Dodaj do ulubionych

Микаэл Тери

23.01.11, 14:42
dziś koncert na 1, o 18 naszego czasu. Polecam.
Obserwuj wątek
    • maniasza Re: Микаэл &# 23.01.11, 14:44
      że ta GW do tej pory unicodu na forum nie stosuje, co zzaaaa, hrrrrr...... sad

Oczywiście - Микаэл Теривердиев - miało być
    • qubraq Re: Микаэл Tariwerdijew... 24.01.11, 00:30
      Niestety, drzewa mojego ogrodu juz od kilku miesięcy mi zasłaniają odbiór tego kanału i wielu innych sad musze wyciąc drzewa albo zrezygnować z Cyfry+ ....
      • hajota Re: Микаэл Ta 24.01.11, 12:30
        Qubraqu, jeśli masz Neostradę i Liveboxa, to możesz mieć telewizję z TP w cenie Neostrady, podstawowe kanały, w tym 3 rosyjskie.
        www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/telewizja/usluga_tv/669217/
        A Maniaszy dziękuję za info, zdążyłam się załapać na część koncertu.
        • qubraq Re: Микаэл Ta 24.01.11, 12:56
          Dzieki Haniu za podpowiedź! smile
        • maniasza Re: Микаэл Ta 24.01.11, 18:57
          Na zdrowie, Hajotosmile
      • maniasza Re: Микаэл Ta 24.01.11, 18:56
        Qubraqu no co Ty, nie aż tak, aby drzewa zaraz wycinać! Bój sie Boga smile

Na szczęście internet jest i dziś już masz wszystko W necie na drugi dzień smile

Cudne zaspiewał Alex Rybak, "Ya sprosil u yasenya", biedaczek tak się wczuł, że o mało nie połakal się, ale przepiekne wykonanie, szczególnie kiedy górę bierze, wzruszające i to wyczucie frazy, chłopak ma talent:

www.youtube.com/watch?v=SpyYfs6iuP8

Pierwszy raz tez widziałam Elenę Vaengę - dużo o niej słyszałam od Rosjan znajomych z Petersburga, podobno krolowa szansonu w ostatnich latach, ale nie mialam okazji jej oglądać do tej pory.

www.youtube.com/watch?v=IKC5ehGIW5Y

Niezmienna też Surganova, bardzo ją lubię, piekne wykonanie
        www.youtube.com/watch?v=H2jL_KVZqcY
        Pewnie jeśli poszperać to i calość koncertu można będzie znaleźć w sieci.
        • maniasza Re: Микаэл Ta 24.01.11, 18:59
          Aha, jakbyś szukał w sieci całego koncertu to wklepuj hasło :
          Вечер музыки Микаэла Таривердиева (ew możesz dodać "2011").
          • qubraq Re: Микаэл Ta 25.01.11, 12:01
            maniasza napisała:

> Aha, jakbyś szukał w sieci całego koncertu to wklepuj hasło :
            > Вечер музыки Микаэла Таривердиева (ew możesz dodać "2011"

Dzieki ! Spróbuje znaleźć w sieci; a poza tym właśnie Hajocie zawdzięczam internetowy odbiór
            Tariwerdijewa choć pierwsze jego nagrania mielismy z rosyjskiej czarnej płyty, ktorą sobie przegralismy na taśmę magnetofonową ZK 145 i sluchalismy godzinami a potem Danusia Samek nam dała kilka kaset audio no i wreszcie Wika ze Stadionu przywiozła mi z Garbuszki chyba z 10 płyt CD więc mam co sluchać;
            Te moje drzewa nie są do ruszenia, one stały ciutke z boku a ja je jeszcze dodatkowo odciagalem aby je troche odsunąć od osi talerza i przez lata wszsystko bylo dobrze ale teraz ostatnio mocniej sie rozwinęły i juz nie pomaga obcinanie zawadzających gałęzi a poza tym to sa dość rzadkie gatunki - 2 drzewiaste 8-metrowe jalowce - chiński 'Keteleerii' i wirgiński
            'Cupressoides' z San Jose State Universiti - baaaardzo rzadki - maja go tylko niektóre Ogrody Botaniczne, ... i piękna jodła koreańska "siewka" więc sama rozumiesz ze nie moge ich wycinać... smile

• maniasza Re: Микаэл Ta 25.01.11, 19:03
              > Te moje drzewa nie są do ruszenia, one stały ciutke z boku a ja je jeszcze doda
              > tkowo odciagalem aby je troche odsunąć od osi talerza i przez lata wszsystko by
              > lo dobrze ale teraz ostatnio mocniej sie rozwinęły i juz nie pomaga obcinanie z
              > awadzających gałęzi a poza tym to sa dość rzadkie gatunki - 2 drzewiaste 8-met

A jak rozsadza się te rzadkie gatunki?...wystarczy gałązka odcięta? Bo bym chętnie...ten tego...no smile
              • qubraq Re: Микаэл Ta 26.01.11, 15:35
                maniasza napisała:

> A jak rozsadza się te rzadkie gatunki?...wystarczy gałązka odcięta? Bo bym chętnie...ten
                > tego...no smile

Oj to jest nieprosta sprawa; te rzadkie gatunki dostawalem od hodowców czasem spoza Polski
                - z Francji - od Bruno Robin'a z Robin Pepinieres od Niemców z BG w Getyndze, z Rosji, z Czech, z USA od Hodowcy z San Jose; rownież od znakomitych polskich hodowców; nie chciałbym tu wymieniać ich nazwisk ale prawie to wszystko znajdziesz na www.zszp.pl
                Zawsze służę pomocą i konsultacją ale jestem tylko amatorem i brak wyksztalcenia ogrodniczego daje mi czasem w kość! wink
            • maniasza Re: Микаэл Ta 26.01.11, 19:47

Cupressoides, to jest TO??
              A to? A to TEN Kateleerii?
              Tak wyglądają czy trochę inaczej? To co znalazłam, to piękne jest, szczególnie Cupressoides. jak długo je masz u siebie? Jak się zachowują w naszym klimacie?
              • maniasza Re: Микаэл Ta 26.01.11, 19:58
                A za stronkę dzięki, jest w czym wybierać, choć dużo jest roślin mocno oklepanych i przewaznie to są krzaki. Mnie w oko wpadł Cupressoides, piękny pień. Albo Keteleeria fortunei - rewelacja (nie moge znaleźć obrazka bez "all rights reserved", żeby wkleić).
                Słowem, zazdroszczę smile
                • qubraq Re: Микаэл Ta 27.01.11, 12:35
                  Napisałem długą odpowiedź o tych dwoch gatunkach jałowca ale mi "wcięło" bo nagle u mnie na stacji trafo wyłączyli prąd, napiszę o tym jesli chcesz innym razem albo na Twoją pocztę gazetową, wkurzyłem się bo na forum nie ma funkcji zapamietywania tekstu ... uncertain
                  • maniasza Re: Микаэл Ta 27.01.11, 22:25
                    Znam ten ból. smile Wielokrotnie już mnie tekst był "uciekł" przy takim pisaniu, a potem człowiek "na skróty" chce sobie odbić i odrobić, a potem okazuje się, że tych "skrótów" nikt nie rozumie smile.

Ale. Jak masz mnie to napisać na emaila, to jak już będzie napisane, to przecież możesz zamieścić tu.
                    Twój wybór.
                    Ja w każdym razie poproszę - albotu, albotam. Po japońsku smile
                    • qubraq Maniasza... 28.01.11, 10:50
                      Napisze do Ciebie na gazetę bo pewnie innych nie interesują iglaki az tak zeby na tym forum czytac o jałowcach z Ameryki; co innego gdyby chodziło o kidrę czyli limbę syberyjską, którą ludzie nazywają mylnie "kiedrom" albo o pichtę czyli słynną syberyjską jodłę ... smile
                      • maniasza Re: Maniasza... 03.02.11, 19:40
                        Odpisałam smile

ps. wybyć musiałam na chwilę.
          • qubraq Re: Микаэл Ta 25.01.11, 12:22
            maniasza napisała:

> Aha, jakbyś szukał w sieci całego koncertu to wklepuj hasło :
            > Вечер музыки
            > Микаэла Тари&
            > #1074;ердиева (ew możesz dodać "2011" ).

Takie cos znalazłem na Youtube:
            www.youtube.com/watch?v=SCa65DEHkp8
            czy to to?

• maniasza Re: Микаэл Ta 25.01.11, 19:00
              Chyba tak, wygląda na to, że to cały koncert.
              Widzisz, i drzewa całe smile
    • qubraq Maniasza, masz @ pod drzwiami... :-) 29.01.11, 11:45
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka