fedorczyk4 Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 21.10.06, 19:44 A u mnie gra cisza. Słucham miasta przez okno, pogduszek meneli pod blokiem i psiarzy którzy dziwują sie ławeczce Jana Nowaka Jeziorańskiego. Dawno tego nie sluchałam. Pooba mi się Odpowiedz Link
mammaja Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 21.10.06, 21:53 U mnie tez cicho. Zaraz poslucham nastepnych nagran z Konkursu Wieniwskiego Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 21.10.06, 22:02 Ja mm w domu zakaz słuchania koncertów skrzypcowych. Dziecinka grała na krzepciach od szóstego do czternastgo roku życia i teraz twierdzi że nienawidzi ich dźwięku. A ja podejżewam, ze po prostu obraziła sie na instrument, bo nie była dostatecznie dobra. Skrzypce sa bezlitosne dla leni Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 21.10.06, 22:11 mammaja napisała: > U mnie tez cicho. Zaraz poslucham nastepnych nagran z Konkursu Wieniwskiego : > ) A u mnie, jak zwykle, czyly? Głośno No, ale sprowokowany Wieniawskim (brrr- postanowiłem się jednak wyciszyć przy czymś spokojniejszym i stateczniejszym, niż jakieś tam panie tylko fiu bździu www.youtube.com/watch?v=UV089PVfKRw&mode=related&search= Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 21.10.06, 22:21 www.youtube.com/watch?v=ew_A-40QHOY Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 21.10.06, 22:32 joujou napisała: www.youtube.com/watch?v=ew_A-40QHOY Żu_Żu_u Za ten utwór masz ode mnie w You tubę no_no - <cmok> Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 21.10.06, 22:44 Dobranoc, tak? www.youtube.com/watch?v=XK-YOTq0nwo&mode=related&search= no_no - i co? Bujajmy się w obłoki, wysoko... tak... Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 21.10.06, 22:02 Z przyjemnością słucham muzyki Jana Hammera nagranej do filmu Miami Vice, a szczególnie utworu Crockett's Theme, którego to powstało wiele wersji. Pod względem muzycznym najbardziej przemawia do mnie jego ostatnia wersja. Z powodu jednak niekwestionowanych walorów estetycznych, pozwoliłem sobie zaprezentować Państwu inną jego wersję, tak? Uwaga! Oglądanie tego teledysku może doprowadzić (nie tylko Panów zresztą) do wypieków na twarzy połączonych z silnym, niczym niekontrolowanym ślinotokiem, tudzież innymi możliwymi perturbacjami, jak chociażby wzrost ciśnienia w ciele jamistym, czego dalsze konsekwencje są łatwe do przewidzenia. Kimkolwiek jesteś, zastanów się mocno i głęboko, zanim klikniesz pod niżej wskazany adres. www.youtube.com/watch?v=QyluKpBr2MY&mode=related&search= no_no - łana japonska bułeczka - chrup, chrup Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 21.10.06, 22:42 hmmm a jak u Ciebie z ciśnieniem,wzrosło? Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 21.10.06, 22:58 joujou napisała: > hmmm a jak u Ciebie z ciśnieniem,wzrosło? Niestety, brak danych, a to z tej prostej przyczyny, że aktualnie nie mam pod renką ciśnieniomierza ;-P Gdziesik mnie się kurna zapodział...tyko gdzie? A któż to go tam panie wie( Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 21.10.06, 23:00 No to dobranoc : osiecka-konkurs.mp3.wp.pl/?tg=L3Avc3RyZWZhL2FydHlzdGEvMzkzOTYuaHRtbA== Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 21.10.06, 23:02 Cholerka,jeszcze sobie nie radzę z tak długimi linkami i coś nie idzie mi skracanie,ale chodzi o piosenkę: "Dobranoc Panowie " Odpowiedz Link
mammaja Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 21.10.06, 23:51 Dla mnie ta mlodziutka Japonka Suzuki Airi, ktora nota bene przeszla dzis do III etapu jest znacznie bardziej interesujace niz te w rozowych bikini No-no www.itvp.pl/wieniawski/i.tvp/lp/4/ Fed, szkoda ze nie mozesz tego posluchac Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 22.10.06, 13:00 mammaja napisała: > Dla mnie ta mlodziutka Japonka Suzuki Airi, ktora nota bene przeszla dzis do > III etapu jest znacznie bardziej interesujace niz te w rozowych bikini No-no Ależ ja nie przeczę, że tak może być, jak piszesz, zwłaszcza, że taka dajmy na to skrzypaczka, zdaje się nieźle musi umieć smyczkiem wywijać - to ciągnąć go wolno, to szarpać lekko, to znów ciągnąć z namaszczeniem Tak, ta skrzypaczka japońska w ubraniu, może być o wiele bardziej interesująca, niż ta w różowym bikini bez skrzypiec. Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 22.10.06, 08:52 Lubię od czasu do czasu posłuchać tego zespołu, szczególnie wtedy, gdy jest mi smutno i tak jakoś nijako Jego piosenki nastrajają mnie zdecydowanie optymistycznie, wprowadzają nogi w taneczne pląsy, a poza tym - przypominają mi połowę lat osiemdziesiątych [a więc jeszcze młodość], czteromiesięczne wakacje nad pięknymi jeziorami, żaglówki, no i szalone tańce na dyskotekach, na których to wtedy niepodzielnie królował Modern Talking. Modern Talking - Brother Louie www.youtube.com/watch?v=ect3VoEUJn8&mode=related&search= no_no - witam niedzielną porą Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 22.10.06, 09:07 Cóż począć z tak miłym i słodko leniwym niedzielnym porankiem? Do kościółka od niepamiętnych już czasów nie chadzam, nie modlę się, paciorków różańca nie przebieram, to co? Może by tak muzyczki posłuchać na dobry początek dnia, a? Sorry Seems To Be The Hardest Word - John Elton n Blue www.youtube.com/watch?vfpNQ4Zilx0&mode=related&search= Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 22.10.06, 09:14 A teraz? Ucieknę se w marzenia... Roy Orbison - In Dreams www.youtube.com/watch?v=1opB5j-y-9I&mode=related&search= ... Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 22.10.06, 10:26 www.youtube.com/watch?v=3DXCHa9BYfE&mode=related&search= Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 22.10.06, 12:06 Jou, jakas koincydencja: wczoraj to ogladalam i sluchalam z przyjaciolmi, wspominajac innych przyjaciol - troche w przestrzeni odleglych ))) Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 22.10.06, 11:51 www.youtube.com/watch?v=jX6DGToDanc&mode=related&search= Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 22.10.06, 19:16 Faith No More - Easy www.youtube.com/watch?v=Y0lhTl44CW8 Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 22.10.06, 22:44 Na dobranoc : www.youtube.com/watch?vmhwyQmJbZg Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 22.10.06, 22:47 Bryan Ferry - I Put a Spell on You www.youtube.com/watch?v=dJvap7O-zdY&mode=related&search= no_no - czary mary Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 22.10.06, 22:59 To raczej mary,a nie czary wprowadzające w mroczny nastrój. Odpowiedz Link
aka10 Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 22.10.06, 23:41 Wlasnie wrocilam z koncertu George'a Michaela.Fajny konert,stare wspomnienia. Zakonczyl go utworem "Freedom". Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 23.10.06, 14:39 joujou napisała: > To raczej mary,a nie czary wprowadzające > w mroczny nastrój. No cóż, czary mary, to takie ciemne sprawy Ale. Ludzie mówio, że jak ciemno, to podobno przyjemno? Aaaa JA tam nie wiem( Czaruję dalej... no_no - hokus pokus marokus Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 23.10.06, 18:08 joujou napisała: > To raczej mary,a nie czary wprowadzające > w mroczny nastrój. Piosenka 'I put a spell on you' jest bardzo popularna od kilkudziesięciu:0) już lat. Jak do tej pory zmierzyło się z nią wielu bardziej, i mniej znanych wykonawców. Nie wiem, kto ją pierwszy zaśpiewał, nie wiem też, kto zrobi to ostatni. Wiem natomiast, że podoba mi się bardzo, a najbardziej odpowiada mi wersja w wykonaniu Kredensów Creedence Clearwater Revivel - I Put A Spell On You (1968)! www.youtube.com/watch?v=4XSM_4XqmYM&mode=related&search= Czyż ona jest mroczna? Ależ, skąd. Ona jest urocza pam! Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 23.10.06, 21:42 No psze Pana- ta wersja podoba mi się bardzoo, to jakby dwie zupełnie różne piosenki,a tam na dodatek te metalowe,odrażające szpony... Tego wykonania nie mogę pamiętać,bo w 68 to ja mogłam jedynie kołysanek słuchać Co do cierpienia ,to cierpię bardzooo ze zmęczenia i mam już totalną pustkę w głowie-żebym to ja chociaż wiedziała za jakie grzechy??? i co to w ogóle jest grzech? bo z wiekiem dochodzę do wniosku,że grzechem są właściwie same przyjemności Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 23.10.06, 08:51 To co? Poniedziałkowi na pohybel? Zaczynamy! Łan! tfu! sri! fo! The Blues Brothers - Everybody needs somebody to love (prawda?) www.youtube.com/watch?v=iBfAAJ84hU8 Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 23.10.06, 09:49 To co? Jak już weszliśmy w nowy tydzień tanecznym krokiem, trzymajmy tak dalej Bryan Ferry - Don't Stop the Dance www.youtube.com/watch?v=5W7hpm0MP6k&search=Bryan%20Ferry%20Put%20Spell%20On%20You P.S. Zwróćcie proszę baczną uwagę na brunetkę. Jakżesz ona pięknie, z wdziękiem, gracją i zaangażowaniem dmie w puzon, seksofon, czy w coś podobnego! A jak się przy tym rusza. Ha! no_no - tylko bez podtekstów, ja bardzo proszę, tak? Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 23.10.06, 14:49 No faktycznie,seksofon robi wrażenie. Witaj no_no roztańczony. Teraz miałabym ochotę na jakąś kołysankę, podusię i ucieczkę w bajeczny sen,a tu nie ma le_tko Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 23.10.06, 16:14 joujou napisała: > nie ma le_tko No nie ma, niestety. Polscy ludzie mówią nawet, że życie to nie jebajka, a angielscy natomiast, że Life is brutal Mnie się wydaje, że to wszystko przez Ewę Czyli co? Wychodzi na to, że sameście sobie winne! no_no - cierp ciało jak ci się grzeszyć zachciało Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 23.10.06, 22:45 Już zapomniałam,że była taka piosenka, a przecież w moich czasach licealnych "wyliśmy" ją często: www.youtube.com/watch?v=AMGuGWowJFA&mode=related&search= Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 23.10.06, 22:51 i na Oddział Zamknięty też dałabym się wtedy zaknąć www.youtube.com/watch?v=tWdr3K_Lrao&mode=related&search= Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 23.10.06, 23:27 Wybaczcie jeśli zaśmiecam wątek,ale jakoś mi się na wspomnienia zebrało.To już ostatnia,na dobranoc: www.youtube.com/watch?v=sG43Lp0XWkk&mode=related&search= Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 24.10.06, 19:07 joujou napisała: > Wybaczcie jeśli zaśmiecam wątek,ale jakoś mi się > na wspomnienia zebrało.To już ostatnia,na dobranoc: No i całe szczęście, że to była ostatnia, bo jeszcze chwila, łan momencik, i mnie się coś wydaje, że trzeba by Panią położyć na Oddział Zamknięty razem z Lokomotywą i Sercem w ogrodzie. no_no - Siostro! Jeszcze poczekajmy, jeszcze się nie śpieszmy, tak? Może pacjentka dojdzie do siebie o własnych siłach...? Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 24.10.06, 19:15 joujou napisała: > Wybaczcie jeśli zaśmiecam wątek,ale jakoś mi się > na wspomnienia zebrało. Jou, dopiero dojrzalam/doslyszalam... Mnie tez na wspomnienia sie zebralo.. jedne takie Juvenalia...chyba 84 rok... No w mordeczke..))) Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 24.10.06, 16:54 Bez komentarza, tak? T. Rex - Children of the Revolution www.youtube.com/watch?v=q3mIdqy60xs&NR no_no - dziecko Rewolucji Seksualnej wybuchłej jeszcze za czasów Polski Ludowej Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 24.10.06, 17:20 A któżby tam śmiał komentować? Normalnie ani mru,mru... www.youtube.com/watch?v=sd3dFkMBxYg Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 24.10.06, 17:21 Jutko ofiara???? owoc to już ładniej brzmi Odpowiedz Link
jutka1 Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 24.10.06, 17:32 Joujou, juz mialam nadzieje, ze mrozace krew w zylach historie seksualne beda.... ;-D Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 24.10.06, 17:34 Nie ta pora,za wcześnie jeszcze.No_no się dopiero rozkręca,a że jak widać od rana strasznie leniwy był,to trochę to potrwa Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 24.10.06, 17:22 Poszedłem za ciosem, normalnie na całość. Marc Bolan & T. Rex - Metal Guru www.youtube.com/watch?v=aeZ0GgYNICY&mode=related&search= no_no - waleczny Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 24.10.06, 20:38 A teraz rzecz o cięciu, rżnięciu, waleniu i tym podobnych bezwiednych czynnościach seksualnych. Uwaga! Piosenka dla widzów już dorosłych! www.youtube.com/watch?v=DdLmyMUjXAM no_no - tutti frutti Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 24.10.06, 23:50 Tak więc obawiając się izolacji,dziś powiem tylko Dobranoc nie katując uszu niczyich. p.s Jak dojdę to dam znać Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 25.10.06, 15:52 I belive in love... I belive in magic... jednak... Burt Bucharach - Alfie www.youtube.com/watch?v=4hUhtLYhlhE&mode=related&search= no_no - this song is for You... Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 25.10.06, 16:07 Panie Burt, Pan wybaczy. BURT BACHARACH & DIONNE WARWICK www.youtube.com/watch?v=fMdN9FOrJTk Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 25.10.06, 16:21 www.youtube.com/watch?v=Vf1gK2fsRqo Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 25.10.06, 17:08 Gladys Knight (1972) - Help Me Make It Through The Night www.youtube.com/watch?v=V_Up4hgG-UE&mode=related&search= Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 25.10.06, 20:52 img54.imageshack.us/img54/4741/pa220269ca3.jpg Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 26.10.06, 19:07 joujou napisała: img54.imageshack.us/img54/4741/pa220269ca3.jpg Takkk...Szelest spadających liści targanych po drodze za uszy przez podmuchy wiatru, to też muzyka...jesienna...taka szeleszcząca, jak mowa polska... By odrodzić się na nowo, dołączyć do Wielkiej Światowej Orkiestry Życia, zagrać ponownie w niej kilka taktów na swoją nutę w wielkim przedstawieniu muzycznym zwanym życiem - najpierw musimy przeminąć...dokładnie tak, jak te liście, które na wiosnę powrócą na drzewa, zielone i pełne życia, bogatsze o wcześniejsze doświadczenia, zaczną grać na nowo swą szeleszczącą melodię pod derekcją Pana Wiatra no_no - szu...szu...spadam szeleszcząc z lekka Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 26.10.06, 20:22 joujou napisała: > Pięknie to ująłeś-jak zawsze NO MASZ! Sie wie...Bo JA, pszę Pani może i nie jestem taki pienkny, ale w zamian tego, mam jakże pienkną, żeby nie powiedzieć nad wyraz bogatą duszę... to fakt)) no_no - ... ...TAK? ;-D Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 26.10.06, 20:25 joujou napisała: > > no_no - ... romantyk ........................ Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 26.10.06, 18:19 Sucham sobie raptem dwóch przecudnej urody piosenek Lutka Vandross'a. Jedna mówi o sekretnej love, która ma takie łane, nieduże piersi o takie O O (wybaczcie, że brodaweczek nie umiem opisać i narysować na klawiaturze - ale chyba wszystkim wiadomo o co chodzi, tak?) Druga piosenka opowiada nam zaś o love do ojca (własnego - rzecz jasna). Obydwie doskonale nadają się do tańca, różańca, czy czego by tam jeszcze? Luther Vandross - Your Secret Love www.youtube.com/watch?v=hsVyCwbQLn0&mode=related&search= Luther Vandross - Dance With My Father www.youtube.com/watch?v=fnhmSVDNiDA&mode=related&search= no_no - zatańczy ktoś? Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 26.10.06, 19:57 Roberta Flack - Mister Magic www.youtube.com/watch?v=rX0mx-qjVKY&mode=related&search= no_no - też mister magic... a co, nie pasi coś komuś?) NO! Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 26.10.06, 21:20 Aquila non capit muscas www.youtube.com/watch?v=SHBQh3ZSGvs&mode=related&search= Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 26.10.06, 21:28 www.youtube.com/watch?v=9RBfVqKjM7s Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 27.10.06, 10:18 Dzień dobry! www.youtube.com/watch?v=iBfAAJ84hU8 Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 27.10.06, 15:29 Dzień dobry www.youtube.com/watch?v=h9qA2KzHp6s&mode=related&search= Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 27.10.06, 17:21 Dobry wieczór www.youtube.com/watch?v=XGbnOmOzW-o Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 27.10.06, 18:23 Ten utwór chciałem zadedykować pomysłodawcy i założycielowi tego forum, Jej_Mężowi. www.youtube.com/watch?v=VTqlLKBKFhg&mode=related&search= no_no - kłaniam się sentymentalnie i pozdrawiam Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 27.10.06, 18:30 A ja tę piosenkę chciałabym zadedykować,noooo komu? Kto zgadnie??? www.youtube.com/watch?v=Ld0u929c6R4 Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 27.10.06, 20:05 joujou napisała: > A ja tę piosenkę chciałabym zadedykować,noooo > komu? Kto zgadnie??? Kormoranom? Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 27.10.06, 20:07 Utwór ten dedykuję deszczowi... Enya - It's In The Rain www.youtube.com/watch?v=SkK8B2bF_sI no_no - lubię gdy pada Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 27.10.06, 22:06 Kormoranom? a już się bałam,że nikt nie zgadnie Odpowiedz Link
dutchman Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 27.10.06, 22:10 A ja sobie slucham piosenki Loucura ktora spiewa Mariza. Co za piekno ! pozdrawiam dutchman Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 27.10.06, 20:50 www.youtube.com/watch?v=cXel_Vdu0Cg&mode=related&search= Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 27.10.06, 21:33 Scorpions - Rhythm Of Love www.youtube.com/watch?v=e8Wq4ABwn8s&mode=related&search= no_no - i przepraszam bardzo wszystkich wokół, ale pomimo późnej pory, muszę dać po vatach Odpowiedz Link