Dodaj do ulubionych

Mam Was dość :-)))

24.11.03, 19:42
Zróbcie przerwę chociaż 2-3 dni!!!!!!!!
Człowiek wraca z pracy i co???
Forum 2 godz. czytania
Strona 12 godz.przeglądania!!!!
Ja już nie daję rady:ssmirk
Obserwuj wątek
    • wedrowiec2 Re: Mam Was dość :-))) 24.11.03, 19:46
      By nadrobić zaległości specjalnie wcześniej przyszłam z pracywink
    • rudakitka Re: Mam Was dość :-))) 24.11.03, 20:35
      Piszcie.piszcie!mnie chyba dopadła jakaś handra,a Wy takie miłe rzeczy piszecie
      i zdjęcia taaakie piękne u Was.Tylko czasami mi głupio niektóre ogladać ,bo
      takie osobiste.No ale nóżki w wiekszośći macie śliczniusiesmileSam miodziksmile.
    • jakbar2 Re: Mam Was dość :-))) 24.11.03, 20:51
      Glodny, nim zaczniesz czytać nasze posty to błagam Cię, weż sobie kopiasty
      talerz jedzenia, bo nam strasznie wychudniesz - ojejej
      • marialudwika Re: Mam Was dość :-))) 24.11.03, 20:58
        I buteleczke dobrego trunku tez!!!!
        ml
        • mysza63 Re: Mam Was dość :-))) 25.11.03, 11:46
          ja czytuje wybiórczo, bo żeby być na bieżąco w całości to musiałabym urlop
          wziąćwink
    • alfredka1 Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 13:39
      0j, masz rację głodnieńki, możeby tak ustanowić jeden dzień "postu bez
      postu".Przedtem 2 książki na tydzień, teraz - jedna i to nocą
      doczytywana :}}}}}}}Pozdrawiam
      • marialudwika Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 14:00
        Alfredko!!! U mnie to samo!Czytam tylko w nocy,hi,hi.Przestalam ogladac
        tv,poza dwoma ukochanymi serialami/"Sasiedzi" m.in./- w domu balagan i na nic
        czasu nie ma..Pozdrawiam
        ml
        • mammaja Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 14:14
          To co - oglosimy "dzien bez Forum" ? - nie wierze wink))))))))))
          • em_em Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 14:16
            po takim dniu mogłoby się okazać że rzucanie palenia (albo odchudzanie) to
            betka wink)
            • marialudwika Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 15:43
              Tak to PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              ml
    • oqo Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 15:09
      do tej pory czytaliście o tym w gazetach . pora nazwać rzeczy po imieniu -
      to jest u z a l e ż n i e n i e . można z tym walczyć [ nie wygrać ] . 1
      dzień w tygodniu może kazdy poświęcić i wziąć urlop od monitorka . po urlopie
      jest duzo ciekawiej . i nowe ,świeże i budujące tematy do nadrobienia .
      • em_em Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 15:15
        oqo napisał:

> 1 dzień w tygodniu może kazdy poświęcić i wziąć urlop od monitorka

żeby to było takie proste - ale kiedy komputer jest włączony (a musi być z
        przyczyn "pracowych").... sieć działa.... nawet nie zajrzeć ??? wink))
        a że uzależnienie - to my juz niestety wiemy smile))
        • oqo Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 15:28
          lecz zwycięstwo jaką jest rozkoszą ...[ ja próbuję jutro ]...[ po cichu
          liczę na awarię zasilania ].
          • marialudwika Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 15:47
            Ja juz mailam/wymuszona/ przerwe i nie bylam zachwycona."Mzonek" i ja ,gdy
            wracamy do domu,zwlaszcza po dluzszej absencjie oboje pedzimy do swoich kompow.
            Co nalog to nalog.Mam w sieci kilkoro fajnych przyjaciol i bez nich ani
            bez "forumow" ani,ani...
            ml
    • wedrowiec2 Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 15:44
      Jeden dzień bez forum, a potem dwa dni nadrabiania zaległości????
      Wolę mieć zaległości w pracy niż na Forum. Rzekłam.
      • ewelina10 Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 15:47
        smile)) Co racja, to racja !!! Jakiekolwiek zaległości nie są przyjemne do
        nadrobienia smile
      • alfredka1 Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 16:50
        dziękuję ci wędrowniczku, masz rację, odszczekuję "posty postów" twoja Mać..:}}
    • oqo Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 17:15
      teleexpres też nas czyta
      • marialudwika Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 17:24
        Naprawde???Czy zartujesz??
        ml
      • wedrowiec2 Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 17:27
        szczegóły, szczegóły, szczegóły
        • marialudwika Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 17:31
          TAK!!!! Prosimy o szczegoly!
          ml
          • oqo Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 20:03
            dzisiaj teleexpres nadał reportaż na temat ha ha ha : że internet jest
            nałogiem...
            • marialudwika Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 20:07
              I w dzienniku tv holenderskim tez o tym bylo!!!
              ml
            • ewelina10 Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 20:10
              ... i jeszcze żucie gumy. smile
              • bodzio49 Re: Mam Was dość :-))) 26.11.03, 20:11
                Nie mówiąc o gryzieniu pestek.
                • glodn-y Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 26.11.03, 20:13

• glodn-y Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 26.11.03, 20:16
                    Może byśmy tak,wszystcy razem wybrali się gdzieś w przyjemne miejsce,
                    na ODWYKsmile :p
                    • ewelina10 Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 26.11.03, 20:18
                      Ja już jeden odwyk przeszłam, zamieniłam palenie na żucie smile
                    • jej_maz Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 26.11.03, 23:47
                      glodn-y napisał:

> Może byśmy tak,wszystcy razem wybrali się gdzieś w przyjemne miejsce,
                      > na ODWYKsmile :p

Byly momenty gdy mialem identyczny pomysl... sa do wynajecia cale wioski...

www.italianvillas.com/tuscany/arezzo/borro/
                      Glodny - a Ty lubisz rybki lowic?
                      • barfly_jimi Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 28.11.03, 08:55
                        Heloł

Jak by się kto pytał to od 12 do 26.06.2004 będę z rodzynką nad jeziorem Garda.
                        Zapraszam na drina gdyby ktoś był w okolicy. Choć salonów raczej się nie
                        uświadczy to przecież drink na świeżym powietrzu też ma swój niezapomniany
                        urok. Poza tym - rum Bacardi jest tam tak śmisznie tani... ehh wink

PS Jeżeli mogę, choć nie do mnie pytanie - osobiście rybki łowić lubię baardzo
                        (aczkolwiek ostatnio rzadko się mi zdarza) Nie wiem jak to jest nad Gardą, ale
                        to w końcu kawał jeziora.
                        • ewelina10 Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 28.11.03, 15:40
                          Ten termin to dla najbardziej wytrwałych sad Strasznie daleka przyszłość.
                          Dla mnie myślowo w tym momencie nieosiągalny crying
                          Mój jutrzejszy dzień nawet nie jest zaplanowany w 100 %
                        • jej_maz Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 04:23
                          barfly_jimi napisał:

> PS Jeżeli mogę, choć nie do mnie pytanie - osobiście rybki łowić lubię
                          > baardzo (aczkolwiek ostatnio rzadko się mi zdarza) Nie wiem jak to jest nad
                          > Gardą, ale to w końcu kawał jeziora.

My juz o tym rozmawialismy, a zatoka Hadsona jest ich pelna wink
                          • lablafox Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 06:01
                            Zatoka Hadsona to jest chyba nie tylko pełna rybek ale i wielorybek , orek i
                            waleni.hahaha.
                            Lx
                            • jej_maz Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 15:19
                              Dokladnie i moze wlasnie dlatego jest to tak niesamowite miejsce, na prawde
                              godne zobaczenia.
                              • warum Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 15:29
                                hm... To dla takich jak ja , niebywalych w swiecie... poprosze troche lineksmile
                                na pocieche.
                                • marialudwika Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 15:42
                                  Nieco za daleko i za DROGO..ale link chetnie,pozdro
                                  ml
                                  • jej_maz Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 16:15
                                    eeeeeeeetam... raptem piec godzin lotu W-wa - Toronto za ok 500C$, czyli ok
                                    1000 zl ... reszta na miejscu...
                                    • marialudwika Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 16:28
                                      A-dam Toronto jest chyba drozej..a pozatym w moim wieku trzeba jechac z
                                      kasa,he,he....a wogole to przeciez zarty..
                                      Pozatym wole ciepelko od mrozu i sniegu po pas!!!!
                                      ml
                                    • wedrowiec2 Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 16:32
                                      Transport to pół biedy, ale co dalej - namiot? Nie mam ocieplanegosad Domki
                                      drewniane? Ale tam jest ubogo w drzewa. Chyba rybę kupię w sklepie.
                                      Coraz bardziej nie mogę zrozumieć, dlaczego nie zdecydowałam się na wyjazd do
                                      Kanadysad(
                                      • bodzio49 Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 18:11
                                        500$ to jest 2000 PLN. A to już niemało. Ale jakby tak zapakować całe 40+ do
                                        dużego namiotu byłoby ciepło chyba hi,hi.
                                        • mammaja Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 18:41
                                          Zawsze mozna stworzyc "nieformalna" grupe i podjac jakas akcje spoleczna tylko
                                          czy zalapiemy sie za program "mlodziez dla Europy" ?
                                        • jej_maz Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 29.11.03, 18:42
                                          bodzio49 napisał:

> 500$ to jest 2000 PLN. A to już niemało. Ale jakby tak zapakować całe 40+ do
                                          > dużego namiotu byłoby ciepło chyba hi,hi.

Zwroc uwage ze napisalem 500 C$ - Canadian dollars ...

Zgodze sie ze Hudson Bay to juz powazniejsza ekspedycja nie dla wszystkich - tu
                                          dosyc ciekawe zdjecia - www.nltours.com/bearviewing/

ale nad wielkimi jeziorami tez jest pieknie, a i cottage sie znajdzie wink
                                          • jej_maz PS 29.11.03, 18:44
                                            a o tym juz rozmawialismy; www.nltours.com/northernlight/
                                            • bodzio49 Re: PS 29.11.03, 18:54
                                              No tak. Zapomniałem, że oprócz EURO i USD są jeszcze inne waluty. Takie
                                              skrzywienie. Ależ tam jest pięknie. Może kiedyś się wybiorę.

• wedrowiec2 Re: PS 29.11.03, 19:42
                                                Może wyczarterować samolot? Wyjdzie taniej. Duży namiot można uszyć wspólnymi
                                                siłami. Może Gazeta Wyborcza będzie sponsorem naszejwyprawy. Jestem gotowa
                                                nosić jej logo na włąsnych plecachsmile)
                                                To kiedy wyjazd?
                                                • warum Re: PS:) 29.11.03, 19:55
                                                  A nie mozemy poczekac az stopnieja lody??sad((Ja nie lubie zimna, brrrsad(A
                                                  koszulke z logo GW juz kiedys wygralam, ale rozmiar byl dla krasnoludka wiec
                                                  corka dostala... chetnie bede nosic wieksza, ba.. nawet barchanowa/ no moze byc
                                                  jais polarcostam/ bym wolalasmile
                                                  • marialudwika Re: PS:) 29.11.03, 20:10
                                                    Dolaczam sie,pod warunkiem,ze mozna zabrac psy!!ALE..czy ich miski nie zjedza???
                                                    Pozdro
                                                    ml
                                                  • wedrowiec2 Re: PS:) 29.11.03, 20:14
                                                    Zacznij je tresować jako psy ostrzegające przed niedźwiedziami. W porę
                                                    ostrzeżona dam sobie radę nawet z dużym, głodnym grizlismile)
                          • barfly_jimi Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 01.12.03, 18:00
                            Ech Kanada!
                            Kiedyś się na pewno wybierzemy, ale obawiam się, że gdy juz bedziemy mieli taką
                            kasę (i odwagę coby z dziecięciem się wybrać) to, jak pewnie wiesz, najpewniej
                            Irlandia wyskoczy na piersze miejsce.. Ach... Irlandia... Już dawno nie byliśmy
                            że zaczyna to nam poważnie doskwierać. Ale i Kanada nas ciągnie - kto wie co
                            nam kiedyś strzeli do głowy.

A propos Włoch jeszcze i tych wakacji nad Gardą - parę szczegółów. Wybieramy
                            się już drugi raz na takie campingowe wakacje z firmą Selectcamp (w zeszłym
                            roku byliśmy w okolicach Wenecji) Mozna oczywiście wybrać poważnie wyposażony
                            domek ale nam najbardziej odpowiadają dromki namiotowe - przewiene toto,
                            ustawne, dobrze wyposażone (kuchenka, lodówka) no i najważniejsze - TANIE!.

2 tygodnie od 12.06 do 26.06 kosztują w tej konfiguracji 312 Euro (podzielcie
                            to na 4 osoby!) jest to oczywiście sam pobyt, bez dojazdu i wyżywienia) Piękna
                            okolica, pogoda gwarantowana (o tyle o ile to możliwe)
                            Jedynym minusem jest podróż (autem) W zeszłym roku w jedną stronę zeszło nam
                            jakieś 13 godzin (z czego jedną czekaliśmy nma polskiej granicy) ale na
                            austriackich i włoskich autostradach czas mija szybko.

Tym razem wybieramy się na camping Cisano/San Vito. Link poniżej
                            www.gardalake.it/campingcisano/
                            W zeszłym roku byliśmy na campingu Ca' Savio - polecam gorrąco
                            www.casavio.it

Pozdrowy

Barflaj
                            • ewelina10 Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 01.12.03, 18:37
                              Zachęcająco wygląda, ale jak już pisałam termin zbyt odległywink Potraktuj to
                              jako wymówkę, bo i tak nie sądzę, aby wcześniej udało mi się wyjechać na urlop.
                              Drugi minus tego wyjazdu jest to, że jest celem podróży, ale jeśli potraktuję
                              to jako przystanek na dalszej mojej trasie, a moim przyszłorocznym celem
                              podróży będzie południe a nie północ, ......to kto wie, może wpadnę 1 lub 2 dni
                              odwiedzić Ciebie i Twoją Rodzynkę wink
                              • barfly_jimi Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 02.12.03, 08:54
                                ewelina10 napisała:
                                > Drugi minus tego wyjazdu jest to, że jest celem podróży, ale jeśli potraktuję
                                > to jako przystanek na dalszej mojej trasie...

No właśnie - najfaniejsze w tego typu campingowych wakacjach (np. SelectCamp,
                                EuroCamp) jest to, że człowiek jest mobilny. Pamiętam, że rodzice właśnie
                                najbardziej chwalili sobie tę zaletę bo będąc po parę dni na każdym z campingów
                                zjeździli kawał Europy za stosunkowo niewielkie pieniądze. 2 dni tu, 3 dni tam,
                                4 dni jeszcze gdzie indziej a ostatnie dni na "leżenie bykiem" gdzieś na
                                słonku wink Wszystko wcześniej zaplanowane i zarezerwowane, mnóstwo ciekawych
                                miejsc, kilka tysięcy kilometrów "na blacie", tona wrażeń, zdjęć itp smile

My akurat wybieramy się na wakacje stacjonarne bo dziecię jeszcze trochę małe
                                (tak jak pisałem wcześniej, właściwie nie mam jeszcze "uprawnień" na 40+) ale
                                jak dziewucha podrośnie - czemu nie?

A tak z innej beczki... Zwróćcie uwagę na tytuł wątku i jak to się ma do faktu
                                że właśnie próbujemy umawiać się na spotkanie (jeżeli nie na wspólne wakacje w
                                Kanadzie he he he wink

Pozdrowy
                                Witek
                                • rudakitka Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 02.12.03, 18:14
                                  barfly_jimi napisał:

>
                                  > No właśnie - najfaniejsze w tego typu campingowych wakacjach (np. SelectCamp,
                                  > EuroCamp) jest to, że człowiek jest mobilny. Pamiętam, że rodzice właśnie
                                  > najbardziej chwalili sobie tę zaletę bo będąc po parę dni na każdym z
                                  campingów

>
                                  > 4 dni jeszcze gdzie indziej a ostatnie dni na "leżenie bykiem" gdzieś na
                                  > słonku wink Wszystko wcześniej zaplanowane i zarezerwowane, mnóstwo ciekawych
                                  > miejsc, kilka tysięcy kilometrów "na blacie", tona wrażeń, zdjęć itp smile
                                  >
                                  No ja po takiej zachęcie jestem "ugotowana"!Kiedyś w pierwszej połowie lat 90-
                                  tych mieliśmy przyczepe na chodzie i tak własnie spedzaliśmy wakacje,tylko ze
                                  nad naszymi jeziorami i naszym morzem.Teraz nasza wysłużona przyczepka stoi w
                                  górach i tez dobrze słuzy na kilkudniowe wypadysmile.
                                  Bardzo mnie zainteresowałeś tym Select Camp i Euro Camp,czy mozna podrózować
                                  bez przyczepy i gdzie mozna uzyskac informacje?Gdybys mógł dać jakies namiary
                                  to bedę bardzo wdzieczna.Zreszta jezeli inni znaja niedrogie sposoby na
                                  spedzenie ciekawych wakacji niech napisza,moze nie w najblizsze wakacje ,ale
                                  moze kiedyś takie informacje będą przydatne.Pozdrawiam.
                                  • barfly_jimi Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 03.12.03, 16:01
                                    Link na stronę SelectCamp'u:
                                    www.selectcamp.com.pl
                                    Firma holenderska - mają biuro we Wrocławiu ale praktycznie wszystko załatwia
                                    się telefonicznie. Na życzenie wysyłają szczegółowy katalog (bezpłatny o ile
                                    pamiętam).

EuroCamp to z kolei firma brytyjska, o identycznym profilu (na campingach
                                    namioty i domki obu stoją praktycznie obok siebie)
                                    www.eurocamp.com.pl
                                    Na pewno mają również swój katalog. Oferty bywają jednak droższe niż SC.

UWAGA - rezerwować trzeba z dużym wyprzedzeniem bo pod koniec lutego, na
                                    początku marca bywa już niewielki wybór - mają te ofery duże wzięcie.

Pozdrawiam Sąsiadkę ze Śląska!
                                    Witek
                                    • rudakitka Re: Mam Was dość :-))) Propozycja 03.12.03, 16:18
                                      podziękuję Ci w takim razie Śląskim BÓG ZAPŁAĆsmile.Moje najmłodsze dziecko lat 12
                                      zaczyna namiętnie wyszukiwać wszytkiego co dotyczy możliwosci niedrogiego
                                      wyjazdu "gdzieś w Europe",jest jeszcze w tym wieku,ze musi jeżdzić z rodzicami
                                      ale pozazdrosciła starszym (bratu i siostrze) i sama tez chce cos poszukac
                                      interesującego.Dlatego jeszcze raz serdeczne dzieki za namiary,pewno samo
                                      przegladąnie podanych stron będzie dla mojej córy niezłą rozrywką!HEJ.
    • glodn-y Re: Mam Was dość :-))) 30.11.03, 22:28
      Dzisiaj spojrzałem na polke z książkami,a tam "Hrabia Monte Christo"
      Więc w ramach odwyku przeczytałem I tom,za tydzień drugi.
      ps
      No przeczytałem to lekka przesada,znam prawie na pamięc,ale
      gruntownie przejrzałem,bardzo gruntownie!
      A Was lubię
      Pozdr
      • mammaja Re: Mam Was dość :-))) 30.11.03, 23:44
        A dzis w TV wznowienie serialu Nedznicy z Depardieux , nie ogladalam ale
        nagralam bo tez lubie ,jak Hr.M.Chr. i was wszystkich.
        • marialudwika Re: Mam Was dość :-))) 30.11.03, 23:52
          i ja taksamo!!!!!
          Pozdro
          ml
          • maya_may Re:Nie Mam Was dość :-))) 30.11.03, 23:58
            Przyznam sie , ze zbyt "mloda" jestem ,by moc napisac "mam was dosc", ale
            przeraza mnie Wasza "plodnosc" , smile)) , wczoraj usilowalam przeczytac kilka
            watkow, ... niestety ,zapoznanie sie z chocby z polowa...smile)) , jest niemozliwe
            w moim przypadku , smile)).
            Dlatego zaczynam od konca, smile)).
            pozdrawiam*
            • lablafox Re:Nie Mam Was dość :-))) 01.12.03, 18:22
              Zaczynaj od tych z dnia dzisiejszego , wówczas jestes na bieżąco . W chwilach
              wolnych doczytuj . Ja tak zrobiłam po przymusowej przerwie, gdy mi twardy dysk
              wywaliło. To działa hahaha
              Lx
      • edeka5 Nie mam Was dość :-))) 02.12.03, 09:41
        glodn-y napisał:

> A Was lubię

Istne Towarzystwo Wzajemnej Adoracji, bo ja też Was lubię. Gdybym nie lubiła,
        nie wchodziłabym tu.
        Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka