Dodaj do ulubionych

www.40plus.ca

31.10.03, 00:02
Molier na wiesc o strasznej burzy i fali krytyki z jaka spotkala sie jedna z
jego komedii, mial powiedziec; ..."nawet zle, ale niech tylko mowia"...
Zgodnie z tym (ale nie porownujac sie do Moliera wink) uznamy, ze zle, to
znaczy ze jednak jestesmy zauwazani wink)

W nawiazaniu do rozmowy i w sumie ciekawego tematu, zaczne nastepna czesc
cytujac;

Autor: glodn-y@NOSPAM.gazeta.pl
Data: 30-10-2003 23:35

Dobrze już dobrze .
Nie podoba Ci się strona,napisz dlaczego i co zrobiłabyś lepiej.
Aaa najlepiej podaj link do swojej strony,porównamy,ocenimy krytycznie
i podyskutujemy
Obserwuj wątek
    • popaye Re: www.40plus.ca 31.10.03, 07:40
      Marku,-
      Jak mnie "znasz" - jestem ostatnim z milosnikow "zabawy w strone www" - ale
      wylacznie ze wzgledow nie majacych nic wspolnego z jej trescia, forma czy
      skladem osobowym zespolu autorskiego.
      Jezeli jest "zapotrzebowanie" stalych uczestnikow naszego forum na ten rodzaj
      wspolnej zabawy i sprawia to Im (nam) satysfakcje i przyjemnosc - to OLEWAJ
      glupawe uwagi cymbalow ktorych jedynym zajeciem jest : krytyka dla "krytyki".
      Rob "swoje", zapewne najlepiej jak umiesz a "krytykanci" - niech Ciebie i
      autorow merytorycznych wpisow: "pocaluja w ....." - tez jakis rodzaj
      satysfakcji a dla nich pewnie "przyjemnosc".
      Mila to strona - pod wzgl. tresci i technicznie zupelnie poprawna, a zapewnie
      (obserwujac Twoje dokonania w tym wzgledzie) - bedzie jeszcze lepsza.
      Tchorzliwych "balwanow i krytykantow" co maja wylacznie wlasna glupote
      do "sprzedania" - nigdy nie brakowalo i bedzie ich pelno w przyszlosci.
      Jest sie czym "przejmowac" - he, he.
      Pozdrowienia
      pE
      • wybredna3 Re: www.40plus.ca 31.10.03, 12:57
        Szanowni "dyskutanci"
        Wyznaje, popelnilam moj pierwszy wpis na tych lamach nie dlatego, zeby wasza
        strone skrytykowac, ale zdziwiona, ze tak malo ona was samych inetresuje.
        Grupka zapalencow z jej_mezem na czele cos tam zrobila, przyznaje, wbrew temu
        co na poczatku napisalam - z wielkim sensem. Tymczasem niemal NIKOGO nie
        sprowokowalo to do dyskusji, owszem, bylo kilka "slodko - kwasnych " wypowiedzi
        popaya i Eweliny , ale NIKT np nie probowal dowiedziec sie od autorow juz
        zamieszczonych w wwww. materialow czegos wiecej. Nikt nie podal zadnej innej
        propozycji. Owszem, strona jest, teraz pytanie czy to Wam cos dalo? Mnie
        osobiscie wydaje sie, ze bardzo niewiele i ze trud wlozony w jej powstanie
        poszedl na marne. Tymczasem tutaj glownie wasze zainteresowanie wyraza sie
        glownie w zliczaniu kolejnych postow o niczym w mysl zasady: byle do nastepnego
        tysiaca. Pozdrawiam autorow www - syzyfow.

• marialudwika Re: www.40plus.ca 31.10.03, 13:21
          No,no Wybredna-widze,ze wzielas zarzuty na serio i zaczynasz wytaczac
          argumenty.
          A moze zamiast "pouczac' innych dodalabys cos na te strone od siebie????
          Jesli Ty to ona bo moze Ty to on????? Czekamy na konstruktywne propozycje..
          ml
        • popaye Sznowna Wybredna 3 31.10.03, 13:44
          To Forum istniele juz pewien czas.
          Pisalem juz w jakiejs wymianie pogladow, chyba z Ewelina iz niezwykle trudno
          jest "uprofilowac" takie forum, jezeli jego jedynym kryterium jest wylacznie
          i tez tylko z zalozenia, przedzial wiekowy uczestnikow.
          To jest rowniez zaleta tego miejsca, ze kazdy, na otwartym forum moze sie
          wypowiedziec na KAZDY temat.
          Jego zalozyciel i administrator byl i jest na tyle tolerancyjny by zezwolic
          WSZYSTKIM, nawet takim jak Ty - co wpisuja sie po raz PIERWSZY - zakladac nowe
          watki tematyczne i inicjowac dyskusyjne tematy! - DOCEN to prosze.
          Probowalismy juz "wszystkiego" - dyskutowac na tematy "drazliwe" i polityczne z
          gory wiedzac iz TRUDNO jest polemizowac subiektywnie slusznymi argumentami by
          przy okazji nie irytowac osob o innych postawach, politycznej czy religijnej
          opcji oraz innych doswiadczeniach zyciowych.
          Mimo wszystko - wszyscy ze stalych bywalcow starali sie dotrzymac pewnych ZASAD!
          - nie stosowac okreslen uwazanych za obrazliwe, slownictwa "rynsztokowego" czy
          okreslen uznanych za "niedyplomatyczne" - choc przyznaje ja czesto poruszam sie
          na skraju tych samograniczen, ale ja tak sie zachowuje "normalnie" - nie
          przeklinam i nie uzywam wyzwisk w zyciu codziennym, ale jestem daleki od
          ukladnosci czy ulozonej "poprawnosci".
          Masz prawo do Twojego osadu tego forum czy zwiazanej z nim strony internetowej.
          Tylko juz inni uczestnicy - zwracali Ci uwage, iz wsrod 40-latkow "+" krytyka
          na zasadzie: "to wszystko jest do..kitu" - NIC konkretnego do sprawy nie wnosi!.

Masz inne zdanie - to miej odwage KONKRETNIE zaproponowac zmiany czy ulepszenia.
          Stwierdzenie iz: "geba popayE - to mnie sie nie podoba", czy np: "Mammajka na
          krzywe nogi" (sorry Mamm. - ale Ty odpowiednio to przyjmieszsmile )- poza
          stwierdzeniem SUBIEKTYWNYCH Twoich odczuc - NIC do sprawy nie wnosi.
          Ja - uwazam iz Mammajka ma sliczne nogi! - i co? - PRZEKONAJ mnie ze NIE! smile.

Podyskutuj z nami, zaprezentuj swoje ZDANIE w sprawach w ktorych w Twoim
          pojeciu - MY "pleciemy bzdury" i bedziemy Twoje krytyczne wpisy brac powazniej
          lub conajmniej je analizowac.
          Jak zachowujesz sie podobnie do naszych dzieci ktore, majac 12-15 lat
          krytykowaly "wszystkich i wszystko" - to nie dziw sie iz nasza reakcja jest
          taka jak byla wtedy w stos. do ich "krytyki", z poprawka iz to byly DZIECI a
          nie dorosli partnerzy.
          Witaj na forum i zachowuj sie jak DOROSLA, albo wykres ten adres z trasy Twoich
          wizyt internetowych i daj nam i sobie spokoj.
          Milego dnia,-

pE
          • mammaja Re: Do Popaye 31.10.03, 19:40
            Oczywiscie ,ze TY masz racje Popayku!
        • ewelina10 Re: www.40plus.ca 31.10.03, 13:46
          wybredna3 napisała:
          > zamieszczonych w wwww. materialow czegos wiecej. Nikt nie podal zadnej innej
          > propozycji. Owszem, strona jest, teraz pytanie czy to Wam cos dalo? Mnie
          > osobiscie wydaje sie, ze bardzo niewiele i ze trud wlozony w jej powstanie
          > poszedl na marne. Tymczasem tutaj glownie wasze zainteresowanie wyraza sie
          > glownie w zliczaniu kolejnych postow o niczym w mysl zasady: byle do
          nastepnego
          >
          > tysiaca. Pozdrawiam autorow www - syzyfow.

Gdybyś wczoraj, jako osoba nieznana podjęła w tak merytoryczny sposób temat, to
          sądzę, że miałabyś liczniejsze grono do dyskusji.
          Myliłam się co do Twojego uczestnictwa na naszym forum. Może nawet zmieniłaś
          nick, aby wyrazić swoją opinię. Są to tylko moje przypuszczenia i nieistotne w
          przedmiotowej sprawie.
          Wnioskuję z przeczytanego postu ------> jednak w jakiś sposób leży Ci na
          sercu sprawa strony www ?
          Myliłby się ten, kto sądzi, że mam teraz satysfakcję, że moje obawy wyrażone
          jakiś czas temu tu na forum sprawdzają się.
          Nie mam satysfakcji. Wolałabym, aby moje przypuszczenia nie sprawdziły się.
          Można byłoby przeprowadzić trochę socjologicznej analizy, ale nie jestem
          ekspertem, a jako ignorant w tej specjalności i tak się już za bardzo
          wychyliłam.
          Trzeba dać szansę innym do dyskusji w tej kwestii.
          Pozdrawiam.
          PS' Mylisz się w krytyce naszego forum..... Rekordy w biciu ilości postów
          potraktuj żartobliwie. Istotą "życia" forum są WŁAŚNIE te codzienne
          pogaduszki ....To co najważniejsze w tym forum jest .....jest to, że w każdej
          chwili można sobie pogadać ------>w dzień czy w noc, jeśli potrzebujesz pomocy,
          istnieje prawdopodobieństwo, że ktoś się do Ciebie odezwie. Nie lekceważ tego.
          Jest to odpowiedź, dlaczego wciąż tu jestem.
          • marialudwika Re: www.40plus.ca 31.10.03, 14:16
            Forum to forum i nie mozna go do strony porownac!!!!
            Forum to spontanicznosc i za to je cenie.
            Strona to efekt przemyslenia,zastanowienia i wkladu pracy na pierwszym miejscu
            jej zalozyciela a pozniej tych piszacych wspaniale i interesujace teksty!!
            Kazdy moze sie "popisac" swoimi zdjeciami i pokazac pozostalym,gdzie mieszka
            etc. A nawet mozna bedzie "zdjac" maski hi,hi!!!!Albo choc pokazac swoje
            zwierzeta,czy widok z okna?
            Ciekawa jestem,gdie ten "ktosik" kryjacy sie pod nickiem "wybredna"
            zamieszkuje? Moze na Ksiezycu????
            Pozdrawiam wszystkich "syzyfowych",do ktorych mam przyjemnosc sie zaliczac!!!!
    • jej_maz Re: www.40plus.ca 31.10.03, 16:34
      Hmm... trudno mi komentowac opinie Wybrednej, ale zastanowmy sie czy ona
      przypadkiem nie ma racji? Pare komentarzy o esseju FC, pare o zdjeciach Bodzia
      (ani slowa o zbeszczeszczonych grobach !), jeszcze mniej o kolekcji Em-Em a
      podroz Mammaji przeszla kompletnie niezauwazona. Osobiscie tez liczylem na
      wiekszy wplyw strony na aktywnosc forum.

Faktem tez jest, ze slecze na tym juz od tygodni i zajmuje mi to zdecydowanie
      za duzo czasu, ale gdybym tego nie lubial to chyba bym nie robil. Webmisterstwo
      nie jest moja dziedzina, a wiec ucze sie ciagle czegos nowego - uczac sie robie
      bledy. Jednen taki kosztuje mnie sciagniecie strony az do weekendu i nastepne
      dwa dni przed komputerem, ale - jak juz pisalem - gdybym tego nie lubial...
      Jest mi jedynie przykro, ze strona bedzie niedostepna przez ten czas...
      przepraszam i jest mi na prawde przykro. Obiecuje, ze jak tylko wroci, to beda
      nowosci; mam ciagle kilka rzeczy do wrzucenia i kilka zapowiedzi, jak na
      przyklad; podroz samochodowa po Europie.

Pozdrowienia dla wszystkich - Mark
      • wybredna3 Re: www.40plus.ca 31.10.03, 16:53
        I o To wlasnie mi chodzilo. Zrobiles, bo lubisz i dalo ci satysfakcje, ze
        zrobiles cos dla siebie nowego, ze przeszedles sam siebie. Coponiektorzy
        zadowolili sie stwierdzeniem: no, zrobiles, owszem, ale dopiero gdybym JA sie
        za to wzial, dopieroby wszyscy zobaczyli. ale zrobie na zlosc matuli, wyjde na
        dwor w koszuli, zaziebie sie i umre - czyli po prostu - bede sobie dalej
        siedzial zw moich cieplych pantoflach, krecil mlynka palcami i conajwyzej od
        czasu do czasu cos tam skrytykuje. Wot co!

mozna i tak, a Ty, jej_mezu walcz dalej, masz we mnie cichego kibica. A cichego
        nie dlatego, ze ktos byl uprzejmy przegonic mnie z tego forum - tak, czy owak
        nie bylo to forum bez ktorzego nie moglabym sie obejsc. I na przyszlosc - jesli
        mi jednak kiedykolwiek przyjdzie ochota to wroce i powiem, co mysle - ani mi
        sie sni bac.
      • marialudwika Re: www.40plus.ca 31.10.03, 17:01
        Przepraszam bardzo, to dlatego,ze niejaka wybredna mnie poucza, to mam peany
        wypisywac ???? Gdyby mi sie strona nie podobala to bym do niej nie zagladala!!
        A robie to z wolnej i nieprzymuszonej woli i OCHOTY i w dodatku z
        przyjemnoscia.I kilka razy dziennie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        A nie jest to wybrednej sprawa,skoro ona taka zlosliwa!!!! Albo i on???
        Pozdrawiam
        ml.lekko wzburzona ml
        • marialudwika Re: www.40plus.ca Post scriptum!!!! 31.10.03, 17:22
          A pozatym zachwyty wyrazalam!!!! Na "lamach" naszego forum,kilkakrotnie
          ml
          • jej_maz Re: www.40plus.ca Post scriptum!!!! 31.10.03, 17:51
            ...no to sie narobilo... toz mnie nie o pochwaly chodzi... jak Bozie kocham! Az
            mi teraz glupio...
            • marialudwika Re: www.40plus.ca Post scriptum!!!! 31.10.03, 17:59
              Mark,Ty chyba zartujesz???? Przecie na pochwaly wlasnie ZASLUGUJESZ!!!!!
              Bez Ciebie nie byloby strony! A Wybredna niech sobie wybredza dowolnie...
              ml
      • popaye Aaaa... no to - z innej beczki (niby!) :) 31.10.03, 18:35
        Tak sie zlozylo iz mam, czesciowo osobistej, czesciowo zawodowej natury
        kontakty z reklama.
        Zastanawialem sie czemu tzw.:powszechny rynek odbiorcow czyli adresaci reklam
        to osobnicy w wieku 15-35 lat.
        To jest ca.: 85% tego rynku - "reszta" to dla agencji reklamowych i ich
        zleceniodawcow - Koncernow i Firm produkujacych na rynek konsumencki - jest
        MARGINESEM ktorego praktycznie nie oplaci sie obslugiwac.
        Tych ponizej 15 lat - zostawiam na "boku" a powiem swoje 3-grosze na temat NAS
        czyli tych powyzej 40-tki - grupe ktora na LEP prymitywnych argumentow
        i "szczeniackiego podpuszczania" relatywnie ciezko jest NABRAC i liczyc na
        skutecznosc jakiegoklwiek KITU propagandowego! smile
        Jest to odrobine irracjonalne bo akurat ta grupa wiekowa (pow.:40-tki!) -
        dysponuje najwiekszymi mozliwosciami tak pod wzgledem finansowym jak
        i nieskrepowanych decyzji nabywczych.
        Tylko hmmm... ich trudno wziasc "pod wlos" i trzeba logicznie argumentowac bo
        sloganowe okreslenia typu: cool, fantastic, absolutna wolnosc, ee..Donald -
        jest sexy i "obiecam wam co checie"! - wywoluja najwyzej wzruszenie ramion i w
        najlepszym przypadku chec "pukniecia sie w glowe" smile.
        Zebym kupil BMW zamiast Mercedesa - to musze miec RZECZOWE argumenty! -
        wystajace z bagaznika kije golfowe, biusciaste dziewcze otwierajace drzwi i
        glupawy slogan na zdjeciu reklamowym - to troche malo bym pozbyl sie moich
        ciezko zarobionych pieniedzy smile.
        Mlodziez to KUPI! - nie watpie! (szczegolnie ta "biusciasta" )-smile))
        Ja i moi rowiesnicy - relatywnie rzadko chodzimy do pracy w butach sportowych
        firmy NIKE czy dresach ADIDAS-a bo na ten widok moj Szef i Koledzy powiedzieli
        by zem glupek a nie "cool" -)).
        To bylo tak na (niby) o czym innym!.

Na jednym z prywatnych forow gastronomicznych ukazal sie wpis iz inne tego
        rodzaju forum - o wiekszej tradycji i z wiekszym redakcyjnym "zacieciem" -
        przeksztalci sie niedlugo w forum-portal PLATNE!, tzn: za korzystanie z
        przepisow tam umieszczanych i jego redakcyjnej tresci - trzeba bedzie PLACIC
        (ca 70 zl - rocznie).
        Ci ktorzy tam bywali, czytali, dyskutowali - hmmm.. ze spora "rezerwa" odnosza
        sie do tego pomyslu smile
        Nie jest to specjalnie UCZCIWE wobec stalych bywalcow - bo jego zalozyciel o
        swoich planach wprowadzenia oplat za jego korzystanie nie UPRZEDZIL od poczatku!
        Teraz, gdy dzieki zaangazowaniu nie tylko Jego ale i innych uczestnikow
        zamieszczajacych tam swoje uwagi, przepisy i dyskutujacych w "temacie" - forum
        stalo sie popularne i rzeczywiscie na wysokim poziomie - no to hmmm... zrobimy
        platne smile
        Z prostego wyliczenia - jezeli jest 5000 wizytujacych w miesiacu i tylko 10% z
        tego zaplaci - sa to juz "jakies" pieniadze.
        Nie jestem przeciwnikiem informacji "za pieniadze".
        Ktos wklada swoja prace, robi to dobrze i chce conajmniej pokryc wydatki (czas,
        zaangazowanie) a jezeli bedzie z tego "cos wiecej" - czemu nie?.

Najweselsze w tym wszystkim iz mnie 50 latkowi "ciezko" uwierzyc w argumenty
        propagandowe towarzyszace tej akcji w postaci wpisow: "uwazam iz to jest
        sluszne! - ja nie kupuje czasopism o gotowaniu to zamiast tego wydam CHETNIE te
        70zl by dowiedziec sie cos NOWEGO w tej dziedzinie" i kilka podobnych, pod
        innymi nickami - jako KONTRA dla przeciwnych argumentow.
        Ja jestem, jak wiekszosc moich rowiesnikow, za bardzo juz "stary" i
        doswiadczony jako odbiorca w miare inteligentnie redagowanej PROPAGANDY abym
        sie na KAZDY lep tego rodzaju, bezkrytycznie zlapal smile.

To byly "takie sobie" dywagacje "zupelnie nie na temat",
        a teraz: a´propos

Mimo wszystko MUSZE i CHCE traktowac wpisy inych w "dobrej wierze".
        Jak "ni z gruszki, ni z pietruszki" (by pozostac w klimacie "gastronomicznym"),
        na TYM forum pojawia sie wpis NIKOMU "nieznanej" p.Wybrednej w tresci i formie
        jakie obejrzalem i przyjalem do wiadomosci - odpowiadam ja i inni - tak jak
        zareagowalismy!.
        Po nastepnych wpisach tejze "nowej" uczestniczki tego forum i
        komentarzach "wtajemniczonych" - wszystko to mnie zaczyna "podejrzanie pachniec"
        Moze sie myle, moze jest z tym komus wygodnie, moze ja (i inni!) - z zalozenia
        tych "madrzejszych" - powinienem byc taki GLUPI - nie wiem - pewnie tak smile.

Osobiscie, to Forum uwazam WYLACZNIE za miejsce spotkan i wolnej wymiany
        stanowisk, spotkania m.in.:osob ktore lubie i cenie i bywam tu tak dlugo
        WYLACZNIE z tego powodu.
        W zadnym przypadku nie jestem zainteresowany jakimikolwiek publikacjami na
        jakichkolwiek stronach www - zwiazanymi z tym Forum - uwazam to za zabawe
        czesci forumowiczow - Ich prawo, a ja nie musze sie tym entuzjazmowac.
        Wiem gdzie i jak i w szerszym zakresie - znajde informacje na kazdy temat ktory
        bedzie stanowil tresc strony z takimi a nie innymi zalozeniami programowymi.
        Krytyka mojej "postawy" - jest naturalnie kazdemu dozwolona - tylko ja nie
        MUSZE jej brac powaznie i na tyle swobody chyba kazdy sobie moze pozwolic.
        Zapalencom - zycze wielu wrazen i wzajemnych "oh! i ah!" bo publikowanie tam
        tresci merytorycznych, zapewne coniektorym sprawia przyjemnosc smile.
        Wpisy p.Wybrednej hmm... zbyt "elastyczne" w pogladach i tesciach - by warto
        bylo z nimi polemizowac i "nabrac" mnie tez mozna, ale tylko 1-raz smile
        Sukcesow zycze tej Pani (?) smile).
        pE
    • alfredka1 Re: www.40plus.ca 31.10.03, 17:58
      są osobniki dla których sprawianie innym przykrości, wbijanie szpileczek,
      pouczania, krytykanctwa dla krytykanctwa sprawiają duża radość i o to chyba
      chodzi pani Wybrednej. Stwierdzenie wrodzaju: ja się nie boję i tak zajrzę
      jest mało dojrzałe/może wiekowo, może emocjonalnie../Jako osoba już bardzo
      wiekowa bardzo proszę moich Przyjaciół z naszego Forum: nie dyskutujmy gdy
      widać że dyskusji nie da się prowadzić spokojnie, rzeczowo /bo z humorem i
      sympatycznie chyba się nie da../
      • marialudwika Re: www.40plus.ca 31.10.03, 18:04
        Witaj ponownie Alfredko !!! Na poczatku nasze forum bylo tak burzliwe,ze az
        iskrzylo!!!! Moim zdaniem "u nas" wiecej sie pisze jak NIE MA zgody!!!!
        Miewalismy nawet czasem "niezgodne maratony" ale,gwoli sprawiedliwosci wiele
        zgodnych tez!!Rozmarzylam sie o "dawnych dobrych czasach".Niedlugo zaczne
        mawiac,jak to drzewiej bywalo,hi,hi
        ml
    • jej_maz Re: www.40plus.ca 31.10.03, 18:51
      Hmmm... trudno nie przyznac racji Popaye, ktory pisze o "elastycznosci"
      pogladow...

Autor: wybredna3@NOSPAM.gazeta.pl
      Data: 30-10-2003 18:08

Alez nudna ta wasza strona! Wypociliscie zadkiego knota, gratujacje.

Data: 30-10-2003 22:38

O, wlasnie tak samo jak i tu: ble-ble-ble ni w tym skladu, ni w tym sensu...
      ot, pospolita sraczka slowna.Gledzenia duzo, tresci za zlamany szelag.

Data: 31-10-2003 12:57

Szanowni "dyskutanci"
      Wyznaje, popelnilam moj pierwszy wpis na tych lamach nie dlatego, zeby wasza
      strone skrytykowac, ale zdziwiona, ze tak malo ona was samych inetresuje.
      • warum Re: www.40plus.ca 31.10.03, 19:52
        Mnie strona sie podoba, choc spodziewalam sie / wlasciwie - oczekiwalamsmile/
        zupelnie innej koncepcji. Jako totalny laik internetowy, podziwiam
        profesjonalizm i zaangazowanie jej_meza - dla samej "budowy"/ powtarzam haslo-
        ksiazka / natomiast tresc - interesujaca... wlasnie dla kogos kto pierwszy raz
        widzi lub.. ma duzo czasusmile))Ja spodziewalam sie.... chyba wlasnie bardziej
        prywatnej strony-bardziej odwaznej w fotografiach i krotkich wypowiedziach.
        Wojaze turystyczne innych interesuja mnie tylko gdy sama decyduje gdzie chce
        jechac na wakacje i wtedy namietnie czytam wszystko n/t.Nie umniejszajac
        atrakcyjnosci aktualnych wpisow! Na codzien, mam czas z doskoku i dlatego lubie
        wiecej, a krotkich i zmieniajacych sie kawalkowsmileponiewaz 2 x probowalam wyslac
        do em_em i swoje nogi i zwierzaki, a nie doszlysad wiec ... uznalam, ze
        tak "chce" los smilewiecej prob nie bedzie. Ogladajac na innych forach strony, na
        ktorych sa ich uczestnicy - en face/ dobrze to napisalam?sad/ pomyslalam,ze to
        wlasnie jest najfajniesze - mozna to nazwac nawet " podgladaniem" innych, a
        niech tam. Przeciez nie chodzi o zdjecia koniecznie aktualne , bo nie kazdy
        chce i byc moze ze wzgledow bezpieczenstwa nie chce sie ujawniacsmile ale.... mnie
        tylko tego rodzaju otwartosc pociaga, a nie poprawne, staranne i
        dopracowane...To mam na zwyklych portalach- gdzie tylko cos szokujacego,
        nietypoweg, czy smeisznego moze zaiteresowac. ML juz wspomniala,ze kiedys to
        byly dyskusje na forum.... byly. Byla i spontanicznosc, a teraz jest okazywanie
        sympatii. Zycze Mark...wytrwaloscismile bo kapitalny wklad pracy..., a czas i
        autorzy zrobia swojesmileI moze naprawde bedzie z tego dzielo? Tego Wam zycze!
    • glodn-y Re: Szanowna Wybredna. Polecony. 31.10.03, 19:58
      Pytanie.
      Zagrałas dzisiaj toto?podobno jest kumulacja.
      Pierwszy raz na forum ,pierwszy wpis i odrazu 40+
      To się nazywa SZCZĘŚCIE.

No chyba,że reinkarnacja?
      Pamiętasz poprzednie wcielenie??smile)(ja chyba byłem księciem,ale pewny
      nie jestem)
      POzdrawiam
      • marialudwika Re: Szanowna Wybredna. Polecony. 31.10.03, 20:09
        A ja bylam Cyganka!! Ale to ostatnio.Jak namietnie czytalam wszystkie mozliwe
        powiesci o Chinach/przez sentyment do "Spowiedzi Chinki"/ to mi sie
        wydawalo,ze w poprzednim zyciu bylam Chinka.....A co Wy sadzicie o
        reinkarnacji???
        ml
        • wedrowiec2 Re: Szanowna Wybredna. Polecony. 31.10.03, 20:15
          W jednym z poprzednich mych wcieleń byłam chłostana - od dziecka boję się nawet
          lekkich dotyków do pleców. O innych doznaniach nie wspomnę - ale mam
          wspomnienia pasów darcia. Oczywiście ze skóry pleców.

• popaye Re: Szanowna Wybredna. Polecony. 31.10.03, 20:28
            Drogie Panie
            Czy na szczegolowe omowienie Waszych "stref erogennych" nie bylby wlasciwszy
            watek: "milosc, sex i inne przyjemnosci"? smile)))
            Jego Autorka dobitnie domagala sie "czystosci tematycznej" smile)))
            pE
          • warum Re: Szanowna Wybredna. Polecony. 31.10.03, 20:30
            dzizusssad(( nie mozesz pojsc na jakas hipnoze? zeby sie tego koszmarnego "
            przezycia" wyzbyc?
          • bodzio49 Reinkarnacja 31.10.03, 20:31
            A ja chyba byłem jakimś dużym ptakiem. Wciąż wraca uporczywy sen że szybyję
            gdzieś bardzo wysoko w powietrzu. A nigdy nawet nie leciałem samolotem. Tak
            jakoś się złożyło. Czy wam zdarza się coś podobnego?
            • marialudwika Re: Reinkarnacja 31.10.03, 20:50
              Reinkarnacja bardzo mnie fascynuje!! Gdybym miala byc zwierzeciem to
              wybralabym tygrysa/ale wybierac niestety nie mozna,hm/..
              Kresyjnej,choc jednoczesnie troche sie tego boje.Co Wy na to?
              A,jeszcze jedno "wrazliwoes" mojej glowy wskazywalaby tez na jakies tortury!!!
              Warum,ja boje sie hipnozy!!!
              ml
              • glodn-y Re: Reinkarnacja 31.10.03, 20:56
                Tygrysem? no problem
                Po 3 setce to ja 2 tygrysy jestemsmile))))
              • wedrowiec2 Re: Reinkarnacja 31.10.03, 20:57
                Wole zginąć spalona na stosie niż poddać się hipnozie. Mój hardy charakter nie
                pozwoliłby innej osobie gmerać w mojej podświadomości.
                • marialudwika Re: Reinkarnacja 31.10.03, 21:06
                  Mam te sama opinie,nasza osobowosc to sfera prywatna!!!!!
                  ml
                • warum Re: Reinkarnacja 31.10.03, 21:08
                  Ja sie nie boje hipnozysmile Co prawda widzialam "to" tylko na filmach i to w
                  wykonaniu calkiem nieponetnych hipnotyzerow,wiec sie nie obawiamsmile Musialby sie
                  taki hipnotyzer mocno napracowac,zeby mnie oswoic i wyciagnac zeznania.. a co
                  do gmerania... A kysz!To juz za duzo!Na tyle obcym nie ufam.
                  • marialudwika Re: Reinkarnacja 31.10.03, 21:10
                    Zaraz chwileczke!!!!On tylko liczy do dziesieciu,pstryka palcami i delikwent
                    spi!! A wtedy to odpowiada juz na wszystkie pytania,grrrrrr!!!!! Wara!
                    ml
              • marialudwika Re: Reinkarnacja 31.10.03, 21:05
                Cos mi dzis glowka "nawalila",hi,hi.Mialo byc wybieram sie na terapie
                regresyjna,ale ....
                ml
    • jej_maz Re: www.40plus.ca 31.10.03, 23:55
      Autor: warum
      Data: 31.10.2003 19:52

..."poniewaz 2 x probowalam wyslac do em_em i swoje nogi i zwierzaki, a nie
      doszlysad wiec ... uznalam, ze tak "chce" los smilewiecej prob nie bedzie"...

Szkoda... mam na mysli ostatnia czesc tego cytatu; w koncu idea powstania
      strony wziela sie od nog... pamietasz? Moze jednak sprobujesz raz jeszcze?
      • warum Re: www.40plus.ca 01.11.03, 00:08
        Wczesniej wszystko bylo...inne, bardziej bezposrednie? Teraz sie
        podocieralismy / co niektorzy wrecz polubili jak sadzesmile/,Wysle Mark / te nogi
        tezsmile)bo od czegos te rozrywke trzeba zaczac, a najlepiej od smiechu /jeszcze
        raz- bo...poza sympatia, kazdy zostawia tu swoje"pietno" nawet jak nie jest
        strawne dla niektorych. Jestesmy dorosli, i ta wciaz powtarzana "tolerancja dla
        innych" powinna byc "dobrym obyczajem" tego forum 40+. Mam tylko obawy,ze... to
        co ja chcialam przekazac od siebie- nijak nie pasuje do przyjetego standardu na
        stronie- no ale bedzie mojesmileJesli pozwoliszsmilePozdrawiam i ide spac.A
        ocenzurujesz sam ok?
        • jej_maz Uwaga! Wazne! 01.11.03, 18:06
          Kazdy sadzi wedlog siebie. Ta stara prawda nigdy nie przemawiala do mnie az do
          momentu moich przygod z forum rozpoczetych poltora roku temu. Juz
          przerabialismy temat dlaczego kontakty internetowe na forum sa wygodne. Maja -
          moim zdaniem - jeszcze jedna zalete; w sposob niezwykly odkrywaja charakter
          piszacego. Mysle, ze brak wizualnego aspektu konwersacji, koncentrujemy sie na
          doborze i grze slow, bardziej "sluchamy" mysli za stwierdzeniem niz przy
          zwyklem konwersacji. Nie widzac, oceniamy czyjes zachowanie lub intencje
          porownujac do wlasnego rozumowania. Jak jedna osoba jezdzi starym samochodem,
          to dla drugiej oznacza to, ze ten ktos jest biedny i glupi, bo wedlog niej,
          samochod jest wazny. Rozumowanie przez pryzmat wlasnego postepowania nie
          dopuszcza mysli, ze dana osoba nie lubi robic nic na pokaz a po prostu
          potrzebuje srodek transportu. Mamy swietny przyklad z ostatnich dni. Ktos
          zaczyna zastanawiac sie co za cel moze miec Mark zakladajac forum i strone?
          Przeciez niemozliwe jest, ze ktos wkalda tyle pracy dla samej ideii,
          satysfakcji i z czystej potrzeby bycia aktywnym - musi byc cel i korzysc.
          Wybredna - ktora nota bene wyglada mi na kogos wyrzuconego z forum uczonym
          wykladem o pieluchach, ktory jedynie udawadnia, ze madrosc nie idzie w parze z
          wiekiem - zrobila mi tu niedzwiedza przysluge; zwrocila uwage na cos, co nigdy
          nie przeszlo mi przez mysl a mianowicie jakakolwiek korzysc materialna.

Warum ma duzo racji; forum stracilo caly swoj entuzjazm i spontanicznosc. Wielu
          nie pisze, bo boi sie znowu byc nazwanym koltunem kulturlanym, glupia baba czy
          czyms podobnym, inni po prostu boja sie odezwac aby nie wejsc na ta liste.
          Zalozeniem tego forum i strony jest miec przyjemnosc i to bez stresu. Mamy go
          wystarczajaco duzo w zyciu realnym i tu go nikomy nie potrzeba. Mam wielu
          dobrych znajomych, ktorzy, podobnie jak ja, pracuja i borykaja sie z wieloma
          problemami zycia codziennego. Gdy sie spotykam z moimi znajomymi (zdecydowanie
          za rzadko; czas) mamy duzo przyjemnosci w byciu razem. Nie szukamy ciezkich
          tematow, polemik czy dyskusji (nie znaczy to ze od nich stronimy), ale staramy
          sie miec przyjemny czas. Osobiscie uwazam, ze to forum - wykorzystujac
          niezaleznosc jaka daje internet - powinno uzupelniac te rzadkie spotkania
          towarzyskie zycia realnego, codzienna wymiana paru zdan wirtualnie. Jezeli ktos
          ma ochote na ciezkie dyskusje, z pewnoscia je znajdzie na innych forach.
          Obojetnie jak to nazwiemy; towarzystwo wzajemnej adoracji, czy pospolita
          sraczka slowna, gledzenia duzo tresci za zlamany szelong, to niech tak bedzie -
          takie bylo moje zalozenie.

Jeszcze jedna sprawa; widzac nowe twarze, widze rowniez nadciagajace burze.
          Spokojnie! Kazdy, ktory zawiatal na to forum, jest wspanialym czlowiekiem i
          kazdy zostawia swoj slad i pietno - pisze to w bardzo pozytywnym tego slowa
          znaczeniu. Ci jednak, jako duze indywidualnosci, nie zdaja sobie sprawy ze
          ciagnia za soba chmare wielbicieli, ktorzy nie zawsza dorownuja poziomem do
          tychze. Wiem co mowie - uczestniczylem juz w jednym forum, znam troche nickow i
          wiem co bedzie. Biorac to wszystko pod uwage; nie pozwole na zniszczenie tej
          zabawy i jest to wpis zamykajacy forum w formie jaka jest teraz. Oznacza to, ze
          forum zostanie ukryte, z bardzo rygorystycznie przestrzeganym wstepem. Nie
          namawiam nikogo do uczestnictwa w nim. Pozostawiam to do Panstwa decyzji.
          Gwarantuje jednak, ze zrobie wszystko, aby bylo to miejsce, gdzie kazdy ma
          prawo do wlasnej opinii, a odwaga jej wypowiadania nie bedzie spotykala sie z
          obraza. Moze z niektorych spadnie ta sztuczna maska poprawnosci jakis tam
          sfer... podobnie jak wielu, ja tez czuje, ze tu nie naleze...

Co do strony, to jednym z pierwszych tematow po zmianie statusu forum, bedzie
          jej kontynuacja w takiej formie jak dotychczas. Bez obaw; zarabiam
          wystarczajaco duzo, koszt jako taki jest znikomy a radochy za duzo, aby
          traktowac ta zabawe jako dodatkowa forme dochodu jak to jest insynuowane przez
          innych. Zgadzam sie natomiast z Warum, ze jest ona troche zimna... mozna zrobic
          rowniez dostep na szyfr, aby, bedac w scisle zamknietym i kontrolowany gronie,
          pozwolic sobie na bardziej prywatne materialy.

Pozostawiam Panstwu pare dni na przemyslenie i przedyskutowanie tej sprawy.
          Jezeli ktos nie ma ochoty na dalsza zabawe a chce wycofac swoje materialy ze
          strony, prosze dac mi znac. Nie bede publikowal strony jako takiej az do
          uregulowania sprawy.

Pozdrawiam serdecznie - Mark
          • glodn-y Re: Uwaga! Wazne! 01.11.03, 18:47
            Marku!
            Ale Cie dziabło coś.
            Po tym wpisie widać ,że już dawno nie przebywałeś w naszym Kochanym kraju,
            przecież bezinteresowna zawiśc to nasz sport narodowy.
            Spontnicznośc -no cóż w naszym wieku ? Chciał nie chciał powstrzymujemy się
            od pewnych komentaży,ale myśle ,że to kwestja wychowania bardziej i wiek
            Chcesz ukryć -masz prawo,twoje to dziecię.
            Ale jak dałeś nam czas do przemyśleń,to też to przemysl

Jeśli zrobisz to co zamierzasz,to i tak się piszę,jestem z wami od
            pierwszego dnia i nie mam zamiaru się wynosic gdzie indziej.
            Moje byki juz po was spływają,więc myśle ,że nie odrzucicie mnie.
            ps

Co do wybrednej(że z małej litery to nie byk),to jest kliniczny przykład
            bezinteresownej zawiści.
            Jedno jest smutne ,wybredna to jest ktoś kto przebywał z nami od dłuzszego
            czasu i strach ją obleciał krytykować pod własnym........nasze piekiełko
            ps2

Aleś mnie sprowokował,
            moja praca dyplomowa tyle słów nie zawierała
          • wybredna3 Re: Uwaga! Wazne! 01.11.03, 18:48
            jakkolwiek zdrozne by nie byly moje amiary absolutnie nie zamierzalam
            insynuowac, ze zalozyles strone dla jakiejkolwiek korzysci materialnej.
            powtarzam - fajnie, ze to zrobiles, mam nadzieje, ze jej zrobienie, przelamanie
            trudnosci, przejscie samego siebie dalo ci kupe radochy. A co do elastycznosci
            pogladow: kiedy kupujesz papierowe czasopismo to przeciez tez jeden jego numer
            wydaje ci sie nudny, drugi czytasz z wielkim zainteresowaniem. Fajne w jednym i
            drugim medium jest wlasnie to, ze sie zmieniaja. A my zmieniamy nasze w
            stosunku do nich opinie. A jesli zdarzaja sie opinie krytyczne tak co do
            strony, jak i do forum) to tylko pozwala im sie smieniac na korzysc: czasem
            zgodnie z krytyka, czasem wbrew niej.
            Natomiast niejednego kota zaglaskano juz na smierc.
            • glodn-y Re: Uwaga! Wazne! 01.11.03, 18:58
              cofnij reinkarnację

wybredna3 znaleziono: 7

[1] Re: www.40plus.ca
              autor: wybredna3 data: 31-10-2003 16:53

[2] Re: www.40plus.ca
              autor: wybredna3 data: 31-10-2003 12:57

[3] Re:Wybredna
              autor: wybredna3 data: 30-10-2003 23:34

[4] Re:Wybredna
              autor: wybredna3 data: 30-10-2003 23:18

[5] Re: Ewelinko
              autor: wybredna3 data: 30-10-2003 23:11

[6] Re: Ewelinko
              autor: wybredna3 data: 30-10-2003 22:38

[7] Re: www.40plus.ca - errata
              autor: wybredna3 data: 30-10-2003 18:08
          • warum Re: Uwaga! Wazne! 01.11.03, 19:04
            dzizus Mark, ale sie wscieklsad((buuu. Ja jak "przemysle"- to napewno sie zamkne
            i nie puszcze pary z ustsad((na tyle mam samokrytyki.Ale... slowko dorzuce, jak
            ma byc burza to na 4 fajerki. Nie wiem nic o wielbicielach, klonach i tym
            podobnych insynuacjach niektorych/ ze niby kilka nickow ma 1 osoba /wiem
            tylko,ze... zamkniecie forum mocno ograniczy wielu- bo ostatecznie- tych pare
            sympatyzujacych ze soba osob- wcale nie musi rozmawiac na forum tylko na chacie
            lub gg etc. A przeciez, jak juz powiedziala ewelina nie kazdego trzeba lubicsmile
            sa teamaty uniwersalne, gdzie rozne poglady wcale nie powoduja wycieczek
            osobistych i sa bardziej nazwijmy je- osobiste- gdzie wlasne doswidczenia
            mimowolnie narzucaja reakcje. Czy zamkniecie...nie spooduje obumarcia? Buu tego
            bym nie chciala. A cieplo bierze sie ze wspolnie spedzonego czasu, a nie z
            poprawnych maniersmile Mnie ani krytyka za nieznajomosc sztuki nie zabolala, ani
            ma ciemnota na obcy mi temat drinkowsmile choc fotki na forum luksusowych trunkow-
            sa wyjatkowo przemawiajace /nastrojowe/. Za to jak lwica bede bronic swego
            zdania w tematach - zyciowych. I takie tematy ruszaja wielu tych przecietnych,
            ktorym czasem pod gorke. Ostatnio terem najzwyczajniej miala i czas i ochote
            pogadac od serca... ale... chyba to byl zbyt "intymny" temat, jak dotad... malo
            tu tych pokiereszowanych sie wypowiadalo, bo... no wlasnie...? A zyciowe dolki
            trafiaja sie kazdemu, to ani powod do wstydu, ani rozpaczy... bo po to jest ten
            wirtualny swiat- gdzie klik...i juz ktos, gdzies okazuje ci zaintersowanie. I
            niewazne,ze tylko na chwile, lub moze... " uprzejmie"- istotne,ze tu i teraz-
            wlasnie gdy tego POTRZEBUJESZ. Strasznie sie nagadalam, nie zamykaj forum
            prosze.
            • glodn-y Re: Uwaga! Wazne! 01.11.03, 19:10
              Podpisuję się pod tym
              ps
              Klony.Odpowiem jak "babcia" hym.hym.hym.
              • marialudwika Re: Uwaga! Wazne! 01.11.03, 19:37
                I ja sie pod tym podpisuje!!!!!! Mark,nie rob nam tego!!!!!!!
                ml
          • marialudwika Re: Uwaga! Wazne! 01.11.03, 19:29
            Jezuuuuuuuuu!!!!! Co sie dzieje????? Czytam i wlasnym oczom nie wierze!!!
            Mark,ja Ciebie nie poznaje,czy to Haloween??/nie wiem jak to sie poprawnie
            pisze..Jestem na forum od poczatku i jest tu super!!!Lece czytac dalej" bom"
            oslupiala,doslownie i bez przenosni!!!!!!!
            ml
    • wedrowiec2 Do jej_meza 01.11.03, 18:54
      Jej_mezu - odbierz pocztesmile
      • glodn-y Re: Do jej_meza 01.11.03, 19:00
        Do mnie nikt nie pisze;s
        • wedrowiec2 Do glodnego 01.11.03, 19:04
          Juz napisałam - odbierz pocztęsmile)
        • marialudwika Re: Do jej_meza 01.11.03, 19:34
          I do mnie tez nie,buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!
          ml
          • wedrowiec2 Re: Do jej_meza 01.11.03, 20:13
            Juz napisałam, na adres gazetowy. Powinno dojsc. Jak nie, to reklamuj u
            nadawczynismile))
    • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 01.11.03, 19:09
      Nie zamykajmy naszego Forum. Dosłownie pół godziny temu podałam link do
      wątku "czy warto cos robic w naszym wieku" (chyba tak brzmiał tytuł)
      pięćdziesieciolatce, która studiuje zaocznie i ma wątpliwości czy warto to
      robić.
      • glodn-y Re: www.40plus.ca 01.11.03, 19:17
        Jeszcze raz się podpisuję
        ps
        Jak serduszko zmieściło się w tej mizernej powłoce
        ;*;*;*;*;*;*;*;*
        • warum Re: www.40plus.ca 01.11.03, 19:18
          To i ja poprosze o takie ladne cosiksmile
          • glodn-y Re: www.40plus.ca Warum 01.11.03, 19:21
            ;*;*;*;*;*;*;*
        • marialudwika Re: www.40plus.ca 01.11.03, 19:35
          Jak TO sie ROBI!!!!????????
          ml
    • glodn-y Re:Marku!!!! 01.11.03, 19:38
      Przemyśl to prremyśl.
      A w swych przemyśleniach weż pod uwagę specyfikę miejsca gzie załozyłeś
      forum.
      U nas to tak.
      Chlop skarży się do pana Boga ,ze jest mu żle,jest biedny itd.
      a sąsiad ma wszysko i w ogóle jest ooooo....
      Pan Bóg.
      To czego byś chciał?
      Chlop.
      Panie Boże,ja nie chcę nic dla siebie,ale niech sąsiad moa tyle co ja

I tak my tu sobie spokojnie żyjemy
      • warum Re:Marku!!!! 01.11.03, 19:53
        Mnie tez kiedys Polak-prawnik wspolpracujacy z amerykanska kancelaria/ i
        ju "obyty" w swiecie opowiedzial dopwcip na czym polega roznica w mentalnosci
        Polaka i czlowieka "zachodu"- nie przytocze, bo... uwazam, ze reprezentuje
        wlasnie wyjatek od regulysmile) I jak zauwazylam - nasze "zalegle tu" smile
        towarzystwo 40 plusikow takze. A ... na chwiejna osobowosc, i tak nie mamy
        wplywu. Sa ludzie i ludziska, ktorym "granie" sprawia dzika frajde. No coz- ich
        problem, nam zostaje ignorsmile
      • mammaja Re:Marku!!!! 01.11.03, 20:01
        No w ogole jestem zdumiona! Jezeli Glodny tyyyyle napisal
        ,to naprawde brdzo wazna sprawa. No bo prawda,ze Mark
        zalozyl Forum, ale bez nas wszystkich - nie rozwineloby
        sie tak pieknie. I wogole nie widze problemu.Jak sie tu
        pare razy wlaczyl ktos w sposob uznany przez wszystkich
        za niewlasciwy,to dostawal reprymende i znikal.Albo
        ignor. Ja tam sie nie boje jakichs atakow - zaostrze
        szpade dowcipu i ironii.I niech zostanie jak bylo!!!!
        • glodn-y Re:Marku!!!! 01.11.03, 20:17
          Nareszcie zdjełas tę papache.
          A ja Marka rozumiem
          Te podteksty ile on z tego ma i krytykanctwo wszystkiego co zrobił
          wkurwiło by nie tylko głodnego ale świętego też

ps
          ciekawe co byś powiedziała gdyby "glodny"(który nie ma pojęcia o sztuce,
          a malarstwie to już,szkoda słów) powiedział ,że twoie prace są do.....
          • glodn-y Re:Marku!!!!Sorki poniosło mnie 01.11.03, 20:22

• marialudwika Re:Marku!!!! 01.11.03, 20:39
            Glodny Ty nie jestes dzis MIlczacy,o nie!!!!!!
            ml
            • glodn-y Re:Marku!!!! 01.11.03, 20:49
              I nie mam zamiaru,możecie ignorować moje posty,
              ale milczący nie będe ,jesli przzez zawiść,głupote ma rozlecieć się coś
              co lubię i szanuję,moje stanowcze NIE!!!
              Pomimo,ze nie ja to stworzyłem (i zazdrość mnie zżerawink))
              • marialudwika Re:Marku!!!! 01.11.03, 21:04
                Ja Twoje posty UBOSTWIAM wrecz Glodniutki!!!
                stala wielbicielka ich ml
          • mammaja Re:Marku!!!! do Glodniaczka 01.11.03, 21:06
            Wlasnie opinie osob ,ktore wcale sie nie znaja nie moga
            mnie dotknac. A nawet tych ,co sie znaja - z wiekiem
            coraz mniej. Bo jestem pokorna - a papache zamieniam na
            turban!
        • marialudwika Re:Marku!!!! 01.11.03, 21:45
          Mark!!! Ponownie przeczytalam Twoj post,dzis jestes rozzalony lub
          zirytowany,ale to minie.Ty jestes szefemi 'ojcem" forum,ale jak Mm slusznie
          zauwazyla bez nas nie byloby ono tym,czym jest.Moze to nieskromnnie
          brzmi,co "mowie",ale taka jest obiektywna prawda.Kazdy z nas "zostawil tu
          kawalek duszy"....przemysl wiec swoja decyzje.Poza jakimis/niezbyt zrozumialam
          o co chodzi "satelitami" niektorych uczestnikow dochodza rozni nowi
          interesujacy ludzie,"swieza krew" uzywajac naszego "forumowego" okreslenia.Czy
          to zle???
          A jesli pokaze sie ktos "nie na poziomie" to bedziemy go zwalczac !!
          Pozdrawiam\
          ml
      • bodzio49 Re:Marku!!!! 01.11.03, 20:17
        I ja myślę, że nie jest źle Marku. Nie warto się zamykać. Tak jest ciekawiej i
        barwniej. I tak nie ma żadnej gwarancji, że uniknie się nieporozumień i scysji.
        Nie przejmuj się tymi zgrzytami. Chyba nie da się ich uniknąć.
        Większość, jak widzisz,jest wdzieczna i podziwia Cię szczerze za "wkład pracy".
        Jestem pewien, że będzie coraz ciekawiej. Nie bywam tu tak długo i często jak
        inni. Brakuje czasu. Późne wieczorne rozmowy to też marzenie. Firma wymaga by
        właśnie około 9,00 rano być 100% sprawnym i na pełnych obrotach. Więc
        najpóźniej o 24,00 lulu. Może kiedyś.. A na razie pracuję w instytucji gdzie
        wszysto idzie przez centralny serwer i wiem, że jest monitorowane (finanse -
        względy bezpieczeństwa)więc też sobie nie popiszę.
        Ale czytam niemal wszystko. Niestety mam pecha chyba do strony. Nieczęsto udaje
        mi się połączyć. Pewnie przez tych piratów.
        A zamieszczenie własnych zdjęć uważam za ciekawy pomysł. Jestem za jawnością.
        Pozdrawiam.
    • terem Re: www.40plus.ca 01.11.03, 19:49
      Hmm, czuję się trchę skołowana.Co się dzieje?Czy dowiemy się,kto bedzie miał
      wstęp na ukryta listę?
      • glodn-y Re: www.40plus.ca 01.11.03, 19:56
        Nie martw się na zapas.
        Marka ochłodzi kanadyjski wiatr i będzie dobrze.
        ps
        Marku,znaczków ci nie prześlę,bo nie mam ochoty zmieniać orjętacjismilesmilesmile

Kocham kobiety,wszystkie,klony teżwink)))))
      • warum Re: www.40plus.ca 01.11.03, 19:57
        O ile dobrze zrozumialam- to wstep bedzie mial dalej kazdy- kto zwyczajnie sie
        zaloguje- a wtedy wiadomo z jakiego komputerasmile
        • glodn-y Re: www.40plus.ca 01.11.03, 20:07
          Ojojoj Warumku,przecież się logujesz i teraz.
          Ukryte to takie ,że admin decyduje kto może pisać a kto nie
          Ja ciebie nie wpuści to bede płakał
          • warum Re: www.40plus.ca 01.11.03, 20:26
            nawet mnie tym nie straszsad(( bo zaczne uprawiac wazeliniarstwo i na kilometr
            bede sie usmiechac i zmiatac pylki spod nozek...byleby tylko szef dal mi
            wejsciowke bez ograniczensmile
            • glodn-y Re: www.40plus.ca 01.11.03, 20:33
              Wazeliniarstwo i Warum,rożśmieszasz mnie i do wieczora nie będę
              mógl pisać
              • marialudwika Re: www.40plus.ca 01.11.03, 20:44
                Mnie tez!!!!!
                ml
            • marialudwika Re: www.40plus.ca 01.11.03, 20:43
              Chyba nasza "silna grupa pod wezwaniem"=starych / stazem na forum oczywiscie?
              wejdzie na te tajnosci automatycznie? Czy to zarozumialosc z mojej strony???
              A nas jest duzo bo mlodsi stazem sa tez w wiekszosci FAJNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              ml
          • marialudwika Re: www.40plus.ca 01.11.03, 20:41
            No to jak sie loguje,to nie jestem juz Gallem Anonimem!!!!
            Nic z tego nie rozumiem Glodny/jak Ciebie "zdrobnic"??
            ml
            • glodn-y Re: www.40plus.ca 01.11.03, 20:51
              nie najedzonywink)
              • marialudwika Re: www.40plus.ca 01.11.03, 21:06
                Z nerwow ZGLODNIALAM JAK PIES!!!!!Musze sobie quiche upiec
                nie -najedzona ml
      • marialudwika Re: www.40plus.ca 01.11.03, 19:58
        A mnie rozbolala glowa,trzy godziny temu nikt" ani bu ani ba",zajrzalam jak to
        zwykle robie,czy jakas milosciwa dusza cos napisala a tu SZOK TOTALNY-Mark
        jest zezloszczony,obrazony i chce forum ukryc.
        Ze my sie czasem" poroznimy" to cale szczescie,zgadzam sie z Ewelina,ze za
        duzo lukru to mdle i nudne.Forum zyje,ma ciagle jakies nowe tematy i
        wydarzenia do omowienia a z kolei na to kazdy reaguje inaczej!! I cale
        szczescie.
        To,ze czasem ktos nas skrytykuje czy "zamotywuje" dziala inspirujaco a jesli
        jest inaczej to PRAWDZIWA CNOTA KRYRYK SIE NIE BOI!!!!!!!!!!
        To na tyle,sorki za ew. bledey,ale jestem w tym
        momencie "emocjonalna".POzdrawiam i przemysl "opinie ludu"
        ml
        • felinecaline Re: www.40plus.ca 01.11.03, 20:57
          A tak w ogole to co jest grane? Od przedwczoraj nie otwiera mi sie
          strona???????????,
        • mammaja Re: www.40plus.ca 01.11.03, 21:04
          Mysle,ze nie mamy sie co obawiac takich atakow . To
          zalezy od nas,czy bedziemy umieli je odeprzec. Marku ,
          jestesmy z toba i nie damy popsuc naszego forum .
          • marialudwika Re: www.40plus.ca 01.11.03, 21:09
            Piratow grasujacych po roznych forach my tu nie wpuscimy!!
            Niech tylko sprobuja tu stosowac "stalking"/? nie wiem jak to sie pisze!!!/
            to damy im "popalic"!!!!!
            ml
    • glodn-y Re: www.40plus.ca PODSUMOWANIE 01.11.03, 21:30
      Marku!!
      "żle ale nich mówią", niech zazdrość wypali im trzewia.
      Poważnie ,myślę,że ukrycie forum nie jest rozwiązaniem
      szczęsliwym.
      Sprowadzisz je(forum) do pogaduszek na pryw.
      Nie wspominając ,że przypną Ci łatkę Mysiej(nie wiem czy wiesz ,że tam
      był główny cenzor)
      Mam nadzieję ,że potrafimy obronić nasze (zauważ ,że nie piszę Twoje)
      przed rużnej maści "kurwikami"
      przecież wiesz ,ze przed oszołomami jak i przed hakerami ukryć sie
      nie można(no chyba że zejdziemy do podziemia,ale czy o to nam chodzi)

Podsumowując,przemyśl to,przemyśl to

Z szacunkiem za kawał dobrej roboty(z zazdością ,że potrafisz i chce Ci się)
      -
      U nas mówi się olej oszołomów i..........
      www.40plus.ca/
      • marialudwika Re: www.40plus.ca PODSUMOWANIE c.d. 01.11.03, 21:54
        Popieram Glodniaczka / a jednak nasza Mamajka umie slicznie zdrabniac!!!!/.
        Wszelkich lepperow,"kurwiki" i inne takie xxxxxxxx -damie nie przystoi klac/
        nie moga nam nic zrobic!!!!
        ml
    • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 01.11.03, 21:37
      Zaczyna mi brakować dojścia do naszej umiłowanej strony www. 40plus. Dobrze, że
      ona (strona) zrobiła sobie wolne tylko na czas weekendu. Od poniedziałku bedę
      znów kontemplować nasze wspólne dzieło. Jednością silni!
      Tylko proszę mi nie podpowiadać co było dalej w tym wierszu, bo wiem bardzo
      dobrzesmile)
      • warum Re: www.40plus.ca 01.11.03, 21:54
        Jej_maz zrobi co uzna za stosowne, ale Glodnemu dzis przyznaje nike za
        tworczosc- napisal w ciagu osttnich 2-3 godzin wielekorotnie wiecej niz przez
        caly ostatni tydzien. ML- jak sie nazwywalo to co dzis wypilas dla lzejszego
        nastroju?smile)))dac mu w nagrode, miedzynarodowa!
        • marialudwika Re: www.40plus.ca 01.11.03, 21:57
          ORVIETO-clasico!!! Pyszne bylo ale zdaje sie jakies "glupotki" po nim
          wypisywalam,hi,hi!!! Choc bo ja wiem? W koncu in vino veritas..
          Glodny masz u nas Orvieto i forumowa Nike,Fryderyka i nie pomne jak inne
          nagrody sie zwa!!!!!
          ml
        • glodn-y Re: www.40plus.ca 01.11.03, 23:24
          Dzięki
          Ale ten glodny ignorant znowu coś wykasował,nie czytając
      • lablafox Re: www.40plus.ca 01.11.03, 22:16
        Weszłam , czytam i jestem w szoku bo nie bardzo rozumiem o co chodzi. Dlaczego
        strachem wieje i przed czym ?Dlaczego ukryć ?Czy to coś da?Moze nie stanie się
        nic złego . Marku nie przejmuj się czczym gadaniem i podejrzewaniem Cię o coś
        takiego . Czy można poswięcić tyle czasu , energii , entuzjazmu i pracy w złym
        celu? Przez myśl mi to nie przeszło.
        Cenię Cie za to jaki Jesteś od samego początku i proszę przemyśl ze spokojem ,
        na ukrycie zawsze przyjdzie czas.
        Pozdrawiam ,nie bardzo wiedząca o co chodzi ,lablafox
        • glodn-y Re: www.40plus.ca 01.11.03, 22:19
          No nareszcie! w Poznaniu światło włączyli?
    • glodn-y Re:Upierdliwy.Jeszcze raz 01.11.03, 21:56
      Marku!
      To świt,to noc
      To świt,to noc
      Jle to już laaat
      Coś rooooodzi sięęę i
      Coś przemijaaaa
      Ale zostaje po nas ślad
      • em_em Re:Upierdliwy.Jeszcze raz 01.11.03, 22:21
        glodn-y napisał:

> Marku!
        > To świt,to noc
        > To świt,to noc
        > Jle to już laaat
        > Coś rooooodzi sięęę i
        > Coś przemijaaaa
        > Ale zostaje po nas ślad

a ja wiem co oglądałeś - aha smile)
      • lablafox Re:do głodnego 01.11.03, 22:24
        Ty to potrafisz człowieka , kobietę, zaskoczyć.
        Pozdrawiam Lx
        • glodn-y Re:do głodnego 01.11.03, 23:22
          Człowieka,kobietęwink)))))
          To tylko w Poznaniu iw nocy
          ps
          Nie gniewaj się ,to po tych emocjach odreagować muszę.
          A,że wypadło na Ciebie taki lossmile))))))))))))))))
          ;*;*;*;*;*
          • marialudwika Re:do głodnego 01.11.03, 23:28
            Tych emocji to dzis DUZO za DUZO ja na jeden dzien!!! A ja balam sie,ze dzis
            bedzie nudno,hi,hi
            ml
            • glodn-y Re:do głodnego 01.11.03, 23:36
              Moja Mario i Ludwiko 2w1,taki ciepły dzień i nudno?
              Ale wypełniłem norme za caly hym. zastanowię się ,za ile
              Tobie;*;*;*;*
              I pozostałym też
            • marialudwika Re:do głodnego 01.11.03, 23:45
              Glodniaczku,czy mam sie zapisac na kurs chinskiego????
              Co te znaczki oznaczaja??
              Bo nie wiem czy mam sie smiac,czy plakac?
              A moze sie obraze??
              ml
              • glodn-y Re:do głodnego 01.11.03, 23:47
                To sątylko causki,możesz policzyć
                • marialudwika Re:do głodnego 01.11.03, 23:54
                  To nawzajem ********************
                  ml
                  • glodn-y Re:do głodnego 01.11.03, 23:56
                    Bez ; przed gwiazdką to nie causek
    • ewelina10 Re: www.40plus.ca 01.11.03, 22:46
      Określiłabym to wszystko >>cholernie niepoważne<< delikatnie rzecz ujmując.
      Po ile my mamy lat ??? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • jej_maz Re: www.40plus.ca 01.11.03, 22:55
      Przyznam, ze troche zaskoczyliscie mnie wszyscy takim jednoglosnym podejsciem
      do sprawy. Prosze mi wierzyc ze nie jest to zadna kokieteria z mojej strony, a
      prawdziwa obawa przed... no wlasnie... nie bede opisywal - zobaczcie sami co
      sie dzieje np; na forum Katowice... Wasza deklaracja pomocy w obronie forum
      moze bardzo sie przydac....

Co do Wybrednej, to uwazam, ze kazdy ma prawo do wlasnej opinii i na prawde nie
      czuje sie w najmniejszym stopniu urazony jej opina o stronie (zreszta wyjasnila
      o co chodzi). Powiem wiecej; tez uwazam, ze zaglaskanie kota nie jest
      najlepszym rozwiazaniem dla jego zdrowia. To bardziej insynuacje o "celach"
      uwazam za - nawet jak na poziom ich autora - ponizej pasa, ale to inna sprawa,
      z ktora moge zyc.

Mark

PS. Siedze nad serverem od rana. Wszystko dziala i cudaczki Bodzia az same
      wyskakuja z ekranu, jednak zabezpieczenia, ktore zalozylem, sa tak dobre, ze
      nie chca puscic strony na zewnatrz - jeszcze troche.
      • marialudwika Re: www.40plus.ca 01.11.03, 23:02
        Nigdy nie bylam na forum Katowice a po tym,co slysze od Ciebie nawet tam nie
        zajrze.Znam inne fora,wiele i wiekszosc jest na poziomie/kilka osob tutejszych
        tam spotykam!!!!/ jest wiele PONIZEJ wszelkiego poziomu i jestem tam
        jednorazowym lub rzadkim gosciem.NASZE forum jest o.k. i jak pojawiaja sie
        osoby non grata to przepedzamy je jednoglosnie,bylo takich prob kilka.CO TY na
        to Mark???
        ml
    • glodn-y Re: Admin ZDANIE ZMIENIŁEM 02.11.03, 00:01
      Ukryj ,ukryj,a mnie nie wpuszczaj.
      Jeszcze kilka takich wieczorów i będe chłopak do wzięcia hi.smile))

Tak do śmiechu to mnie nie za bardzo

Dobranoc i causki.
    • ewelina10 Re: www.40plus.ca 02.11.03, 00:06
      Nic już z tego nie rozumiem. Może jutro coś się wyjaśni. Zamiast ogólników
      prosiłabym o jakiś konkrety i większą szczerość. Jesteśmy dorosłymi ludźmi.
      Temat jest naprawdę bardzo absorbujący wszystkich. Po co te ciuciubabki ???
      Wystarczy, że się boję dzisiaj duchów smile)))
      PS' Myślę, że Popay_e wiele razy udowodnił, że jest osobą inteligentną.
      Nie wiem, czy te Wasze "popay_ki" do niego docierają. Za kadzeniem raczej nie
      przepada.
      Północ wybiła, jeśli się nie chce towarzystwa pora się skryć pod kołderkę.wink
      PS' może jutro jakieś >>katowickie forum<<, o którym pierwszy raz coś się
      dowiaduję, okaże się tylko zmorą.
      • marialudwika Re: www.40plus.ca 02.11.03, 08:18
        Jeszcze jedna zagadka!!! O co teraz chodzi??? I nie mam tu "popeye,kow" na
        mysli a to "katowickie"......Czekam na wyjasnienia,pliiiiz!
        ml
    • ewelina10 Re: www.40plus.ca 02.11.03, 06:35
      Fotka Bodzia rzeczywiście robi wrażenie. Nieźle wyszło.
      • bodzio49 Re: www.40plus.ca 02.11.03, 10:48
        Dzięki.
        Nareszcie stronka dostępna a ja znalazłem dosyć czasu żeby spokojnie poczytać
        zamieszczone teksty i obejrzeć wszystkie zdjęcia. Bardzo sympatyczne. Stanowczo
        wolę takie opisy niż profesjonalne foldery. Tym bardziej że tak bogato
        ilustrowane i pewnie można jeszcze uzyskać dodatkowe informacje jeśli kiedyś
        będą potrzebne. Pozdrawiam.
        • lablafox Re: www.40plus.ca 02.11.03, 11:46
          Wpadłam na stronę tylko po to by obejrzec Twoje stworki, są przedziwne. Z
          czego robione ? Z drewna ? Te kołtunki też? Dobrze mieć
          możliwość "wypowiedzenia sie" poprzez jakąkolwiek prace twórczą.
          Pozdrawiam , mniej rozczochrana ,lablafox
          • warum Re: www.40plus.ca 02.11.03, 12:56
            Swietne okreslenie" koldunki", mnie skojarzylo sie z "pierzami"/ tez twor
            slownysmile/mam nadzieje Bodzio,ze to nie obraz mojej duszy widzianej przez ciebie
            telepatycznie?smile))A poza tym trafilam na stronce na "archiwum" roznych
            smiesnostek. Myslalam,ze tylko ja mam takiego bzika na punkcie absurdow.
            Pozdrawiam kolekcjonera/ kesmile))
            • bodzio49 Re: www.40plus.ca 02.11.03, 13:14
              Ja nazywam je "czupurki". Poza tym każdy ma swoje imię i przedstawia kogoś z
              moich znajomych. wink Nie, nie próbowałem wyobrażać sobie twojej duszy warum.
              Za mało, za krótko was znam.
              Z czego są? Są to owocnie leszczyny. Moja "twórczość" ogranicza się do wyboru
              ciekawych i przypominających mi kogoś egzemplarzy, wysuszeniu, dodaniu pary
              kolorów, wybraniu części orzeszków itp. Pozdrawiam.
              • lablafox Re: www.40plus.ca 02.11.03, 13:39
                Niesamowite , owocnie leszczyny ? Są to więc takie małe stworki . Materiał
                też , okazuje się ,że wszystko zależy od naszej twórczej wyobraźni.
                Podziwiam , podziwiam Lx
              • alfredka1 Re: www.40plus.ca 02.11.03, 14:15
                Czupurek i Czupurzątko bardzo sympatyczni, chociaż trochę jakby przestraszeni,
                no ale nagle znależli się na Takim Forum...Pozdrawiam
            • marialudwika Re: www.40plus.ca 02.11.03, 13:37
              A ja nie moge tych smiesznostek znalezc!!!!
              ml
              • lablafox Re: www.40plus.do ML 02.11.03, 14:41
                Wchodzisz na stronę . W prawym rogu , na górze jest prostokącik z napisem
                czupurki Bodzia i grafika Syli. Klikasz czupurki i już je masz.
                Lx
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka