na adres EM-EM-ki prosze; to ona jest szefowa a ja tylko sprzatam wink
    • jej_maz Re: www.40plus.ca 19.08.04, 23:47
      Uwaga; nowy sondaz. Poniewaz jest bardzo kontrowersyjny i w temacie i w szacie
      graficznej, bedzie on bardzo krotko na lini. Jak ktos ma ochote sie
      wypowiedziec to zapraszam.
    • a.erie Re: www.40plus.ca 20.08.04, 14:33
      EM_EM - dostalas ode mnie poczte?
      Nie wysylam dalej, bo sie boje, ze sie nie zmiesci sad
      • em_em Re: www.40plus.ca 20.08.04, 14:36
        zajrzyj do wątku "skrytka pocztowa"
    • jej_maz Re: www.40plus.ca 20.08.04, 18:16
      Sluchajcie siostry i bracia w zabawie. Dwie sprawy. Primo; nie bede za kazdym
      razem oglaszal co zrobilem na stronie; kto ma ochote ten nich zaglada i klika,
      a kto nie checi, to nawet anonsy nie pomoga. Secundo; ze wzgledow technicznych,
      musimy wprowadzic limit 30 zdjec formatu 640x480 lub mniejsze na "material".

PS. Ewelinko - wiem, ze mialo mnie nie byc a jestem i to wiecej niz
      kiedykolwiek, ale to wlasnie przez strone; po prostu siedze przed komputerem po
      kilka godzin dzienne nad strona, zamiat nad ksiazkami. Mam egzamin 6go grudnia
      i pare tygodni temu obliczylem, ze aby sie do niego przygotowac musze uczyc sie
      ok 60 stron dzienne - teraz to poszlo do gory o kilka stron.... anyway... mam
      nadzieje ze nikomu moja obecnosc az tak bardzo nie przeszkadza... przynajmniej
      strona rozwija sie wink
      • warum Re: www.40plus.ca 20.08.04, 18:44
        Jesli chcesz sklocic twoarzystwo i bardzo "ozywic" -to sformulowales pytania
        wlasciwiesmileJesli chcesz dac szanse na odpowiedz i poznac poglad "przegladu
        spoleczenstwa" ogladajacego strone/ lub zagladajacego na/- formuluj pytania
        poprawniej.
        Niestety ja zwisam po kazdym wejscu- wiec czekam az atmosfera sie tak
        podgrzeje,az musze zobaczyc co tam tak kipi- dopiero wtedy wchodze.
      • ewelina10 Re: www.40plus.ca 20.08.04, 19:15
        jej_maz napisał:
        > PS. Ewelinko - wiem, ze mialo mnie nie byc a jestem i to wiecej niz
        > kiedykolwiek,
        Ty wiesz, ale ja nie wiem, że miało Ciebie nie być.
        Wiem natomiast, że drzewiej bywało, że zdarzało Ci się tutaj nie bywaćj z braku
        czasu.
        Strona się rozwija i myślę, że nadal zależy Ci na akceptacji innych uczestników.
        Nie sądzę, abyś innych prowokował swoim postem. Czytając nawet wybiórczo moje
        myślenie nie jest "opatrzne".
        Wyobraź sobie, że brak czasu może być także dotkliwy dla innych.
        Jestem tutaj, ale to jest tak, jakby mnie nie było. Mam inną pracę przy
        komputerze.
        To chyba zaleta tego forum, że pomimo naszego zapracowania ono wciąż nas
        przyciąga.
        Pozdrawiam.
        PS' mam nadzieję, że nie odbije się to ujemnie na twoich egzaminach.
        • dan8 LX i Verbena 21.08.04, 15:40
          LX - urocze wiersze,szczegolnie podobal mnie sie Swit nad lesnym jeziorem.

Verbena - ciekawe,cieple i pelne uroku akwarele.

Dzieki dziewczyny,ze chcialyscie podzielic sie z nami swoimi pracami. smile
          • albicilla Re: LX i Verbena 21.08.04, 15:47
            Dziękuję Dan za miłe słowa.
    • omeri Re: www.40plus.ca 21.08.04, 17:45
      Witam po urlopie i od razu jestem "upierdliwa". Gdze jest nasza stonoga i
      zwierzaki?
    • a.erie Re: www.40plus.ca 21.08.04, 17:52
      Wyslalam 11 odcinkow ze zdjeciami.
      To podroz 2003.
      EM-EM, mozesz z tym robic co chcesz smile
      Tylko litosci, nie urwij mi glowy za te ilosc...

