Dodaj do ulubionych

Rosyjskie filmy

05.11.10, 19:19
zawsze pozostawiają na końcu nadzieję i bezgraniczne ciepło.

Właśnie zarwałam drugi dzień oglądając "Admirała" na Pierwom.
Pewnie wielu z was oglądało do wcześniej, ja właśnie teraz, po raz pierwszy. Wczoraj kilka odcinków pod rząd i dzisiaj, końcowe odcinki.
To niesamowite, jak by się historia potoczyła, gdyby...
www.youtube.com/watch?v=t0yDPBj2Ey4
Obserwuj wątek
    • maniasza Re: Rosyjskie filmy 05.11.10, 19:25
      i te miny wodne. Widziałam je i dotykałam jak byłam w dzieciństwie w muzeum w Simferopolu...
      Robi wrażenie, jak się włączy wyobraźnię...Niesamowite.
    • luna1989 Re: Rosyjskie filmy 15.12.10, 16:13
      a czy ktoś się orientuje czy jest jakas godzina albo dzien gdzie leca na "Pierwom" tradycyjne rosyjskioe filmy?
      • natalia_sankowska1 Re: Rosyjskie filmy 15.12.10, 21:34
        "Pierwyj" relatywnie stare filmy daje od poniedziałku do czwartku włącznie o godz.0:30 (czasem są to niezbyt nowe seriale), w soboty i niedziele zdarza się, że o godz.6 z minutami lecą stare komedie. Na RTR o 10:05 codziennie też są starsze seriale, od czasu do czasu - inne filmy.
        Jeżeli masz "samodzielnego" satelitę zorientowanego na Amos, możesz odbierać ukraińskie kanały (K1, K2, STB i in.). Tam leci sporo rosyjskich (i nie tylko) filmów.
        Polecam także "Sarafan" na Hot Birdzie.
      • maniasza Re: Rosyjskie filmy 17.12.10, 00:24
        W zasadzie wszystkie najlepsze filmy rosyjskie można obejrzeć na tubie com, rosyjskiej czy jakiejkolwiek innej. Trzeba tylko przerzucić, dla ew wygody, na złączę hdmi, i jest good. Albo, jak proponuje Natalia - antena.
        Ja akurat wolę ostatecznie oglądać to co wybiorę z netu i przerzucać obraz na TV, niz antenę- z całym programem. Bo boję się uzależnić - od anteny. smile) Jakbym miała non stop rosyjskie programy i filmy, to pewnie musiałabym zrezygnować z pracy i z zycia w ogóle. Wolę więc coś z doskoku, na tzw żądanie własne, tj tylko wtedy, kiedy mam czas i mam odpowiedni nastrój do oglądania rosyjskich filmów. smile
        Ale szukaj, szperaj. Rosyjskie filmy, jesli Cię to interesuje i jesli rozumiesz, to jest sztuka najwyższych lotów. W Polsce jak dla mnie, równać się może jedynie - kolejność przypadkowa - Bareja, Kieślowski, parę filmów Wajdy i Hoffmana, Holland. To raczej wszystko. Kino europejskie (włoskie, hiszpańskie, francuskie, bałkańskie) tez mi bardzo leży. Może..para amerykańskich, też.
        Cała reszta to sieczka i fast food, co to za dwa lata nikt o tych filmach pamiętać nie będzie.
        Tym niemniej , powodzenia w poszukiwaniach życzę.
        • mis_w_sieci.by Dwa filmy 26.12.10, 12:52
          maniasza napisała:

> W zasadzie wszystkie najlepsze filmy rosyjskie można obejrzeć na tubie com, ros
          > yjskiej czy jakiejkolwiek innej. (...)

Skorzystałem z rady i znalazłem na Tubie megaprodukcję: „Брестская крепость”. Wielkie, nadęte, propagandowe фуфло. Jakoś nie wzrusza mnie walka dwóch okupantów o panowanie nad zagarniętymi ziemiami. I jeszcze jednymi się przejmować, a drugimi pogardzać… Bzdura! Choć autorzy filmu starali się.
          A dzisiaj obejrzałem z własnej płyty „Рябиновый вальс„ – film o kobiecym (cywilnym) oddziale rozminowania, w jednej z wiosek na byłych okupowanych terytoriach. I zupełnie inne odczucia. Film o żywych i prawdziwych ludziach. Po prostu ludziach – a nie „sowieckich ludziach” (manekinach) jak w „Крепости”. I tym można współczuć – chociaż w pierwszym filmie były masowe sceny batalistyczne z czołgami samolotami i samochodem pancernym BA-20, a w drugim maksimum rekwizytów to półtoratonka i GAZ-M-1. A jednak…
          • panicz2000 Re: Dwa filmy 25.09.11, 08:09
            < a href="chomikuj.pl/? page=439582">ciekawy serwis do udostępniania filmów</a> muzyka wszelkiego rodzaju
            kliknij tu? pozdrawiam
    • maniasza Re: Rosyjskie filmy 06.01.11, 17:00
      Сергей Маковецкий (jeden z moich ulubionych aktorów młodego pokolenia smile) w filmie ПОП jutro wieczorem na Pierwom.

www.youtube.com/watch?v=qRUaNIK0Uvk
    • qubraq Re: Rosyjskie filmy 07.01.11, 12:52
      www.youtube.com/watch?v=MKPORUMh7nA&feature=related
      smile
      • vidmo76 Re: Rosyjskie filmy 26.02.11, 23:21
        Właśnie skończyłem oglądać "Straż Nocna" film spod znaku fantasy. Jestem nawet pod wrażeniem, nowatorskie kino, ciekawy pomysł na film.
        • ruska-swolocz Re: Rosyjskie filmy 27.02.11, 09:38
          Wczoraj na RTR dali "Obitajemyj ostrov". Ucieszyło mnie to, gdyż dwójkę widziałem już dawno w kinie, a do jedynki jakoś nie dotarłem. I jestem po obejrzeniu na tak, ale dużo więcej wrażeń byłoby w kinie.
          Rosyjski film fantasy stoi.
    • qubraq Re: Rosyjskie filmy 27.02.11, 11:47
      RONiK zaprasza do zapoznania się z terminami pokazów w marcu
      www. spotkanie.waw.pl

• przynadziei Re: Rosyjskie filmy 29.03.11, 21:30
        muszę tu zglądać to może coś ciekawego dla siebie znajdę...
        prowadzę na wałsny użytek [url=http://notatnikkulturalny.blogspot.com[/url] i musze przyznać że parę już fajnych rzeczy rosyjskich znalazłem... Wojna i Pokój regularnie przeszukuję by znaleźć coś dla siebie. to ciekawsze niż kino amerykańskie
        • panicz2000 Re: Rosyjskie filmy 25.09.11, 08:03
          < a href="chomikuj.pl/? page=439582">ciekawy serwis do udostępniania filmów</a> jest tu wiele filmów pełnometrażowych polecam...
      • panicz2000 Re: Rosyjskie filmy 25.09.11, 08:05
        < a href="chomikuj.pl/? page=439582">ciekawy serwis do udostępniania filmów</a> kliknij tu polecam......
    • margala iplex 31.03.11, 21:44
      Ja korzystam ostatnio z Iplexa. Mają trochę rosyjskich filmów:
      www.iplex.pl/kolekcje/kino-rosyjskie,28
      PolecaM.
      • kacap_z_moskwy Re: iplex 09.04.11, 01:17
        Jak sie sciaga torenta, to najwiekszy rosyjski portal to rutracker.org/forum/index.php Tam jest wszystko.
    • qubraq Re: Rosyjskie filmy 02.04.11, 10:43
      Wczoraj był na TVP Kultura "Czyste Niebo" Czuchraja... dzis powtórzenie okolo 16tej;
      • przynadziei Re: Rosyjskie filmy 02.04.11, 21:42
        a ja upolowałem całkiem intersujące Dzikie Pole
        notatnikkulturalny.blogspot.com/2011/04/dzikie-pole-czyli-tam-gdzie-ludzie-nie.html
        • przynadziei Re: Rosyjskie filmy 24.05.11, 10:11
          kolejna rzecz w kolejce do obejrzenia Stalker, Admirał...
          • przynadziei Re: Rosyjskie filmy 24.05.11, 10:13
            notatnikkulturalny.blogspot.com/2011/05/nie-ma-to-jak-dobry-dzien.html

• panicz2000 Re: Rosyjskie filmy 25.09.11, 08:00
      < a href="chomikuj.pl/? page=439582">ciekawy serwis do udostępniania filmów</a> polecam.....
      • natalia_sankowska1 Re: Rosyjskie filmy 26.09.11, 08:35
        Człowieku, po co ta prowokacja? Polecając "Chomika" chcesz ściągnąć na głowę amatora filmów policję i wielkie kłopoty?
    • ruska-swolocz Nowy Michałkow 01.12.12, 19:12
      www.youtube.com/watch?v=r0-zHVOd3us
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka