glodn_y 08.02.05, 23:32 Opinie ,doświadczenia,itd. ps Własnie nabylem drogą licytacji książkę(mam nadzieje) w EMPiKU 26,00zl na Allegro 14,50 + 5,00 (koszt przesylki) i to z dostawa do skrzynki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada296 Re: Kupujecie w necie? 08.02.05, 23:49 kupuję mam pewne adresy merlin ale ostatnio przeprowadziłam eksperyment jakiś prezent na coś tam do kogoś nie doszedł na czas i nie wiem czy dojdzie Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kupujecie w necie? 09.02.05, 00:11 Kupowalam wiele razy na amazon.com Bylo bezproblemowo, tylko ostatnim razem jedna rzecz mieli, a potem nie mieli, i czekalam 2 miesiace, zeby w koncu sie nie doczekac. Na innych tez kupowalam, choc rzadziej.np na Merlinie. Allegro jeszcze nie probowalam. Ani ebaya. J. Odpowiedz Link
em_em Re: Kupujecie w necie? 09.02.05, 00:12 kilkakrotnie licytowałam na allegro - jak na razie (odpukać) pozytywnie - właśnie czekam na przesyłkę Odpowiedz Link
ada296 Re: Kupujecie w necie? 09.02.05, 00:16 szaleję na allegro po wielu zabiegach nie wiedziałam,że jakieś szyfry. listy itp. ale teraz już mam dostęp tylko piękna suknia - ale za mała na mnie - co by mnie zmotywować -zniknęła z allegro Odpowiedz Link
lablafox Re: Kupujecie w necie? 09.02.05, 03:05 Kupowałam na allegro, niewiele - obrus świąteczny i pościel w cenie godnej śmiechu i sprzedawałam przede wszystkim książki. Otrzymałam to co chciałam , szybko i do domu. Odpowiedz Link
em_em Re: Kupujecie w necie? 11.03.05, 16:46 doczekałam się !! - za jedyne 29,- zł - DZIAŁAJĄCA drukarka ))) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Kupujecie w necie? 09.02.05, 03:50 Glownie na ebay, amazon oraz w tutejszych ksiegarniach. Przymierzam sie do kupienia prezentu dla Mamy w Merlinie - czy mozna na nich polegac? Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
ada296 Re: Kupujecie w necie? 11.02.05, 21:51 na allegro wybrałam sobie sukienkę SUPEROWĄ ale po rejestracji i po tych wszystkich szykanach kiecki nie ma a taka śliczna była fikuśna... Odpowiedz Link
witekjs Re: Kupujecie w necie? 11.02.05, 21:57 Kupiłem w Amazon dwie dla mnie bardzo ważne książki. Jedna z lat 60 - tych, nie nieosiągalna w Polsce. Merlin - bardzo dobry. Witek Odpowiedz Link
ada296 Re: Kupujecie w necie? 11.02.05, 22:00 merlin jest świetny czasami przesadzam z zakupami ale są solidni i już Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Kupujecie w necie? 11.02.05, 22:05 Ja tylko na allegro. Kupowałem narty, aparat, wiele rzeczy i sprzedawałem tez. Nigdy się nie zawiodłem. Trzymam się tylko zasady, że współpracuję z tymi co mają co najmnie kilkadziesiąt pozytywnych opinii. Odpowiedz Link
mammaja Re: Kupujecie w necie? 11.02.05, 22:13 Moja corka dokonala szeregu transakcji na Allegro - ja narazie tylko ksiazki Odpowiedz Link
ada296 Re: Kupujecie w necie? 11.02.05, 22:14 ... a moja śliczna kiecka poooszłaaa... (( Odpowiedz Link
dutchman Re: Kupujecie w necie? 11.02.05, 22:18 Diasporze holenderskiej na 40+ i wybierajacym sie tutaj albo do Belgii polecam www.proxis.nl gdzie sprzedaja ksiazki czesto po niskich cenach ( jak juz mowa o ksiazkach ). Czesto tansze niz na amazon.com. Poza tym zasada jest taka - najpierw robimy rozpoznanie czy dana firma jest rzetelna, a potem kupujemy. A warto, bo jednak sporo rzeczy jest tanszych w sklepach internetowych niz w realu. Do tej pory nie mialem zadnych problemow czego i Wam zycze. dutchman Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Kupujecie w necie? 12.02.05, 12:35 merlin też się myli, zamiast trzech przysłał mi dwie książki Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Kupujecie w necie? 12.02.05, 13:06 Pokaże Wam na co się ostatnio gapię jak mam troche czasu cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=48540&item=3873886133&rd=1 Rzeczywiście ceny sporo niższe niż na allegro. Ale ryzyko większe i gwarancja to duży znak zapytania. Odpowiedz Link
bpeme Re: Kupujecie w necie? 20.02.05, 10:22 Fajna zabawka. Jest tylko kilka "ale": 1. Do Europy przesylka bedzie duzo kosztowac 2. w Urzedzie Celnym moga poprosic Cie o wylozenie kasy 3. w najgorzsym przypadku moze sie zdarzyc, ze przesylka wogole nie dojdzie 4. nie masz gwarancji producenta w razie jak cokolwiek sie zepsuje. Wyszukaj sobie podobny model na terenie Europy. Dzieki zakupie w strefie UE masz (najczesciej 2 letnia) gwarancje producenta. Oto jedna z aukcji (niestety, wysylka tylko na terenie Niemiec): cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=62761&item=3875447557&rd=1 Odpowiedz Link
jarossa Re: Kupujecie w necie? 12.03.05, 04:01 Merlin = zero problemów. Kupuję u nich regularnie. Bardzo duży wybór, szybka przesyłka i profesjonalne opakowanie. Naprawde polecam! Odpowiedz Link
jej_maz Re: Kupujecie w necie? 13.02.05, 03:39 Kupuje i to duzo; jezdze na wakacje, ksiazki, oprogramowania, ba - nawet handluje papierami wartosciowymi (akcjami) i wirtualnie kupilem tez samochod, ale przyznam, ze robie to bezposrednio z firmami, ktore maja jakas tam reputacje. Boje sie ebay, a juz jak sprzedawca jest z US to raczej nie. Inna sprawa sa sprawy bankowe czy placenie rachunkow - nie pamietam kiedy bylem ostatni raz w swoim banku... lata... nawet hipoteke zalatwialem "na telefon". Czasy ida strasznie do przodu. Ja osobiscie nie narzekam, ale znam wielu ludzi, ktorym brakuje tego kontaktu z zywa osoba. Odpowiedz Link
dutchman Re: Kupujecie w necie? 13.02.05, 21:51 No wlasnie jeszcze sprawy bankowe ( przelewy, zakladanie kont, handel papierami wartosciowymi itd ) wygodnie jest realizowac poprzez internet. Wydaje sie to byc bezpieczne ( nigdy nie przydarzylo mi sie nic dziwnego w okresie jakichs 10 lat kiedy to " bankuje" wylacznie poprze net ). dutchman Odpowiedz Link
ada296 allegro 16.02.05, 22:58 nie wiem jak się wpisuje komentarze na temat sprzedającego ktoś wie ? Odpowiedz Link
lablafox Re: allegro 16.02.05, 23:13 wiem .na górze masz napisy i jest wyslij komentarz Odpowiedz Link
lablafox Re: allegro 16.02.05, 23:17 na gónym psaku masz komentarz. Nakliknij- pojawi sie wystaw.nakliknij i juz. Odpowiedz Link
ada296 Re: allegro 16.02.05, 23:24 nie mam na pasku "komentarz" jestem zalogowana ze wszystkimi szykanami durna jestem Odpowiedz Link
lablafox Re: allegro 16.02.05, 23:26 To kliknij na Moje allegro. Pojawią sie Tobie te paski. Odpowiedz Link
ada296 allegro....ale fajowe.... 17.02.05, 01:10 www.allegro.pl/show_item.php?item=42527408 Odpowiedz Link
ada296 allegro....dla zorientowanych w temacie.... 19.02.05, 00:32 biurka nie zakupiłam może i dobrze ale było śliczne za to poznałam allegrowiczkę znaną Odpowiedz Link
skaarby Re: Kupujecie w necie? 20.02.05, 12:11 Lubię zakupy, które nie wymagają snucia się po sklepach. Korzystam z katalogów i z netu. Ale ostatnio nacięłam się na deAgostini, gdy zamówiłam poprzez ich stronę www. Dostałam inne książki, więcej (więc i droższe), a mimo deklaracji ze strony - milczą i nie kwapią się do przyjęcia reklamacji. Odpowiedz Link
skaarby niemiły ping-pong 11.03.05, 14:53 Właśnie dostałam kolejnego maila z deAgostini - prawdopodobnie metodą "idźmy w zaparte" moloch wydawniczy odniósł już niejeden sukces, skoro posługuje się nią tak uparcie. W skrócie: zamówiłam 3 ważne dla mnie (do pracy) ksiażki. Ponad miesiąc po terminie dostałam paczkę - w niej 7 książek, z czego tylko 1 zgodna z zamówieniem. Zareklamowałam, na co mi napisano, że przysłali, co zamówiłam, a jak mi się nie podoba, to mogę odesłać. Przypomniałam, jak to było. Oni swoje. I tak to trwa... W całej sprawie pieniądze (choć są mi je winni) zeszły na ciut dalszy plan. Chodzi o zwykłą uczciwość. I o starcie aroganckiego uśmieszku wyższości z oblicza wielkoluda, któremu w drogę weszła mrówka. Mój błąd: zapłaciłam za paczke mimo kwoty wyższej niż planowałam. Szczerze mówiąc, listonosz zastał mnie spakowaną, spieszyłam się na dworzec - a że pośpiech to zły doradca... no, wiadomo. Po co to piszę? Wyżalić się. I ostrzec przed de Agostini, które okazało się niewiarygodne (no, bo wierzyć mi się nie chce, że to ich "pierwszy raz"). No, i nie ma powodu robić dobrej miny do złej gry. Odpowiedz Link
maximuss_sf Re: niemiły ping-pong 14.03.05, 17:00 Mam podobny problem, tyle że w odwrotną stronę. Zamówiełm żonie bieliznę od tejże firmy. Zapomniałem zrobić przelew no i.... Dostałem upomnienie o nie zapłaconych rachunkach za dwa komplety!!!! KTÓRYCH TO NA OCZY NIE WIDZIAŁEM JA ANI ŻONA!!!! Zapłaciłem zaległość, drugi komplet został wyjaśniony i... Znów dostałem OSTRZEŻENIE od nich w imieniu firmy widykacyjnej. Miesiąc po wpłacie pieniędzy. Zwykłego człowieka krew zalewa!!! Czy w firmie tej pracują sami kretyni?!!! Nie mają dostępu do swoich kont by sprawdzić czy coś wpłynęło? Nic nie będę potwierdzał, żadnych faksów, żadnych listów. To też są koszta, których już nie odzyskam. Chrzanić takiego molocha. Szkoda tylko moich nerwów. Nigdy więcej nie dotknę żadnego towaru tej firmy. Złodzieje i banda oszustów. Tylko tak można skwitować firmę De Agostini Atlas Sp.z dwoma osłami Odpowiedz Link
skaarby Re: niemiły ping-pong 16.03.05, 01:43 deAgostini usiłuje pokazać ludzką twarz - na mail, w którym nie przebierałam w słowach dostałam dzisiaj... ugodowy, z propozycją rozwiązania "korzystną", z wyrazami uprzejmości (po raz pierwszy) no, cóż: jak mi ktoś buchnął puszkę ciasteczek, to częstowanie mnie teraz jednym pokruszonym z tej puszki i obiecywanie, ze jak będę grzeczna, dostanę drugie - wcale mnie nie zaspokaja Maximuss, dzięki za sygnał, że jest nas więcej po tej stronie siatki. Odpowiedz Link
skaarby Re: niemiły ping-pong 31.03.05, 18:50 sprawa zmierza (na psa urok!) do szczęśliwego finału; właśnie dostałam mail z deAgostini: - przeprosiło mnie - obiecało przysłać to, co zamówiłam, i oddać to, co nadpłaciłam ale nie dzielę skóry na niedźwiedziu, tylko czekam na realizację obietnicy swoją drogą: czy to przypadek, że wspomniałam im o skierowaniu sprawy do Federacji Konsumenta? Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach a ja nabylam droga licytacji 31.03.05, 18:55 drogi aparat fotograficzny i sie nie balam. chyba sobie jeszcze ta sama droga kupie lyzwy. tylko co zrobie, jak beda za male? Odpowiedz Link