lablafox 30.11.03, 14:13 Rozpoczęta .Dzisiaj w Poznaniu lekka mgiełka .Dzisiaj imieniny Andrzeja . Wszystkim Andrzejom odwiedzającym to forum życzę wszystkiego najlepszego. Lx Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dan8 Re: IX edycja Dzisiaj 30.11.03, 14:19 A u mnie piekny,sloneczny dzien i +33C. Jutro mamy pierwszy dzien lata. Odpowiedz Link
lablafox Re: IX edycja Dzisiaj 30.11.03, 14:25 Dan* , może otworzysz watek australijski? bardzo lubię dowiadywać się ,i często to powtarzam, jak to jest gdzie indziej niz w polsce i Europie, a Australia tak daleko. Z przyjemnością oglądam program dot. matkowania małym , osieroconym kangurom . Lx Odpowiedz Link
lablafox Re: IX edycja Dzisiaj- errata 30.11.03, 14:26 Oczywiście Polsce -wielka literą Lx Odpowiedz Link
ewelina10 Re: IX edycja Dzisiaj- errata 30.11.03, 14:31 Ja się też przyłączam - Australia to dla mnie "egzotyka". Nawet takie święto Bożonarodzeniowe latem.... Odpowiedz Link
marialudwika Re: IX edycja Dzisiaj- errata 30.11.03, 17:31 Wrocilam wlasnie z przedobiedniego spaceru!!!Jest o dziwo duzo cieplej.Wiosne sie czuje w powietrzu.Mijajac domy ooglam,chcac nie chcac,. zajrzec do wielu mieszkan.To taka ich,holenderska tradycja-niezaslanianie okien!!Patrzac na to ma sie odczucie bycia w teatrze i patrzenia z ciemnej widowni na oswietlone sceny..Kiedys bardzo mnie to dziwilo,ale juz przywyklam ml Odpowiedz Link
omeri Re: IX edycja Dzisiaj 30.11.03, 17:49 D ożyczeń się dołaczam. W Wwie dzień mglisty, póznym popołudniem byłam na spacerze podwarszawskich lasach, Mała zadomowiła się u przyjaciółki, bo zakochała sie w jej psie. Odpowiedz Link
lablafox Re: IX edycja Dzisiaj 30.11.03, 23:35 To jest dzisiaj - IX edycja - to dla tych , którzy nie zauważyli 9 tomu dzisiajków. Lx Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: IX edycja Dzisiaj 30.11.03, 23:37 Wiemy, ale wpisy w starej edycji były odpowiedzia na tam zamieszczone wypowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mammaja Re: IX edycja Dzisiaj 30.11.03, 23:40 Wreszcie po gosciach i krzataninie imieninowej.Na tej uroczysosci sw.Andrzeja o ktorej poprzednio pisalam wystepowal zespol Slask,wspaniale spiewajac testy starocerkiewno slowianskie,gdyz sw.Andrzej jest patronem ekumenizmu i nabozenstwo bylo z udzialem prawoslawnych duchownych.Moi panowie byli zachwyceni ta liturgia.A ja nawet nie mialam czasu do was zajrzec caly wieczor. Odpowiedz Link
em_em Re: IX edycja Dzisiaj 01.12.03, 07:02 i cóż można powiedzieć o tak bestialskiej porze przed kawą dzień dobry ?? dobry ?..... Odpowiedz Link
rudakitka Re: IX edycja Dzisiaj 01.12.03, 07:36 em_em napisała: > i cóż można powiedzieć o tak bestialskiej porze przed kawą > dzień dobry ?? dobry ?..... Po kawie też nie wiadomo co napisać.Na moim "starym" forum ,gdzie było bardzo bojowo i dlatego przycupnęłam u Was, znalazłam kilka serdecznych pozdrowień dla siebie,ja spałam a panowie o mnie serdecznie myśleli!Tylko czy taka dawka serdeczności dobrze wrózy na cały dzień?Dobrze ,ze chociaż kawa była gorzka. Za oknem niebo się przeciera-czyzby znowu wiosenny dzień jesienią? Pozdrawiam WSZYSTKICH serdecznie,chce się ŻYĆ!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
maya_may Re: IX edycja Dzisiaj 01.12.03, 07:47 chce sie zyc? , )) , byc moze za godzine i po kolejnek kawie... jak na razie chce sie spac , )) pozdrawiam* Odpowiedz Link
edeka5 Re: IX edycja Dzisiaj 01.12.03, 08:13 Dzisiaj rozpoczęłam dzień od artykułu: kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1141731&KAT=244 i to potwierdza moją zdecydowaną niechęć do brania jakichkolwiek pożyczek. Nie prowadzę żadnych tzw. interesów i dlatego staramy się żyć za to co mamy i jeszcze zaoszczędzić na "czarną godzinę". Teraz, mam nadzieję, że chwilowo utrzymujemy się w 4 osoby z jednej pensji, sięgając po oszczędności. Wiem, że inna jest sytuacja osób prowadzących własne przedsiębiorstwa, gdzie podobno bez kredytu nie da rady. Ale nie mnie się wypowiadać na ten temat. Odpowiedz Link
wywrot53 Re: IX edycja Dzisiaj 01.12.03, 08:21 Od rana zdąrzyłam sobie popsuć humor (( Czasami rzeczy martwe są złośliwe. Próbowałam wysłać wiązankę poprzez kwiaciarnię netową, i 3 razy zeżarło dane ((( Jak na razie mam dość.Idę przespać złość. Jakby ktoś miał adres, z której usług korzystał i się nie zawiódł byłabym wdzięczna za podanie ))) Odpowiedz Link
mammaja Re: IX edycja Dzisiaj 01.12.03, 11:06 Od poniedzialku przygniataja mnie sprawy .Jakos to idzie lawinowo, jedna pociaga druga.Kiedy przestane glupia stara baba porywac sie z motyka na slonce.Siedziec cicho i zajmowac sie swoimi sprawami,swoja rodzina i swoja praca,a nie tym,ze z powodu zmian w ustroju Warszawy Klub Sportowy straci byc moze boisku, budowane przez spolecznikow i sluzace paru setkom dzieciakow.A moze nie straci.Tylko znowu trzeba walczyc o sprawy tak oczywiste i klarowne. A moze lepiej nie wysylac tego postu? A,tam.Pozdrawiam - lekko sfrustrowana Mm. Odpowiedz Link
marialudwika Re: IX edycja Dzisiaj 01.12.03, 11:48 Dzisiaj zerwalam sie o 7-mej.Po 4 godzinach snu.O dziwo bylamjak skowronek.Moze jednak powinnam wstawac razem z ptakami?Teraz zamykaja mi sie oczy i zadna kawa nie dziala..trzeba sie wziac za dalsza "akcje" na niwie domowej,hi,hi. Niedlugo trzeba jechac odebrac "piesy" ze strzyzenia... Pozdro ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: IX edycja Dzisiaj 01.12.03, 15:33 Czasami sobie myślę, co jest przyjemniejsze praca zawodowa czy społeczna ? Ciemno za oknem, do końca pracy jeszcze sporo zostało. Odpowiedz Link
marialudwika Re: IX edycja Dzisiaj 01.12.03, 15:39 CIEMNO???? a "u nas' jest zupelnie widno!!!! ml Odpowiedz Link
omeri Re: IX edycja Dzisiaj 01.12.03, 17:59 Oj ciemno, rano ciemno i wracam z pracy już ciemno. Byle do stycznia i śniegu. Odpowiedz Link
lablafox Re: IX edycja Dzisiaj 01.12.03, 18:27 mammaja napisała: > Od poniedzialku przygniataja mnie sprawy .Jakos to idzie lawinowo, jedna > pociaga druga.Kiedy przestane glupia stara baba porywac sie z motyka na > slonce.Siedziec cicho i zajmowac sie swoimi sprawami,swoja rodzina i swoja > praca,a nie tym,ze z powodu zmian w ustroju Warszawy Klub Sportowy straci byc > moze boisku, budowane przez spolecznikow i sluzace paru setkom dzieciakow.A > moze nie straci.Tylko znowu trzeba walczyc o sprawy tak oczywiste i klarowne. > A moze lepiej nie wysylac tego postu? A,tam.Pozdrawiam - lekko sfrustrowana Mm > . Mammajko , znam Cię , nie spoczniesz aż nie załatwisz. Potem tak dziwnie pusto i tyle wolnego , więc ładujemy się w następna sprawę do załatwienia. Uszy do góry i do dzieła , lablafox Odpowiedz Link
lablafox Re: IX edycja Dzisiaj 01.12.03, 21:14 Nie wiem jak dla Was , ale dla mnie ten dzisiejszy dzień jest szczególnie wredny. Nie tylko nic mi się nie udało zrobić tak jak planowałam , to jeszcze misternie przygotowane plany na ten tydzień rozwaliły mi się po 1 telefonie.Potem zostałam zdołowana w chwili gdy myśłałam ,że mój pomysł jest genialny, podobno jest głupkowaty i bez sensu .To byłoby na tyle , do 24:00 jeszcze 2 godz. i 47 minut. Może 02.12.03 będzie łaskawszy. Lx Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: IX edycja Dzisiaj 01.12.03, 21:24 To nie jest możliwe, Ty nie masz głupkowatych pomysłów. Pewnie przesłyszałas się. A jeśli ktoś tak sądzi, to spróbuj go (ją) przekonać o swoich racjach. Może uda się... Odpowiedz Link
warum Re: IX edycja Dzisiaj 01.12.03, 21:47 Lx Glowa do gory! Przemysl argumenty jakich uzylas w dyskusji /i ew.jutro uzyj innego kalibru /, przespij temat, a jutro zacznij od nowa!I uda sie, jesli pomysl ma rece i nogi. Ja dzis przeczytalam jak "zarabia" sie ten pierwszy milion na przykladzie naszych parlamentarzystow i... boje sie podjac dyskusje, bo co niektorzy zaraz zobacza moje ciagoty do socjalizmu)wiec na dzis dosyc mego gadulstwa. www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34467,1800495.html Odpowiedz Link
rudakitka Re: IX edycja Dzisiaj 02.12.03, 08:00 Dzisiaj zaczęło sie dla mnie o 3,00.Syn jechał do Lublina,więc trzeba było dziecko wyprawić(19 lat).Teraz chyba syn jeszcze w Warszawie ,bo ma tam przesiadke.Położyłam sie o 4,00 i znowu wstałam o 5,30 żeby wyprawic następną pociechę(lat22),położyłam sie znowu o 6,15 żeby wstać o 7,00 bo jeszcze jedna latorośl do wyprawienia (lat12).No powiem,ze czuję sie średnio! Na szczęście za oknem znowu słoneczko i tyle spraw do załatwienia,ze nie mam juz czasu rozczulać się nad sobą.Pozdrawiam WAS bardzo,miłego dnia. Odpowiedz Link
marialudwika Re: IX edycja Dzisiaj 02.12.03, 10:11 Dzien wiosenny raczej,przejasnilo sie.Mniej ponuro,10 stopni.Pozdrawiam ml P.S. Warum i ja boje sie dyskutowac o tym artykule/przeczytalam/,po dyskusji o "przyszlej pani prezydent" moj "dyskusyjny" zapal nieco sie zmniejszyl. Odpowiedz Link
em_em Re: IX edycja Dzisiaj 02.12.03, 10:50 marialudwika napisała: > ... ja boje sie dyskutowac o tym artykule/przeczytalam/,po dyskusji > o "przyszlej pani prezydent" moj "dyskusyjny" zapal nieco sie zmniejszyl. ML - z całym szacunkiem - czytałam na bieżąco dyskusję o JK - i doprawdy nie wiem co Cię zraziło do dyskusji? - toć gdyby wszyscy byli bardziej podobnego zdania - to by nie była dyskusja?? a co do jednostkowej krytyki osoby - miałaś się (tą jednostkową) nie przejmować - bo inaczej woda na młyn separatystom Odpowiedz Link
lablafox Re: IX edycja Dzisiaj 02.12.03, 10:54 Dziś w Poznaniu +10 , szaro i wrony kraczą dość głośno , tak jak na śnieg. Jak tu jednak śniegu oczekiwać gdy taka temperatura. Co do dyskujsi o JK , przyłączam się do zdania em_em , by się nie powtarzać. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: IX edycja Dzisiaj 02.12.03, 10:57 Lx i em_em!!!!!Macie Dziewczyny swieta racje. ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: IX edycja Dzisiaj 02.12.03, 11:01 Jeśli tworzę jakiś nowy wątek, a zwłaszcza o temacie powszechnie absorbującym cieszę się, jeśli mogę z kimś polemizować, a zwłaszcza z osobami, które mają odmienne zdanie od mojego. Czasami bywa, że czyjeś argumenty rzeczowe są tak przekonujące, że zmieniam pod ich wpływem swoje zdanie. I o to chodzi w "całej dyskusji" Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: IX edycja Dzisiaj 02.12.03, 17:22 Wróciłam z masażu - plecy jak nowe, przygotowane do codziennych zmagań z oparciem komputerowego fotela. Odpowiedz Link
maya_may Re: IX edycja Dzisiaj 02.12.03, 18:53 wedrowiec2 napisała: > Wróciłam z masażu - plecy jak nowe, przygotowane do codziennych zmagań z > oparciem komputerowego fotela. ~~~&~~~&~~~&~~~ ~~ja tez wrocila, , ale nie z masazu i z plecami o kilka lat starszymi chyba, kompletnie zwariowany dzien... po nieprzespanej nocy , ale za to uczciwie przepracowanej , dzien niczym jak dla dlugodystansowca, rozbolale gardlo , wymeczone nogi i bolacy garb. Zaparzylam wiec sobie pyszna herbate i przy zapalonej swiecy oraz wciaz dzialajacego komputera , relaxowac sie bede przez nastepne dwa dni, a w czwartek nie musze wstawac rano !!! To sie nazywa luxus!!! szkoda tylko , ze taki obolaly... )))) pozdrawiam* Odpowiedz Link
maya_may Re: IX edycja Dzisiaj 02.12.03, 19:13 maya_may napisała: > wedrowiec2 napisała: > > > Wróciłam z masażu - plecy jak nowe, przygotowane do codziennych zmagań z > > oparciem komputerowego fotela. > ~~~&~~~&~~~&~~~ > ~~ja tez wrocila, , ale nie z masazu i z plecami o kilka lat starszymi chyba > , > kompletnie zwariowany dzien... > po nieprzespanej nocy , ale za to uczciwie przepracowanej , dzien niczym jak > dla dlugodystansowca, > rozbolale gardlo , wymeczone nogi i bolacy garb. > Zaparzylam wiec sobie pyszna herbate i przy zapalonej swiecy oraz wciaz > dzialajacego komputera , relaxowac sie bede przez nastepne dwa dni, a w > czwartek nie musze wstawac rano !!! > To sie nazywa luxus!!! szkoda tylko , ze taki obolaly... )))) > pozdrawiam* ------------- hahahahha , usmialam sie czytajac sama siebie, glowa dzisiaj tez niepodobna do wczorajszej, )))))) Odpowiedz Link
warum Re: IX edycja Dzisiaj 02.12.03, 19:59 Wlasnie dowiedzialam sie ze,min.Danuta Huebner zostala Eupropejskim Politykiem Roku!!! jedna z naprawde waznych osobw polskiej polityce, dzieki ktorej jestem przekonana, weszlismy do Europy- wlasnie za jej walory osobiste i rzetelne podejscie do pracy. Jestem dumna,ze mamy kogos takiego w swiecie! To dzieki postrzeganiu jej jako osoby - sceptycy z zachodu daja sie przekonac,ze u nas sa nie tylko "barabarzyncy". Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: IX edycja Dzisiaj 02.12.03, 20:11 Bardzo dobra wiadomość. Pewnie zaraz odezwą się głosy jej wrogów, dla których wiedza, obycie i wysokie kompetencje nie mają znaczenia. Oczywiście nie mam na myśli głosów na naszym forum Odpowiedz Link
edeka5 Re: IX edycja Dzisiaj 03.12.03, 08:58 Dzisiaj przeczytałam wczorajsze wieczorne wpisy i nie wiem co o tym wszystkim sądzić. Ciężko mi. Ciężko będzie mi się odezwać. Odpowiedz Link
lablafox Re: IX edycja Dzisiaj 03.12.03, 10:26 Wywal z siebie to wszystko co Ci ciąży , będzie lżej. Nie bój się odzywać . Najwyżej wirtualnie oberwiesz, ale to można przeżyć . Potraktujesz to jako nowe życiowe doświadczenie .Hahaha. Lx Odpowiedz Link
lablafox Re: IX edycja Dzisiaj 03.12.03, 10:30 Dzisiaj w Poznaniu +5 ,i słonecznie . Obudziłam się radosna jak skowronek . Tylko śpiew nie ten bo zamiast sopranu mam mezzo bardziej skłaniające się ku altowi. Mogę robić za bąka . Dzisiaj spłaciłam ostatnią ratę kredytu.Mogę wziąć nowy .Hahhaha. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: IX edycja Dzisiaj 03.12.03, 10:42 Witajcie,ponuro dzis w A-damie,ale moje pieski musza miec ruch i ja tez-bez wzgledu na pogode.Nie musze juz sie rano zrywac do pracy/swoje juz sie "nazrywalam"/ i moge wypelniac dzien tym, na co mam ochote.Miedzy innymi mam ochote spotykac przyjaciol z naszego forum!! Pewne niemile doswiadczenia potraktowalam wlasnie jako jeszcze jedne z wielu zyciowych!Moze teraz wczesniej zapalac mi sie bedzie swiatelko ostrzegawcze? Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
monia.i Re: IX edycja Dzisiaj 03.12.03, 11:54 Dzisiaj próbuję się zorientować w sytuacji na forum..no i nie bardzo rozumiem, w czym rzecz..? Strasznie dużo mam zaległości w czytaniu..jesteście niezwykle "płodni" - ML - nie wiem, skąd Twój niepokój dotyczący przyszłości forum? Ja zawsze mam problem - nie wiem, czy wypowiadać sie na pewne tematy "z marszu" czy też najpierw doczytac wszystkie głosy - jak zaczynam przeglądać - robi się późno.. O co tak naprawdę chodzi i komu? Pozdrawiam! Poza tym - jest szaro, buro i ponuro - i coraz chłodniej. To chyba naprawdę grudzień! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: IX edycja Dzisiaj do ML 03.12.03, 12:21 marialudwika napisała: > Moze teraz wczesniej zapalac mi sie bedzie swiatelko ostrzegawcze? Żadnych światełek ostrzegawczych, bo jeszcze pomyślę, że ktoś się za Ciebie przebrał Światełka zapalają mi się, ale przy sprawdzaniu pisowni nicków: - na przykład: są 2 osoby używające nicka "falszywy", a mianowicie falszy-w-y oraz falszy-v-v-y Odpowiedz Link
mammaja Re: IX edycja Dzisiaj do ML 03.12.03, 12:39 Slonko wylazlo i swiat jest przyjemniejszy. Po co sie przejmowac wczorajszymi wpisami,Edeko. Dzisiaj bede dzisiejsze a jutro jutrzejsze i tak podrepczemy powolutku w strone N.Roku. Badzmy soba, blagam was , nie przejmujcie sie ! Odpowiedz Link
lablafox Re: IX edycja Dzisiaj do ML 03.12.03, 19:25 Dziś urodziny Adama Małysza - lataj tak dalej chłopcze . Lataj , bo dla mnie to zawsze lot i nadal nie rozumiem jak można tak długo być w powietrzu i nie zabić się . Pełna podziwu , lablafox Odpowiedz Link
em_em Re: IX edycja Dzisiaj do ML 03.12.03, 19:29 lablafox napisała: > Dziś urodziny Adama Małysza a pojutrze urodziny Krystiana Zimermana (z Zabrza Odpowiedz Link
lablafox Re: IX edycja Dzisiaj do ML 03.12.03, 19:38 Może grudzień jest szczególnie płodny w talenty ? Lx Odpowiedz Link
em_em Re: IX edycja Dzisiaj do ML 03.12.03, 19:45 oby - mój młody też grudniowy - prezencik prawie pod choinkę Odpowiedz Link
lablafox Re: IX edycja Dzisiaj do ML 03.12.03, 19:51 Może prezencik okaże się PREZENTEM od ŻYCIA. Lx Odpowiedz Link
lablafox Re: IX edycja Dzisiaj do ML 03.12.03, 19:53 We Francji powódź, w okolicach Avinionu . Rodan jeszcze nie wylał , ale poziom wody wciąż się podnosi. Lx Odpowiedz Link
mammaja Re: IX edycja Dzisiaj do ML 03.12.03, 20:13 Ogladalam Wiadomosci - biedna Francja - od razu wspolczujemy "naszej" Feline - w lecie upaly ,teraz powodzie. Bardzo mi zal ludzi pozbawianych nagle dobytku,a nawet zycia. Moze przynajmniej nie bedzie wiecej padac? Odpowiedz Link
lablafox Re: do em_em , sławne Skorpiony i Strzelce 03.12.03, 20:17 Skorpiony - Katharine Hepburn ( moja ukochana ), Humphrey Bogart,Albert Camus, Richard Burton , Grace Kelly, Demi Moore, Strzelce - Maria Casares , Carlo Ponti, Edith Piaf, Frank Sinatra, Lx Odpowiedz Link
felinecaline Re: do em_em , sławne Skorpiony i Strzelce 03.12.03, 20:31 Sytuacja jest rzeczywiscie bardzo ciezka, podobno ma padac jeszcze jutro rano. Oczywiscie, ze mi zal tych ludzi, dla niektorych to 3 taka powodz w ciagu...3 lat. ten kraj ma jakies dziwne problemy z infrastruktura, w tym i z systemem odprowadzania wod burzowych. A i u mnie, gdzie jest zlewisko 3 rzek, ktore juz jako Maine wpadaja do Loary nalezy sie spodziewac klopotow, bo przeciez gorna Loara tez przekroczyla stan alarmowy. Co ciekawe: na naszej nedznej amatorskiej www pisalam o "drodze na grobli" wybudowanej w pierwotnej wersji jeszcze za Plantagenetow i umacnianej potem przez napoleona i juz systematycznie w ostatnim XX wieku: ta stara robota wciaz sie doskonale trzyma i zabezpiecza okolice. 2 lata temu jechalam w okresie takich deszczy (w styczniu), ktore trwaly od wrzesnia do marca TGV "z biegiem Loary w dol, do Nantes: pejzaz mozna bylo okreslic jednym slowem: archipelag. W 1995 roku wylala u nas w miescie Maine, dzielac je na "2 nierowne polowy" jako, ze mieszkam na lewym a pracuje na prawym brzegu dojezdzalam do pracy...wojskowa amfibia. Odpowiedz Link
mammaja Re: do em_em , sławne Skorpiony i Strzelce 03.12.03, 20:47 Czytalam kiedys artykul o tym jak regulacja rzek (wybetonowane brzegi) fatalnie wlynela na sytucje powodziwe w Europie zachodniej. Natomiast te "stare groble" pelnia nadal swoe funkcje - jak i u nas Wal Miedzeszynski, ciagle wytrzymuje ataki wody ,choc dwa lata temu niezle byl zagrozony. Zycze ,zeby was jednak ominely te fale. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: do em_em , sławne Skorpiony i Strzelce 03.12.03, 20:49 Gdy usłyszałam w Faktach, o powodzi na wschodzie Francji, od razu ucieszyłam się, ze mieszkasz w zachodniej części. Radość przedwczesna - ale mam nadzieję, że powódź nie dotknie Ciebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
lablafox Re: do em_em , sławne Skorpiony i Strzelce 03.12.03, 21:03 Też mam taką nadzieję ,że deszcze się skończą. Okropieństwo powódź wogóle, a powódź w grudniu , straszne. Lx Odpowiedz Link
felinecaline Re: do em_em , sławne Skorpiony i Strzelce 03.12.03, 21:28 Ja co prawda nie "jestem z tej strony", ale...jestem nad Loara, ktora przeciez musi te wezbrane wody doprowadzic do Atlantyku. I z pewnoscia doprowadzi. przed chwila dzwonilam do wuja z okolicy Montpellier, gdzie m.in wylal niewielki Lez. On na szczescie mieszka na wzgorku, ale Lez plynie wlasnie u stop tego wzgorza. na razie jest OK, ale jak dlugo? Kilka lat temu juz odbudowywal swoj dom. On i jego corki (z ktorych jedna mieszka o rzut beretem od ojca) to jedyna MOJA rodzina we Francji. ale na szczescie meteo zapowiedziala ustanie deszczow jutro okolo poludnia (za to beda wichury).Ja tym czasem lecze osobista angine - cale szczescie, ze istnieje net, bo mowic nie moge. Odpowiedz Link
glodn-y Re: do em_em , sławne Skorpiony i Strzelce 03.12.03, 21:34 Trzymaj się Feline. W temacie anginka to ja jestem lepszy)) Do 25 roku życia .2 razy, wiosną i pużnym latem. A wrzodziki to Tobie przecinają, Odpowiedz Link
marialudwika Re: do em_em , sławne Skorpiony i Strzelce 03.12.03, 21:43 Trzymaj sie SUCHO Feline!!!!I niech migdalki juz przestana Ciebie bolec.A nie mozna ich wyciac? Pozdrawiam ml P.S. I tutaj zerwal sie paskudny,lodowaty wicher.. Odpowiedz Link
felinecaline Re: do em_em , sławne Skorpiony i Strzelce 03.12.03, 21:53 ocho! Cosik mi sie widzi, ze zanosi sie na zmiane rol ;-P Wrzodzikow nie mam, to angina "czerwona" (wirusowa/w odroznieniu od bialej - ropnej). biore srodki p/bolowe i daje sie intensywnie "dopieszczac" przez MMZ + antybiotyk, pierwszego dnia w kroplowce, bo nie moglam polykac, teraz juz doustnie. Wycinac nie ma sensu (juz i tak niemal polowe mnie ze mnie wycieto )) .Normalnie miewam to swinstwo raz na piec lat, tym zarem to 2 w ciagu 2 miesiecy - zarazilam sie na dyzurze w niedziele. Niestety - szpital M-Lu to rzeczywiskie taka jedna wielka wylegarnia. I nawet jak sie z tym na codzien i od swieta walczy, to w 100% uniknac sie nie da. Odpowiedz Link
lablafox Re: lekarz i rutinoscorbin 03.12.03, 21:56 W TV lekarz je rutinoscorbin i nie łapie żadnych świństw od paskudnych pacjentów. Lx Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: lekarz i rutinoscorbin 03.12.03, 21:57 Bo w telewizji nie ma chorych pacjentów. Odpowiedz Link
felinecaline Re: lekarz i rutinoscorbin 03.12.03, 22:05 Smiejcie sie, smiejcie; wiecie co lubie najbardziej? Na dyzurze obejrzec sobie "ER" albo "lazarecik" ("Na dobre i na zle", taaaaak, bo mamy przez tv sat) i cieszyc sie, ze to inni "tyraja". niestety, to szczescie nigdy nie trwa dlugo, nawet nie przez 1 marny odcinek. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: lekarz i rutinoscorbin 03.12.03, 22:11 ER - w Polsce pt. "Ostry dyżur", to mój ulubiony serial. Szkoda, że nie kupiono następnych serii. Odpowiedz Link
felinecaline Re: lekarz i rutinoscorbin 03.12.03, 22:51 U mnie 2 tygodnie temu skonczyla sie IX seria, dosc...kiepska ( z nowa obsada kuuuudy im do starej "bandy"!!). Ale trzeba przyznac, ze merytorycznie sa swietni - w amerykanskim systemie, krancowo przeciwnym od francuskiego. my uporawiamy "cocooning" delikwenta. A propos piwko: nie powiem, dobre i skuteczne, zwlaszcza dobrze oziebione swietnie "zanieczula". Jednak, ze tu o dobre piwo trudno popijam "bablowcem" (wino musujace - "szampan" mojej okolicy). Odpowiedz Link
glodn-y Re: lekarz i rutinoscorbin 03.12.03, 22:06 Fachowcy,specjaliści)) i nic nie wiedzą Mówie wam ,jak mając 25 lat przeżuciłem się na dietę piwną to żadna angina mnie nie bierze Wcześniej dwa razy w roku.Ile zastrzyków w dupe dostałem to"moje" Teraz penicyliny w domu nie chcą dawać,dlaczego? Odpowiedz Link
marialudwika Re: lekarz i rutinoscorbin 03.12.03, 22:08 A jakie piwko preferujesz? Ja lubie najbardziej "Zywiec"!!!! ml Odpowiedz Link
felinecaline Re: lekarz i rutinoscorbin 03.12.03, 22:59 penicylina to juz bardzo "stary" antybiotyk i coraz prawdopodobniejsze jest u "delikwenta" ryzyko szoku anafilaktycznego. wtedy warto juz byc na - jak sie to u Was nazywa? OIOM'ie. Odpowiedz Link
lablafox Re: małopłytkowosć 03.12.03, 23:06 dzisiaj dowiedziałam się od mojej koleżanki ,iż jej wychowanek chruje na małopłtykowość ( jeżeli nie pokręciłam nazwy) i od września gdy miał 162 jednostki czegoś tam teraz spadły mu na 32 . Podobno to choroba nieuleczalna , w Polsce , a jak to jet na prawdę ? I co to za choroba? Lx Odpowiedz Link
felinecaline Re: małopłytkowosć 03.12.03, 23:35 Trombocyty (plytki krwi) sa jednym z czynnikow zapewniajacych wlasciwe krzepniecie krwi. trombocytopenia - obnizony poziom plytek w surowicy krwi = zaburzenia krzepniecia. To tak w arcytelegraficznym skrocie, bo ide spac. Odpowiedz Link
marialudwika Dzisiaj 04.12.03, 10:06 Po pierwsze zycze Barbarom w dniu Ich imienin,jesli takie u nas sa lub odwiedzaja.Dzis gornicze swieto,kiedys tak uroczyscie obchodzone. Pogoda jest typowo grudniowa,dzien szary i wietrzny.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: IX edycja Dzisiaj 04.12.03, 15:24 Wróciłam przed chwilą z trasy i nie jestem zadowolona. Pogoda badziewna, na szybach w samochodzie coś osiadało, co bliżej nie mogłam określić, cały czas na wolnych obrotach miałam włączone wycieraczki. Mam nadzieję, że na święta śnieg spadnie. A mnie dopadło jakieś przeziębienie. Odpowiedz Link
mammaja Re: IX edycja Dzisiaj 04.12.03, 15:47 Podobno juz w sobote ma byc sniezek - byle nie zaduzo naraz, blagam. I zeby troche polezala jak juz spadnie,a nie zmienial sie w blocko. Wczoraj minelo 14 000 postow i plodnosc niektorych Markow (nocnych)jest niebywala. Ciesze sie, ze gwiezne racuszki dolecialy tu i tam.Mm. Odpowiedz Link
ada296 Re: IX edycja Dzisiaj 04.12.03, 15:55 witam wszystkich padam na twarz ze zmęczenia życzę miłego popołudnia ) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: IX edycja Dzisiaj 04.12.03, 15:56 Racuszki były genialne, jeden zostawiłam sobie na drugie śniadanie - wszyscy w pracy patrzyli z zazdrością Cieszę się na śnieg. Dobrze by było, gdyby spadł i równocześnie chwycił lekki mróz. Śnieg będzie pięknie leżał na trawnikach, a jezdnie będą suche i przejezdne. Odpowiedz Link
warum Re: IX edycja Dzisiaj - a moze do barborki? 04.12.03, 19:02 www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1810187.html Wlasciwie... to, nie przekonujcie mnie, ze tak jest PRAWIDLOWO i wylaza ze mnie ciagoty do minionej epoki, albo,ze jestem zfrustrowana budzetowka i nieudacznikiem, bo nikt mi nie bronil byc w tej grupie jw)) Odpowiedz Link
em_em Re: IX edycja Dzisiaj - a moze do barborki? 04.12.03, 19:24 głowa bolała mnie już wcześniej (może stąd nadwrażliwośc w innym wątku) - ale po tej lekturze to już dosłownie pęka - idę sobie precz...a czy z precza wrócę to się okaże Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: IX edycja Dzisiaj - a moze do barborki? 04.12.03, 19:34 Podaj, proszę, namiary na precza, to pójdę z Tobą. Jesli nie podasz, to znajdę precza w googlach. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: IX edycja Dzisiaj - a moze do barborki? 04.12.03, 19:53 Wcale nie dziwię się tej frustracji bo i ja choć nie mam cięgot do starego systemu to kiedy już rok temu usłyszałem, że mój prezesunio zarabia 300 mln miesięcznie to też mnie przekręcało i przekręca dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
bodzio49 Re: IX edycja Dzisiaj - a moze do barborki? 04.12.03, 21:22 tysięcy oczywiście. Znowu mi się miesza he,he. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Znalazłam precza 04.12.03, 21:01 Już wiem, gdzie poszłaś em_em - za Niemen, hen, PRECZ Odpowiedz Link
em_em Re: Znalazłam precza 04.12.03, 21:32 ....ach czemuż za Niemen....... już jestem - łeb jeszcze ćmi, ale robota nie zając - nie uciekła Odpowiedz Link
mammaja Re: Znalazłam precza 04.12.03, 22:13 acha, gadu-gadu wysiadlo - czy u was tez? Odpowiedz Link
em_em Re: Znalazłam precza 04.12.03, 22:16 mammaja napisała: > acha, gadu-gadu wysiadlo - czy u was tez? nie - mam - i okoliczni też - ale Was nie widzę Odpowiedz Link
marialudwika Re: Znalazłam precza 04.12.03, 23:00 Myslalam,ze masz dzis imieniny Mzonki!!!!!!?? Jesli tak ponownie zycze.. ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Znalazłam swojego "precza" 04.12.03, 23:14 Troszkę trasa mnie wymęczyła, jakieś podziębionko się przyczepiło, dołujące wiadomości w telewizji, na forum też "ciężkie" tematy, a moja głowa nie chce pracować i ..... nie zgadniecie, poddałam się rozkoszy delektowania prezentu, jaki mi sprawiono,a mianowicie puściłam sobie VCD Hotel "Zacisze". W życiu swoim obejrzałam go już wielokrotnie, pewno i na 100-tne urodziny też go sobie puszczę. I jeszcze jedno - hotelarz Basil Fawlty trochę mi kogoś przypomina, jest nie do przebicia. Polecam, jeśli ktoś lubi Monty Pythona i ma poczucie humoru. modrzew.stopklatka.pl/hotelzacisze.html PS' wiem, wiem, linek powinien być wklejony na innym wątku, ale jestem boso i nie chce mi się przychodzić do nie go Odpowiedz Link
marialudwika Re: Znalazłam swojego "precza" 04.12.03, 23:32 Jedna z moich ulubionych serii!!!Pozdro! Zycze zdrowia ml-z bolem glowy Odpowiedz Link
marialudwika Re: Znalazłam precza 04.12.03, 22:59 U mnie gg przed chwila "wsiadloo' z powrotem... pozdro ml Odpowiedz Link
mammaja Re: Znalazłam precza 05.12.03, 15:29 Co to, nikogo dzisaij nie ma? A u mnie ciemno, zimno i smutno - mam nadzieje ze sw.Mikolaj nie opusci naszego domku,choc tu same stare dzieci. Podbudowana sukcesem racuszkow z jablakami wykonalam dzisiaj nalesniki ze szpinakiem,jako czesc artystyczna dosc trudnego dnia.Do wieczora! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Znalazłam precza 05.12.03, 15:44 Dzisiaj nasze osiedle/w wiekszosci/ protestowalo przeciw planom wladz dzielnicy umieszczenia nieopodal coffeeshop.W dodatku w poblizu kilku szkol i dzieciecej fermy!!!!!Teraz pozostaje czekanie,czy ta akcja cos pomoze?Pomyslec,ze dziecieca farma i inne pozyteczne sprawy sa dofinansowywane ze zbiorek spolecznych bo "na ma funduszy". Dzis wielkie swieto-MIKOLAJKI tutaj,dzieci maja impreze w szkole,dziatwa biega poprzebierana i wesola bardziej niz zazwyczaj.Pozdrawiam ml P.S. U mnie dzis dzien rybny,sledzie i kartofle/pyry,ziemniaki/ w mundurkach. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Znalazłam precza 05.12.03, 16:03 Podpowiedz - co to jest coffeeshop, bo ja mam tylko skojarzenia ze sklepem w rodzaju dawnego sklepu kolonialnego? Odpowiedz Link
marialudwika Re: Znalazłam precza 05.12.03, 16:14 To rodzaj "spelunki", w ktorej mozna kupowac i palic trawke/legalnie/ i inne soft drugs,ni i pic kawe,hm.Pelno jest tego w A.,nigdy nie bylam w tych lokalach,choc dziela sie one na mniej lub bardziej eleganckie/podobno/. Umieszczanie takiego "przybytku" obok szkoly uwazam za SKANDAL,co Wy na to? Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Znalazłam precza 05.12.03, 16:22 Ale bym skompromitowała się pytając o caffeeshop, a mając zamiar tylko kupic kawę) Pomysł umieszczenia w okolicy szkoły jest zdecydowanie poroniony. W Polsce ustawa o wychowaniu w trzeźwości ustala jaka musi być minimalna odległość między sklepem z alkoholem a np. szkołą lun obiektami kultu. Każde wyjątki muszą być indywidualnie rozpatrywane chyba przez Radę Miasta. Nie wiem jak to działa w praktyce, ale np. w Krakowie, z racji dużej liczby kościołów, nie mogłaby funkcjonować żadna kawiarnia) Odpowiedz Link
mammaja Re: Znalazłam precza 05.12.03, 21:18 Caly problem w tym,ze niby mozna tam legalnie kupowac,ale nie ma legalnosci pochodzenia tej trawy - nie ma "monopolu" jak tytoniowy czy spirytusowy i nie istnieje legalna forma sprowadzania tej marychy do Holandii i sami nie wiedza jak to rozwiazac. Bo jest to jednak "przymykanie oczu" na nie calkiem legalna legalizacje. Odpowiedz Link
lablafox Re: Znalazłam precza 05.12.03, 21:29 Precz pójdzie wszelkie dobre samopoczucie meteopatów. W Poznaniu wzmaga się wiatr - zachodni . Czyżby zanosiło sie na wichurę? Moze i w głąb kraju też doleci. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: Znalazłam precza 05.12.03, 21:33 Tutaj tak koszmarnie wialo wczoraj,czyzby od nas do Was?A raczej od nich do nas!!!!Ciekawe czy jest na forum jakis/ona,on/ meteopata?Oprocz mnie?Jesli jest to JA lub JEGO pozdrawiam Nie -meteopatow tez!!!! ml Odpowiedz Link
felinecaline Re: Znalazłam precza 05.12.03, 23:01 pamietacie, co pisalam o powodzi we F? Dzis w nocnych wiadomosciach zapowiedziano ja na odcinku dorzecza Loary od Orleanu do Angers. Trasa naszej wspolnej podrozy... Odpowiedz Link
lablafox Re: Znalazłam precza 05.12.03, 23:06 Jeszcze raz mówię , to straszne. Przeniosę tę wypowiedź do 10 tomu . Lx Odpowiedz Link