kontrkultura 16.02.04, 23:44 Czy jest mozliwa? Nie szukac juz kozlow ofiarnych, ani tez wypominac kto, co powiedzial tylko raz na zawsze skasowac posty, ktore psuja atmosfere tego forum i wiecej do takich tematow nie wracac. Co wy na to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yigor Re: Opcja zerowa 17.02.04, 01:09 kontrkultura napisał: > Czy jest mozliwa? > > Nie szukac juz kozlow ofiarnych, ani tez wypominac kto, co powiedzial tylko > raz na zawsze skasowac posty, ktore psuja atmosfere tego forum i wiecej do > takich tematow nie wracac. > Co wy na to? Sprobojmy, wiadomo ze swiat nie bedzie juz taki sam jak przedtem, ale to chyba jedno z nienajgorszych wyjsc. NIech Mala-muu na prawach administratorki pokasuje wszystko, co Jej zdaniem moze nosic cechy "nawolywania do poczucia winy na tle narodowym, rasowym, religijnym lub seksualnym(dodalem to na przedmiot tekstow typu "f...ck smb")". Moze nie uznamy tego za cenzure, tylko za glos rozsadku... Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
vedmedyk Re: Opcja zerowa 17.02.04, 02:16 Przepraszam, jeśli moje posty zepsuły atmosferę tego forum. Po prostu mieszkając w Polsce od kilkunastu lat, systematycznie stykam się z przejawami bezinteresownej nadgorliwej rusofobii, chociaż osobiście nie brałem udziału ani w rozbiorach Polski, ani w utrwalaniu władzy ludowej. Zdaję sobie sprawę, że te posty nie mieszczą się w temacie forum, więc proszę Agnieszkę o ich wycofanie. Jeszcze raz przepraszam wszystkich urażonych. Odpowiedz Link
mpieczara Re: Opcja zerowa 17.02.04, 08:49 A moim skromnym zdaniem nie ma nic bardziej krwistego niż spory narodowościowe, religijne...i podobne. One pozwalają się rozróżniać , grupować, jednoczyć ,stać za jakimiś ideami. Takie poprawno ugodowe apele to w gruncie rzeczy nic innego jak unifikacja poglądów, postaw. Więc jedzmy w McDonaldzie, nazywajmy się Europejczykami, o historii mówmy jak o klechdach lub legendach"..dawno dawno temu za siedioma lasami...". Nierealne pierdoły. Więc reasumując : Wolę krwistego(nie mylić z krwawym..) Rosjaniana,Ukraińca,Czeczena,Niemca,Polaka ....niż mydłkowatego "europejczyka" którego każda myśl jest poprawna politycznie....brrr Z komsomolskim pozdrowieniem Pieczara Odpowiedz Link
topotugin Re: Wracając do Europejczyków 17.02.04, 16:24 widziałem karykaturę portret A. Hitlera, a niżej podpis "Tak, jestem Europejczykiem" Odpowiedz Link
mpieczara Re: Wracając do Europejczyków 17.02.04, 18:17 A kto powiedział że "europejczyk" jest synonimem czegoś wyłącznie dobrego???!! Europa wydała wydała na tyle dostateczną ilość kanalii wszelkiej maści żeby dać sobie spokój z dorabianiem do słowa "europejczyk" znaczenia innego niż geograficzne. ....No może jeszcze tego określenia można użyć jako synonimu "unifikacyjnego grochu z kapustą") Więc jeszcze raz twierdzę - mydłkowate apele o nieprowadzenia odwiecznych sporów spowoduje marazm i nudę... Odpowiedz Link
hajota Re: mydłkowaty apel 17.02.04, 19:30 mpieczara napisał: > Więc jeszcze raz twierdzę - mydłkowate apele o nieprowadzenia odwiecznych > sporów spowoduje marazm i nudę... To niech zwolennicy mocnych wrażeń założą sobie forum pt. Stosunki polsko- rosyjskie na przestrzeni dziejów (na przykład)w kategorii Świat i Polska, a nudziarzom od kultury, muzyki i książek pozostawią to. Odpowiedz Link
mpieczara Re: mydłkowaty apel 17.02.04, 21:23 nie bądźmy tacy nadęci Jeśli dobrze pamiętam z biografii Dostojewskiego to właśnie Pan Fiodor Dostojewski powiedział będąc na emigracji w Szwajcarii "Głupszego i prymitywniejszego Narodu od Szwajcarów w życiu nie widziałem...". Przyznasz że nie byle kto to powiedział. Mistrz wnikliwej obserwacji. I co ? ..Ano to ,że już jest spór międzynarodowy)I kto by go wywołał? Sam Dostojewski!...No ale na szczęście nie żyje i nie zagraża swoim wolnomyślicielstwem temu FORUM )) Odpowiedz Link
licha_jasny zalozylem forum na takie tamaty 17.02.04, 21:24 Skoro nie chcieliscie stworzyc odzzielnego forum, a mimo wszystko chcecie poruszac 'dotkliwe' tematy, zalaczam link na forum na takie sprawy. Swoja droga tematy polityczne sa ciekawe i ciesza sie duza popularnoscia, ale rzeczywiscie sa bardzo slizkie, wiec jestem przeciwko temu, zeby je tutaj poruszac. Nie trzeba je mieszac z zawsze przyjemnymi, choc dla niektorych nudnymi rozmowami o kulturze, muzyce, ksiazkach. Link obiecany: Polska i Rosja P.S. Prosze rowniez tam pilnowac sie kultury i szacunku dla osob o innych pogladach politycznych. Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Opcja zerowa 17.02.04, 16:05 Dziekuje wszystkim, ktorzy wypowiedzieli sie za pomyslem. Odpowiedz Link
michalina04 Re: Opcja zerowa 17.02.04, 16:37 O, a czemu nie podziekujesz tak w duchu ekumenicznym, wszystkim? Odpowiedz Link
michalina04 Re: Opcja zerowa 17.02.04, 16:38 ...miało być - wszystkim, któzy się w ogóle wypowiedzieli? Pozdrówka Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Opcja zerowa 17.02.04, 16:47 Z tym 'wszystkim' to juz chyba przesada, nie uwazasz? ale niech bedzie ... Odpowiedz Link
michalina04 Re: Opcja zerowa 18.02.04, 12:05 Czemo sikharulo, szen ar łaparakob kartuład, ra? "Gamardżoba" es a "Zdrawstwuj". (przepraszam za brak gruzińskich fontów) M. Odpowiedz Link
kontrkultura Pogadalbym sobie z wami 18.02.04, 18:34 ale wole polski... Poza tym gruzinskiego nie znam Odpowiedz Link
rusoholiczka Re: Opcja zerowa 19.02.04, 09:18 Znalazłam w GW prace dla lacietisa, clelia , michalina04 i im podobnych: fundacja poszukuje chętnych do pracy w Czecznie, tel. (22) 849 14 07, mail: ihi@n-s.pl Macie możliwość w praktyce udowodnić swoja miłość do „ofiar Rosji” niż pisać głupoty. Odpowiedz Link