Teraz dam ci odetchnac, bo 2004 "sie pisze dopiero"
      Pozdrawiam
      • lablafox Werbeno 21.08.04, 22:17
        Nadal jestem Twoją fanką.
        Cieszę się ,że mogę oglądać Twoje akwarelki na naszej stronie.
        Proszę o jeszcze.
        • verbena1 Re: Lx 21.08.04, 23:19
          Milo mi ,ze mam pierwsza fanke w osobie jak by nie bylo poetki. Twoje nowe
          wiersze sa jak zwykle interesujace.
          Stronka www rozrasta sie pieknie.
          • lablafox Re: Lx 22.08.04, 11:07
            verbena1 napisała:

> Milo mi ,ze mam pierwsza fanke w osobie jak by nie bylo poetki. Twoje nowe
            > wiersze sa jak zwykle interesujace.
            > Stronka www rozrasta sie pieknie.

hihihi, oś qurcze , My Artystki, hahahaha.
            Fakt , stronka rozrasta się pięknie.
            Marku i em-emko ponownie dziekuję za trud.
      • em_em Re: www.40plus.ca 22.08.04, 06:48
        a.erie napisała:

> Wyslalam 11 odcinkow ze zdjeciami.
        > To podroz 2003.
        > EM-EM, mozesz z tym robic co chcesz smile
        > Tylko litosci, nie urwij mi glowy za te ilosc...

to mnie urwą nie tylko głowę, jak nie oddam w tym tygodniu dużego tematu wink a
        że faktycznie ilość Twojego materiału przekroczyła najśmielsze oczekiwania,
        chwilkę musi u mnie poleżeć - w każdym razie wszystko doszło - 149 zdjęć też
        • a.erie Re: www.40plus.ca 22.08.04, 17:04
          EM_EM, to Ty jestes redaktorem, mozesz powywalac smile
          Masz na to moja pelna zgode smile
          • warum Re: www.40plus.ca 23.08.04, 20:39
            Jej_mezusmile cofam wszystko co marudzilam o zawieszaniu mojego sprzetu przy
            zagladaniu na strone 40+. Juz mi sie wszystko nie tylko otwiera ale i zamyka
            bez bolu. Odkrylam /!smile/,ze wystarczy naciskac sensownie na "powrot" x razy, co
            mi najtrudniej przychodzismile)A juz sie balam,ze zostane na widokowej pustyni...
            • lablafox Re: www.40plus.ca 24.08.04, 19:38
              Zajrzyjcie na stronę , aby obejrzeć piękne zdjęcia kapliczek i drewnianych
              kościołów autorstwa em_em.
              • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 24.08.04, 19:47
                Nie zajrzęsad Szkoda mi komputera. Rozmawiałam dziś z fachowcami. Niestety na to
                nie ma rady. Będę żyła Waszymi opisamismile
                • warum Re: www.40plus.ca 24.08.04, 21:40
                  Buusad chcialam popatrzec na strone i wypobowac niezawodne dzialanie ,niestety
                  poprzedni raz to byl chyba przypadek,ze zamknelam.Zawiesza mi wszystkosadTeraz
                  mam prosbe,zebyscie zamiast wrazen -po prostu opisywali co tam i w albumie
                  widacsmile
                • verbena1 Re: www.40plus.ca do Em_em 24.08.04, 21:42
                  Obejrzalam piekne zdjecia drewnianych kosciolkow i kapliczek. Nie mialam
                  pojecia ,ze tak piekne stare koscioly isnieja jeszcze w Polsce. Em-em ,bardzo
                  ciekawy temat.
                  Prawde mowiac prawie nie znam wschodniej i srodkowej Polski ,a szkoda.
                  Chcialabym kiedys odbyc podroz po Polsce z jakas mila przewodniczka,
                  ewentualnie przewodnikiem.
                  Moze w przyszlym roku zrobimy wspolna wyprawe forumowa.
                  • em_em Re: www.40plus.ca do Em_em 24.08.04, 22:51
                    verbena1 napisała:

> Prawde mowiac prawie nie znam wschodniej i srodkowej Polski ,a szkoda.
                    > Chcialabym kiedys odbyc podroz po Polsce z jakas mila przewodniczka,
                    > ewentualnie przewodnikiem.
                    > Moze w przyszlym roku zrobimy wspolna wyprawe forumowa.

z miłą (jeśli się nadam) chęcią smile)
    • omeri Re: www.40plus.ca 24.08.04, 23:40
      Chciałam obejrzeć zdjecia Ememki i nic...???
      • em_em Re: www.40plus.ca 25.08.04, 00:04
        a może tak ?
        www.40plus.ca/NaszSwiatDrewnianeKosciolkiGS.htm
        (przepraszam za tę autoreklamę wink
        • em_em ps 25.08.04, 00:06
          jeśli temat Was nie znudzi - to przygotuję jeszcze cerkiewki łemkowskie Beskidu
          Niskiego i Słowacji - niestety przeźrocza wiele tracą przy skanowaniu, a wtedy
          nie miałam jeszcze cyfrowego
          • marialudwika Re: ps 25.08.04, 10:28
            Absolutnie nie znudzi!!!
            ml
        • ada296 Re: www.40plus.ca 25.08.04, 00:12
          byłam w paru takich kościółkach
          mają niesamowitą atmosferę
          jako osoba niewierząca powiem pewnie banał - tam czuje się Boga

Ememko - pięknie smile)
        • omeri Re: www.40plus.ca do emem 25.08.04, 00:33
          Wielkie dzięki,zdjęcia piękne. Czekam na następne. A ta propozycja wspólnej
          wyprawy z Tobą jako przewodnikiem jest bardzo kusząca smile))
          • ada296 Re: www.40plus.ca do emem 25.08.04, 01:24
            omeri napisała:

A ta propozycja wspólnej
            > wyprawy z Tobą jako przewodnikiem jest bardzo kusząca smile))

weżcie mnie ze sobą smile))
        • iwonax Re: www.40plus.ca 25.08.04, 00:54
          em_em napisała:

> a może tak ?
          > www.40plus.ca/NaszSwiatDrewnianeKosciolkiGS.htm
          > (przepraszam za tę autoreklamę wink

przepiekne zdjecia, z przyjemnoscia obejrzalam!
        • witekjs Re: www.40plus.ca 25.08.04, 08:10
          Niezwykłe kościoły i zachwycające zdjęcia!!

Pozdrawiam. Witek
          • a.erie Re: www.40plus.ca 25.08.04, 20:47
            piekne, wspomnienia mnie naszly ogromne ... i tesknota sad
            • mammaja Re: www.40plus.ca - do Em-em 25.08.04, 21:47
              Zdjecia przepiekne - przypomnialam sobie ,ze na wczesno- dzieciecych wakacjach
              w Nierodzimiu chodzilismy wlasnie do takiego malego drewnianego kosciolka.Nie
              wiem gdzie on byl - mnie sie wydawalo, ze to bardzo daleko, ale mialam 5 - 6
              lat.Moze to ktorys z tych?
              • lablafox Re: www.40plus.ca 26.08.04, 08:17
                W różnościach i stonoga i my mali i nasze zwierzęta i inne różności.
    • ord Re: www.40plus.ca 22.09.04, 21:37
      Od bardzo dlugiego czasu nie dostalem zadnego nowego materialu. Nawet
      wprowadzenie dzialu "linki" nie wywolalo zadnego odzewu; dostalem jedynie dwa
      zgloszenia... tyle z tworzenia naszej biblioteczki.

Ewidentnie strona umiera. Przynajmniej w formie i charakterze w jakiej
      powstala; graficznego obrazu rozmow forum 40+. Dlaczego tak sie stalo? Mysle,
      ze wplynelo na to kilka czynnikow, aczkolwiek najwazniejszym jest fakt, ze
      Album wyparl ja jako forma, gdzie mozna samemu kontrolowac co, gdzie, ile i
      kiedy zamiast czekac na wstawienie materialu na strone.

Mam mieszane uczucia; jest mi szkoda, jako ze poswiecilem temu projektowi
      naprawde duzo czasu i wysilku, ale tez juz mam duzo satysfakcji. Przyjemnosc
      tym wieksza, ze na podstawie danych statystycznych (a mam bardzo dokladny
      program ktory "loguje" kazda wizyte na podstawie kto, kiedy, gdzie itd itp)
      wlasnie teraz strona cieszy sie najwieksza popularnoscia z kilkudziesiecioma
      odwiedzinami z kilkudziesieciu krajow swiata dziennie.

Czy cos sie zmieni? Na razie nie. Wykupilem w sierpniu domene na caly rok, a
      wiec niech sobie bedzie, ale w miedzyczasie cos trzeba bedzie z tym fantem
      zrobic. Jest to moj ostatni wpis dotyczacy strony. Po roku czasu, kazdy juz
      powinien wiedziec co robic aby to sie jakos krecilo.
      • lablafox Re: www.40plus.ca 22.09.04, 21:43
        Strona nie umiera.
        Jest chwilowa dezorientacja.
        Forumowicze pytają sić jak przesyłać materiały do niej.
        kieruję ich do wstępu i wskazuję na czerwony napis "tutaj"
        Przyzwyczailiśmy się ,ze zdjęcia przechodziły przez obróbkę em_emki.
        Trzebaby ustalić co robić ze zdjeciami. W jakiej formie je przesyłać.
        Pozdrawiam.
    • ewelina10 Re: www.40plus.ca 22.09.04, 21:42
      Zapowiadałeś, że czasu ci brak, i obowiązków przybyło... może inni z obawy nie
      przesyłają nowego materiału.
      • lablafox Re: www.40plus.ca 22.09.04, 21:44
        Klikać mieli na "ten" adres .
        • mammaja Re: www.40plus.ca 22.09.04, 22:04
          Ja mam nawet "spakowane" zdjecia i przygotowane do wysylki - ale wlasnie....
          Nastapilo pewne zamieszanie - wiem ,ze w ktoryms momencie byla mowa ze czyjes
          zdjecia czekaja i nie chcialam sie wcinac.Po drugie nagle odejscie i zmiana
          admina spowodowala dezinformacje.Napewno strona ozyje - ale wobec choroby
          zony,nawalu pracy itd, troche nie chcialam zawracac glowy. Prosze bardzo -
          chetnie wysle,ale juz raz wysylalalm do em-emki i wrocil mi koputer.Wiec moze
          sie poprawie!
          • ord Re: www.40plus.ca 22.09.04, 22:22
            Jest mi bardzo przykro, ze moja wspolpraca z Em-Em skonczyla sie tak a nie
            inaczej. No coz, mamy krancowo odmienne podejscie do fundamentalnych pojec,
            ktore uniemozliwiaja nam dalsze dogadywanie sie. Tu chcialbym podkreslic, ze
            nigdy, ale to nigdy nie mialem okazji i przyjemnosci pracowac z kims o tak
            solidnym podejsciu do pracy i odpowiedzialnosci, ze nie wspomne o jej
            inteligencji i wiedzy. Jest mi na prawde przykro i tak szczerze mowiac, nie
            bardzo sobie wyobrazam jak to bedzie bez niej ale sprobuje.

Faktem, ze ostatnie miesiace nie sprzyjaly wysylaniem mi czegokolwiek -
            przepraszam wiec i za ta "dezorientacje". Maroko juz dawno zapowiedzianie wink Co
            do charakteru strony, to biorac pod uwage ilosc krajow (i to niektore bardzo
            ciekawe!) z ktorych jest odwiedzana, to mysle, ze moze bysmy sie
            skoncentrowali bardziej na dziale "Nasz Swiat" i pokazali skad jestesmy? Mamy
            jedynie A-m, a co tam Warszawiacy? Cisza? Jutka jest z pieknego Paryza...
            widzialem juz mnostwo zdjec Ertesa z zachodu US - wspaniale, ale tutaj to juz
            jego wina ze jeszcze ich nie ma wink itd. itp.
            • mammaja Re: www.40plus.ca 22.09.04, 22:25
              Dziwne! Ja sie swietnie dogaduje z em-emka! Moze nieporozumienie? Ale nie chce
              sie wcinac w wasz temat, sorry....
              • marialudwika Re: www.40plus.ca 22.09.04, 22:32
                Ostatnio jest zbyt duzo nieporozumien.To oslabia zapal do jakichkolwiek
                aktywnosci,w kazdym razie u mnie.Jesli chodzi o Em-em to moja wspolpraca z Nia
                uklada sie swietnie,poswiecila wiele czasu stronie i mnie indywidualnie tez.
                ml
              • ord Re: www.40plus.ca 22.09.04, 22:36
                Tez sie swietnie rozumielismy w pracy - inaczej jednak interpretujemy pojecie i
                oczekujemy od przyjazni. To nie jest zwykle "nieporozumienie" i z pewnoscia
                dotyczy spraw calkowicie z poza tego fourm. Wszystko w temacie - dzieki.
                • felinecaline Re: www.40plus.ca 23.09.04, 20:16
                  Widze,Marku, ze dalej "Album" jest ci przyslowiowa "sola w oku".
                  A przeciez miedzy nim a Twoja Strona nie ma zadnego antagonizmu, "album"
                  jest "samoobslugowy", wiec dziala szybko, czesto pod wplywem impulsu
                  chwili..Strona sciaga zupelnie inny material, wymaga opracowania a tym samym
                  szczegolnego wkladu pracy, stad z koniecznosci dziala wolniej, a okresowo
                  tworzy sie "ciasne gardlo", bo trudno przeciez od jej tworcy wymagac stalej
                  dyspozycyjnosci a wszelka przesada w tym wzgledzie musi sie negatywnie odbic na
                  zyciu osobistym, o czym - niestety sam sie bolesnie przekonales. Moim
                  zdaniem "przeinwestowujesz sie" w strone, tak ze szkoda dla siebie samego, jak
                  i - paradoksalnie dla tejze. Zajrzalam na nia ostatnio po dlugiej przerwie i
                  niestety, musze ci powiedziec, ze ta jej nowa forma kojarzy mi sie
                  z...zascielonym w przykladna "kostke" lozkiem rekruta a rowniez
                  ze "Swierszczykiem" (takim dla dzieci) okraszonym infantylnymi rysuneczkami.
                  Zeby dotrzec do jakiejs "nowostki" - a tu nadobfitosci nie zauwazylam trzeba
                  sie sporo naklikac, zeby z dzialu wejsc do poddzialu a stamtad do rozdzialu
                  (terminologia wlasna). Na stronie tytulowej NIC nie zacheca do takich
                  poszukiwan.
                  Tak zreszta jak nie zachecisz na "forum" nawolujac tego czy owego do napisania
                  materialu na strone li tylko z racji ze ow ktos tam a nie gdzie indziej
                  mieszka. Najczesciej zeby sie zdecydowac do opracowania jakiegos materialu
                  na "strone" potrzeba impulsu - belferskie "zadawanie tematu wypracowania mnie
                  na przyklad od progu zniecheca.
                  • ord Re: www.40plus.ca 23.09.04, 21:41
                    "Widze,Marku, ze dalej "Album" jest ci przyslowiowa "sola w oku"."

Ojej. Nie. Naprawde nie. Dlaczegoz to niby?

"A przeciez miedzy nim a Twoja Strona nie ma zadnego antagonizmu, "album"
                    jest "samoobslugowy", wiec dziala szybko, czesto pod wplywem impulsu
                    chwili..Strona sciaga zupelnie inny material, wymaga opracowania a tym samym
                    szczegolnego wkladu pracy, stad z koniecznosci dziala wolniej..."

Masz racje - wlasnie dokladnie to podreslilem w moim poprzednim wpisie.

"nadobfitosci (nowosci) nie zauwazylam"

Masz racje - bo ich nie ma i tez o tym pisalem a reszta (grafika i nawigacja)
                    to sprawa gustu - dziekuje jednak za uwagi smile

..."belferskie "zadawanie tematu wypracowania mnie
                    na przyklad od progu zniecheca"...

Znowu przyznam Ci racje i juz nie bede smile
    • a.erie Re: www.40plus.ca 24.09.04, 14:44
      hmmm, mam troche materialow, ale boje sie wysylac, bo znowu zawale skrzynke
      naszej EM_EMce...
      a do albumu wloze kilka zdjec smile
      Podobami sie pomysl imiennych albumow smile
      • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 24.09.04, 15:44
        Na naszą stronę www ciągle nie zaglądam, do komputery w pracy też jej nie
        tolerują (wszystko ma win98). Na szczęście zapotrzebowanie na laptopa zostało
        złożone. Ciekawe kiedy będzie realizacja?
        • dan8 Re: www.40plus.ca 27.09.04, 14:40
          Serdeczne dzieki dla osoby,ktora zamiescila na 40+ w dziale linki adres do
          magazynu Zwoje.
          Ciekawe tematy ,mnostwo do czytania.
          • ord Re: www.40plus.ca 27.09.04, 17:48
            You welcome wink A przy okazji moze jakies sugestie co do tematow dzialow w
            linkach? No i gdzie jest Witek?
            • ord PS 27.09.04, 18:14
              Przepraszam typo; ucieklo mi "r"

Your welcome
              • lablafox Petycja 27.09.04, 20:41
                Może na kolejnym wątku ustalisz zasady - jasno i precyzyjnie,dot. wysyłania
                materiałów na stronę , zwłaszcza zdjęciowych.
                Bardzo te informacje są potrzebne.
                Zrobiliśmy krok 1 - ustaliliśmy ,ze nie bedziemy Cię bardzo obciażac , jeśli
                będziemy przysyłać materiały.
                Krok 2 - ustalmy jak to zrobić.
                Koniecznie , bo nie wszyscy wiedzą jak , do kogo , w jakim formacie itp itd.
                • ord Re: Petycja 28.09.04, 00:57
                  Hmmm, mialem wrazenie ze gdzies widzialem, ze juz to zrobilas... ok, a wiec;

haciam@yahoo.com
                  zdjecia format 480x640 (pion) lub 640x480 (poziome)
                  tekst jako zalacznik w MS Word
                  • ada296 witaj Ord :-))) 28.09.04, 00:58

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka