ikkala 12.10.05, 22:33 Właśnie oglądam na TVN w/w film i wydaje mi się, że inspektora policji gra David Suchet. Bez wąsów rzecz jasna. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damian.pisula Re: Zbrodnia doskonała 13.10.05, 09:43 Dobrze Ci się wydawało :) Widać, że reżyserzy widzą D. Sucheta w takich rolach! A tak a propos wg mnie to bardzo udany film. Pozdrawiam Damian Odpowiedz Link
ikkala Re: Zbrodnia doskonała 13.10.05, 11:09 Taaak. Oglądałam do końca. Swoją drogą, w jakiejś książce spotkałam się z podobnym pomysłem. Mąż perfekcyjnie planuje morderstwo żony, ale okazuje się jednak, że nie przewidział wszystkiego... To nie była książka Agaty. Ale trzymała w napięciu do końca. Odpowiedz Link
nchyb Re: Zbrodnia doskonała 13.10.05, 13:08 Ten film, to remake jakiegoś wcześniejszego, tylko sobie akurat aktorów przypomnieć nie mogę :-( A wracając do Sucheta, nie tak dawno temu widziałam jego zdjęcie bez wąsików. Zupełnie inny pan, już nie herculesowaty:-) Odpowiedz Link
robespier Re: Zbrodnia doskonała 13.10.05, 13:13 To był film: M jak morderstwo" Reż. Alfred Hitchcock Występują: Grace Kelly i Ray Milland Odpowiedz Link
kindov Re: Zbrodnia doskonała 13.10.05, 13:27 David Suchet zagrał też w jednym z filmów z Peterem Ustonovem w roli Poirota. A zagrał tam... inspektora Jappa :-D To dopiero był widok ;) "13 at dinner" - ekranizacja "Śmierci Lorda Edgware'a" pozdrawiam, kindov :) Odpowiedz Link
nchyb Re: Zbrodnia doskonała 13.10.05, 14:15 Ustinov dla mnie wcale nie był Poirotem. To był po prostu jakiś tak siwy grubas, bez głowy jak indycze jajo, bez lakierek, bez elegancji, bez czarnego wąsika. Ustinow mniej do tej roli (moim zdaniem) pasował niż wół do karety i kwiatek do kożucha. Natomiast Sucheta w roli Jappa - z chęcią bym zobaczyła! Odpowiedz Link
ikkala Re: Zbrodnia doskonała 13.10.05, 14:31 Ale chyba nie zobaczymy go dzięki amercom... Swoją drogą, czy wiadomo jakie filmy nas jeszcze czekają? I ile? Odpowiedz Link
tom_beresford Re: Zbrodnia doskonała 13.10.05, 16:15 Coś około 40. Więcej na www.agathachristie.republika.pl <a href="http://www.modlitwy.republika.pl>Miesiąc Matki Bożej</a> Odpowiedz Link