ada296 01.02.17, 21:43 mam złe przeczucia na temat wylotu mojego na Kubę - nigdy tak nie miałam możecie pomodlić się, żeby moje samoloty miały tyle samo startów ile powrotów ? pliss Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mammaja Re: Hej :-) 02.02.17, 23:32 Pomodlić się warto, ale na pewno będzie dobrze, Ado! Kiedy to będzie ? Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Hej :-) 03.02.17, 20:44 Ada , najwyzej zostaniesz na Kubie . Fidelek już niegroźny a i do Ameryki niedaleko , można wpław albo prze dobrze opłaconego przewoźnika. Lecieć zamierzasz sama czy z kimś z rodziny ?? Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Hej :-) 03.02.17, 23:38 Trudno cos radzic. Kazdy ma swoje wlasne przeczucia czy odczucia i te nie zawsze musza sie sprawdzac. Alfredko, ruch to sie wlasnie zaczyna w strone odwrotna dla wielu niz ten sugerowany przez Ciebie. Odpowiedz Link
monia.i Re: Hej :-) 08.02.17, 23:43 Super Powodzenia Podziel się wrażeniami po powrocie Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Hej :-) 12.02.17, 20:19 Ada ... kiedy wracasz ???? czekamy na meldunek po powrocie .. Odpowiedz Link
ada296 Re: Hej :-) 24.03.17, 22:48 wróciłam cała i zdrowa wrażenia różne - dziwny kraj i dziwni ludzie - szczęśliwi, leniwi i zdrowi - warto lecieć na Kubę ale na objazdówkę bo można poznać prawdziwą Kubę - nie warto na pobyt - taniej można to samo mieć bliżej - miałam fajną ekipę i dostateczną ilość rumu by być zadowoloną z wyjazdu Odpowiedz Link
monia.i Re: Hej :-) 24.03.17, 23:21 Fajnie Napisz coś więcej Na przykład ten rum - jak się go najczęściej spożywa w tamtejszych okolicznościach przyrody? W mojito? Odpowiedz Link
skynews Re: Hej :-) 25.03.17, 00:35 od 15 lutego do dzisiaj na Kubie...Super...ale by mi pasował taki pobyt na Karaibach , to kojarzy mi się nierozerwalnie z białym rumem Bacardí ze słynnym logo nietoperza, to znakomity longdrink na party w upalny letni dzień kiedy są najlepsi przyjaciele i gra najlepsza muzyka...ależ to smakuje: Bacardí Cuba Libre z colą, limetką i dużymi kostkami lodu albo Bacardí Mojito z listkami świeżo zerwanej mięty, pokruszonym lodem, białym cukrem i wodą sodową albo mineralną... już weekend, mam aktualnie wszystko co potrzeba i jest już Bacardí Cuba Libre feeling live...Zdrowie Odpowiedz Link
monia.i Re: Hej :-) 25.03.17, 01:05 Ok, a ja mam jeszcze taki dylemat - biały rum i złoty/ciemny. Który i dlaczego? Odpowiedz Link
skynews Re: Hej :-) 25.03.17, 03:39 Zostanę przy Bacardí - jest droższy od innych ale to marka z tradycją i nie boli po tym głowa na drugi dzień..- być może nie zawiera chemii... Bacardí Superior biały rum ma bardzo delikatny zapach, jest intensywny w smaku z delikatnymi kwiatowymi i owocowymi nutami. Ze względu na dużą zawartość alkoholu (44,5%) aromaty cytrusowe z limonki i skórki grejpfruta oraz aromaty kwiatu pomarańczy i lawendy są bardziej wyraziste - dobry na koktajle, Bacardí Cuba Libre, Mojito oraz Bacardí & Cola. Bacardí Carta Blanca ma delikatny, wyważony owocowy i kwiatowy smak, z nutą migdałów i wanilii, mniej alkoholu (37,5%). Drinki nie są zdominowane smakiem alkoholu jak np. wódki czy ginu i dlatego harmonizują perfekt z dodatkami co powoduje że znakomicie nadaje się do takich klasyków jak Mojito. Bacardí Carta Oro (37,5%) delikatny i łagodny w smaku zapewnia bogaty smak i nuty karmelu, wanilii, rodzynek, prażonych migdałów, słodkich dojrzałych bananów, skorki pomarańczy - wszystko jakby lekko podwędzone - nadaje się wyjątkowo na Original Cuba Libre. Bacardí Carta Negra (40%) to cięższy w smaku ciemny rum łączący smak dojrzałych bananów, karmelizowanych ananasów, aromatu karmelu i "dotyku" wanilii oraz przebijającej się lukrecji i melasy. Z powodu intensywnego i aromatycznego smaku nadaje się najlepiej do picia tylko z kostkami lodu. Bacardí Ocho (40%) brązowy rum leżakowany co najmniej 8 lat w dębowych beczkach. Jego smak jest bardzo dojrzały i kompleksowy łączący aromat suszonych owoców, przypraw i wanilii. Pije się bez dodatków tylko z lodem lub przyrządza klasyczne koktajle jak np. Old Cuban lub Rum Old Fashioned. Bacardí Oakheart (35%) złoty rum, którego niepowtarzalny smak powstaje przez kompozycje przypraw ziołowych i przechowywaniu w drewnianych beczkach oraz filtracji węglem. Ma dominujący ziołowy, przywędzony aromat ale jednocześnie łagodny smak przypraw z charakterem typowego rumu. Smakuje najlepiej jako Oak & Cola z lodem ale również do picia bez dodatków, tylko z lodem. Odpowiedz Link
skynews Re: Hej :-) 30.03.17, 23:13 cieszę się dodam jeszcze że mi najbardziej smakuje biały Bacardi w letnich drinkach bo te inne to tak jakby człowiek flakon perfum wypił...chyba że łyżeczka do herbaty jesienią, to jeszcze idzie. Poza tym to jest jeszcze z tych "dobrych" to jest Havana Club w podobnych odmianach jak Bacardi i Pitu Cachaca do Brasil - biały... Odpowiedz Link