em_em 05.12.03, 09:22 tylu było chętnych do zakładania wątku - że wątku jak nie ma tak nie ma pasi - pasuje capi - śmierdzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelina10 Re: słowniczek 05.12.03, 19:28 kumasz - rozumiesz szamać - jeść w kimono - iść spaść palant - frajer strzała - na cześć i do widzenia oszwabić - oszukać brechtać - śmieć się skroić - okraść Odpowiedz Link
piotr-61 Re: słowniczek 05.12.03, 21:24 Nie znam wprawdzie zamyslu slowniczka ale po dotychczasowej lekturze nasuwa mi sie: kopsnac szluga skroic porcelanke odcedzic ziemniaczki wode szczupaczkowi zmienic jarac rzucic wapno na druty Odpowiedz Link
lablafox Re: słowniczek 05.12.03, 21:31 Hahaha . Proszę z wyjasnieniem .Pierwsze ,trzecie i przedostatnie rozumiem z resztą mam kłopot. Lx Odpowiedz Link
ewelina10 Re: słowniczek 05.12.03, 21:37 zajafka - mieć na coś ochotę szlug - papieros kopsnij szluga - daj papierosa farmazon - bzdura grzejnik - narkoman laska - dziewczyna wrzut - graffiti ale jaja - żarty Odpowiedz Link
marialudwika Re: słowniczek 05.12.03, 21:35 Piotrze! Wyjasnij co to jest "kopsnac szluga" i "wode szczupakowi zmienic"???? ml Odpowiedz Link
piotr-61 Re: słowniczek 05.12.03, 21:41 Przepraszam. Czyzby to byl tom pierwszy dla niezaawansowanych? Juz sie poprawiam > > kopsnac szluga dac papierosa > skroic porcelanke zalatwic potrzebe fizjologiczna (powazna) > odcedzic ziemniaczki jak wyzej lecz w wydaniu light (dotyczy plci m.) > wode szczupaczkowi zmienic jak wyzej > jarac palic papierosy > rzucic wapno na druty poprosic rodzicow do telefonu Odpowiedz Link
em_em Re: słowniczek 05.12.03, 23:21 piotr-61 napisał: > Nie znam wprawdzie zamyslu slowniczka zamysłem była samopomoc wzajemna w dogadaniu się z domową młodzieżą i tu muszę powiedzieć że niestety ale niektóre z powiedzeń są młodzieżowe - no powiedzmy niedzisiejsze nie rób siary - nie rób wstydu Odpowiedz Link
wywrot53 Re: słowniczek 06.12.03, 01:38 Em_em głównym tematem, niby miało być dogadywanie się z młodzieżą, ale jak zostanie poszerzony o nasze stare powiedzonka, których dzisiejsza młodzież nie kuma to chyba będzie weselej) no i przy tym wysili się nasze zwoje w trakcie przypominania sobie takowych Odpowiedz Link
em_em Re: słowniczek 06.12.03, 10:45 jasne - każdy powód do wysilenia zwojów jest dobry miałam jedynie obawę, że nie narobić siary kiedy się zwroty pomieszają i do małolata zwrócę się w najlepszej wierze z powiedzeniem z naszych czasów Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: słowniczek 05.12.03, 21:46 debeściak - najlepszy rulez - super najlepszy (z podziwem) paker - taki człek, któremu na sterydach (+trochę siłowni) wyrósł byczy kark sorki wypas - bogate, drogie "wypasione" żenua - cos krępującego, ale też żałośnie słabego Odpowiedz Link
felinecaline Re: słowniczek 05.12.03, 23:58 Piotrowa "porcelanka" w wersji Kicurowej to dosc zmylkowe odlewanie brazu. Odpowiedz Link
ada296 Re: słowniczek 06.12.03, 01:13 nie cierpię: nara, zara, oki, luz - to znaczy ok, staram się być na bieżąco z młodzieżową modą i słownictwem, i staram się wytłumaczyć synowi (starszemu), że nie ma mówić na mnie "stara" tylko "strasza" (wsród kolegów) ale czy jest efekt - nie wiem nie wiem co mnie spotka gdy młodszy osiągnie wiek nastoletni pozdrowionka Odpowiedz Link
wywrot53 Re: słowniczek 06.12.03, 01:40 Nie znoszę spoks lub spoko Nie wiem dlaczego wzbudza to we mnie agresję, zamiast odwrotnie Odpowiedz Link
ada296 Re: słowniczek 06.12.03, 01:44 też tego nie lubię - bo to prostackie jest ale jest "trendi" Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: słowniczek 06.12.03, 10:41 Na spoko i sorki reaguję starannie ukrywaną furią Odpowiedz Link
warum Re: słowniczek 06.12.03, 20:20 Nieswiadomie znow sie narazilam paru osobom, bo ja spoko, sorki i O'Kij uzywam na porzadku dziennym/ tu takze/ i nie zamierzam mimo uwag o prostactwie - dostosowywac do innych. Mnie rowniez raza rozne zwroty np- nara, pozdro i cze... ale... mam w sobie wystrczajaco duzo tolerancji,zeby nie uznawac innych za prostakow, bo tak sie wyrazaja))Ale ja za "stara" to bym syna z domu wygonila) i mam nadzieje,ze nigdy nie bede zmuszona. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: słowniczek 06.12.03, 20:25 Nie o ciebie chodzi(( a o studentów, którzy tak do nas zwracaja się - np. spoko - wszystko zdążymy zrobić. Albo "sorki za spóźnienie" Odpowiedz Link
warum Re: słowniczek 06.12.03, 20:29 Uff.. ulzylo mia studenci..... to temat rzeka-opowiedz cos Odpowiedz Link
warum Re: słowniczek-PS, skrecam:( 06.12.03, 20:32 Na kursie jezykowym pani nauczycielka dzielnie nam wykladala roznice w uzywaniu zwrotu sorki-przepraszam. Az przyswoilam i ja. I jakiez bylo me zdumienie gdy w necie - dorosli ludzie mowia do mnie sorki w obcym jezyku? A reszte bardzo kulturalnie? Odpowiedz Link
marialudwika Re: słowniczek 06.12.03, 20:31 Przed chwila dowiedzialam sie,ze by pisac tutaj musze sie zglosic na forum i czekac az zostane przyjeta..teraz nagle moge pisac.Bez akceptacji.Czy CZEGOS nie wiem?A przy okazji cieze sie,ze usunieto posty kogos,kto probowal UZYWAC szantazu.POzdro ml Odpowiedz Link
warum Re: słowniczek 06.12.03, 20:35 ) no i co teraz? ML-ka swobodnie uzywa pozdro, a ja mam przez to przestac ja lubic? nigdy Odpowiedz Link
marialudwika Re: słowniczek 06.12.03, 20:50 A..bo pozdro szybciej sie pisze!!!!!Ciesze sie,ze nie przestalas mnie jescze lubic!!!!!!!! ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: słowniczek-SKRET!!!!!!!! 06.12.03, 20:52 Czy jestesmy polotwarci,czy zamknieci,czy otwarci????Bo juz w tej chwili nie jestem pewna?Pozdro ml Odpowiedz Link
jej_maz Re: słowniczek-SKRET!!!!!!!! 06.12.03, 21:16 "Olej" drobiazgi - po prostu badz soba Odpowiedz Link
lubona Re: słowniczek-SKRET!!!!!!!! 06.12.03, 21:59 dopalacz - ocena dopuszczająca zawiesiłem się - pogubiłem w pisaniu notatki zresetuj się - zamilcz, ucisz się znajdę w necie - pomyślę Odpowiedz Link
jej_maz Re: słowniczek-SKRET!!!!!!!! 06.12.03, 22:11 Tu musze przyznac ze niezle sie usmialem... od razu widac, ze roznica pokolen - w naszych czasach zamiast "zawiesilem sie" byloby... paciorki w liczydle mi sie pomyrdolily a "znajde w necie" to "przeliczydluje" ))) Odpowiedz Link
lubona Re: słowniczek-SKRET!!!!!!!! 06.12.03, 22:38 Mogę więcej, podsłuchane w gimnazjum: czatuje - rozmawia na lekcji, kliknij - napisz, serwer - biblioteka ( to akurat nie wiem czemu), napisz adres - napisz temat lekcji Postaram się dalej podsłuchiwać i może jeszcze coś dopiszę.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: słowniczek-SKRET!!!!!!!! 06.12.03, 22:43 Nie znałam określenia biblioteki jako serwera, ale na serwerze są przechowywane dane, więc chyba dlatego... Odpowiedz Link
jej_maz Re: słowniczek-SKRET!!!!!!!! 06.12.03, 22:45 Bardzo mi sie to podoba Jedna z funkcji servera jest pelnienie obowiazku punktu zbiorczego informacji dla danej sieci (tzw; file server) ... ma to wiec perfekcyjny sens )) Odpowiedz Link
lubona Re: słowniczek-SKRET!!!!!!!! 06.12.03, 22:57 Też tak myślałam. Przypomniało mi się jeszcze to: jest na gg - rozmawia z kolegą Odpowiedz Link
olga55 Re: słowniczek 07.12.03, 15:50 Dać komuś z liścia, albo plaskacz-uderzenie otwartą dłonią. Brrr Odpowiedz Link
marialudwika Re: słowniczek 07.12.03, 15:55 Nie wiem cz juz moze bylo? BADZIEWNY-chyba nudny albo byle jaki ml Odpowiedz Link
em_em Re: słowniczek 07.12.03, 16:11 marialudwika napisała: > BADZIEWNY-chyba nudny albo byle jaki znam w innym znaczeniu - coś bliżej "prymitywnego" Odpowiedz Link
mammaja Re: słowniczek c.d. 13.12.03, 22:11 W "Duzym Formacie" sa od dluzszego czsau "slowniczki" z eksplikacjami slownictwa najmlodszego pokolenia. Odpowiedz Link