Dodaj do ulubionych

KAWIARENKA 40+ /nr.14/

24.11.04, 16:20
Otwarta!
Obserwuj wątek
    • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 16:23
      MarioLudwiko, pozdrowienia od Ciebie przekazalam. Ozdrowial natychmiast!!!!
      • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 16:29
        Jesli to ON,no to Go sciskam wirtualnie,chyba mozna,no?
        ml
        • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 16:31
          Jasne, ze mozna! Usciski przekazalam, samopoczucie poprawione. Cala przyjemnosc
          po jego stronie, tak twierdzi smile)))
          • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 16:37
            Dryndryn telefon.

Alo smile
            Co robisz, bo jestem na twojej ulicy?
            Pakuje papiery.
            To chodz na dol do tabac, postawie ci lampke wina.
            OK smile

to bylo usprawiedliwienie nieobecnosci - bylam w realnej kawiarni smile))
            • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 16:43
              jutka1 napisała:

> Dryndryn telefon.
              >
              > Alo smile
              > Co robisz, bo jestem na twojej ulicy?
              > Pakuje papiery.
              > To chodz na dol do tabac, postawie ci lampke wina.
              > OK smile
              >
              > to bylo usprawiedliwienie nieobecnosci - bylam w realnej kawiarni smile))

Bez nas Szwagierko? Jak moglas!
              >
              • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 16:47
                Alez myslalam o Was!! smile)

smile
    • jutka1 walizki c.d. 24.11.04, 16:47
      W sprawie pakowania z poprzedniego odcinka, i elegancji Francji... wink

Firma placi mi za przeprowadzke, wiec ja nie chce sie niczym zajmowac - za duzo
      mam na glowie i na duszy, zeby jeszcze miec energie na pakowanie. Przyjda,
      profesjonalnie spakuja, wywioza, zawioza, meble w zoltym domu rozstawia,
      rozpakuja. Unikam stresow jesli moge.

J. - Travelling and Sailing On smile
      • ewapf Re: walizki c.d. 24.11.04, 16:54
        Swoja droga, to tak powinno byc. Ja po swoich 2 przeprowadzkach w tzw. doroslym
        zyciu i po kilku studenckich, podczas ktorych do przewiezienia mialam
        symboliczne, acz ciezkie "mienie" (glownie ksiazki) powiedzialam ;dosc. Nigdy
        wiecej, chocby zbudowali mi pałac i tamze kazali zamieszkac. O perypetiach z
        "fachowcami" od remontow nie bede wspominac. Brrrr
        • marialudwika Re: walizki c.d. 24.11.04, 17:01
          Nienawidze przeprowadzek! Te moje firmy meble a nawet ubrania pakowaly,ale inne
          rzeczy wolalam sama,oni tylko dzwigali naturalnie.Mimo to wspominam ostatnia
          przeprowadzke jak koszmar,taka meczaca byla..Ale kazdy ,co lubi,zwlaszcza jak
          firma placi!!!
          A winka to grzanego sie napije i chetnych zapraszam smile)
          ml
          • ewapf Re: walizki c.d. 24.11.04, 17:03
            marialudwika napisała:

> Nienawidze przeprowadzek! Te moje firmy meble a nawet ubrania pakowaly,ale inne
            >
            > rzeczy wolalam sama,oni tylko dzwigali naturalnie.Mimo to wspominam ostatnia
            > przeprowadzke jak koszmar,taka meczaca byla..Ale kazdy ,co lubi,zwlaszcza jak
            > firma placi!!!
            > A winka to grzanego sie napije i chetnych zapraszam smile)

A wiesz, ML, ze i ja o winku pomyslalam? No to nasze panienskie! Jutko, dolaczysz?
            > ml
            • jutka1 Re: walizki c.d. 24.11.04, 17:05
              dolacze do wina, po czym chyba pojde sie zdrzemnac.
              zmeczonam.

a wieczorem znow kolacja na miescie.

chyba zaczynam chandrowac czy jak.

sad
              • ewapf Re: walizki c.d. 24.11.04, 17:13
                jutka1 napisała:

> dolacze do wina, po czym chyba pojde sie zdrzemnac.
                > zmeczonam.
                >
                > a wieczorem znow kolacja na miescie.
                >
                > chyba zaczynam chandrowac czy jak.
                >
                > sad
                >

Ja Ci droga moja Kolezanko stanowczo zabraniam wszelkich waporow.
                • jutka1 Re: walizki c.d. 24.11.04, 17:17
                  Pojde sie w takim razie na pol godziny powaporzyc pod koldra, a potem wroce w
                  trakcie pindrowania na kolacje, ok?

smile))
                  • ewapf Re: walizki c.d. 24.11.04, 17:20
                    Jasne, wracaj hyżo, Diory i Chanele wyciagaj..
        • jutka1 Re: walizki c.d. 24.11.04, 17:02
          ostatnim razem bez przeprowadzaczy o malo sie rozwodem nie skonczylo, jak zolta
          lina czyli moj juz teraz na szczescie byly "oszczedny" maz odmowil zamowienia ekipy.

ze ja wtedy nie osiwialam, to cud.
          • ewapf Re: walizki c.d. 24.11.04, 17:05
            jutka1 napisała:

> ostatnim razem bez przeprowadzaczy o malo sie rozwodem nie skonczylo, jak zolta
            > lina czyli moj juz teraz na szczescie byly "oszczedny" maz odmowil zamowienia e
            > kipy.
            >
            > ze ja wtedy nie osiwialam, to cud.
            >
            Droga Szwagierko, remonty, przeprowadzki i inne kataklizmy koncza sie zazwyczaj
            obietnica rozwodow. Tak bylo u wszystkich moich znajomych. Dlatego odmowie nawet
            Montresor!
    • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 17:29
      Robie kolejna kawe i wlaczam Mercedes Sosse. Ma ktos ochote posluchac?
      • no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 17:34
        ewapf napisała:

>Ma ktos ochote posluchac?

Ew, ewentualnie to ty mi tu
        nie spraszaj towarzystwa i nierup
        z chałupy kawiarnismile)

No - chory na kaka fonięsmile)
        • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 17:37
          no_no napisał:

> ewapf napisała:
          >
          > >Ma ktos ochote posluchac?
          > __________________________
          >
          > Ew, ewentualnie to ty mi tu
          > nie spraszaj towarzystwa i nierup
          > z chałupy kawiarnismile)
          >
          > No - chory na kaka fonięsmile)

No_no, takie menu, jakie zamawiajacy smile
          • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 18:51
            Ja mam ochote posluchac,jesli nie za pozno..
            ml
            • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 18:53
              Eeeh,znow nikogo nie ma sad
              ml
              • ewelina10 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 18:57
                ... jestem jestem, ale tylko jednym oczkiem. NIe udaje mi się być dwoma.
                Tak czasami bywa.
        • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 17:40
          no_no napisał:

> ewapf napisała:
          >
          > >Ma ktos ochote posluchac?
          > __________________________
          >
          >
          > No - chory na kaka fonięsmile)

juz wracam do garówsmile/ Koka- ,co????
          • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 18:03
            co ten no_no taki nietowarzyski?

ja na chwilke tylko - musze sie pindrowac smile Po prawdzie, nie tak bardzo, bo
            kolacja nieformalna i w gronie starych znajomych.
        • ewelina10 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 18:16
          no_no napisał:

hy hy hy ... ani mi się śni. W głowie mej pełno cyferek, i tabelek...
          Nie w głowie mi sprośne towarzystwa wink
          • ewelina10 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 18:17
            dobrywieczór ... Ew znad filiżanki kawy w stercie sprawozdań sama już nie wiem
            jakich smile
          • ewelina10 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 18:19
            ... idę sobie w spokoju wypić małą czarną. Portal jest dzisiaj mało przyjazny.
            • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 18:26
              Portal jest dzisiaj grrrrrr

Witaj, Ew. smile)

Miedzy drzemka a wyjsciem pindruje sie na nieformalnie.
              Makijaz lekki.
              Czarny spodzien, czerwony sweter z Angers.
              Pierdzionek na lewym serdecznym, czarna perla na szyi.

J. smile)
              • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 18:59
                I piórko w kapeluszu wink)
                • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 19:16
                  Wojciech dzisiaj jakis hmmm radykalny? Pozdrawiam
                  • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 19:18
                    Z czego to wnioskujesz? wink
                  • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 19:20
                    Oczywiście pozdrawiam. Przepraszam. wink)
                    • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 19:30
                      Cholera, poplakalam sie. Zaraz wroce
                      • ewelina10 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 19:34
                        .... smutne to wszystko jest ... łzy wzruszenia cisną ...
                      • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 19:34
                        Oglądałaś Fakty? Ja również
                        • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 19:34
                          jowoj napisał:

> Oglądałaś Fakty? Ja również

No wlasnie
                          • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 19:37
                            Tyle jeszcze miał do przeżycia. Mała córeczka...Według jakiego klucza jesteśmy
                            wybierani?
                            • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 19:40
                              jowoj napisał:

> Tyle jeszcze miał do przeżycia. Mała córeczka...Według jakiego klucza jesteśmy
                              > wybierani?

Nie wiem Wojciechu. Do tego tzreba miec twarda d... Widze wiele smierci, ale do
                              nie moge przywyknac. Podobno ekspiacja jest wyjasnieniem
                              • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 19:44
                                Ekspiacja? Czyja? za co?
                                • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 19:46
                                  Otoz to.
                                  • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 19:52
                                    Nie odpowiedziałaś na moje pytanie Ewa wink)
                                    • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 19:54
                                      Bo nie znam Wojciechu odpowiedzi...
                                      • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 19:56
                                        Ja również. Niestety.
                                      • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 20:02
                                        Ewa, dlaczego zniknęłaś? Chyba nie z powodu...
                                        • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 20:04
                                          jowoj napisał:

> Ewa, dlaczego zniknęłaś? Chyba nie z powodu...

nie, skadze. Jestem, tylko tak sobie dumama
                                          • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 20:06
                                            Mój nastrój również minorowy. Bronię się przed nim jak mogę wink
                                            • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 20:08
                                              jowoj napisał:

> Mój nastrój również minorowy. Bronię się przed nim jak mogę wink

No to zrobie cos do picia. Co chcesz? Herbate, kawe?
                                              • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 20:11
                                                No to zrobie cos do picia. Co chcesz? Herbate, kawe?
                                                =======
                                                O kawę poproszę. (chociaż to dzisiaj piąta kawa). Do czwartej rano, kiedy pójdę
                                                spać dużo czasu wink))
                                                • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 20:14
                                                  jowoj napisał:

> No to zrobie cos do picia. Co chcesz? Herbate, kawe?
                                                  > =======
                                                  > O kawę poproszę. (chociaż to dzisiaj piąta kawa). Do czwartej rano, kiedy pójdę
                                                  >
                                                  > spać dużo czasu wink))

Kawe podano, prosze Pana. List w skrzynce czeka. Do czwartej nie spisz? A ja
                                                  wstaje o 5:15
                                                  • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 20:15
                                                    Nie muszę wstawać. Lubię pracować w nocy. Cisza absolutna wink
                                                  • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 20:18
                                                    jowoj napisał:

> Nie muszę wstawać. Lubię pracować w nocy. Cisza absolutna wink

Czy bede niedyskretna, jesli zapytam : duzo piszesz?
                                                  • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 20:25
                                                    Tak, dużo. Czy dobrze, to już inna sprawa wink)
                                                  • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 20:34
                                                    Ew. List doszedł. Odpowiedź poszła wink
                                                  • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 20:39
                                                    Tak, dziekuje. Odpowiadam na poprzedni list: widze, ze duzo i widze, ze na pewno
                                                    dobrze. Masz krotki list na prv
                                                  • ewelina10 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 20:50
                                                    ... czas już na mnie. Cały dzionek w ... to chyba wystarczy.
                                                    W dodatku musiałam czyjąś tragedię wziąć na swoje barki. Ot co ! jak zwykle
                                                    muszę sama temu zaradzić. Widać tak już być musi ... jeden dzionek do
                                                    przodu ... jeden do ...
                                                    dobranoc bardzo miłemu towarzystwu.
                                                  • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 21:01
                                                    Dobranoc, Ewelino. Badz z nami jutro, dobrze?
                                                  • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 21:04
                                                    Ewelino, Usypiasz?
                                                  • ewelina10 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 21:08
                                                    niiie... spanko jeszcze troszkę poczeka.
                                                    Wyłączę się za chwilę, ale z ... sieci smile
                                                    Dobranoc.
                                                  • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 21:20
                                                    Wpadlam na kawe,bo ksiezyc i tak spac mi nie da.Poczytuje sobie artykul:

polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1204309
                                                  • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 21:23
                                                    W tak wogole ,to jestem zdolowana..
                                                    ml
                                                  • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 21:25
                                                    Witaj ML. Co się stało? Ale przede wszystkim uśmiechnij się wink
                                                  • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 21:33
                                                    Mysle,ze tym samym,co i Wy.Postaram sie..
                                                    ml
                                                  • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 21:33
                                                    Zarazem witajac wieczorowa pora smile
                                                    ml
                                                  • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 21:36
                                                    ML, bierzemy sie za siebie smile. Powiedz, czy od A-damu nie nadciaga zaden kolejny
                                                    kataklizm?
                                                  • mammaja Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 21:40
                                                    Nie znalazlam odpowiedzi na moje pytaniesad A przeciez grzecznie spytalam,chyba
                                                    sie nikt nie obrazil). Ignor?
                                                  • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 21:58
                                                    ewapf napisała:

> ML, bierzemy sie za siebie smile. Powiedz, czy od A-damu nie nadciaga zaden
                                                    kolejn
                                                    > y
                                                    > kataklizm?
                                                    Mam nadzieje,ze nie nadciaga,ale pewnosci nie mam!!
                                                    ml
                                                  • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 21:35
                                                    Poczucie humoru, to nie śmiać się z wszystkiego, ale śmiać się pomimo wszystko.
                                                    Nie wiem kto to powiedział, ale zgadzam się z nim wink
                                                  • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 20:51
                                                    Koty zlikwidowały dziś jutkęwink))
                                                    Uratowałem je przed straszliwą śmiercią z rąk Kolczykowej (odpowiedż na priv)
                              • mammaja Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 19:45
                                Czy mozecie mi wytlumaczyc jedna rzecz: dleczego ciagle powtarzacie to co
                                napisal ten przed wami? Ja sie tylko grzecznie pytam - bo mnie to od dluzszego
                                czasu zastanawia. Przeciez npisal - to widac! To czemu jeszcze raz ? Powaznie
                                pytam, bo nie moge tego zrozumiec! Z cala zyczliwoscia! Mm
                                • j23000 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 20:18
                                  Kiedy bylem przystojnym mlodzianem modna byla taka piosenka - cytuje, moze
                                  niedokladnie, bodzis pamiec juz nie ta:
                                  Ludzie to lubia, ludzie to kupia byle na chama, byle glosno, byle glupio
                                • lablafox Mammaju 24.11.04, 21:53
                                  mammaja napisała:

> Czy mozecie mi wytlumaczyc jedna rzecz: dleczego ciagle powtarzacie to co
                                  > napisal ten przed wami? Ja sie tylko grzecznie pytam - bo mnie to od
                                  dluzszego
                                  > czasu zastanawia. Przeciez npisal - to widac! To czemu jeszcze raz ? Powaznie
                                  > pytam, bo nie moge tego zrozumiec! Z cala zyczliwoscia! Mm

Cytowanie pozwala , bez szukania pierwszego wątku , własciwie zrozumieć
                                  odpowiedź. Czasami bywa tak ,ze piszemy o czyms np. rano , a odpowiada ktoś po
                                  południu , pod którąs tam wypowiedzią.
                                  • marialudwika Re: Mammaju 24.11.04, 21:57
                                    Zwlaszcza,ze np. w kawiarence spotykaja sie osoby,po x godzinach smile,a trudno
                                    cos wstawic w odpowiednim miejscu,w kazdym razie mnie Mm.
                                    ml
                                • jutka1 Mm :-))) 25.11.04, 00:12
                                  Zalezy, jak kto ma zaprogramowane

Niektorzy widza wszystkie wpisy, niektorzy nie

nie wiadomo czasem, kto odpisuje do kogo, a jesli nie ma cytatu a nie ma sie
                                  funkcji "drzewko", trudno stwierdzic
                                  • jowoj Re: Mm :-))) 25.11.04, 00:16
                                    czytałaś,ze moje kociarstwo jutke zlikwidowało? wink
                                  • ada296 Re: Mm :-))) 25.11.04, 00:17
                                    mam zaprogramowane na ostatni wpis
                                    i czasem muszę sie domyślać co i dlaczego czytam
    • ewelina10 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 24.11.04, 18:59
      ... upps .. nawet i "jedno" muszę już wyłączyć.
    • monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 25.11.04, 09:35
      Przysiądę sobie z kubkiem kawy przy piecu. Miło się poprzytulać do cieplutkich
      kafli..smile Zwłaszcza, że mrozi i chłodzi.
      Dzień dobry wszystkim!
      • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 25.11.04, 09:45
        Dosiadam sie, jesli mozna...

Ide sobie druga kawe zaaplikowac..

J. smile
        • monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 25.11.04, 09:49
          Pewnie, że można!smile Przecież swego czasu zarezerwowałaś sobie jeden okaflowany
          bok...smile
          • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 25.11.04, 09:58
            Witaj Moniu.. smile)

Druga kawa, drugi papieros, a po kapieli na obiad z kolezanka. Do mojego
            ulubionego Japonczyka smile)
            • monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 25.11.04, 10:04
              Jutyldo - powiedz szczerze (i wybacz nadmierną ciekawość..) - jak to będzie z
              Twoimi obiadami po powrocie na ojczyzny łono..???smile))
              • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 25.11.04, 10:05
                Po powrocie na lono bede obiadowac wiecej w domu smile)
                aczkolwiek nie odmowie sobie knajpy od czasu do czasu

smile
                • monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 25.11.04, 10:19
                  Nie odmawiaj sobie absolutnie...smile
                  To okropne - zaraz jak tylko o jedzeniu zaczyna być mowa - robię się głodna!
                  • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 25.11.04, 10:26
                    oniu,nie musisz na dwor wychodzic.Jest stolik dla palacych,zdala od
                    niepalacych,przy oknie ..
                    ml
                    • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 25.11.04, 10:29
                      Bo jesli musze na dworze palic to....nie zapale,az takim nalogowcem nie bede by
                      marznac !Paskudny nalog i koniec!
                      ml
                      • monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 25.11.04, 10:46
                        No - ja właśnie o swojej pracy myślałam - u mnie w firmie sie nie pali - trzeba
                        wyjść do ogródka - i koledzy wychodzą. Ja stwierdziłam, że nie będę.
                        Może...wiosną...latem...czysta przyjemność - ogródek uroczy. Ale teraz??Brrr..
                        • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 25.11.04, 10:57
                          Im wiecej miejsc,gdzie nie mozna tym lepiej dla zdrowia!!Prawda?
                          ml
                          • monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 25.11.04, 11:09
                            Zgadzam się, ML smile Dlatego w miejscach, gdzie się nie pali - raczej nie biorę
                            udziału w takich grupowych wyjściach "na szybkiego dymka". Nie lubię stania
                            gdzieś na schodach i pośpiesznego zaciągania się...Jeśli już zdarzy mi się
                            wyjść (przeważnie na jakiejś imprezie) - to raczej samej...tak, żeby przez
                            chwilę "ochłonąć"...zastanowić się nad czymś tam...Fakt - towarzyskie
                            spotkania "beznikotynowe" są zdecydowanie krótsze od tych, w trakcie których
                            wolno palić "przy stole".
                            • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 26.11.04, 08:33
                              Dzis wczesna kawka,po nocnomarkowaniu musi byc bardzo mocna,za oknem ponuractwo
                              bo pogoda " .
                              Witam
                              ml
                              • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 26.11.04, 08:35
                                Znow cos fiksuje ......a pogoda "spaskudniala"
                                ml
                                • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 26.11.04, 08:59
                                  portal chodzi jak mul, a wlasciwie nie chodzi...

dosiadam sie na szybka kawe.

panowie pakowacze przyszli, rozejrzeli sie i poszli na dol do bistro na kawe...
                                  chrancuskie nawyki pewnie smile
                                  • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 26.11.04, 09:20
                                    He,he,nie tylko my zaczynamy dzien od kawy smile
                                    Portal mulil wczoraj,muli i dzis,cos kiepsko z GW.Natomiast w nocy smigal.
                                    Pije druga kawke,jeszcze jedna i wyruszam,choc niechetnie..
                                    ml
                                    • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 26.11.04, 09:26
                                      Zaczal sie chaos.

Na razie panowie maja wstep wzbroniony tutaj, ale salon juz wyglada jak
                                      pobojowisko...

Nie wiem, jak oni w dwoch to wszystko dzis spakuja
                                    • rudakitka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 26.11.04, 09:33
                                      Hej,hej,hej....też rozpoczęłam dzień od kawki,teraz już piję drugą.
                                      Na szczęście pogoda przyjaznasmile),bo zaraz wybiegam na targ.
                                      Mam dla Ciebie ML teledysk,który już chyba 5 razy dzisiaj puszczałam i mnie
                                      nakręca pozytywnie.Tylko nie pomyśl sobie,że Cię nawracamsmile)
                                      Wejdź na stronę

www.tvp.pl/papiez/
                                      tam w prawym rogu w "Warto zobaczyć" otwórz teledysk Marty Anioł "Zaufaj Panu"
                                      wśród śpiewających zobaczysz też taką grubaśnąsmile) zakonnicę.To siostra
                                      Anna,która gościła ostatnio w mojej Parafii,a na co dzień pracuje w osrodku
                                      współpracującym z La Stradą,czyli opiekuje się kobietami po bardzo cieżkich
                                      przeżyciach.To jest ta bardziej ludzka twarz Kościołasmile)
                                      • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 26.11.04, 10:51
                                        Zaraz poslucham RK!A teraz czytam,ze nie wszyscy sa rowni w demokracji...

kiosk.onet.pl/0,0,1015013,7949,przeglad.html
                                        ml
        • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 25.11.04, 09:50
          Witam kawiarenkowe towarzystwo i pozwole sobie usiasc z kubkiem goracej kawy
          przy Waszym stoliku smile
          ml
          • monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 25.11.04, 10:00
            Witaj, ML!smile Jak się miewasz tego umiarkowaniue uroczego poranka? U ciebie też
            taka zimnica? Pieskom łapy na spacerze nie pomarzły?smile
            Powiem szczerze - zapaliłabym sobie...ale nie chce mi się wychodzić. Trudno.
            Ścierpię..
            • lablafox Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 26.11.04, 11:07
              Dzisiaj pobudka o 3:30 - ekspediowałam męża na 2 dni do Gdańska - śniadanko ,
              buzi , buzi i papa.
              Teraz napiłabym się dobrej kawy , ale dobra robi tylko mój małżonek ( w moim
              domu oczywiście)a on juz pewnie za tczewem .
              Pamietacie, przejeżdżajacy przez tę stację -"tu stacja Ćciew , tu stacja
              ćciew , podróżnych prosimy o zabranie bagażu".
              Chyba zrobie sobie sama i wypiję to co sama zrobiłam , tez sama.
              Znikam w kuchni.
    • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 26.11.04, 11:11
      Witam wszystkich. Niebo niebieskie, słońce oślepiające piję drugą kawę. Jeszcze
      nie wiem czy mam dobry humor, czy taki sobie. Może ustale to po drugiej kawie ;-
      )
      • lablafox Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 26.11.04, 11:25
        Ja piszę ,ze mąż juz chyba w tczewie , a on własnie zadzwonił z mola w Sopocie -
        morze ciche i płaskie , słońce ostre , ciepło, ludzie chodza porozpinani i bez
        czapek.
      • monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 26.11.04, 11:25
        Popijam kawę z ulubionego, służbowego kubka i tak sobie myślę, że czeka mnie
        przeraźliwie intensywny weekend. Sporo rzeczy do zrobienia, kilka do
        załatwienia, malowanie, spotkanie towarzyskie, wizyta u Mamci..A ja tak lubię
        leniwe, sobotnie poranki...Nie tym razem...
      • instant Re: KAWIARENKA 40+ /nr.14/ 26.11.04, 11:36
        Dziendobry, czesc i czolem. Przycupuje (przycupam?) z filizanka espresso po
        dluzszej nieobecnosci, spowodowanej:
        1. problemami natury rodzinnej (zmarla moja ciotka, osoba bezdzietna, ktora
        gdym panienka byla jeszcze zapisala mi w testamencie mieszkanie i inne dobra,
        po czym okazalo sie, ze baba, ktora opiekowala sie nia przez ostatnie lata
        (byla chora na Alzheimera) zawlokla prawie nic nie kojarzaca juz ciocie do
        notariusza, gdzie wymusila na niej sporzadzenie testamentu na swoja korzysc.
        Tym samym, poza smutkiem po stracie ulubionej ciotki, przepadla mi nadzieja na
        nieco spokojniejsza pod wzgledem finansowym starosc. Oczywiscie, testamentu
        obalic sie nie da, bo zaden notariusz nigdy sie nie przyzna, ze przyjal
        testament od osoby bedacej nie w pelni wladz umyslowych, zas w historii choroby
        cioci nie jest scisle okreslony moment, w ktorym zdiagnozowano jej chorobe, a
        ubezwlasnowolniona nie byla. Baba polozyla lape na wszystkim, nie chce oddac
        nawet zdjec i pamiatek rodzinnych.
        2. wyeksportowaniem sie dosc nieoczekiwanie na pare dni, na robote zagraniczna.
        3. niespodziewana wizyta lubego, ktory tym razem przyjechal do stolicy sluzbowo
        na jakas konferencje i przez pare dni "stemplowalam mu delegacje". Dzis wstalam
        o 5 rano, zeby go wyprawic, jako, ze wczoraj "spoznil sie na pociag" wink
        Poza tym, w miedzyczasie, skonczylam prace nad moim Eco, tak wiec mam nadzieje,
        ze czas mi pozwoli bywac tu czesciej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka