Dodaj do ulubionych

Troche starego

17.01.07, 18:26
Jak ktos byl (zyl) w jusz dawnych czasach w zsrr - to dla nich
fishki.net/comment.php?id=14396
7682.ru/ (choc ja osobiscze urodzilem sie wczesniej niz 76 roku)
Obserwuj wątek
    • kacap_z_moskwy Re: Troche starego 17.01.07, 18:44
      I taki czekawy link, tylko u mnie nie zawsze pracuje, ale jeden film jusz
      zczagnelem
      multiki.arjlover.net/
      • kacap_z_moskwy Wlasnie skaczylem sczagac 18.01.07, 05:10
        multfilm "Skazka skazok". Wszystko OK. Tylko dzwiek zaslaby. A przed tym
        sczagnelem Mimino 1 i 2 czesc.
    • demka Re: Troche starego 17.01.07, 18:53
      Ale czad!!smile)
      Takie klamoty były!!smile) "Perfumy" Krasnaja Moskwa miała moja matka!! Jak z
      kolei byłam posiadaczem identycznej Wańki Wstańki no i oczywiście БУКВАРЬ też
      obowiązkowo byłasmile)
      • metelica Re: Troche starego 17.01.07, 21:43
        demka napisała:

>"Perfumy" Krasnaja Moskwa miała moja matka!!

Perfumy "Krasnaja Moskwa" ja kupilam swojej mamie na 8 Marca,kiedy się uczylam
        w 3 klasie podstawowki,na swoje kieszonkowe smile

Wiele z tych rzeczy ja mialam. Tyle wzruszających wspomnień!...smile
        • sedona Re: Troche starego 17.01.07, 22:12
          Super stronka!
          Jest tu i olimpijski Miszka, ktorego doskonale pamietam, bo zima w '80 albo '81 bylam po raz pierwszy
          w Moskwie. Bardzo chcialam, zeby mama kupila mi takiego wielkiego plastikowego Pinokia w GUMie, i
          pamietam jeszcze tam takie srebrne sztuczne choinki, ktorych nigdy wczesniej nie widzialam.
          Mieszkalysmy w nowiutkim, marmurowym Kosmosie, z ktorego byl przepiekny widok. W kinach leciala
          rozbierana Syberiada tylkodla doroslych, i tylko wieczorowa porasmile
          Pamietam moj pierwszy rosyjski wyraz - to byla APTEKA z jakiegos ulicznego neonusmile
          No i w koncu najadlam sie do syta rosyjskich slodyczy.
          Acha, i jeszcze cos, czego nazwy nie moge sobie przypomniec, a od dziecinstwa chodzi mi po glowie:
          pamietam jak przejezdzajac obok jakiegos historycznego budynku, nasz przewodnik powiedzial, ze
          jest tam tyle komnat, iz gdybys chcial wejsc do kazdej i posiedziec tam jeden dzien, to wyszedlbys jako
          starzec. Co to moglo byc?
    • qubraq Re: Troche starego 17.01.07, 23:04
      Byłem z ojcem w Tobolsku po polskie dzieci w lipcu 1945 roku i wyświetlali film
      "Aliszer Nawoi"; oj dawno to było...
      • metelica Re: Troche starego 17.01.07, 23:43
        Mialam 8 lat i w szkole robili koncert. Dzieci byli przebrani za
        przedstawicieli 15 republik ZSRR. Ja bylam przebrana za Uzbeczkę. Mialam stroj
        ludowy uzbecki [mama zrobila mi]. Bylam zachwycona tubetejką smile A jak już mi
        zrobili mnóstwo warkoczykow,to zachwytu nie bylo końca! Tak weszłam w obraz
        Uzbeczki,ze pozniej bardzo się intersowalam Uzbekistanem i wogole Azją
        Środkową. Wszystko czytalam,co dotyczylo tego regionu. Bardzo intersowalam sie
        kulturą,historią. I to zaintersowanie mialam przez wiele lat. A wszystko
        zaczęlo sie z wystepu na szkolnym koncercie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka