marialudwika 05.10.04, 11:08 Nie wiem,czy dobra nazwa? ml Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia.i Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 11:18 Śliczna )) Czy w kawiarence będą również jakieś słodkości??? Chałwa na przykład? Co prawda - chyba raczej nie powinnam...ale z drugiej strony Ostatnio słodycze orzechami zastępuję. Przyjaciele obdarowali nas torbą świeżutkich włoskich. Wielkie jak potwory - i pyszne. I świetnie się obierają... Odpowiedz Link
jowoj Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 11:21 Witajcie Dwie kawy wypiłem, trzecią Rudzik wywalił na biurko i zwiał jak kometa Nazwa dobra, bo krótka Odpowiedz Link
mammaja Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 11:26 Bardzo chetnie odwiedze Twoja kawiarenke, ML! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 11:26 czy to nazwa nowego watku? czy zastapi watek kawowy? czy oprocz slodyczy, ktorych nie lubie, bedzie sledzik i seta? )))) ewentualnie wino brouilly i ser kozi? J. ))))))) Odpowiedz Link
kanoka Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 11:33 Witaj, ML - gospodyni kawiarenki)))) Witajcie netowi miłośnicy kawy ))))))) Włączę szafe grającą, czy można? A kiedy już przyjdzie czas, pełne po brzegi są kawiarenki. Pod okna ich, pełne gwiazd, gdzieś w zakamarki wielkich miast ciągnie nas. Kawiarenki, na, na, na, kawiarenki na, na, na Małe tak, że zaledwieś wszedł, zniżasz głos aż po szept. Mimochodem, kamien w wodę, wpadnie coś z bardzo wielkich spraw w czarną toń małych kaw. Kawiarenki na, na, na, kawiarenki na, na, na Z cienia w pół i ze światła w pół ty i ja, i nasz stół Za witrażem szklanych marzeń ledwo świat poznajemy już, choć jest tuż. Miejsc wkoło nas coraz mniej, już dymi z okien złotym obłokiem I barman już woła: "Hej ! Już kawiarenka rusza w rejs, wielki rejs" Kawiarenki na, na, na kawiarenki na, na, na Stolik nasz w nieważkości lamp krąży tu, krąży tam. Filiżanki - białe ptaki -lecą wprost w kolorowy dym, płyną w nim, giną w nim. Pan i pani zaszeptani, któż to wie, gdzie naprawdę są, ona z nim i on z nią. Kawiarenki, kawiarenki, porwą gdzieś w siódme niebo aż stolik nasz. Śpiewa Irena Jarocka...jak miło... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 11:39 Pamietam te piosenke.... dawne czasy, mlodosc i nieopierzenie, ech.... ))))) podobala mi sie tez piosenka "Piechota do lata".. znow przyjdzie maj, a z majem bzy... tralalalaa... znow kupisz mi co na imieniny (a mam w maju ))).... tralalala....... Odpowiedz Link
jowoj Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 11:48 A pamiętacie: Już za parę dni, za dni parę. Weźmiesz plecak swój i gitarę Pożegnania kilka słów, Pitagoras, bądźcie zdrów.... Odpowiedz Link
marialudwika Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 11:40 Szafa grajaca musi byc!!Moze ktosik jakas muzyczke podrzuci ) A co do sugestii Jutki popieram,cos nieslodkiego-koniecznie. I jakies przegryzki do alkoholi mile widziane!! Z zalem pije trzecia kawusie... ml Odpowiedz Link
mammaja Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 11:42 A czy w kawiarence beda drinki? Bo ja dzis od rana mam wspanialy humorek i ochote na koniaczek do kawy! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 11:49 mammaja napisała: > A czy w kawiarence beda drinki? Bo ja dzis od rana mam wspanialy humorek i > ochote na koniaczek do kawy! *********** dzien dobry Mm drinki i inne alkohole byc musza, inaczej bojkot!! ))))))) Odpowiedz Link
jowoj Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 11:51 Ludzie dobrze wychowani, nie piją przed zachodem słońca. Ale dzieki Bogu, zawsze jest gdzieś teraz zachód słońca ) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 11:57 Drinki to mus Ale nie "pod ozorek",jakies smaczne mini przegryzki by sie przydaly.Takie mini kanapeczki,albo kawaleczki serka z czyms kolorowym....mniam! ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 12:01 mammaja napisała: > Witaj Jutko! Ja poprosze migdaly w soli! ********* Prosze bardzo! Migdaly w soli: raz! Zielone pistacje w soli: raz! )))) Odpowiedz Link
antyproton Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 12:05 Po waszych wpisach proponuje zmiane nazwy lokalu : Oberza 40+ ))) Na zdrowie ... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 12:09 antyproton napisał: > Po waszych wpisach proponuje zmiane nazwy lokalu : > > Oberza 40+ ))) > > Na zdrowie ... ******* Cin cin Neutrino nas rozgryzl !! Demaskacja !! )))))) Odpowiedz Link
mammaja Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 12:11 Nie, Antypronku, w pberzy bedzie bigos, golonka i piwko! A my tu subtelnie - nie widzisz roznicy? Odpowiedz Link
antyproton Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 12:16 Powoli ,powoli. Dzisiaj sledzik , setka i kanapki . Jutro bigos i golonka . ))))))) Tradycja ginie ostatnia ))))))) Odpowiedz Link
monia.i Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 12:12 jutka1 napisała: > Neutrino nas rozgryzl !! Dobrze, że nie rozpił Odpowiedz Link
antyproton Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 11:37 A ile kosztuje jedno male czarne espresso ? ) Odpowiedz Link
monia.i Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 11:55 antyproton napisał: > A ile kosztuje jedno male czarne espresso ? ) Dwa duże uśmiechy ) Odpowiedz Link
antyproton Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 12:18 Mille grazie ! O , nawet jest pianka , taka ze cukier nie opada i unosi sie . Mniam . Odpowiedz Link
skynews Kawiarenka ML 05.10.04, 12:40 "Kawiarenka" mi sie podoba,ale bez 40+ A jak by tak "Kawiarenka ML",co? Bedzie to zapewne tkie mile przytulne miejsce na plotkowanie przy kawce i ciasteczkach. Ja juz zaczynam: dostalem ostatno DVD "Original Sun"z Angelina Jolie(otrzymala Oskara) i Antonio Banderas'em. Jest to thriller(USA 2001)o niebezpiecznej i niekiedy rowniez niebezpiecznej dla zycia energi milosci i obsesji. Angelina i Antonio in Love Scene: www.big-boys.com/articles/joliemov.html www.allmoviephoto.com/photo/OS_Angelina_Jolie_024.html Pamietacie Angeline z bajki "Tomb Raider" w ktorej gra Lare Croft? Lara Croft to Dream-Woman,symbol sexu,zdrowia i inteligencji dysponujaca ponad-ludzkimi mozliwosciami,moze zatrzymac czas i zmienic bieg wydarzen. www.dikoplanet.com/Sfondi_Pc/Angelina%20Jolie.jpg Obydwa filmy byly zrobione w 2001 roku. W jednym ma wysportowana umiesniona,sylwetke,wielki biust i duze namietne usta a w drugim mniejsze usta,mniejszy biust i jest raczej drobnej budowy. Jak to jest? Odpowiedz Link
skynews Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 12:54 "Kawiarenka" mi sie podoba,ale bez 40+ A jak by tak "Kawiarenka ML",co? Bedzie to zapewne tkie mile przytulne miejsce na plotkowanie przy kawce i ciasteczkach. Ja juz zaczynam: dostalem ostatno DVD "Original Sun"z Angelina Jolie(otrzymala Oskara) i Antonio Banderas'em. Jest to thriller(USA 2001)o niebezpiecznej i niekiedy rowniez niebezpiecznej dla zycia energi milosci i obsesji. Angelina i Antonio in Love Scene: www.big-boys.com/articles/joliemov.html www.allmoviephoto.com/photo/OS_Angelina_Jolie_024.html Pamietacie Angeline z bajki "Tomb Raider" w ktorej gra Lare Croft? Lara Croft to Dream-Woman,symbol sexu,zdrowia i inteligencji dysponujaca ponad-ludzkimi mozliwosciami,moze zatrzymac czas i zmienic bieg wydarzen. www.dikoplanet.com/Sfondi_Pc/Angelina%20Jolie.jpg Obydwa filmy byly zrobione w 2001 roku. W jednym ma wysportowana umiesniona,sylwetke,wielki biust i duze namietne usta a w drugim mniejsze usta,mniejszy biust i jest raczej drobnej budowy. Jak to jest? Odpowiedz Link
skynews Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 12:55 Wyslalo sie dwa razy. Prosze o wykasowanie jednego wpisu. Odpowiedz Link
instant Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 13:10 Zdecydowanie wole kawiarenke z wyszynkiem i z szafa grajaca od zbiorowego popijania kawki w pizamach, szlafrokach i papilotach ) A moze to wlasnie tu stworzymy miejsce do tzw. pogawedek kulturalnych, w ktorym bedziemy mogli polecic sobie wzajemnie dobra ksiazke, film, czy przypomniec o ciekawym programie w TV (oprocz ZDF of course, bo o to juz dba kto inny)? Sky juz rzucil pierwsze koty za ploty, ja dodam tylko, ze film nosi polski tytul "Grzeszna milosc"...czy grzeszna? hmmm, ja bym powiedziala, ze raczej obsesyjna. Ale "momenty" sa i to ladne ) Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 13:28 instant napisała: > Zdecydowanie wole kawiarenke z wyszynkiem i z szafa grajaca od zbiorowego > popijania kawki w pizamach, szlafrokach i papilotach ) > A moze to wlasnie tu stworzymy miejsce do tzw. pogawedek kulturalnych, w ktorym > > bedziemy mogli polecic sobie wzajemnie dobra ksiazke, film, czy przypomniec o > ciekawym programie w TV (oprocz ZDF of course, bo o to juz dba kto inny)? > Sky juz rzucil pierwsze koty za ploty, ja dodam tylko, ze film nosi polski > tytul "Grzeszna milosc"...czy grzeszna? hmmm, ja bym powiedziala, ze raczej > obsesyjna. Ale "momenty" sa i to ladne ) No i do Twojego postu wszystko rozwijało się wspaniale.Najpierw kawusia słodycze ,potem wódeczka śledzik...a Ty z kulturą wyjeżdżasz)) A z psem można,bo pies to moje alibi i na wszystkie "skoki w bok " go zabieram. Odpowiedz Link
instant Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 13:44 Napisalam przecie, ze jestem za wyszynkiem, ale kultura musowo ma byc, pod sledzika tyż) Ruda, doprecyzuj temat "pies", bo nie wiem w jakim aproposie to mialo byc. Chodzi o te momenty, o kulture, czy o rzucanie przez ploty? ) Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 14:13 instant napisała: > Ruda, doprecyzuj temat "pies", bo nie wiem w jakim aproposie to mialo byc. > Chodzi o te momenty, o kulture, czy o rzucanie przez ploty? ) Moze być o kulture fizyczną a dokumentnie o te momenty)) No bo jak z domu wychodze po "wałkach" z malniętym okiem i parfima tu i tam, to biorę psa jako alibi.A w takiej kawiarence to kultura jak ma być to moze i fizyczna, więc mnie pies niebywale konieczny jako alibi,żeby mzonek nie był zdziwiony skąd ja taka zmeczona wracamPies lubi pobiegać!! No to można z tym psem)??????????? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 14:33 rudakitka1 napisała: > Moze być o kulture fizyczną a dokumentnie o te momenty)) > No bo jak z domu wychodze po "wałkach" z malniętym okiem i parfima tu i tam, to biorę psa jako alibi.A w takiej kawiarence to kultura jak ma być to moze i fizyczna, więc mnie pies niebywale konieczny jako alibi,żeby mzonek nie > był zdziwiony skąd ja taka zmeczona wracamPies lubi pobiegać!! > No to można z tym psem)??????????? ********* Dawaj z tym psem!! Jakbys sie stala zajeta, ja ci go popilnuje ))))) Tysz Ruda )) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 15:21 Do naszej kawiarenki mozna przychodzic z psami i innymi "zywiatkami" ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 14:00 Papiloty i szlafroki i pizamkia,szlafmyce,no wogole luzik,popieram tez !!! ml Odpowiedz Link
instant Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 14:30 Mysle, Ruda, ze Szefowa nie bedzie miala nic przeciwko psom, bo sama psiara. Qrcze, szkoda, ze ja mam tylko papuga, bo moze kiedys z tym psem to bylby niezly pomysl ) Odpowiedz Link
antyproton Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 14:44 Pies co duzo je to nie szczeka ... czy jakos tam )) A z papuga to nie radze ... bo pozniej wszystko wypapla. ) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 14:47 antyproton napisał: > Pies co duzo je to nie szczeka ... czy jakos tam )) > A z papuga to nie radze ... bo pozniej wszystko wypapla. ) ********** Pies co duzo je malo mleka daje.. toz to starodawne dolnoslaskie przyslowie... )))) Paplanie w kawiarence surowo wzbronione!! ))) Odpowiedz Link
jowoj Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 14:53 Jutka, przyznaj się, co piłas do obiadu i w jakich ilościach? -))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 15:00 jowoj napisał: > Jutka, przyznaj się, co piłas do obiadu i w jakich ilościach? -))) ******** pilam co trzeba w ilosciach industrialnych. teraz moge zalatwiac "sprawy". )))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
antyproton Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 14:56 Ja wracam na chwile do storju . Jakby to byla Kawiarenka 20+ to do glowy by Wam nie przyszlo zeby szlafrok , pizama itd. Wysoki obcas i mini ) Na poczatku to byly tanga , jedwabne nic na ramiaczkach , spanie pod samym przescieradlem . A teraz ? Pizama z pailu na 1,5 cm - jak sie zblizysz na mniej niz 25 cm to wszystkie wlosy staja deba ( naelektryzowane ) , welniane skarpety jakie stosowali do niedawna wyprawy na biegun polnocny , koldra wys.15 cm + koc na nogi. I to wszystko od wrzesnia do konca kwietnia . ))) Odpowiedz Link
instant Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 15:00 Antyprotku, a gdzies Ty sie tego obczytal??? W jakims "Cosmo" dla panow, czy co? Bo nie, nie, nie nie uwierze, ze mowisz to z "wlasnej autopsji"!!! ) Odpowiedz Link
antyproton Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 15:13 Tez wolalbym zeby to nie byla prawda Obawiam sie ze jest to dosc pospolity przypadek . Wiekszosc z was lubi ciepelko - i spokuj w nocy )) Odpowiedz Link
instant Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 15:20 Tak myslisz? A moze jakis okolicznosciowy, anonimowy sondazyk na poparcie tej tezy? Ciekawe, jak by sie to ksztaltowalo procentowo w forumowej populacji ) Trzeba by Marka poprosic, zeby cos takiego wrzucil na swoja strone, ale ja siem wstydzem ) Odpowiedz Link
felinecaline Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 15:39 O qurka! Ajuz sie cieszylam, ze trafila mi sie okazja nie do odrzucenia do pobycia w "beau monde" jakims a tu sytuacja zdazyla zdegenerowac. No bo tak: ja sie raduje na krysztalowe kandelabry, zwierciadla , cieniutenkie porcelany, wideelczyki i lyzeczki conajmniej vermeille, koronki, gipijury, boa'sy i kutasy a tu co? papiloty i barchanowe pizamy? O NIEEEEEEEE - w pizamce, moi kochani to ja i tak spedzam wieksza czesc mojego zycia, bywa, ze i 24 godziny na dobe wiec do kawiarenki owszem, chetnie przyjde, ale pod warunkiem, ze nie zastane tam nikogo w przydeptanych cieplych "charentaises" ani z lokowkami na glowinie - owszem - kapilutki czy inne "bibi" mile widziane, zwlaszcza z woaleczka zza ktorej tak malowniczo mozna slipkiem lyskac. Ponizej conajmniej dwa sznurki perluzow, moze byc jakowas kamea po prababci, gors pieknie przypudrowany pudrem ryzowym (a wlasciwie irysowym), ponizej frywolny gorsecik a na nim ewentualnie jakas etola z norki czy chinchilli (spokojnie, MLutencjo, moga byc plastikowe ;-P. Zadne mini - spodnice obowiazkowo do pol lydki (dopuszczam wszelkie rozciecia symetryczne i nie).A wszystko w oparach perfum z pizmem i patchouli ;-D Panowie - koniecznie mucha albo fularek na gardziolku, no, ewentualnie krawat jakowys - zadnych polo czy innych golfow!!!!!!!!!!!!!!!!! I ogolic mi sie prosze dokladnie i o manikijurze nie zapomniec! W nadgrode moge Wam nawet od libanskiej konkurencji przywiezc "gazelich rozkow", baklawy i innej ociekajacej syropem malmazyjej, nugatu z Montelimar czy hiszpanskiego brunatnego. Jesli ktos woli slone zagryzajki to przygotuje i dostarcze chetnie jako amuse-gueule (znaczy "zabaw-pyski") "rolmopsy" bezsledziowe, a za to z migdalkiem lub suszona sliweczka owinieta w bandazyk z wedzonego boczku lub szynki i zapieczonego leciutko, mini-toasciki z kozimi serkami ewentualnie innymi blekitnymi wytworami rzemiosla serowarskiego. I mam nadzieje, ze na kawce sie nie skonczy, ze piwniczka zasobna i w bablowce i w likwory, czy tam, jesli ktos z panow woli w Armaniaki. Jesli gotowi jestescie na takowe poswiecenie zajrze do was gdzies pod wieczor. Odpowiedz Link
antyproton Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 17:26 No do tak przepieknego lokalu to ja juz sie golic zaczynam ) Fraka nie posiadam , ale dwurzedowke ze zlotymi guzikami skas wygrzebie Tylko jendo pytanie w sprawie technicznej : Jakie to sa spodnice do pol lydki bo nijak przypomniec sobie nie moge ? Znam ( niezle ) ) te do pol uda , do kolana , za kolano i do kostek ) Odpowiedz Link
felinecaline Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 17:34 To takie dluzsze niz "za kolano" a krotsze niz do kostek. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 18:24 Do pol lydki=midi,prynajmnie 100 lat temu tak sie zwaly ml Odpowiedz Link
jutka1 Neutrino!!!! ;-) 05.10.04, 15:21 Za przedmowczynia zapytam: gdzies ty sie tego naczytal????? Jesli pizama, to bawelna, szorty i krotki rekaw. Jesli nie pizama, to wiadomo. Gruba koldra. Ech, panowie. Ilez wy o nas nie wiecie a myslicie ze wiecie... ))))))) Odpowiedz Link
jowoj Re: Neutrino!!!! ;-) 05.10.04, 15:26 A czego my nie wiemy? Oświeć nas, proszę )))))))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Neutrino!!!! ;-) 05.10.04, 15:34 Z antyprotonowego opisu strojow nocnych dam! ml Odpowiedz Link
lablafox Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 16:57 marialudwika napisała: > Ale sie uhahalam!!! > ml Poczytam nocką . Teraz informuje tylko ,ze kawę będziemy pic w trójkę - bepeef , mój mąż i ja. Bawcie się dobrze. Odpowiedz Link
iwonax Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 17:54 Nazwa świetna, a i goście zacni. Podoba mi się pomysł strojów "kawiarenkowych" Felinecaline. Jestem za! Sama kawiarenka kojarzy mi się z przecudownym zapachem kawy, długimi dysputami, czasami o czymś ważnym, innym razem o czymś błahym. Jednak sama atmosfera, a przede wszystkim ludzie, którzy przez swoją obecność tą atmosferę tworzą. Jeden tylko szkopuł, wolałabym muzykę "na żywo", pianistę, może grałby jakieś standardy jazzowe.... Ech, rozmarzyłam się. Odpowiedz Link
skynews Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 19:05 Z kawiarenki zrobila sie dzienna kopia KNM. Tymczasowo wychodze na cos mocniejszego. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 20:20 Zmuszona od wczesnorannych godzin byc rzeska, przytomna i na "pelnych obrotach" nie moge sobie pozwolic na niewatpliwie przyjemny luksus (a ktoryz luksus nie jest przyjemny?) bywania w KNM. Do tej pory nie bywalam tez na codziennych forumowych kawkach, jako, ze zaledwie z rzadka moglam przysiasc na obu 1/2dupkach naraz przed swoim kubasem wiecznie wystyglej smolistej kawy "na zasyp". Dzis jednak bardzo smakowicie wionie mi mokka z Malutencjowej kawiarenki a jesli i pianista by sie trafil, by cos wybrzdakac to chetnie zatanczylabym sobie jakies tango - przytulango, to ostatnia okazja na jakies 3 tygodnie, ako, ze jutro ide do szpitala tym razem osobiscie w charakterze "delikwenta". Bablowca moge ewentualnie dostarczyc z osobistej piwniczki, jak nie ma pianisty to i plyte z "La cumparsita" AaaaaAch! Odpowiedz Link
kanoka Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 20:52 Pianista jeszcze nie zatrudniony, ale Szefowa dała ogłoszenie. Tylko grająca szafa rzęzi karaoke, i samemu trzeba śpiewać.... www.ewa.bicom.pl/karaoke/index.htm Wybierz coś z listy )...Tango gra Budka Suflera.... Albo może tu? www.karaoke.neostrada.pl/glowna.htm A kawę ja też lubię sypaną. Odpowiedz Link
mammaja Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 20:54 La cumparsite moge zagrac i jeszcze pare innych tang! Mam grac? Odpowiedz Link
kanoka Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 20:56 Prosimy ))) Tylko pianino nie nastrojone.... Odpowiedz Link
iwonax Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 20:56 "Bąblowca" z własnej piwniczki dostarczysz, jak będziesz w domu. Wypijemy go tu wspólnie, a myślę, że i jakieś tango też się przydarzy. Panów tu nie brakuje, to może i z różą w ... . Życzę Ci szybkiego powrotu do domu, zdrowiusieńka! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 21:34 Ofkors Mm,graj!! Z bablowcem solidarnie poczekam na Felinke,nie cierpiac z powodu abstynencji ino z powodu choroby szlachetnie urodzonych A moze zaprosimy jakiegos,pieknie grajacego skrzypka Cygana?Uwielbiam cyganska muzyke.. ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 22:03 ada296 napisała: > ja bym chciała saksofonistę ********** saksofon alto poprosze )))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 22:10 Kiedy ktos wreszcie jakas muzyke tu "wrzuci",licze na fachowcow od tych spraw ml Odpowiedz Link
ada296 Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 22:10 upieram się przy saksofoniście może być z saksofonem alto Odpowiedz Link
jutka1 Saksofon, raaazzz!!!!! 05.10.04, 22:12 prosze bardzo www.sweeting.org/mark/music/mp3/stan_getz/ Odpowiedz Link
felinecaline Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 22:35 Alec ja jestem zdrowiutka jak rybka, tylko lifting sobie robie ;-P... ...a tak naprawde, to prostuje halluksa. Dlatego tanczyc bede mogla nastepnym razem dopiero za jakies trzy tygodnie Odpowiedz Link
iwonax Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 23:03 felinecaline napisała: > Alec ja jestem zdrowiutka jak rybka, tylko lifting sobie robie ;-P... > ...a tak naprawde, to prostuje halluksa. Dlatego tanczyc bede mogla nastepnym > razem dopiero za jakies trzy tygodnie I właśnie tak się tworzą plotki, co głuchy nie dosłyszy to zmyśli... Mam nadzieję, że słyszałaś jakiego hałasu narobił kamień, który spadł mi z serca. Przepraszam i pozdrawiam! Odpowiedz Link
felinecaline Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 23:15 rzeczywiscie lomotnelo! )) a ja nie przypuszczalam, ze moj los kogos ziebi albo grzeje. Skoro jednak jest inaczej pamietajcie, ze "nie wezma diabli zlego". Troche sie czuje smiesznie, bo po raz pierwszy nie operuje mnie moj osobisty MMZ. Ciutke jakbym go... zdradzala. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 23:10 Wniosek z tego,ze w karnawale niezle zaszalejesz ) ml Odpowiedz Link
lablafox Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 21:09 Po dobrej kawce w kawiarence Ml proponuję przenieść się do Kawiarenki Filozofiznej - bepeef. Odpowiedz Link
skynews Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 22:09 A gdzie się podział link do Kawiarenki Filozofiznej? Odpowiedz Link
ada296 Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 22:11 skynews napisał: > > A gdzie się podział link do Kawiarenki Filozofiznej? > faktycznie wcięło czyżby Bepeef nie chciała nas tam ? link podaję forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20070 Odpowiedz Link
lablafox Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 22:14 ada296 napisała: > skynews napisał: > > > > > A gdzie się podział link do Kawiarenki Filozofiznej? > > > > > faktycznie wcięło > czyżby Bepeef nie chciała nas tam ? > link podaję > > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20070 Kategorycznie zażądała wykasowania , więc po wielu próbach odwiedzenia jej od tego pomysłu, uczyniłam to co na mnie wymuszono. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 22:17 ada296 napisała: > czy Bepeef nas już nie lubi ? ********* ( Odpowiedz Link
lablafox Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 22:18 ada296 napisała: > czy Bepeef nas już nie lubi ? > Sądzę ,ze lubi , ale o swoich uczuciach niech sama powie. Odpowiedz Link
oqo Re: Kawiarenka 40+ 05.10.04, 22:36 cieszę się bardzo że GW uznała że kosze przy listach na F40+ są zbędne...bo forum to jest wyjątkowo poukładane...a inni mają... chyba że dla nas brakło Odpowiedz Link
mammaja Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 00:17 W albumie "Przy kominku" zaproponowalam pewna kawiarenke - moze sie spodoba? Odpowiedz Link
marialudwika Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 01:06 Podoba sie,uwielbiam Bogarta,ale troche mroczna...Moze w swietle dziennym wyglada inaczej?Wogole zmrocznialam sama wieczorem wiec ide lulu. ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 12:48 Przyszlam na pierwsza kawe do pustej,podpartej kolkiem ,kawiarenki.Poczatek dnia byl koszmarkiem,mialam spotkanie o 11-tej a wstalam o 10.30.Dla sowy to tragedia.Musialam sie "sprezyc",nawet na kawe nie bylo czasu ( Co prawda nie spoznilam sie,ale jestem polprzytomna i z rozkosza sacze bardzo mozna kawe.Szkoda tylko,ze samotnie . ml Odpowiedz Link
felinecaline Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 13:14 Witaj, Malutencjo! Ja tez obudzilam sie dzis pozno - o 9.30. Na poczatek dnia byla zwykla smolista kawka - "zalewajka" a potem kapiolka w pieszczocie pian i ostatnie - przedoperacyjne namaszczania olejkami i kremikami. Do przygotowanej wczoraj torby z "wyprawka" dorzucilam jeszcze butelke "ziolek" dla kolegi - ortopedy ("zubrowka" przywieziona z ostatnich tzw "wakacji"). Za godzinke wyjezdzam wiec do CHUjka , najpierw na moje cotygodniowe srodowe konsulty a potem juz tylko winda na "orto" i niestety poza zasieg netu (chyba, ze jakas litosciwa dusza dopusci mnie do oddzialowego komputera albo pozyczy laptopa. Pojawie sie znowu w piatek lub sobote, do tej pory zycze Wam sympatycznych pogwarek przy aromatycznej kawce Odpowiedz Link
a.erie Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 13:27 felinecaline , dzieki twoim sugestiom zrzucilam pizame ! dzieki!!! Dzieki Tobie koniec lazenia w pizamie do poludnia Ladnie tutaj w tej kawiarence. Przytulnie. I zaczyna sie tworzyc atmosfera... Juz tak mam, ze pierwsze wrazenie dla mnie to wszystko. Lubie, albo nie lubie. Tutaj czuje przyjazne fluidy. Przysiade wiec z moja nieodlaczna kawa plujka... ML, nie gniewasz sie, ze juz na dzien dobry uszczuplilam ci zapas serwetek? To niezalezne ode mnie, notuje na nich moje mysli... A tutaj tak fajnie sie mysli Odpowiedz Link
marialudwika Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 13:53 Dziewczyny!Fajnie,ze mi dotrzymujecie towarzystwa. Felinko,jak znam zycie to jakas zyczliwa duszyczka pozyczy Ci laptop A serwetek mamy mnostwo!A.erie,zapisuj swoje zlote mysli a i podzielsie nimi ,czasem,z nami,jesli masz na to ochote ml Odpowiedz Link
antyproton Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 15:08 aerie napisala : >ML, nie gniewasz sie, ze juz na dzien dobry uszczuplilam ci zapas serwetek? marialudwika odpisała: > A serwetek mamy mnostwo! No chwileczke. Musimy swiecic przykladem ekonomicznej dzialalnosci gospodarczej tego lokalu ! Zeby pozniej sie nie okazalo ze kierowniczka z ksiegowa robily "przekrety" a za lewa kase kupowaly sobie wille z basenami na Sejszelach. Cennik ma byc jawny ! Rachunek wypisany . Szatnia obowiazkowa i platna - jak w PRL-u . Toaleta - 2zl. Napiwki - tolerowane , do podzialu miedzy obsluge. Zglaszam moja kandydature na objecie stanowiska barmana . )) Odpowiedz Link
mammaja Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 15:34 Jestem sklonna zasponsorowac 5 paczek serwetek po 50 sztuk dla Aerie! Agnieszka Osiecka i inni tez uprawiali tworczosc srwetkowa z doslonalym rezultatem! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 15:52 Serwetki moge dolozyc i ja,ladne i miekkie,kolor do wyboru. Anty,jaki portier by chcial pracowac za 2 zl od plaszcza? To nie te czasy.Za 2 zl to mozna dostac .....od zebraka w... O ile sie nie myle,oczywiscie,gdyz nie znam realiow ml Odpowiedz Link
jowoj Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 16:00 W Polsce, za dwa złote, potrafią zamordować ;-( Odpowiedz Link
antyproton Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 16:06 jowoj - jestes w nastroju noir dzisiaj ? Odpowiedz Link
jowoj Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 22:49 antyproton napisał: > jowoj - > jestes w nastroju noir dzisiaj ? Nie, jest OK)) Przyszło mi to do głowy w związku z artykułem w lokalnej gazecie. Dwóch ABS -ów zamordowało czlowieka i okradło go z sumy 1,80 gr. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 16:08 jowoj napisał: > W Polsce, za dwa złote, potrafią zamordować ;-( O,to pardonsik,ja znam lepiej "stare" dwa zlote.. ml Odpowiedz Link
antyproton Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 18:25 A ja znam to : Dlaczego Warynski jest smutny na stuzlotowce ? Bo mu brakuje 3 zlotych do pol litra . Ha , ha , to jest tak stare , panowal nam wtedy najwiekszy i najbardziej lubiany polityk po wojnie ! Odpowiedz Link
iwonax Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 21:35 Witam wszystkich! Już dość późna pora, aby posiedzieć w kawiarence. Niestety dopiero teraz, po zwariowanym dniu mam chwileczkę czasu, aby spokojnie usiąść z kawą, lampką wina i posłuchać dobrej muzyki. Odpowiedz Link
mammaja Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 22:02 Kawiarniani goscie baluja gdzie indziej,pozostaje samotny koniaczek - na kawke dla mnie zapozno! Odpowiedz Link
antyproton Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 22:45 Muzyka ? Prosze bardzo ! Kupilem dzisiaj gitare za 20€ od kolegi muzyka. Okazalo sie , ze nie umiem grac.No ale jak nie sprobujesz to nie wiesz ... Ale nic , ... prosze o cisze i .... Brzdek , brzdek , brzdek ))) Odpowiedz Link
ada296 Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 22:48 Anty przestań proszę grać może coś zanucisz ? Odpowiedz Link
antyproton Re: Kawiarenka 40+ 06.10.04, 23:11 Ada , nie znasz sie na prawdziwej sztuce No ale jak juz tak ladnie prosisz to : "Wedrowli strzelcy przez zielony las , Nie mieli pieniedzy ale mieli czas , Wedrowali - rypcium pypcium i spiewali - rypcium pypcium ...." Odpowiedz Link