kacap_z_moskwy 17.01.07, 18:26 Jak ktos byl (zyl) w jusz dawnych czasach w zsrr - to dla nich fishki.net/comment.php?id=14396 7682.ru/ (choc ja osobiscze urodzilem sie wczesniej niz 76 roku) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kacap_z_moskwy Re: Troche starego 17.01.07, 18:44 I taki czekawy link, tylko u mnie nie zawsze pracuje, ale jeden film jusz zczagnelem multiki.arjlover.net/ Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Wlasnie skaczylem sczagac 18.01.07, 05:10 multfilm "Skazka skazok". Wszystko OK. Tylko dzwiek zaslaby. A przed tym sczagnelem Mimino 1 i 2 czesc. Odpowiedz Link
demka Re: Troche starego 17.01.07, 18:53 Ale czad!!) Takie klamoty były!!) "Perfumy" Krasnaja Moskwa miała moja matka!! Jak z kolei byłam posiadaczem identycznej Wańki Wstańki no i oczywiście БУКВАРЬ też obowiązkowo była) Odpowiedz Link
metelica Re: Troche starego 17.01.07, 21:43 demka napisała: >"Perfumy" Krasnaja Moskwa miała moja matka!! Perfumy "Krasnaja Moskwa" ja kupilam swojej mamie na 8 Marca,kiedy się uczylam w 3 klasie podstawowki,na swoje kieszonkowe Wiele z tych rzeczy ja mialam. Tyle wzruszających wspomnień!... Odpowiedz Link
sedona Re: Troche starego 17.01.07, 22:12 Super stronka! Jest tu i olimpijski Miszka, ktorego doskonale pamietam, bo zima w '80 albo '81 bylam po raz pierwszy w Moskwie. Bardzo chcialam, zeby mama kupila mi takiego wielkiego plastikowego Pinokia w GUMie, i pamietam jeszcze tam takie srebrne sztuczne choinki, ktorych nigdy wczesniej nie widzialam. Mieszkalysmy w nowiutkim, marmurowym Kosmosie, z ktorego byl przepiekny widok. W kinach leciala rozbierana Syberiada tylkodla doroslych, i tylko wieczorowa pora Pamietam moj pierwszy rosyjski wyraz - to byla APTEKA z jakiegos ulicznego neonu No i w koncu najadlam sie do syta rosyjskich slodyczy. Acha, i jeszcze cos, czego nazwy nie moge sobie przypomniec, a od dziecinstwa chodzi mi po glowie: pamietam jak przejezdzajac obok jakiegos historycznego budynku, nasz przewodnik powiedzial, ze jest tam tyle komnat, iz gdybys chcial wejsc do kazdej i posiedziec tam jeden dzien, to wyszedlbys jako starzec. Co to moglo byc? Odpowiedz Link
qubraq Re: Troche starego 17.01.07, 23:04 Byłem z ojcem w Tobolsku po polskie dzieci w lipcu 1945 roku i wyświetlali film "Aliszer Nawoi"; oj dawno to było... Odpowiedz Link
metelica Re: Troche starego 17.01.07, 23:43 Mialam 8 lat i w szkole robili koncert. Dzieci byli przebrani za przedstawicieli 15 republik ZSRR. Ja bylam przebrana za Uzbeczkę. Mialam stroj ludowy uzbecki [mama zrobila mi]. Bylam zachwycona tubetejką A jak już mi zrobili mnóstwo warkoczykow,to zachwytu nie bylo końca! Tak weszłam w obraz Uzbeczki,ze pozniej bardzo się intersowalam Uzbekistanem i wogole Azją Środkową. Wszystko czytalam,co dotyczylo tego regionu. Bardzo intersowalam sie kulturą,historią. I to zaintersowanie mialam przez wiele lat. A wszystko zaczęlo sie z wystepu na szkolnym koncercie Odpowiedz Link