Dodaj do ulubionych

Sky, następny problem :(

06.11.04, 23:09
Sorry, ze nie pisze na maila, ale się obawiam, żeby nie podesłać jakowegos
świństwa sad
Posłaniec w laptopie podesłał mi info, że mam wira i żeby wejśc na stronę
adekit.com. Weszłam i ściągnęłam wg wskazówek program Ad-eliminator v5.0.
Ściągnęłam, przeskanowałam a jakże znalazło 1 robalka w rejestrze, 20 spy
ware w cookies i 11 czegos w Items Foundsad Byłoby wszystko ok żeby można było
to wysłac do kwarantanny, ale programik chce 30 dolców smileNie wiem co zrobic?
Ad aware, który mam nie wykrywa tego czegoś sad Moze masz pomysł jak się
pozbyć intruzów?
Jeszcze jeden dzień a mnie trafi sad
W moim neostrada mi podesłała świństwo i wychodzi na to że laptop tak samo
załatwiłam sad
Obserwuj wątek
    • onkwe Re: Sky, następny problem :( 07.11.04, 09:01
      Jesli jako tako radzisz sobie z angielskim wejdz na strone
      securityresponse.symantec.com/
      Znajdziesz tam tzw. removal tools do ostatnio rozrabiajacych wirusow. Removal
      tools sciagasz za darmo. Sa to male programiki i instrukcje krok po kroku,
      pomagajace usunac swinstwa z komputera. O ile chcesz, mozesz
      rowniez "przeskanowac" swoj laptop ( plyte pamieci) online, za darmo, uzywajac
      symanteca. Zejdz nieco nizej na tej samej stronie, zobaczysz napis "check for
      security risks". Jesli na to klikniesz, przejdziesz na strone skanowania.
      Kliknij "ok" . Sa tam dwie opcje. Security check ( sprawdzi spyware ) i virus
      scan. Mozesz tez po prostu kliknac tu :
      security.symantec.com/sscv6/home.asp?productid=symhome&langid=ie&venid=sym&close_parent=true&bhcp=1
      Zrob sobie oba "skany" po kolei. Zajmie to troche czasu i w czasie skanowania
      nie powinnas otwierac zadnych innych programow ani wchodzic na strony netowe.
      Po skonczeniu sprawdzania Symantec wyswietli Ci wynik i o ile cos znajdzie,
      poinformuje gdzie to wlazlo oraz jak to usunac ( przy pomocy tych wspomnianych
      wyzej "removal tools").

Symantec to tylko jedno z mozliwych rozwiazan. Ale przede wszystkim polecam raz
      i na zas zainstalowanie w komputerze programu antywirowo-zabezpieczajacego (
      internet security ).
      Uprzedzam rowniez, ze Service Pack 2 , ktory niedawno wypuscil Microsoft nie
      jest antidotum na bolaczki zwiazane z inernetowymi "chorobami", jak wiele osob
      sadzi. To jedynie "latki i poprawki" do wersji win XP ( takze Pro ),
      ktore "przeoczono" w poczatkowej edycji.
      Co do cookies...wywalaj je smialo, regularnie, o ile nie ustawisz sobie
      odpowiednio zabezpieczen w programie ktory mam nadzieje nabedziesz..., sa one
      w wielu przypadkach "dziurka od klucza" dla spyware.
      • ada296 Re: Sky, następny problem :( 07.11.04, 21:55
        jak znam Wywrot to z angielskim sobie nie radzi
    • skynews Re: Sky, następny problem :( 07.11.04, 23:34

Jadziu,
      mozesz pisac na na maila.
      Wirusy mozesz mi tez przyslac,chetnie je obejrze.

Prosze Cie nie instaluj co popadnie.
      To nie ma zadnego sensu.
      Programik z "adekit.com" nie jest darmowy,mimo ze pisza duzymi literami "FREE!"
      ("Click ok to download our Free Spyware scanner software while browsing the site").
      Ad-aware nie wykryl tego czegos bo nie aktualizowalas ostatnio jego pliku
      referencyjnego.
      Poza tym Ad-aware ma juz nowa wersje i do poprzedniej od pazdziernika nie ma juz
      aktualizacji.Nalezy go wiec usunac w dodaj/usun programy lub kliknac na jego
      uninstall.exe.

Opisalm ponizej w miare,mysle,dokladnie jak sie instaluje 100% darmowa i
      najnowsza wersje Ad-aware SE Personal 1.05 do urzytku prywatnego.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=17325919&a=17347823
      i dodatek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=17325919&a=17387432
      Nie instaluje sie roznych programow wykonujacych te same zadania.
      To nic nie daje.

Polecam tylko programy sprawdzone i 100% funkcjonujace.
      Ad-aware jest najleprzym programem do wykrywania i kasowania agresywnych
      advertising, Parasites, Scumware, selected traditional
      Trojans, Dialers, Malware, Browser hijackers, and tracking components.

W komputerach,ktorymi sie opiekuje zainstalowalem jako ochrone tylko jeden
      program antywirusowy polaczony z firewall(zapora) np.Norton Internet Security,
      Ad-aware i jv16 Power Tools do kontrolowanego "czyszczenia rejestru... i to
      wszystko! Wiecej nie jest potrzebne!
      Wszystkie moje komputery pracuja bezproblemowo mimo tego ze wiekszosc z nich
      jest 24 godziny na dobe online i to calymi miesiacami bez przerwy.

To co napisal ten Eskimos/Indianin odnosnie Removal Tools to zupelnie cos innego
      - na konkretnego robala,konkretny programik do jego kasowania.
      Stosuje sie to w scisle okreslonych sytuacjach i trzeba dokladnie wiedziec co
      sie robi identyfikujac najpierw "robale".
      Jakiekolwiek skanowanie online powoduje przejecie calych Twoich poufnych i
      tajnych informacji przez nie wiadomo kogo a na koniec moze sie powtorzyc
      sytuacja taka jak z Ad-eliminator v5.0.

Jadzu,
      odnosnie neostrady,napisalem juz - oprogramowanie providera nie daje kompletnie
      nic i jest tylko zbednym balastem.
      Pozbadz sie tego w dodaj/usun programy i utworz polaczenie ADSL/DSL dokladnie
      tak jak Ci napisalem.

Service Pack2 nalezy zainstalowac chociazby z tego powodu ze do poprzednich
      wersji nie ma juz aktualizacji.
      • ada296 Sky, następny problem :( 07.11.04, 23:44
        mój ad-aware mnie nie lubi sad
        nie znajduje pliku odniesieniani mówi sprawdź uaktualnienie
        plik uaktualnienia nie załadowany lub uszkodzony sad
        bleee
        • skynews Re: Sky, następny problem :( 07.11.04, 23:53

Ada,
          co napisalem:"Ad-aware ma juz nowa wersje i do poprzedniej od pazdziernika nie
          ma juz aktualizacji.
          Nalezy go wiec usunac w dodaj/usun programy lub kliknac na jego
          uninstall.exe.

Sciagnij i zainstaluj najnowsza wersje:
          www.download.com/3000-2144-10045910.html
          i zrob dokladnie w/g instrukcji:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=17325919&a=17347823
          i tutaj:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=17325919&a=17387432

a jak nie to klapsy w slodka czesc ciala beda.
          • ada296 Re: Sky, następny problem :( 07.11.04, 23:57
            klapsom mówię kategoryczne NIE
            już robię co mam robić smile)
            pozdrawiam ciepło smile
            • ada296 Re: Sky, następny problem :( 08.11.04, 21:27
              Sky
              niby wszystko gra smile
              poza neostradą
              przeszłam wszystkie konfiguracje od nowa
              ale na routerze nie pali mi się lampka z @
              i światełko takie przy kabelki miga
              czy to znaczy, że kabelek jest do kitu ?
              bleee

pozdrawiam smile
              • skynews Re: Sky, następny problem :( 09.11.04, 00:11

Jaki jest typ tego routera/modemu?
                • ada296 Re: Sky, następny problem :( 09.11.04, 00:13
                  speedtouch 510 router-switch
                  pozdrawiam i przepraszam za zawracanie głowy moimi problemami smile
                  • skynews Re: Sky, następny problem :( 09.11.04, 01:41

Nie zawracasz mi glowy.

Ponizej jest oryginalna instrukcja,jak sie laczy kabelki:
                    Do gniazdka telefonicznego najpierw wlaczasz rozdzielacz sygnalu telefonicznego
                    i internetowego(tzw. spliter) przy pomocy kabelka z koncowka RJ11(inny zreszta
                    nie pasuje).

Ze splitera wychodzisz na speedtouch 510 router-switch pasujacym
                    kabelkiem(wlaczasz go do gniazdka oznaczonego DSL).
                    Kabelkiem z koncowlami RJ45 wychodzisz z jednego z czterech gniazdek na Twoim
                    speedtouch 510 do karty sieciowej Twojego komputera.
                    Teraz mozesz wlaczyc zasilacz pradowy do speedtouch 510.
                    Taka jest kolejnosc.Nigdy nie odwrotnie!
                    neostrada.e-firmy.pl/neo/articles.php?id=91
                    Jezeli wszystkie polaczenia wykonalas prawidlowo i
                    dioda na modemie speedtouch 510 oznaczona @ nie swieci sie,to oznacza to ze TP
                    nie aktywowala jeszcze Twojej uslugi.

Dalsza konfiguracje mozesz wykonac dopiero jezeli dioda oznaczona @ swieci sie
                    na zielono:
                    neostrada.e-firmy.pl/neo/articles.php?id=93
                    Jak co to wiesz gdzie mnie znalezc.
                    • ada296 Sky 09.11.04, 01:46
                      może ja z tą kolejnością coś nie tak....
                      aktywowaną usługę mam bo przecież miałam już neostradę
                      i działała
                      dziękuję Ci bardzo
                      jutro przetestuję połaczenia

pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję smile)
                      i ślę buziaka smile)
                      • onkwe Re: Sky 09.11.04, 02:27
                        Sky napisal:

Polecam tylko programy sprawdzone i 100% funkcjonujace.
                        Ad-aware jest najleprzym programem do wykrywania i kasowania agresywnych
                        advertising, Parasites, Scumware, selected traditional
                        Trojans, Dialers, Malware, Browser hijackers, and tracking components.
                        ---------------

Adware nie ma najlepszej renomy wsrod specjalistow od Network Security i
                        adminow. Czy wiesz dlaczego?

W komputerach,ktorymi sie opiekuje zainstalowalem jako ochrone tylko jeden
                        program antywirusowy polaczony z firewall(zapora) np.Norton Internet Security,
                        Ad-aware i jv16 Power Tools do kontrolowanego "czyszczenia rejestru... i to
                        wszystko! Wiecej nie jest potrzebne!

--------

W serwerach ktorymi ja sie opiekuje zainstalowany jest ISA serwer w DMZ... wink)
                        Ale przyznaje, do niekomercjalnego wykorzystania Internet Security by Norton
                        calkowicie wystarcza.

To co napisal ten Eskimos/Indianin odnosnie Removal Tools to zupelnie cos innego
                        - na konkretnego robala,konkretny programik do jego kasowania.
                        Stosuje sie to w scisle okreslonych sytuacjach i trzeba dokladnie wiedziec co
                        sie robi identyfikujac najpierw "robale".
                        -------

Niezupelnie sie z blekitkiemnjusowym zgadzam. Podaje linki do skanowania online
                        przez Symantec ( ktory jest producentem Nortona m.in.) po to wlasnie aby latwo
                        zidentyfikowac ewentualne robale. Skaner wykrywa wirusy, trojany i od razu
                        wskazuje ktore "tool" czyli narzedzie powinnismy zastosowac ( wraz z dokladna
                        instrukcja jak to zrobic ) aby pozbyc sie swinstwa. Nie nalezy rowniez
                        zapominac, ze abu zainstalowac sobie taki wlasnie powiedzmy Norton Internet
                        Security ( w sklad ktorego wchodzi a jakze , program antywirusowy ) NAJPIERW
                        nalezy komputer dokladnie oczyscic z wirusow, spyware, trojanow i inszych
                        brudow. Mozna to oczywiscie zrobic manualnie, wprowadzajac tez zmiany w
                        tzw "registry", jesli ktos sie zna i nie boi ryzykowac przestawien w
                        ustawieniach ( mowie lopatologia, nie uzywajac fachowych terminow, nie chcac
                        oszalamiac laikow, bo nie o to tu chodzi ).

Jakiekolwiek skanowanie online powoduje przejecie calych Twoich poufnych i
                        tajnych informacji przez nie wiadomo kogo a na koniec moze sie powtorzyc
                        sytuacja taka jak z Ad-eliminator v5.0.
                        -------------
                        Przesada. Nie wpadajmy w panike i nie dajmy sie zwariowac. Jasne ze nalezy
                        uwazac skad sie sciaga, gdzie sie wlazi, ale na Symantecu akurat mozna
                        najbardziej polegac ( choc w swiecie wirtualnym nigdy nie ma 100% pewnosci,
                        ONI s wszedzie ..wink) ) i nawet fachowcy z Microsofta, u ktorych od czasu do
                        czasu przechodze szklolenia na biezaco, zalecaja online skaner Symantec'u
                        pzynajmniej raz w miesiacu...nawet jesli masz na komputerze zainstalowany
                        program antywirusowy.

Service Pack2 nalezy zainstalowac chociazby z tego powodu ze do poprzednich
                        wersji nie ma juz aktualizacji.
                        -------
                        Service Pack2 ma mimo wszystko sporo "dziur" mimo ze sam jest latka i powinien
                        naprawiac... Szczegolnie wiele wystepuje problemow w WinXP Home Edition, a sa
                        to glownie, drobne, acz dokuczliwe niedociagniecia powodujace ze np Java script
                        w IE zaczyna szwankowac. Coz, zawsze mozna zainstalowac i wywalic gdyby cos
                        bylo nie tak ( przez add/remove programs - choc to troche czasu zajmuje ). W
                        najgorszym razie, warto zdac sobie sprawe, ze bez Service Pack2 spokojnie da
                        sie zyc, uzywajac innych prostych zabezpieczen.

Pozdrawiam ekszpertow i lejkow .wink)
                        • skynews Eskimos/Indianin 18.11.04, 12:19

Eskimos/Indianin,
                          jeżeli działam na ciebie jak płachta na byka to jest to tylko i wyłącznie twój
                          problem.
                          Włóczysz się po forum za moimi wpisami.
                          Wpędzony w głębokie kompleksy?
                          Tez też nie jest mój problem.

Komu chcesz zaimponować?
                          Komu chsesz zaszkodzić wypisując te bzdury?
                          Mi na pewno nie,ale innym używajacym komputery i nie mającym zbyt wielkiego
                          doświadczenia,z pewnością tak.

Zdaj sobie wreszcie sprawę z tego że możesz narazić niektórych na poważne straty
                          finansowe pisząc:
                          >"Mozna to oczywiscie zrobic manualnie, wprowadzajac tez zmiany w
                          tzw "registry", jesli ktos sie zna i nie boi ryzykowac przestawien w
                          ustawieniach"<

Przcież to jest jawna prowokacja!
                          Analizować "ręcznie" w rejestrze ponad 600 tysięcy wpisów i kluczy,niekiedy
                          tajnych,to nawet dla specjalisty cieżka i mozolna praca.
                          Wirusy maja zawsze utajone i dobrze schowane wpisy w systemie.

Jeden,jedyny fałszywie wykasowany klucz i komputer jest "puszczony z wiatrem".
                          Nie mam zamiaru podejmować jakichkolwiek dyskusji na ten temat.

Nie wpieprzaj się na zasadze "a u nas w ameryce to ludzie nie so take gupie" bo
                          nikomu tym nie zaimponujesz i nie pozbędziesz się w ten sposó swoich wad.

ps
                          Każdy musi sam wiedzieć co ewantualnie zastosuje.
                          • onkwe Re: Hau hau ..;))) 19.11.04, 08:26
                            Wiesz, Twoj post nie tyle mnie zaskoczyl, ile upewnil w przekonaniu, iz chcesz
                            tutaj miec monopol na porady komputerowe,czemu sie wcale nie dziwie. Panie
                            zachwycaja sie Twoja wiedza, poradami, mile lechca Twa meska-informatyczna
                            persone, czegoz wiecej do szczescia wirtualnego takiemu super samcowi
                            potrzeba..wink)) Otoz, wbrew temu co twierdzisz, nie staram sie tutaj wciskac
                            nikomu kitu na sile, jak sugerujesz, nie chce rowniez podjudzac, ani
                            sugerowac "szarlatanskich" i wybuchowych sztuczek, nie zamierzam rowniez na
                            Twoim "terytorium" , ktorego tak zaciekle bronisz, walczyc na cyber-noze. Po
                            prostu sadze, ze kazdy, kto zna sie na komputerach, a za taka osobe nieskromnie
                            sie uwazam, albowiem zajmuje sie zawodowo administracja sieci, jej ochrona
                            przed atakami z zewnatrz oraz wewnatrz,naprawami oraz udzielaniem porad i
                            szkoleniami, ma tutaj prawo dorzucic swoje trzy grosze. Moim zdaniem, dobrze
                            jest czasem porownac opinie i uwagi z roznych zrodel. Nikt nie ma patentu na
                            wiedze. Skoro jednak zaczales ujadac zawziecie w moim kierunku i czujesz sie
                            zagrozony w swojej pozycji eksperta informatycznego pragne Cie uspokoic, ze
                            postaram sie w przyszlosci nie ingerowac tam, gdzie zobacze Twoj sztandar
                            powiewajacy na wietrze..wink)) A wiec relax i luzik, mozesz kolego spac spokojnie
                            i nadal czarowac tlum wielbicielek. Ja naprawde nie jestem dla Ciebie
                            konkurencja. Domysl sie dlaczego..wink
                            Pozdrawiam jak zwykle niezwykle serdecznie ..wink
                            • skynews Re: Hau hau ..;))) 19.11.04, 10:33

Dobrze Onkwe,
                              bylo "Hau hau",powiedzielismy sobie co mielismy sobie powiedziec podajemy sobie
                              reke i bierzemy sie do roboty,ok?
                              Nie znosze monopoli a za czarowaniem tez nie przepadam i chce Cie w takim
                              razie "wykorzystac" dla dobra wszystkich.

Przepraszam i rowniez pozdrawiam Cie serdecznie...wink
                              • onkwe Re: Hau hau ..;))) 20.11.04, 17:18
                                Jasne, ze ok! Tyle, ze z powodu mojego zaangazowania zawodowego i osobistego
                                poza swiatem wirtualnym, z rzadka jestem w stanie wpadac regularnie na to
                                forum, a jeszcze rzadziej zabierac glos. Tym niemniej, w miare mozliwosci
                                monitoruje zawsze tematy, ktore mnie interesuja. Widze, ze zwykle swietnie
                                sobie radzisz, wiec sie nie wtracam, jeno obserwuje...winkI niech tak zostanie,
                                dobrze? O ile cos zwroci ma uwage i postanowie dorzucic swoje trzy grosze, nie
                                bierz mi tego za zle. Nie mam zamiaru podwazac w zadnen sposob Twego
                                autorytetu...wink)
                                I jeszcze mala uwaga. Obracam sie w swiecie angielskojezycznym, tak wiec czesto
                                trudno mi przelozyc na jezyk ojczysty wyjasnienia i terminologie, albowiem nie
                                jestem na biezaco z technologicznym i informatycznym jezykiem polskim. Pare lat
                                temu nawet slowo sterownik sprawialo drapanie sie po glowie, teraz jest
                                znacznie lepiej, ale nadal sie ucze..wink

A Szanowne Panie niech sie nie podniecaja. Mordobicia nie bedzie! wink))))

Pozdrawiam
                                • skynews Re: Hau hau ..;))) 21.11.04, 01:08

Onkwe,
                                  ciesze sie bardzo i pozdrawiam serdecznie.
                                  Szkoda tylko ze tak nie czesto tu bywasz.
    • wywrot53 Re: Sky, następny problem :( 18.11.04, 16:29
      Co za świństwo mi sie pokazuje i jak to zamknąć bo mnie strasznie wnerwia???
      a nie chciałabym wyłaczyć antywira sad
      Skaner dostępowy cały czas mi monituje od kiedy mam włączoną neostradę że:
      Nework Shield: blocked " DCOM Explpit" - attak from 83.31.różne końcówki np
      255, 242, 22.83 itd?tcp

A swoja drogą moze byście przestali sobie dokuczać smile))
      Jak widać znacie się na kompach, tylko macie inne spojrzeniesmile
      MOże by się udało to połączyć ???
      • skynews Re: Sky, następny problem :( 19.11.04, 04:44

>"A swoja drogą moze byście przestali sobie dokuczać smile))"<

Powiem tak:
        przez ponad dwa lata na forach Komputery/Wirusy/Internet ja i wiele innych osob
        pomagalo majacym problemy.
        Dyskutowalismy i wymienialismy doswiadczenia,analizowalismy logi,przesylalismy
        sobie programy,itd.
        Robilismy to z wielkim zaangazowaniem,odpowiedzialnoscia,przyjemnoscia,
        cierpliwoscia i przede wszystkim bezinteresownie,mimo ze pochlanialo to nie raz
        duzo czasu.
        Moja skrzynka w gazeta.pl "przelewala" sie regularnie od zapytan i podziekowan.
        Najwieksza nagroda i satysfakcja bylo to ze moglismy komus pomoc.

Niestety,sa ludzie ktorych jedynym celem jest tylko i wylacznie szkodzic innym.
        Osoby te zaczely sie w pewnym rozmnazac przez podzial.
        Zaczeto nas prostacko krytykowac,osmieszac nasze wypowiedzi,obrazac nas a nawet
        podawac celowo falszywe instrukcje i linki do stron,na ktorych mozna bylo
        zlapac rozne swinsta.
        Staralismy sie ignorowac te wpisy,ale w pewnym momencie stalo sie to prawdziwa
        plaga,zaczelo dominowac chamstwo do tego stopnia ze admini portalu Gazety
        musieli "zainstalowac" moderatorow spolecznych,ktorzy nie nadazali z kasowaniem
        chamskich postow.

Nikomu to w niczym nie pomagalo.Ci,ktorzy korzystali z naszej pomocy byli
        totalnie zdezorientowani.
        Efektem koncowym jest to ze wielu,ja rowniez,opuscilo te fora.
        Nie bylem tam juz od dawna i nie zamierzam tam wracac.
        --------------------------------------------------------------------------

Jezeli napisalem ze np.SP2 do WinXP ma byc zainstalowany to tak powinno byc.
        Moge chetnie odpowiadac na sto pytan dotyczacych tego tematu i udzielac
        szczegolowych instrukcji,ale nie zamierzam dyskutowac na temat koniecznosci
        zainstalowania tej poprawki.

Ostateczna decyzje dotyczaca zaufania do mnie czy kogos innego kazdy musi podjac
        sam,musi dokladnie wiedziec co chce.
        Korzystanie z odmiennie roznych koncepcji jednoczesnie nie ma w tym przypadku
        zadnego sensu.
        Do wspolpracy i kompromisow jestem zawsze gotowy.

ps
        Jadzu,Twoim exploitem zajme sie,musze tylko znalezc numer odpowiedniej "latki".
        • wywrot53 Re: Sky, następny problem :( 19.11.04, 14:30
          Sky wiem jak było na forum komputery, bo zaglądałam tam od prawie początku. Jak
          pierwszy raz sie tam pojawiłam były tylko 2 strony wątkówsmile
          Patrzyłam jak się to wszystko rozpada, jak chamstwo się wdziera i niszczy sad
          Doszło do tego ze nie otwierałam linków, dopóki ktoś kogo darzyłam zaufaniem
          nie potwierdził autentyczności.
          Wcale sie nie dziwię, że opuściłeś to forum. Zrobiła to chyba większość
          zapaleńców, którzy dzielili się swoimi doświadczeniami i udzielali cennych
          porad. Ci co jeszcze zostali stali się równie opryskliwi i niedostępni jak
          destruktorzy sad Nie oskarżam ich tez bym pewnie tak postępowała smile
          I pewnie dlatego, jak widzę, że gdzieś zaczynają się przepychanki nawet
          niewinne namawiam do zawieszenia broni smile
          Przykro mi się robi, bo wiem czym to się kończy sad

Na łatkę poczekamsmile))
          A SP2 mamsmile))
          • skynews Re: Sky, następny problem :( 19.11.04, 17:38

Jadziu,
            sprawdz w Windows Update - Przebieg Instalacji i zobacz czy masz tez poprawki
            do SP2:
            KB 885884
            KB 834707
            obydwie chyba z dnia 19.10.2004

Trzeba tez zablokowac w firewall nastepujace porty:
            135/TCP
            135/UDP
            139/TCP
            139/UDP
            445/TCP
            445/UDP
            593/TCP

Masz aktywna firewall w Windows Centrum Bezpieczenstwa(czerwona tarcza z bialym
            krzyzykiem)?
            Tam mozesz zablokowac te porty.
            Zrob na razie standardowa konfiguracje bezpieczenstwa.
            Wyslij jakis e-mail do mnie,zobaczamy czy ja dostane jakias paskude.

Jeden z kolegow,ktory rowniez sie wnerwil na forach K/W/I ,o nicku "netsec"
            zalozyl wlasne forum:
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23618
            mozna miec do niego pelne zaufanie.

Przeczytaj zwlaszcza o HijackThis:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23618&w=16131117
            Zainstaluj aplikacje HijackThis 1.98.2(to nie zaden program tylko malutka
            aplikacja dziecinnie latwa w instalacji i obsludze).

Przy pomocy HijackThis mozna sporzadzic log tego co "chodzi" w tle i przeslac
            go do mnie lub na forum netsec'a do analizy:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23618&w=16130227
            Polecam to wszystkim.
            • wywrot53 Re: Sky, następny problem :( 19.11.04, 23:09
              No to zaczynamsmile
              Aktualizacje mam smile
              Blokowanie portów nie mam pojęcia gdzie zrobic sad
              Wysyłanie maila chyba teraz nic nie da bo wróciłam do kablówki i tutaj się nic
              nie pokazujesmile
              Neostradę oddałam córce smile
              Netsecowi zajęlam cała ostatnią niedzielę smile
              jego info na GG dotyczace gęsi i rozumu było skierowane w moją stronę smile
              Hijaka miałam zainstalowanego bo już kiedys wysyłałam logi smile
              Teraz po formacie musze na nowo posciagac wszystko sad
              Zaczynam od adawara smile
              Na razie dzięki smile Pozdravkismile
              • wywrot53 Re: Sky, następny problem :( 20.11.04, 04:00
                Sky, dlaczego z firefoxa mnie ciągle wylogowywuje??
                mam otworzeone IE i Firefox.
                IE ani raz przez 4 godziny się nie wylogowal a ten jak zwariowanysad
                Ilekros klikne w 40+musze logowac crying
                pewnei cos u ustawieniach spitoliłamsad(
                • skynews Re: Sky, następny problem :( 21.11.04, 01:15

Mnie nie wylogowuje.
                  Moze klikasz na "Back" - strzalke wstecz i wchodzisz z powrotem na strone przed
                  zalogowaniem ?
                  Po zamknieciu Firefox'a nastepuje zawsze automatyczne wylogowanie.
                  • jutka1 Re: Sky, następny problem :( 21.11.04, 01:34
                    mnie tez nie
                    • skynews Re: Sky, następny problem :( 21.11.04, 01:43

bo my sie rozumiemy
                  • wywrot53 Re: Sky, następny problem :( 21.11.04, 02:02
                    Sky, to nie tak smile)
                    Loguję się
                    wchodze na stronę
                    czytam
                    klikam na 40+ żeby wrócic do spisu wątków
                    i już jestem wylogowana sad
                    Aha i jeszcze jednosmile
                    Jak wchodze na jakas strone, która się wolno otwiera to dostaje komunikat że
                    przekroczono limit czasu sad
                    Co to znaczy?
                    • ada296 Sky 03.12.04, 00:11
                      podpowiedz
                      chcę kupić Młodemu drukarkę
                      małą gabarytową
                      dobrą
                      i tanią w używaniu
                      mam słabość do HP
                      możesz coś podpowiedzieć ?

pozdrawiam i ślę buziaka smile
                      • ertes Re: Sky 03.12.04, 03:54
                        Id do Media Markt. Tam masz do wyboru do koloru.
                        • skynews Re: Sky 03.12.04, 09:51

Ada,
                          dziekuje za pozdrowienia i buziaczka.

Do czego ma byc ta drukarka(wiem do drukowania),ale co bedzie drukowane,fotki
                          wysokiej jakosci tez?

Zobacz na stronie Canon Polska,wybierz odpowiedni model i daj znac:
                          www.canon.pl/kategorie/kategoria,Drukarki_Atramentowe,k,58.html
                          Sczegolnie interesujace sa nowe modele Canon'a serii "PIXMA iP"
                          Canon oferuje tez na swoich stronach internetowych,wiele bezplatnych programow
                          do drukowania(np.Easy-PhotoPrint for Windows),ktore to oczywiscie znakomicie
                          "sie rozumieja" z drukarkami tej firmy:
                          software.canon-europe.com/index.asp?c=i
                          HP niestety nie ma najlepszego service & support,chociaz same drukarki jako
                          takie sa ok.
                          welcome.hp.com/country/pl/pl/prodserv/printing_multifunction.html
                          HP nie ma tez wlasnych sterownikow do wszystkich drukarek,wszystkie pochodza od
                          Microsoft'u, niekiedy sa problemy.

Poza tym po wejsciu na strone HP Polska programy typu "Firewall" informuja zaraz
                          o "ataku" HTTP_ActivePerl_Overflow - wprawdzie nic groznego,ale nie lubie jak
                          cos sie instaluje bez mojej wiedzy.

Na stronie Media Markt,niestety,tylko bla,bla,bez konkretow,trzeba wiec pojsc
                          do sklepu osobiscie,nie lubie tego.

Ada,
                          wybierz jakis model i daj znac przed kupnem.

Ponizej mozna porownac ceny drukarek roznych producentow:
                          www.komputery.waw.pl/hard/drukarka3.php

Pozdrowienia i cmok,cmok
    • nokata Re: Sky, następny problem :( 03.12.04, 17:22
      Masz do wyboru: Symantec, albo zdrowy komputer. Wybor nalezy do Ciebie.
      1. Przeskanuj kompa Panda-on-line (www.pandasoftware.com)
      2. Przeskanuj kompa www.mks.com.pl (albo jakos tak)
      3. Zainstaluj oprogramowanie AV (a nie Symanteca, bo tego mozesz se w buty wsadzic) np www.grisoft.com (lepszy od niego osatnio byl tylko Panda) free, ma wtyczke do mailera TheBat!) albo Kaspersky, czy wlasnie Panda
      4. Nie korzystaj z ŁałćLukSexpresa (Outlooka), bo to dziurawe jak stringi Manki na dworcu
      Zainstaluj normalny program pocztowy (www.thebat.pl)
      5. Nie korzystaj z Internet sExterminatora, bo to jeszcze gorszy dyfteryt. Zainstaluj Opere (www.opera.com)
      6. Zainstaluj PestPatrol (na robaki) pestpatrol.com/. Co jakis czas sprawdzaj nim czy nie masz KeyLoggerow
      7. Zainstaluj Ad-Aware
      8. Zainstaluj Firewalla (a nie Nortona, chyba ze nie chcesz kompa chronic, to po co wogole cos instalowac) Oputpost Firewall - outpost.agnitum.com.
      • lablafox groźne pop-upy 10.12.04, 18:03

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka