Dodaj do ulubionych

Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl

23.10.04, 21:20
Zapraszam na nowopowstale forum fotograficzne w portalu edukacyjnym.
Najpierw chcialem ogranizyc sie do humanistycznych aspektow zwiazanych z
fotorafia. Ale potem zmienilem zamiar.
Ponizszy tekst skopiowalem z forum foto gazety.pl:

Po kilku mailach i po przypomnieniu sobie glosow o podziale forum na czesci
tematyczne, wpadla mi do glowy mysl, by
PODZIELIC FORUM FOTOGRAFICZNE PORTALU EDU.INFO.PL NA TRZY CZESCI:
1. Czesc, nazwijmy ja, humanistyczna;
2. Czesc techniczna (tu pytajmy i rozstrzasajmy sprawy dotyczace sprzetu);
3. Czesc dotyczaca 'fotografii cyfrowej'.
Sadze, ze tak bedzie najlepiejsmile

P.S.
Za pomylki w mych wpisach i postach w edu.info.pl najmocniej przepraszam - to
poczatkismile

A wiec zapraszam serdecznie i goraco na

edu.info.pl/forum.thread.php?referto=3

Włodek
Obserwuj wątek
    • wlodekbar Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 23.10.04, 21:21
      No, Bodzio49, zapewne skorzystasz...? smile
      • wlodekbar Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 23.10.04, 21:42
        Wy sie nie dziwcie, ze ja ostatnimi czasy wpadam tu tylko wtedy, gdy mam o
        czyms fotograficznym powiedziec, ale jestem teraz w takiej sytuacji. Wszystko
        sie rozkreca, i tyram tylkosmile
        • mammaja Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 23.10.04, 21:58
          Dzieki Wlodku - bardzo cenie twoje porady dla fotoamatorow! Moze jeszcze uda
          ci sie znalezc chwilke na inne tamaty tez! Pozdro!Mm
          • wlodekbar Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 23.10.04, 22:04
            Dzieki, mammaja, ze sie odezwalas, bo myslalem, ze wszyscy o mnie zapomnieli,
            albo sie powkurzali po prostusmile))
            • dado11 Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 23.10.04, 22:11
              Czesc Wlodku, ja tez pamietam, ale mam chandre i nie mam czasu.
              Taki stan posiadania wyklucza mnie na razie z grona dlugodystansowych
              dyskutantowwink Milo, ze jestes i nad czyms tworczo pracujesz,
              chetnie posledze w wolnych chwilachsmile Wyslalam swoje zdjecia na konkurs foto,
              moze sie okaze, ze jestem zdolnasmile)) Pozdr. D
              • wlodekbar Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 23.10.04, 22:16
                Dado, jestes zdolna!
                Ja ci to mowie! smile))))))
                • wlodekbar Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 23.10.04, 22:30
                  A chandre - a kyszsmile))
                  • dado11 Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 23.10.04, 22:34
                    Dzieki za wiare w ciemnosmile Ja tez tak po cichu wierze,
                    bo po co inaczej bym wysylalasmile))
                    A ta zolza (chandra) moze sobie w koncu pojdzie, cierpliwie poczekam...D.
                    • wlodekbar Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 23.10.04, 22:36
                      Zolza pojdzie, pojdzie.
                      Znudzi sie jej i sobie pojdziesmile
    • jutka1 Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 24.10.04, 00:17
      Hej sasiedzie smile)))))

Bylam raz ale krotko...

Wpadne niedlugo, jak goscie pojada, bo teraz nie mam czasu

Macham lapka z Pereca smile)))))))))
      • wlodekbar Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 24.10.04, 00:46
        Hej sasiadko,

bardzo sie ciesze... Macham lapka z Anielewiczasmile))
        • jutka1 Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 24.10.04, 00:59
          Sasiedzie,
          w przyszlym tygodniu.

Teraz urwanie glowy.

Lapka macha z P(ereca) 2 smile)))) ech... co to byly za czasy.... wink))))
          • wlodekbar Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 24.10.04, 01:41
            No to w przyszlym tygodniu... I zeby urwanie glowy nie bylo zbyt intensywne -
            sasiad z A (nielewicza)...20 big_grin
    • a.erie Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 24.10.04, 14:23
      a ja pozostane marnym amatorem do konca zycia smile
      ale co mi tam!
      Lubie pstrykac, a to samo w sobie mnie cieszy smile
      Pozdrawiam
      • bodzio49 Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 24.10.04, 15:39
        Czołem amatorzy i zawodowcy. Nie przejmuj się a.erie. Amator nie musi być
        zaraz "marnym" jeśli fotki cieszą Ciebie to jesteś dobrym amatorem. Zawodowcy
        muszą się starać, pamiętać o zasadach, zwyczajach, żeby jury się podobało. A
        my - hulaj dusza smile)) Może i kiedyś też gdzieś coś wyślę ale niekoniecznie.
        Nawet już wysłałem próbkę (2 zdjęcia) do naszej lokalnej gazety i dostałem
        zaproszenie na więcej ale zorientowałem się, ile czasu by mi to zajęło i na
        razie dałem spokój. Teraz nie mam na to czasu. Ale poczytać na edu. info - jak
        najbardziej Włodku smile)
        • wlodekbar Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 24.10.04, 16:16
          Bodzio, jakbys chcial, to mozesz jakis temat poruszyc:

edu.info.pl/forum.thread.php?referto=3
          Jakbys chcial oczywiscie, bo ja mam za zadanie rozruszac to forumsmile
    • tom_tam Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 25.10.04, 20:42
      Szanowny p.Wlodekbar,-

Obejrzalem, doceniam panski wklad pracy.

Czytalem panski watek o fotografii na tym forum, szczerze - podobal mnie sie
      bardziej.
      Z tresci Pana wpisow wnosze iz Pan - profesjonalista, wiec hmmmm .... razi mnie
      odrobine techniczna amatorszczyzna strony technicznej portalu (Edu.info.pl).

Nie jest to zapewne Panska "wina" ale z racji nizliczonych ilosci forow
      internetowych poswieconych fotografii, uzupelnionych poradami fachowcow a
      przeznaczonych dla fotoamatorow (pierwsze-lepsze, znane mnie blizej:
      www.digital-photo-online.de/startframe.htm
      zeby zaoszczedzic zapewnie Panu dziesiatkow innych przykladow).
      Tam pisza tez z profesionalna znajomoscia tematu - tylko korzysta sie z tej
      wiedzy troche latwiej.

Na marginesie.
      Czytam polskie fora poswiecone grafice komputereowej (semi-profesjonalnej)
      gdzie ton nadaja ludzie zajmujacy sie zawodowo tym przedmiotem.
      Ogladam tez ich strony komercyjnej reaklamy i hmmmm ..... - podobne wrazenia.
      Niby Europa, glupsi nie jestesmy a jak natrafiam na normalna strone studia
      graficznego i webmaster-skiego "gdzies w Swiecie" np:
      www.on-design.de/
      - troche mnie raczki opadaja.
      Polacy - nie gesi, oblatane towarzystwo, mlodzi-bywali w Swiecie, wyksztalceni
      i z pelna dostepnoscia technik, wiedzy, swiatowej klasy sprzetu i programow.
      Dlaczego "musimy" byc tacy szarzy, niepozorni i malo fantazyjni?.

Pan pamieta (ja tez) "pomidorowa" czerwien na materialach (filmy, papiery)
      jedynie wtedy dostepnych na rynku produktach ORWO - bez szans na przyzwoita
      korekcje "wspanialym" Krokusem (czesto: marzenie fotoamatora owych czasow) -
      domowego powiekszalnika w siermieznych czasach fotografii "analogowej".

Troche to wszystko przypomina mnie te czasy - czas ORWO "u nas" i latwosc
      nabycia "w Swiecie" wymarzonych produktow Kodaka czy Agfy smile.
      Czy my (Polacy) jeszcze dlugo nie wyzbedziemy sie tego "zapaszku"
      amatorszczyzny?.

Prosze nie przyjac tego wpisu jako zamiaru kwestionowania Panskiej wiedzy
      i doswiadczenia oraz jakiejkolwiek krytyki dokonan wypowiadajacych sie osob
      ktore traktuja fotografowanie jako hobby.
      Wspaniala to zabawa i w czasach dygitalnej techniki - dostepna dla kazdego.

pozdrawiam,-
      tom
      • bodzio49 Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 25.10.04, 22:39
        Chyba jednak nie ma zbyt wiele polskojęzycznych stron, portali gdzie można by
        uzyskać jakąś usystematyzowaną wiedzę dla początkujących na te tematy. Ja sam
        zdobywam ją po kawałku w dziesiątkach różnych miejsc. A i tak znalazłem na
        edu.info jeszcze coś nowego. Pomimo, że edu.info nie zachwyca może formą to
        większość wypowiedzi czytających jest pochlebna. Pewnie z czasem i forma się
        poprawi. Ale w sytuacji kiedy brakuje doświadczenia, czasu i środków (tak
        myślę) nie jest to proste.
        • wlodekbar Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 26.10.04, 02:12
          Dziekuje bardzo za Panskie uwagi, tom_tamsmile))

Do bodzia49...

Rzeczywiscie, brakuje bez watpienia czasu i srodkow. Redaktor prowadzacy
          portalu - w nawale roznorakiej pracy stricte dziennikarskiej, dla portalu
          wlasnie, bo i przeprowadza wywiady z ludzmi edukacji, psychologami, etc., i
          informuje o licznych faktach dotyczacych edukacji etc., i jezdzi w tym celu po
          kraju, odwiedza uczelnie, piszac i fotografujac zarazem - jednoczesnie powoli,
          bo powoli, ale, jak widze, skutecznie poprawia forme portalu.
          Dzisiaj na przyklad ujrzalem na poczatku 'Fotografowania' zabawny rysunek-
          kreskowke, a przeciez wczesniej tego sympatycznego i dodajacego urody i
          lekkosci elementu nie bylo. Drobiazg, ale zawsze. Tak samo najpierw przy moich
          tekstach nie bylo zdjec - ilustracji pogladowych. Po niedlugim czasie pojawily
          sie. Nastepne z kolei fotografie umieszczone zostaly w cienkich czarnych
          ramkach, co takze podwyzszylo urode stronic.

My wszyscy tyramy po kilkanascie godzin dziennie, i wlasnie tak, jak piszesz,
          brak czasu, srodkow. No i pewnie, ze doswiadczenie mniejsze od kolezanek i
          kolegow z krajow, ktore juz dawno wypracowaly sobie to, co wypracowaly.

I znow dwa slowa do P. tom_tamsmile

Przypuszczam, ze żyje Pan na Zachodzie. Zarazem oczywiscie cieszy mnie bardzo
          to, że zalezy Panu, bysmy tu, w Polsce nie odstawali. Nie odstawali od
          cywilizowanego swiata, nie byli zasciankowi (zascienni, jak ja to lubie
          okreslacwink ). To niebywale budujace slowa, Panskie wlasniesmile
          Mnie tez sie marzy, by tak bylo. Mnie tez boli, jesli tak nie jest.
          No, ale nie od razu Krakow zbudowano.
          Realia finansowe sa takie, jakie sa. Tylko gwiazdy, gwiazdki i gwiazdeczki
          telewizyjne (obydwojga plci, rzecz jasna), bez wzgledu na poziom intelektualny,
          fachowy etc., jaki reprezentuja (bo przeciez jest on bardzo rozny) moga sobie
          pozwolic na luksus luzu (poza stresem bycia i funkcjonowania przed kamera czy
          kamerami oczywiscie). Dlatego, ze w TV sa kominy finansowe; za samo
          zatrudnienie czesto placi sie ladnych kilka tysiecy.

Generalnie kondycja finansowa dziennikarzy jest w Polsce kiepska, jesli nie po
          prostu zla. Jest wiele utalentowanych pior, obiektywow, ktorzy/ktore (smile )
          ledwo koniec z koncem wiaza. Moja sasiadka, znana dziennikarka wyspecjalizowana
          w filmie zwierzyla mi sie kiedys, ze za pol kolumny w jednej z codziennych
          gazet ogolnopolskich dostala honorarium 40 zlotych. I wcale sie nie zdziwilem.
          Na forach gazety.pl przeczytalem, ze jakas gazeta gornoslaska (Katowice? -nie
          pamietam) placila za zdjecie... 5 zl (slownie piec PLN). Zas na przyklad wielu
          fotografow z tzw. nazwiskami utrzymuje sie z - prowadzenia zajec dla
          fotoamatorow, i tez bynajmniej nie maja z tego kokosow.
          Podane linki 'podkradam', i beda sobie siedziec w specjalnym plikusmile))

Pozdrawiamsmile
      • wlodekbar Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 26.10.04, 03:19
        'Polacy - nie gesi, oblatane towarzystwo, mlodzi-bywali w Swiecie, wyksztalceni
        i z pelna dostepnoscia technik, wiedzy, swiatowej klasy sprzetu i programow.
        Dlaczego "musimy" byc tacy szarzy, niepozorni i malo fantazyjni?.'

Napisalem, ze nie od razu Krakow zbudowano.
        Ale zastanawia sie Pan nad tym, boi sie Pan, ze jesliby nawet juz zostal
        zbudowany, tez bysmy byli tacy troche na uboczu, Europy, tacy prowincjonalni
        zasciankowi.
        Niestety, nie tylko czasy nieslawnego ORWO i PRL-u spowodowaly to, ze mamy
        teraz to, co mamy, tzn. to, ze - tak sie szacuje - dwa miliony dzieci
        niedojada, a absolwenci licznych kierunkow studiów humanistycznych i
        artystycznych nie maja pracy.
        Polska lat trzydziestych tez byla prowincjonalna.
        Z fotograficznego podworka - fotoreportaz o poglebionym elemencie spolecznym
        prawie nie istnial. Poczytne miejsce w prasie zajmowaly takie tematy, jak
        bale 'wyzszych sfer', uroczystosci koscielne itede itepe. Mowie o seriach
        zdjec. Sztuka filmowa - w duzej mierze to samo: "Pani minister tanczy', i inne
        trędowate watki naszego zycia publicznego. A na tzw. swiecie byl i fotoreportaz
        spoleczny na wysokim poziomie, bylo kino z... Chaplinem wlacznie (a moze na
        czele, choc mu sie w USA ostro obrywalo, az do wydalenia go wlacznie; jednak
        Europa oddala mu holdy).
        Dodam jednak na pocieszenie, ze - znow moja dzialka - fotoreportaz na poziomie
        swiatowym i w Polsce powstal, tyle, ze z naszym ukochanym opoznieniem (no, ale
        wojna byla!) kilkunastoletnim. Tygodnik 'Swiat' ('51.) w elemencie
        fotoreportazu uchodzil za jeden z kilku pierwzych tytulow prasowych na swiecie.
        Jan Kosidowski, Wieslaw Prażuch jezdzili do Henri Cartier-Bressona, on
        odwiedzal ich etc. No, a potem feudalizm, jak wszyscy wiemy sie rozrastal,
        nadszedl Marzec '68, wyrugowano kupe inteligencji (i jak wiadomo nie tylko
        zydowskiego pochodzenia), tygodnik padl, na jego miejsce powolano do zycia
        moczarowkie 'Perspektywy'.... Prażuch i Kosidowski wyladowali w 'Kobiecie i
        Zyciu'... I tak moznaby gadac, az nikt tych mych przydlugich postow nie
        przeczytabig_grin.
        Mnie tez, panie Tom cholernie zalezy na tym, by Polska nie byla prowincjonalna.
        Bo przeciez potrafi nie byc prowincjonalna, przyklady na to sa, choc ciut moze
        za malo.
        I dlatego miedzy innymi 'podkradam' linki, ktore Pan tu wstawil, za co dzieki
        bardzosmile

P.S.
        Przeprosiny za chaos pewien wypowiedzi!!!
    • a.erie Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 26.10.04, 13:15
      a ja mam pytanie...
      czy ja tez moge sie nauczyc? wink
      • wlodekbar Re: Zapraszam fotoamatorow do edu.info.pl 26.10.04, 14:53
        Beda dodawane poszczegolne odcinki, tak wiec tresc bedzie systematycznie
        wzbogacanasmile
        No i jest już forum - pytajsmile
    • wlodekbar Ale sie wczoraj rozpisalem... 26.10.04, 18:41
      ...niepotrzebne skreslicsmile
      • bodzio49 Re: Ale sie wczoraj rozpisalem... 26.10.04, 19:10
        A ja pomyślałem sobie, że takiej pasji i zaangażowania jakie wykazują nasi
        zapaleńcy trudno byłoby spotkać u naszych zachodnich kolegów. Szczególnie w
        kontekście profitów jakie uzyskują. Z innej dziedziny. Niedawno podziwiałem
        kolegę, który przyjechał ponad 100 km zaproszony przez przyjaciół zagrać im na
        gongach- niemal za friko. Z kilkunastoletniego Nissana combi wyjął sprzęt za
        który mógłby kupić nowy samochód. Powiesił na stojakach własnoręcznie
        wykonanych i zagrał dla nas. Nie wyglądało to profesjonalnie. Ale on robi to
        dla przyjemności- po pracy zawodowej, bo kto zapłaciłby tu za występ tyle ile
        płacą jego zachodnim kolegom. Mam nadzieję, że to się kiedyś zmieni.
        • wlodekbar Re: Ale sie wczoraj rozpisalem... 26.10.04, 19:21
          rzeczywiscie, pasjonatow jest u nas duzo, i tez sadze, ze trudno byloby spotkac
          w takiej skali, jak u nas. Zan na przyklad kilku redaktrowo pism lokalnych,
          ktorzy dokladaja do swych gazet, ale bija sie z wladzami o dobro mieszkancow,
          demaskuja glupote etc. A ten facet, co gral na gongach i samo jego dzialanie -
          sympatyczne. No, nie jest takze wyabstrahowane od naszych realiowsmilesad
          • tom_tam Ale sie wczoraj rozpisalem..: Wlodekbar & Bodzio 26.10.04, 21:27
            Szanowni Panowie,-
            mnie sie spodobalo - troche zycia i rumiencow nie zaszkodzi zadnej wymianie
            zdan i pogladow.
            Nikt nikogo nie chce przeciez obrazac, czy niech Bog broni cokolwiek
            i komukolwiek dokuczac.

Panowie - zostawny jednak: "Kosciol we Wsi" (cholera, znow niemieckie
            przyslowie.
            My nie dyskutujemy tutaj o zagadnieniach fografii "profesjonalnej czy
            artystycznej" przez wielkie "F i A" i jakiekolwiek uzyte argumenty przez
            PROFESJONALISTE Fotografika i zawodowego fotoreportera p.Wlodekbar, czy
            pasjonata-hobbysty p.Bodzia wobec mnie -amatora interesujacego sie fotografia
            i to od dziecka (nie mylic z niemowleciem!) beda zawsze "sluszniejsze" smile

Panowie ... "Kosciol we Wsi" - niech stoi dalej! - ja tylko przechodzilem
            przypadkiem obok niego niosac (nieduzy) mlotek w reku w celu wbicia haka w
            sciane (wlasnej szopy) a nie by rozwalac mury szacownej Swiatyni smile.

Byc moze, zle zrozumialem ale odnioslem wrazenie iz celem porad p.Wlodekbar na
            tym forum w jednym z jego watkow jak i (dotychczas) w portalu Edu.pl bylo
            zapoznanie z zasadami fotografowania, dzialaniem sprzetu, roznicami miedzy
            fotografowaniem i sprzetem "analogowym" oraz "cyfrowym" dla raczej
            poczatkujacych lub urlopowo-okazjonalnych "fotografikow" a nie ambicje wymiany
            pogladow na poziomie czlonkow Stowarzyszenia Artystow Fotografikow czy
            Zawodowej Organizacji Fotoreporterow Prasowych.
            Jezeli jednak sie myle to hmmm.... mysle iz napracowal sie Autor "na darmo" -
            tyle o sprzecie i technice swego zawodu co mozna bylo do tej pory przeczytac -
            koledzy profesji p.Wlodekbar "raczej" juz wiedza.

Interesuje sie (hobbystycznie) Sztuka, szczegolnie malarstwem, ale jestem
            hobbysta w tej dziedzinie i nawet nie smial bym podwazac wiedzy i doswiadczenia
            profesjonalnego Artysty grafika jakim jest Mammaja bo ja "wiem" jak sie "maluje"
            bo ogladam systematycznie "warsztaty malarskie" Boba Ross'a - The Joy of
            Painting kilka razy w tygodniu prezentowane w programie dostepnej mnie TV:
            www.br-online.de/kultur-szene/thema/ross/
            Z fotografia(aniem) - podobnie.
            Interesowalo mnie to od dziecka od ca 40-tu lat.
            Od pierwszego fotoaparatu "Smiena", urzadzonej w piwnicy (obok garazu) w domu
            Dziadkow wspolnie z kolega "ciemni", doswiadczen z obrobka czarno-bialej i
            amatorskich prob fotografii kolorowej.
            Naturalnie, sporo czytalem na ten temat, z latami "nabywalem" coraz doskonalszy
            sprzet do obrobki czy samego fotografowania.
            Ile nocy spedzilem z Kumplem (podobnym "wariatem") jak ja by "rozgrysc" problem
            napiecia powierzchniowego wody i zwiazanych z tym "plam" na odbitkach czarno-
            bialych na wysokopolyskowym papierze suszonym na malej (ca A4) suszarce
            zakupionej przez kogos z rodziny jako podarek dla mnie, moze docenic
            p.Wlodekbar - bo chyba obaj jestesmy w ca. tym samym wieku 40+ (++) smile)
            Jako maturzysta - "mniej" cieszylem sie z dostania na Uczelnie niz... z
            podarowanego mnie przez (mieszkajaca zagranica) cioteczna-babke, z tej
            okazji .. nareszcie! - "profesjonalnej" lustrzanki PentaconSix ktora pozwolila
            mnie(w moim naiwnym przekonaniu), technicznie "wyniesc" sie z "klubu amatorow-
            maloobrazkowcow".
            Tylko... "fotografik" to... ja nigdy nie bylem.
            Bozia talentu nie dala smile))

Umiem fotografowac (poprawnie technicznie), fascynuja mnie mozliwosci
            fotografii cyfrowej - nieraz sie tym "bawie" i mam hobbystyczna satysfakcje
            iz "umiem" zrobic poprawne zdjecie (technicznie), niezaleznie od warunkow
            i okolicznosci wykorzystujac mozliwosci posiadanego sprzetu a nie tylko
            ustawienia trybu "autofocus" smile.
            Porad Profesjonalistow slucham z ciekawoscia i pokora bo wiem iz ich wiedza
            i doswiadczenie jest nieporownywalnie wieksze . Wiadomo - zawodowcy! smile

Klaniam sie Panom,-
            tom

ps.
            - naturalnie pamietam "Swiat" i jego wspaniale czarno-biale foto-reportaze.
            - Fotografiki, a juz napewno jej techniczno-zawodowej strony mozna sie bylo
            nauczyc nie tylko w Polsce czy dalekim, nieznanym (wtedy) nam "wspanialym
            Zachodzie" ale rowniez w sasiedniej nam i trabantowo-buraczanej NRD.
            Istnialo tam od "zawsze" (w mojej pamieci) Fotografie-Studium an der
            Hochschule für Grafik und Buchkunst Leipzig (Studium Fotografii w Wyzszej
            Szkole Grafiki i Ilustracji Ksiazkowych w Lipsku).

• wlodekbar Re: Ale sie wczoraj rozpisalem..: Wlodekbar & 26.10.04, 21:51
              Dziekuje za - bardzo mily listsmile))
              • wlodekbar Re: Ale sie wczoraj rozpisalem..: Wlodekbar & 09.11.04, 18:51
                Poradnik powoli rozszerza sie, a forum foto rosnie w sile - zpraszamsmile
                • wlodekbar Re: Ale sie wczoraj rozpisalem..: Wlodekbar & 09.11.04, 18:53
                  edu.info.pl/strona.php
                  • jutka1 Re: Ale sie wczoraj rozpisalem..: Wlodekbar & 09.11.04, 18:59
                    Czesc sasiedzie smile

Pytanie szybkie: dlaczego menu glowne z lewej strony jest tak nisko?
                    Komus sie raczka omskla?

PS. Bede czytac o cyfrowkach, po naszej wymianie maili na temat smile))))
                    • wlodekbar Re: Ale sie wczoraj rozpisalem..: Wlodekbar & 09.11.04, 19:04
                      Czesc sasiadkosmile))
                      Powoli wszystko sie zmienia. Na przyklad nawigacja w forum byla w menu glownym,
                      teraz juz jest we wlasciwym miejscusmile
                    • wlodekbar Re: Ale sie wczoraj rozpisalem..: Wlodekbar & 09.11.04, 19:05

> PS. Bede czytac o cyfrowkach, po naszej wymianie maili na temat smile))))
                      Jesli chcesz, mozesz sie wpisac - rozruch!!!
                      I na forum tez zapraszamsmile

Macham lapkasmile))
                      • jutka1 Re: Ale sie wczoraj rozpisalem..: Wlodekbar & 09.11.04, 19:07
                        OK sasiedzie, wpisze sie jutro - teraz lada chwila kucharz przychodzi mi gotowac
                        i karmic smile))

Lapka machumach smile
                        • wlodekbar Re: Ale sie wczoraj rozpisalem..: Wlodekbar & 09.11.04, 19:08
                          Smacznegosmile
                        • wlodekbar Re: Ale sie wczoraj rozpisalem..: Wlodekbar & 09.11.04, 23:05
                          Ale jesli jutro sie nie wpiszesz (ma byc 1. komentarz do poradnika, 1. post na
                          forum; to progmam minimum), to przeniose Pereca, tak, jak kiedys przeniesli
                          rowniez pobliski kosciol na Nowolipkach, pamietasz, jak przesuneli?

Macham lapkasmile))

P.S.
                          To tak troche z zazdrosci, bo Ty masz kucharza, a ja niebig_grin
                          A przydalby mi sie, oj przydal...smile))
                          • jutka1 Re: Ale sie wczoraj rozpisalem..: Wlodekbar & 09.11.04, 23:10
                            Sasiedzie, obiecuje, ze jutro sie scichapek wpisze, i to jako jutka, a co!!!

Nowolipki pamietam jak przesuwali (przenosili?)

Kucharz nauczyl mnie boskiego sosu do pasty. Niech go Niebiosa blogoslawia!!
                            smile)))))
                            • wlodekbar Re: Ale sie wczoraj rozpisalem..: Wlodekbar & 09.11.04, 23:22
                              jutka1 napisała:

> Sasiedzie, obiecuje, ze jutro sie scichapek wpisze, i to jako jutka, a co!!!

Ino jako jutka, a co!
                              >
                              > Nowolipki pamietam jak przesuwali (przenosili?)

Na jakiejs konstrukcji z linami, kolami? cos takiegosmile
                              >
                              > Kucharz nauczyl mnie boskiego sosu do pasty. Niech go Niebiosa blogoslawia!!
                              > smile)))))

Niech Go niebiosa blogoslawia!!!smile))
                              Pozdrow Go od sasiada z Anielewicza.
                              Z zazdroscia zartowalem, jam duch wolny, i Ciesze sie, ze masz takiego
                              znakomitego kucharzasmile
                              • jutka1 Re: Ale sie wczoraj rozpisalem..: Wlodekbar & 09.11.04, 23:26
                                Sasiedzie,
                                jak bede dluzej niz jeden dzien w Wawie, to moge ci ugotowac!!!!

z przyjemnoscia.

Lapka machumach...
                                PS. Pewnie w marcu...... smile))
                                • wlodekbar Re: Ale sie wczoraj rozpisalem..: Wlodekbar & 10.11.04, 22:15
                                  Nie widze przeciwwskazansmile))

P.S.
                                  Wpisz sie, jako obiecalas wczora...smile
                                  • wlodekbar Re: Ale sie wczoraj rozpisalem..: Wlodekbar & 11.11.04, 00:06
                                    Nie wpisala sie, ale moze ugotuje.
                                    Czekam do wczesnej wiosny.
                                    Moze tego postu nie przeczyta...?

Machumach zwiedla lapkasad
                                    • ada296 Wlodekbar & 11.11.04, 00:09
                                      czytała
                                      ale weny nie miała
                                      i ugotuje smile

pozdrawiam smile
                                      • wlodekbar Re: Wlodekbar & 11.11.04, 00:14
                                        A skad wiesz, ze czytala?
                                        • ada296 Re: Wlodekbar & 11.11.04, 00:19
                                          babska intuicja i już smile
                                          a jeśli nie czytała i to i tak jeść dostaniesz smile
                                          a na Jutkę się nie złość smile
                                          • wlodekbar Re: Wlodekbar & 11.11.04, 00:22
                                            Ja wszak sie nie zloszcze, ja wszak kokietuje!smile
                                            • jutka1 Re: Wlodekbar & 11.11.04, 00:24
                                              kokietowac to mozesz jak ugotuje i nie zasmakuje smile)))

wpisalam sie, czytalam, maile wyslalam; kurcze, no high-maintenance jest, nie
                                              widze inaczej!!! smile)))))))
                                              • ada296 Re: Wlodekbar & 11.11.04, 00:33
                                                Jutka smile
                                                jak dobrze, że jesteś smile
                                                • wlodekbar Re: Wlodekbar & 11.11.04, 00:35
                                                  No pewnie, ze dobrze, ze jestsmile
                                                • jutka1 Re: Wlodekbar & 11.11.04, 00:35
                                                  Witaj Adzielcu wink)))))

co slychac?
                                              • wlodekbar Re: Wlodekbar & 11.11.04, 00:34
                                                Dlaczego jak niezasmakuje?
                                                • jutka1 Re: Wlodekbar & 11.11.04, 00:34
                                                  a kto cie tam wie, jaki gust kulinarny masz!!! smile))))
                                                  • wlodekbar Re: Wlodekbar & 11.11.04, 00:36
                                                    Tez prawdasmile

Macharamach lapkasmile

Dziekismile
                                                  • ada296 Re: Wlodekbar & 11.11.04, 00:38
                                                    do mnie też machasz łapką ???
                                                  • wlodekbar Re: Wlodekbar & 11.11.04, 00:42
                                                    Pewnie, ze tez macharamach. Lapkasmile))
                                                  • ada296 Re: Wlodekbar & 11.11.04, 00:44
                                                    ależ mi miło smile)
                                                    toteż macham również i ja smile)
                                                    łapką smile)
                                                  • wlodekbar Re: Wlodekbar & 11.11.04, 00:46
                                                    I ja odmachowujesmile)) i ide ma edu pomoc Jutcesmile
                                                  • wlodekbar Re: Wlodekbar & 29.11.04, 20:51
                                                    Doszlo w poradniku kilka tekstow - jeszcze technicznych (potem bedzie
                                                    kompozycja) - zapraszam ewentualnych chetnych:
                                                    edu.info.pl/strona.php?118
                                                  • mammaja Re: Wlodekbar & 29.11.04, 21:37
                                                    Dzieki, Wlodku - zajrzalam, poczytalam - bede korzystac! A przy okazji
                                                    pozdrawiam. Rzadko u nas bywasz smile
                                                  • wlodekbar Re: Wlodekbar & 29.11.04, 21:42
                                                    Dziekismile
                                                    Rzadko, bo za kilka dni kończę pracę nad papierowym poradnikiem i mam urwanie
                                                    głowy. I jestem tępy ostatniobig_grin
                                                  • mammaja Re: Wlodekbar & 29.11.04, 21:52
                                                    To jak troche się wyluzujesz napewno wroci wena !
                                                  • wlodekbar Re: Wlodekbar & 29.11.04, 21:53
                                                    Dzięki,

tak to całe szczescie jestsmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka