maniasza 23.01.11, 14:42 dziś koncert na 1, o 18 naszego czasu. Polecam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniasza Re: Микаэл 23.01.11, 14:44 że ta GW do tej pory unicodu na forum nie stosuje, co zzaaaa, hrrrrr...... Oczywiście - Микаэл Теривердиев - miało być Odpowiedz Link
qubraq Re: Микаэл Tariwerdijew... 24.01.11, 00:30 Niestety, drzewa mojego ogrodu juz od kilku miesięcy mi zasłaniają odbiór tego kanału i wielu innych musze wyciąc drzewa albo zrezygnować z Cyfry+ .... Odpowiedz Link
hajota Re: Микаэл Ta 24.01.11, 12:30 Qubraqu, jeśli masz Neostradę i Liveboxa, to możesz mieć telewizję z TP w cenie Neostrady, podstawowe kanały, w tym 3 rosyjskie. www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/telewizja/usluga_tv/669217/ A Maniaszy dziękuję za info, zdążyłam się załapać na część koncertu. Odpowiedz Link
maniasza Re: Микаэл Ta 24.01.11, 18:56 Qubraqu no co Ty, nie aż tak, aby drzewa zaraz wycinać! Bój sie Boga Na szczęście internet jest i dziś już masz wszystko W necie na drugi dzień Cudne zaspiewał Alex Rybak, "Ya sprosil u yasenya", biedaczek tak się wczuł, że o mało nie połakal się, ale przepiekne wykonanie, szczególnie kiedy górę bierze, wzruszające i to wyczucie frazy, chłopak ma talent: www.youtube.com/watch?v=SpyYfs6iuP8 Pierwszy raz tez widziałam Elenę Vaengę - dużo o niej słyszałam od Rosjan znajomych z Petersburga, podobno krolowa szansonu w ostatnich latach, ale nie mialam okazji jej oglądać do tej pory. www.youtube.com/watch?v=IKC5ehGIW5Y Niezmienna też Surganova, bardzo ją lubię, piekne wykonanie www.youtube.com/watch?v=H2jL_KVZqcY Pewnie jeśli poszperać to i calość koncertu można będzie znaleźć w sieci. Odpowiedz Link
maniasza Re: Микаэл Ta 24.01.11, 18:59 Aha, jakbyś szukał w sieci całego koncertu to wklepuj hasło : Вечер музыки Микаэла Таривердиева (ew możesz dodać "2011"). Odpowiedz Link
qubraq Re: Микаэл Ta 25.01.11, 12:01 maniasza napisała: > Aha, jakbyś szukał w sieci całego koncertu to wklepuj hasło : > Вечер музыки Микаэла Таривердиева (ew możesz dodać "2011" Dzieki ! Spróbuje znaleźć w sieci; a poza tym właśnie Hajocie zawdzięczam internetowy odbiór Tariwerdijewa choć pierwsze jego nagrania mielismy z rosyjskiej czarnej płyty, ktorą sobie przegralismy na taśmę magnetofonową ZK 145 i sluchalismy godzinami a potem Danusia Samek nam dała kilka kaset audio no i wreszcie Wika ze Stadionu przywiozła mi z Garbuszki chyba z 10 płyt CD więc mam co sluchać; Te moje drzewa nie są do ruszenia, one stały ciutke z boku a ja je jeszcze dodatkowo odciagalem aby je troche odsunąć od osi talerza i przez lata wszsystko bylo dobrze ale teraz ostatnio mocniej sie rozwinęły i juz nie pomaga obcinanie zawadzających gałęzi a poza tym to sa dość rzadkie gatunki - 2 drzewiaste 8-metrowe jalowce - chiński 'Keteleerii' i wirgiński 'Cupressoides' z San Jose State Universiti - baaaardzo rzadki - maja go tylko niektóre Ogrody Botaniczne, ... i piękna jodła koreańska "siewka" więc sama rozumiesz ze nie moge ich wycinać... Odpowiedz Link
maniasza Re: Микаэл Ta 25.01.11, 19:03 > Te moje drzewa nie są do ruszenia, one stały ciutke z boku a ja je jeszcze doda > tkowo odciagalem aby je troche odsunąć od osi talerza i przez lata wszsystko by > lo dobrze ale teraz ostatnio mocniej sie rozwinęły i juz nie pomaga obcinanie z > awadzających gałęzi a poza tym to sa dość rzadkie gatunki - 2 drzewiaste 8-met A jak rozsadza się te rzadkie gatunki?...wystarczy gałązka odcięta? Bo bym chętnie...ten tego...no Odpowiedz Link
qubraq Re: Микаэл Ta 26.01.11, 15:35 maniasza napisała: > A jak rozsadza się te rzadkie gatunki?...wystarczy gałązka odcięta? Bo bym chętnie...ten > tego...no Oj to jest nieprosta sprawa; te rzadkie gatunki dostawalem od hodowców czasem spoza Polski - z Francji - od Bruno Robin'a z Robin Pepinieres od Niemców z BG w Getyndze, z Rosji, z Czech, z USA od Hodowcy z San Jose; rownież od znakomitych polskich hodowców; nie chciałbym tu wymieniać ich nazwisk ale prawie to wszystko znajdziesz na www.zszp.pl Zawsze służę pomocą i konsultacją ale jestem tylko amatorem i brak wyksztalcenia ogrodniczego daje mi czasem w kość! Odpowiedz Link
maniasza Re: Микаэл Ta 26.01.11, 19:47 Cupressoides, to jest TO?? A to? A to TEN Kateleerii? Tak wyglądają czy trochę inaczej? To co znalazłam, to piękne jest, szczególnie Cupressoides. jak długo je masz u siebie? Jak się zachowują w naszym klimacie? Odpowiedz Link
maniasza Re: Микаэл Ta 26.01.11, 19:58 A za stronkę dzięki, jest w czym wybierać, choć dużo jest roślin mocno oklepanych i przewaznie to są krzaki. Mnie w oko wpadł Cupressoides, piękny pień. Albo Keteleeria fortunei - rewelacja (nie moge znaleźć obrazka bez "all rights reserved", żeby wkleić). Słowem, zazdroszczę Odpowiedz Link
qubraq Re: Микаэл Ta 27.01.11, 12:35 Napisałem długą odpowiedź o tych dwoch gatunkach jałowca ale mi "wcięło" bo nagle u mnie na stacji trafo wyłączyli prąd, napiszę o tym jesli chcesz innym razem albo na Twoją pocztę gazetową, wkurzyłem się bo na forum nie ma funkcji zapamietywania tekstu ... Odpowiedz Link
maniasza Re: Микаэл Ta 27.01.11, 22:25 Znam ten ból. Wielokrotnie już mnie tekst był "uciekł" przy takim pisaniu, a potem człowiek "na skróty" chce sobie odbić i odrobić, a potem okazuje się, że tych "skrótów" nikt nie rozumie . Ale. Jak masz mnie to napisać na emaila, to jak już będzie napisane, to przecież możesz zamieścić tu. Twój wybór. Ja w każdym razie poproszę - albotu, albotam. Po japońsku Odpowiedz Link
qubraq Maniasza... 28.01.11, 10:50 Napisze do Ciebie na gazetę bo pewnie innych nie interesują iglaki az tak zeby na tym forum czytac o jałowcach z Ameryki; co innego gdyby chodziło o kidrę czyli limbę syberyjską, którą ludzie nazywają mylnie "kiedrom" albo o pichtę czyli słynną syberyjską jodłę ... Odpowiedz Link
qubraq Re: Микаэл Ta 25.01.11, 12:22 maniasza napisała: > Aha, jakbyś szukał w sieci całego koncertu to wklepuj hasło : > Вечер музыки > Микаэла Тари& > #1074;ердиева (ew możesz dodać "2011" ). Takie cos znalazłem na Youtube: www.youtube.com/watch?v=SCa65DEHkp8 czy to to? Odpowiedz Link
maniasza Re: Микаэл Ta 25.01.11, 19:00 Chyba tak, wygląda na to, że to cały koncert. Widzisz, i drzewa całe Odpowiedz Link