glodn-y 24.11.03, 19:42 Zróbcie przerwę chociaż 2-3 dni!!!!!!!! Człowiek wraca z pracy i co??? Forum 2 godz. czytania Strona 12 godz.przeglądania!!!! Ja już nie daję rady:s Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wedrowiec2 Re: Mam Was dość :-))) 24.11.03, 19:46 By nadrobić zaległości specjalnie wcześniej przyszłam z pracy Odpowiedz Link
rudakitka Re: Mam Was dość :-))) 24.11.03, 20:35 Piszcie.piszcie!mnie chyba dopadła jakaś handra,a Wy takie miłe rzeczy piszecie i zdjęcia taaakie piękne u Was.Tylko czasami mi głupio niektóre ogladać ,bo takie osobiste.No ale nóżki w wiekszośći macie śliczniusieSam miodzik. Odpowiedz Link
jakbar2 Re: Mam Was dość :-))) 24.11.03, 20:51 Glodny, nim zaczniesz czytać nasze posty to błagam Cię, weż sobie kopiasty talerz jedzenia, bo nam strasznie wychudniesz - ojejej Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mam Was dość :-))) 24.11.03, 20:58 I buteleczke dobrego trunku tez!!!! ml Odpowiedz Link
mysza63 Re: Mam Was dość :-))) 25.11.03, 11:46 ja czytuje wybiórczo, bo żeby być na bieżąco w całości to musiałabym urlop wziąć Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 13:39 0j, masz rację głodnieńki, możeby tak ustanowić jeden dzień "postu bez postu".Przedtem 2 książki na tydzień, teraz - jedna i to nocą doczytywana :}}}}}}}Pozdrawiam Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 14:00 Alfredko!!! U mnie to samo!Czytam tylko w nocy,hi,hi.Przestalam ogladac tv,poza dwoma ukochanymi serialami/"Sasiedzi" m.in./- w domu balagan i na nic czasu nie ma..Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
mammaja Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 14:14 To co - oglosimy "dzien bez Forum" ? - nie wierze )))))))))) Odpowiedz Link
em_em Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 14:16 po takim dniu mogłoby się okazać że rzucanie palenia (albo odchudzanie) to betka ) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 15:43 Tak to PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ml Odpowiedz Link
oqo Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 15:09 do tej pory czytaliście o tym w gazetach . pora nazwać rzeczy po imieniu - to jest u z a l e ż n i e n i e . można z tym walczyć [ nie wygrać ] . 1 dzień w tygodniu może kazdy poświęcić i wziąć urlop od monitorka . po urlopie jest duzo ciekawiej . i nowe ,świeże i budujące tematy do nadrobienia . Odpowiedz Link
em_em Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 15:15 oqo napisał: > 1 dzień w tygodniu może kazdy poświęcić i wziąć urlop od monitorka żeby to było takie proste - ale kiedy komputer jest włączony (a musi być z przyczyn "pracowych").... sieć działa.... nawet nie zajrzeć ??? )) a że uzależnienie - to my juz niestety wiemy )) Odpowiedz Link
oqo Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 15:28 lecz zwycięstwo jaką jest rozkoszą ...[ ja próbuję jutro ]...[ po cichu liczę na awarię zasilania ]. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 15:47 Ja juz mailam/wymuszona/ przerwe i nie bylam zachwycona."Mzonek" i ja ,gdy wracamy do domu,zwlaszcza po dluzszej absencjie oboje pedzimy do swoich kompow. Co nalog to nalog.Mam w sieci kilkoro fajnych przyjaciol i bez nich ani bez "forumow" ani,ani... ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 15:44 Jeden dzień bez forum, a potem dwa dni nadrabiania zaległości???? Wolę mieć zaległości w pracy niż na Forum. Rzekłam. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 15:47 )) Co racja, to racja !!! Jakiekolwiek zaległości nie są przyjemne do nadrobienia Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 16:50 dziękuję ci wędrowniczku, masz rację, odszczekuję "posty postów" twoja Mać..:}} Odpowiedz Link
oqo Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 20:03 dzisiaj teleexpres nadał reportaż na temat ha ha ha : że internet jest nałogiem... Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 20:07 I w dzienniku tv holenderskim tez o tym bylo!!! ml Odpowiedz Link
glodn-y Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 26.11.03, 20:16 Może byśmy tak,wszystcy razem wybrali się gdzieś w przyjemne miejsce, na ODWYK :p Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 26.11.03, 20:18 Ja już jeden odwyk przeszłam, zamieniłam palenie na żucie Odpowiedz Link
jej_maz Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 26.11.03, 23:47 glodn-y napisał: > Może byśmy tak,wszystcy razem wybrali się gdzieś w przyjemne miejsce, > na ODWYK :p Byly momenty gdy mialem identyczny pomysl... sa do wynajecia cale wioski... www.italianvillas.com/tuscany/arezzo/borro/ Glodny - a Ty lubisz rybki lowic? Odpowiedz Link
barfly_jimi Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 28.11.03, 08:55 Heloł Jak by się kto pytał to od 12 do 26.06.2004 będę z rodzynką nad jeziorem Garda. Zapraszam na drina gdyby ktoś był w okolicy. Choć salonów raczej się nie uświadczy to przecież drink na świeżym powietrzu też ma swój niezapomniany urok. Poza tym - rum Bacardi jest tam tak śmisznie tani... ehh PS Jeżeli mogę, choć nie do mnie pytanie - osobiście rybki łowić lubię baardzo (aczkolwiek ostatnio rzadko się mi zdarza) Nie wiem jak to jest nad Gardą, ale to w końcu kawał jeziora. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 28.11.03, 15:40 Ten termin to dla najbardziej wytrwałych Strasznie daleka przyszłość. Dla mnie myślowo w tym momencie nieosiągalny Mój jutrzejszy dzień nawet nie jest zaplanowany w 100 % Odpowiedz Link
jej_maz Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 04:23 barfly_jimi napisał: > PS Jeżeli mogę, choć nie do mnie pytanie - osobiście rybki łowić lubię > baardzo (aczkolwiek ostatnio rzadko się mi zdarza) Nie wiem jak to jest nad > Gardą, ale to w końcu kawał jeziora. My juz o tym rozmawialismy, a zatoka Hadsona jest ich pelna Odpowiedz Link
lablafox Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 06:01 Zatoka Hadsona to jest chyba nie tylko pełna rybek ale i wielorybek , orek i waleni.hahaha. Lx Odpowiedz Link
jej_maz Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 15:19 Dokladnie i moze wlasnie dlatego jest to tak niesamowite miejsce, na prawde godne zobaczenia. Odpowiedz Link
warum Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 15:29 hm... To dla takich jak ja , niebywalych w swiecie... poprosze troche linek na pocieche. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 15:42 Nieco za daleko i za DROGO..ale link chetnie,pozdro ml Odpowiedz Link
jej_maz Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 16:15 eeeeeeeetam... raptem piec godzin lotu W-wa - Toronto za ok 500C$, czyli ok 1000 zl ... reszta na miejscu... Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 16:28 A-dam Toronto jest chyba drozej..a pozatym w moim wieku trzeba jechac z kasa,he,he....a wogole to przeciez zarty.. Pozatym wole ciepelko od mrozu i sniegu po pas!!!! ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 16:32 Transport to pół biedy, ale co dalej - namiot? Nie mam ocieplanego Domki drewniane? Ale tam jest ubogo w drzewa. Chyba rybę kupię w sklepie. Coraz bardziej nie mogę zrozumieć, dlaczego nie zdecydowałam się na wyjazd do Kanady( Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 18:11 500$ to jest 2000 PLN. A to już niemało. Ale jakby tak zapakować całe 40+ do dużego namiotu byłoby ciepło chyba hi,hi. Odpowiedz Link
mammaja Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 18:41 Zawsze mozna stworzyc "nieformalna" grupe i podjac jakas akcje spoleczna tylko czy zalapiemy sie za program "mlodziez dla Europy" ? Odpowiedz Link
jej_maz Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 18:42 bodzio49 napisał: > 500$ to jest 2000 PLN. A to już niemało. Ale jakby tak zapakować całe 40+ do > dużego namiotu byłoby ciepło chyba hi,hi. Zwroc uwage ze napisalem 500 C$ - Canadian dollars ... Zgodze sie ze Hudson Bay to juz powazniejsza ekspedycja nie dla wszystkich - tu dosyc ciekawe zdjecia - www.nltours.com/bearviewing/ ale nad wielkimi jeziorami tez jest pieknie, a i cottage sie znajdzie Odpowiedz Link
bodzio49 Re: PS 29.11.03, 18:54 No tak. Zapomniałem, że oprócz EURO i USD są jeszcze inne waluty. Takie skrzywienie. Ależ tam jest pięknie. Może kiedyś się wybiorę. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: PS 29.11.03, 19:42 Może wyczarterować samolot? Wyjdzie taniej. Duży namiot można uszyć wspólnymi siłami. Może Gazeta Wyborcza będzie sponsorem naszejwyprawy. Jestem gotowa nosić jej logo na włąsnych plecach) To kiedy wyjazd? Odpowiedz Link
warum Re: PS:) 29.11.03, 19:55 A nie mozemy poczekac az stopnieja lody??((Ja nie lubie zimna, brrr(A koszulke z logo GW juz kiedys wygralam, ale rozmiar byl dla krasnoludka wiec corka dostala... chetnie bede nosic wieksza, ba.. nawet barchanowa/ no moze byc jais polarcostam/ bym wolala Odpowiedz Link
marialudwika Re: PS:) 29.11.03, 20:10 Dolaczam sie,pod warunkiem,ze mozna zabrac psy!!ALE..czy ich miski nie zjedza??? Pozdro ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: PS:) 29.11.03, 20:14 Zacznij je tresować jako psy ostrzegające przed niedźwiedziami. W porę ostrzeżona dam sobie radę nawet z dużym, głodnym grizli) Odpowiedz Link
barfly_jimi Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 01.12.03, 18:00 Ech Kanada! Kiedyś się na pewno wybierzemy, ale obawiam się, że gdy juz bedziemy mieli taką kasę (i odwagę coby z dziecięciem się wybrać) to, jak pewnie wiesz, najpewniej Irlandia wyskoczy na piersze miejsce.. Ach... Irlandia... Już dawno nie byliśmy że zaczyna to nam poważnie doskwierać. Ale i Kanada nas ciągnie - kto wie co nam kiedyś strzeli do głowy. A propos Włoch jeszcze i tych wakacji nad Gardą - parę szczegółów. Wybieramy się już drugi raz na takie campingowe wakacje z firmą Selectcamp (w zeszłym roku byliśmy w okolicach Wenecji) Mozna oczywiście wybrać poważnie wyposażony domek ale nam najbardziej odpowiadają dromki namiotowe - przewiene toto, ustawne, dobrze wyposażone (kuchenka, lodówka) no i najważniejsze - TANIE!. 2 tygodnie od 12.06 do 26.06 kosztują w tej konfiguracji 312 Euro (podzielcie to na 4 osoby!) jest to oczywiście sam pobyt, bez dojazdu i wyżywienia) Piękna okolica, pogoda gwarantowana (o tyle o ile to możliwe) Jedynym minusem jest podróż (autem) W zeszłym roku w jedną stronę zeszło nam jakieś 13 godzin (z czego jedną czekaliśmy nma polskiej granicy) ale na austriackich i włoskich autostradach czas mija szybko. Tym razem wybieramy się na camping Cisano/San Vito. Link poniżej www.gardalake.it/campingcisano/ W zeszłym roku byliśmy na campingu Ca' Savio - polecam gorrąco www.casavio.it Pozdrowy Barflaj Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 01.12.03, 18:37 Zachęcająco wygląda, ale jak już pisałam termin zbyt odległy Potraktuj to jako wymówkę, bo i tak nie sądzę, aby wcześniej udało mi się wyjechać na urlop. Drugi minus tego wyjazdu jest to, że jest celem podróży, ale jeśli potraktuję to jako przystanek na dalszej mojej trasie, a moim przyszłorocznym celem podróży będzie południe a nie północ, ......to kto wie, może wpadnę 1 lub 2 dni odwiedzić Ciebie i Twoją Rodzynkę Odpowiedz Link
barfly_jimi Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 02.12.03, 08:54 ewelina10 napisała: > Drugi minus tego wyjazdu jest to, że jest celem podróży, ale jeśli potraktuję > to jako przystanek na dalszej mojej trasie... No właśnie - najfaniejsze w tego typu campingowych wakacjach (np. SelectCamp, EuroCamp) jest to, że człowiek jest mobilny. Pamiętam, że rodzice właśnie najbardziej chwalili sobie tę zaletę bo będąc po parę dni na każdym z campingów zjeździli kawał Europy za stosunkowo niewielkie pieniądze. 2 dni tu, 3 dni tam, 4 dni jeszcze gdzie indziej a ostatnie dni na "leżenie bykiem" gdzieś na słonku Wszystko wcześniej zaplanowane i zarezerwowane, mnóstwo ciekawych miejsc, kilka tysięcy kilometrów "na blacie", tona wrażeń, zdjęć itp My akurat wybieramy się na wakacje stacjonarne bo dziecię jeszcze trochę małe (tak jak pisałem wcześniej, właściwie nie mam jeszcze "uprawnień" na 40+) ale jak dziewucha podrośnie - czemu nie? A tak z innej beczki... Zwróćcie uwagę na tytuł wątku i jak to się ma do faktu że właśnie próbujemy umawiać się na spotkanie (jeżeli nie na wspólne wakacje w Kanadzie he he he Pozdrowy Witek Odpowiedz Link
rudakitka Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 02.12.03, 18:14 barfly_jimi napisał: > > No właśnie - najfaniejsze w tego typu campingowych wakacjach (np. SelectCamp, > EuroCamp) jest to, że człowiek jest mobilny. Pamiętam, że rodzice właśnie > najbardziej chwalili sobie tę zaletę bo będąc po parę dni na każdym z campingów > > 4 dni jeszcze gdzie indziej a ostatnie dni na "leżenie bykiem" gdzieś na > słonku Wszystko wcześniej zaplanowane i zarezerwowane, mnóstwo ciekawych > miejsc, kilka tysięcy kilometrów "na blacie", tona wrażeń, zdjęć itp > No ja po takiej zachęcie jestem "ugotowana"!Kiedyś w pierwszej połowie lat 90- tych mieliśmy przyczepe na chodzie i tak własnie spedzaliśmy wakacje,tylko ze nad naszymi jeziorami i naszym morzem.Teraz nasza wysłużona przyczepka stoi w górach i tez dobrze słuzy na kilkudniowe wypady. Bardzo mnie zainteresowałeś tym Select Camp i Euro Camp,czy mozna podrózować bez przyczepy i gdzie mozna uzyskac informacje?Gdybys mógł dać jakies namiary to bedę bardzo wdzieczna.Zreszta jezeli inni znaja niedrogie sposoby na spedzenie ciekawych wakacji niech napisza,moze nie w najblizsze wakacje ,ale moze kiedyś takie informacje będą przydatne.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
barfly_jimi Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 03.12.03, 16:01 Link na stronę SelectCamp'u: www.selectcamp.com.pl Firma holenderska - mają biuro we Wrocławiu ale praktycznie wszystko załatwia się telefonicznie. Na życzenie wysyłają szczegółowy katalog (bezpłatny o ile pamiętam). EuroCamp to z kolei firma brytyjska, o identycznym profilu (na campingach namioty i domki obu stoją praktycznie obok siebie) www.eurocamp.com.pl Na pewno mają również swój katalog. Oferty bywają jednak droższe niż SC. UWAGA - rezerwować trzeba z dużym wyprzedzeniem bo pod koniec lutego, na początku marca bywa już niewielki wybór - mają te ofery duże wzięcie. Pozdrawiam Sąsiadkę ze Śląska! Witek Odpowiedz Link
rudakitka Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 03.12.03, 16:18 podziękuję Ci w takim razie Śląskim BÓG ZAPŁAĆ.Moje najmłodsze dziecko lat 12 zaczyna namiętnie wyszukiwać wszytkiego co dotyczy możliwosci niedrogiego wyjazdu "gdzieś w Europe",jest jeszcze w tym wieku,ze musi jeżdzić z rodzicami ale pozazdrosciła starszym (bratu i siostrze) i sama tez chce cos poszukac interesującego.Dlatego jeszcze raz serdeczne dzieki za namiary,pewno samo przegladąnie podanych stron będzie dla mojej córy niezłą rozrywką!HEJ. Odpowiedz Link
glodn-y Re: Mam Was dość :-))) 30.11.03, 22:28 Dzisiaj spojrzałem na polke z książkami,a tam "Hrabia Monte Christo" Więc w ramach odwyku przeczytałem I tom,za tydzień drugi. ps No przeczytałem to lekka przesada,znam prawie na pamięc,ale gruntownie przejrzałem,bardzo gruntownie! A Was lubię Pozdr Odpowiedz Link
mammaja Re: Mam Was dość :-))) 30.11.03, 23:44 A dzis w TV wznowienie serialu Nedznicy z Depardieux , nie ogladalam ale nagralam bo tez lubie ,jak Hr.M.Chr. i was wszystkich. Odpowiedz Link
maya_may Re:Nie Mam Was dość :-))) 30.11.03, 23:58 Przyznam sie , ze zbyt "mloda" jestem ,by moc napisac "mam was dosc", ale przeraza mnie Wasza "plodnosc" , )) , wczoraj usilowalam przeczytac kilka watkow, ... niestety ,zapoznanie sie z chocby z polowa...)) , jest niemozliwe w moim przypadku , )). Dlatego zaczynam od konca, )). pozdrawiam* Odpowiedz Link
lablafox Re:Nie Mam Was dość :-))) 01.12.03, 18:22 Zaczynaj od tych z dnia dzisiejszego , wówczas jestes na bieżąco . W chwilach wolnych doczytuj . Ja tak zrobiłam po przymusowej przerwie, gdy mi twardy dysk wywaliło. To działa hahaha Lx Odpowiedz Link
edeka5 Nie mam Was dość :-))) 02.12.03, 09:41 glodn-y napisał: > A Was lubię Istne Towarzystwo Wzajemnej Adoracji, bo ja też Was lubię. Gdybym nie lubiła, nie wchodziłabym tu. Pozdrawiam Odpowiedz Link