delie 05.07.04, 11:55 Motyw gry w brydża pojawia się w wielu książkach AC [chyba grała namiętnie ?;-)]: Karty na stół - to na pewno, bo wszystko się wokół tego kręci; Śmierć lorda Edgware'a [też grają tam w brydża]; Ale gdzie jeszcze ? Pamiętacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agao1984 Re: gra w brydża 05.07.04, 14:21 W "Pajęczynie" też pojawia się ten motyw :) Oprócz tego nie pamiętam... A kto z was potrafi i lubi grać w brydża? Ja niestety nie mam o tym zielonego pojęcia i może dlatego nie bardzo lubię "Karty na stół". Odpowiedz Link
gocha221 Re: gra w brydża 05.07.04, 16:46 gra w brydza pojawia sie tez w takim krotkim opowiadanku, w ktorym gina plany nowego bombowca i Herkules zostaje sprowadzony do domu ministra zeby wykryc sprawce. ale tytulu niestety nie pamietam, mam z tym straszny zawsze problem:-)) ale gra tam zona przyjaciela tago ministra, niestety gra nałogowo i dużo przegrywa... pozdrawiam i dodam ze z braku ksiazek agathy zdradzam ja z Dorothy Simpson, teraz czytam "last seen alive" wczoraj skonczylam "close her eyes" i napisze krótko: nie ma jak Agatha!!!!! Odpowiedz Link
delie Re: gra w brydża 06.07.04, 09:37 tytuł tego opowiadania to chyba "Niewiarygodna kradzież". Odpowiedz Link
gocha221 Re: gra w brydża 06.07.04, 12:46 bardzo, bardzo mozliwe. ale ja to czytałam w oryginale i zupelnie nie pamietam tamtego tytułu:-) Odpowiedz Link
agao1984 Re: gra w brydża 06.07.04, 13:28 > pozdrawiam i dodam ze z braku ksiazek agathy zdradzam ja z Dorothy Simpson, > teraz czytam "last seen alive" wczoraj skonczylam "close her eyes" i napisze > krótko: nie ma jak Agatha!!!!! Też zdradzam Agathę, bo już (prawie) wszystko przeczytałam :( Teraz sięgam po inne kryminały, niektóre bardzo mi się podobają, ale Agatka ma szczególne miejsce w moim sercu :) Odpowiedz Link