marialudwika 18.05.05, 16:45 www.europeannocampaign.com/110.html Jesli o mniie chodzi glosuje absolutnie przeciw... ML Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kornikuno Re: KTO za KTO przeciw ???? 18.05.05, 18:44 ML przeciw czemu? bo chyba czegos nie rozumiem Pozdrowienia IzaBella Odpowiedz Link
marialudwika Re: KTO za KTO przeciw ???? 18.05.05, 20:46 kornikuno napisała: > ML przeciw czemu? > bo chyba czegos nie rozumiem > Pozdrowienia > IzaBella IzoBello...musialabym pisac dlugi elaborat...Pewnie bylby zbyt nudny. A przy okazji dodam,ze nie mialam zamiaru nikogo agitowac. Ciekawa bylam ,jedynie,co o tym mysla inni.. Pozdrawiam ML Odpowiedz Link
rzepicha5 Re: KTO za KTO przeciw ???? 18.05.05, 20:58 jak większość obywateli UE nie miałam okazji zapoznać się z treścią dokumentu, więc do czasu nadrobienia tej niewiedzy i wyrobienia sobie własnego zdania opartego o opinię mądrzejszych, wstrzymuję się Odpowiedz Link
ada296 Re: KTO za KTO przeciw ???? 18.05.05, 21:26 nie wiem czy się zapoznam ale jestem na nie i nie pytajcie dlaczego tak po prostu Odpowiedz Link
glonik Re: KTO za KTO przeciw ???? 18.05.05, 21:30 Jestem przeciw. Mogę być za (to mój wrodzony cynizm) jeśli za kare zostanę zesłana do Nowej Zelandii (klimat + małe zaludnienie). A serio.....przecież to idiotyzm, i tak jesteśmy w Europie, a to jest kolejna propagitka (pamięta się te słowa). Odpowiedz Link
mammaja Re: KTO za KTO przeciw ???? 18.05.05, 21:37 Chyba rzeczywiscie tylko niewiedza moze mieszkancow naszego kraju naklaniac do protestowania przeciwko Traktatowi ustanawiajacemu Konstytucje dla Europy. Moze by tak poczytac? Ja tam nie bede nikogo agitowac, ale po wysluchaniu trzech wykladow i przeczytaniu jednej broszury (a sam Traktat lezy obok i ma 466 stron, wiec i tak calego nie przeczytam), zrozumialam, ze niesie wiele uproszczen dotychczasowych struktur i akurat dla nas, kraju sredniej wielkosci i stanu gospodarki jaki mamy, jego przyjecie uwazam za korzystne. Odpowiedz Link
felinecaline Re: KTO za KTO przeciw ???? 18.05.05, 21:54 " U mnie" na czytanie jest juz niemal za pozno, ale kto chcial to mial czas. Referendum jest 29.05, napewno bede brac udzial i glosowac "za". Odpowiedz Link
mammaja Re: KTO za KTO przeciw ???? 18.05.05, 22:21 Mam nadzieje, ze Francja pojdzie w twoje slady, Feline Odpowiedz Link
skrzydlate Re: KTO za KTO przeciw ???? 19.05.05, 10:55 to znaczy... wlasciwie zastanowiwszy sie raczej za: bylam w Hiszpanii i Grecji, widzialam skutki, zwlaszcza w Grecji, bo mialam 20 letnia przerwe miedzy odwiedzinami, padniete kraiki skorzystaly na tym, no i powtorze za kims tu na forum, jestesmy w Europie, mamy wybor? moze do Rosjiii wielkomocarstwowej sie przytulic? przeciez my slabe niecnoty jeszcze Odpowiedz Link
mammaja Re: KTO za KTO przeciw ???? 19.05.05, 11:38 A moze oprzyjmy sie o Bialorus i Albanie? Odpowiedz Link
verbena1 Re: KTO za KTO przeciw ???? 19.05.05, 14:41 W Holandii glosowanie jest 1 czerwca. Dostalismy poczta broszurke na temat Konstytucji europejskiej napisana tak zawilym jezykiem ,ze malo z tego zrozumialam. Jestem przecietnym obywatelem, malo zajmujacym sie polityka i uwazam ,ze nalezy mi sie proste wyjasnienie o co w tej konstytucji chodzi. Sprobuje znalezc cos na ten temat na polskich stronach internetowych,wtedy wyrobie sobie zdanie. Na razie mowie - nie wiem czy jestem za czy przeciw. Odpowiedz Link
felinecaline Re: KTO za KTO przeciw ???? 19.05.05, 14:55 Werbeno, spadasz mi jak z nieba - zajrzyj do "kwaiarenki" gdzie wprawdzie popelnilam blad w pisowni, ale nie umniejsza to faktu, ze myslalam o Tobie. Odpowiedz Link
marialudwika Re: KTO za KTO .DLA Verbeny 19.05.05, 15:14 www.elsevier.nl/nieuws/politiek/nieuwsbericht/asp/artnr/39525/zoeken/ja/index/html/index.html ML Odpowiedz Link
felinecaline Re: KTO za KTO .DLA Verbeny 19.05.05, 15:18 Ml-u - jedyne slowo, co z tego zrozumialam to bylo..."help". Odpowiedz Link
verbena1 Re: KTO za KTO . do Ml 19.05.05, 15:26 Dziekuje za ciekawa stronke, przestudiuje na pewno, moze rozjasni mi sie troche na ten temat. Odpowiedz Link
mammaja Re: KTO za KTO . do Ml 19.05.05, 21:51 Verbeno, podaje ci linka do Fundacji Schumana, gdzie mozna sporo poczytac w materialach o konstytucji: www.schuman.org.pl/modules.php? op=modload&name=Sections&op=viewarticle&artid=138 Jezeli to sie nie otworzy wejdz poprostu na strone Fundacji i znajdziesz sama Odpowiedz Link
marialudwika Re: KTO za KTO . do Ml 21.05.05, 01:27 serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2720983.html Artkul na temat!! Mam nadzieje,z Wam wprowadz euro niepredko!!Zwlaszcza,ze "u nas" ma wlasne dzieci i wielu przyjaciol..na eeryturze! ML Odpowiedz Link
marialudwika Re: KTO za KTO . do Ml c.d. 21.05.05, 01:30 serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2716033.html ML Odpowiedz Link
marialudwika Re: KTO za KTO . do Ml c.d. 26.05.05, 20:08 info.onet.pl/1100358,12,item.html ML Odpowiedz Link
skrzydlate Re: KTO za KTO przeciw ???? 19.05.05, 22:12 wszystko jest do przemyslenia, jak narazie dane mam takie, jakie mam Odpowiedz Link
mammaja Re: KTO za KTO przeciw ???? 19.05.05, 22:13 Jasne - ale warto przejrzec plik - Kostytucja Europejska - broszura. Przystepny! Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: KTO za KTO przeciw ???? 20.05.05, 13:53 a ja jestem za i to czterema łapami Odpowiedz Link
kornikuno Re: KTO za KTO przeciw ???? 27.05.05, 15:09 Jutro Francuzi maja przed soba referendum... Osobiscie mysle, ze to jeden z najwiekszych niewypalow M.le President! Zdaje sie, ze sie obudza z reka w nocniku Ale moze im to dobrze zrobi, tzn. ich mani wielkosci.... IzaBella Odpowiedz Link
jan.kran Re: KTO za KTO przeciw ???? 27.05.05, 15:30 Jutro? Ja myślałam że w niedzielę. Oczywiście papiery z l' ambassade gdzieś posiałam(((( Zaraz idę na poszukiwanie. Za czy przeciw? Ja raczej przeciw ale się jeszcze waham. I w ogóle mam czarny palec bo musiałam odcisnąc linie papilarne w celu uzyskania nowego le passeport. Czy w innych krajach tez mają też takie dziwne zwyczaje? Robinet. Odpowiedz Link
jan.kran Re: KTO za KTO przeciw ???? 27.05.05, 16:20 Jak chodziło o akces PL do Unii nie miałam wątpliwości ale za to brak polskiego paszportu. Teraz mam paszport odpowiedni do głosowania ale za to brak zdania do końca... Zaczynam być zmęczona tymi dyskusjami o Europie , Unii, wejsciu Turcji do Europy. To co naprawde mnie rajcuje to Afryka. Tam jest coś do zrobienia co ma sens. Mam multum kolegów afrykanskich w fabryce. Rozumiemy się , lubimy i myślę że choć minimalnie moge zrozumieć Ich mentalność. Pójde do szkoły , zdobędę zawód i pojadedo Afryki. Plan na najbliższe kilka lat ale ważne mieć cel w życiu))) Kran. Odpowiedz Link
marialudwika Re: KTO za KTO przeciw ???? 27.05.05, 15:58 kornikuno napisała: > Jutro Francuzi maja przed soba referendum... > Osobiscie mysle, ze to jeden z najwiekszych niewypalow M.le President! > > Tutaj tez niebawem!!! Codziennie mamy w A. strajki!!! Lekarze..strajkowali 3 dni..w poniedzialek komunikacja ..etc. etc.. Referendum zwane jest tutaj ostania szansa demokracji!! O wprowadzeniu EURO zadecydowano...ODGORNIE!!!!! ML > Odpowiedz Link
kornikuno Re: KTO za KTO przeciw ???? 27.05.05, 17:45 ML o euro to moglabym wiele..., ale ile w tym "przeliczniku" pomogli nieuczciwi handlowcy? I te "zaokraglenia"?.... Moge powiedziec, ze Wlosi zawdzieczaja pewnemupanu, ktory w okresie 6 miesiecznych "rzadow" Italii w EU tak a nie inaczej pokierowal pewnymi sprawami...ale to dluzszy temat i tutaj nie na temat... Osobiscie uwazam, ze jak sie jest "tworca" czegos, to nalezy wierzyc a nie oddawac pod rozwage "ludu" nie tlumaczac dokladnie o co chodzi... Bo, tak prawde mowiac, czy ktos poddawal jakiejkolwiek dyskusji/referendum konstytucje wlasnego kraju??? A dzisiaj chcemy czy nie to Europa jest naszym "krajem".... IzaBella PS Francuzi nie znaja wlasnej konstytucji....taka prawda ...coz§ Odpowiedz Link
marialudwika Re: KTO za KTO przeciw ???? 28.05.05, 11:49 www.ozon.pl/a_tygodnikozon_2_5_69_2005_3_1.html ML Odpowiedz Link
jan.kran Re: KTO za KTO przeciw ???? 28.05.05, 22:53 Francuzi z terytoriów zamorskich już głosują... Tak mi się jutro nie chce lecieć do tej ambasady. Ale raczej NIE. Kran. Odpowiedz Link
marialudwika Re: KTO za KTO przeciw ???? 01.06.05, 22:03 dutchman napisał: > Zdecydowanie NIE. > dutchman Jednak jestesmy w wiekszosci! Pozdrawiam ,przy okazji! ML Odpowiedz Link