yigor 07.06.07, 20:02 youtube.com/watch?v=wvuwDK3OlaE&mode=related&search= Nic nadzwyczajnego - poprostu Zadornow Ale on chyba musi tutaj gdzies sie pojawic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pioter34 Re: Zadornov 18.06.07, 10:27 A ja Zadornowa nie lubię. Puszczają go z reguły tylko w święta, najczęściej na Ren tv. Jest bardzo niemedialny, przez 2 godziny stoi przed mikrofonem i czyta z kartek. Do tego większość dowcipów nie śmieszy. Polecam programy na TNT - Comedy Club i Nasza Rasza. Odpowiedz Link
pioter34 Re: Zadornov 18.06.07, 12:12 A to tez nie smieszy? www.youtube.com/watch?v=rmXzvMdUfuU Mnie się zawsze w takich momentach przypomina "Ferdydurke", że Słowacki wielkim poetą był. To prawda, że humor Comedy Club jest nierówny, ale właśnie to sie podoba w Rosji. I o nich wszyscy mówią, a nie o Zadornowie. I na ich wystepy pchaja się znane gwiazdy estrady, sportu, itp. Cóż, za cara inaczej rozbawiano damy. Odpowiedz Link
pioter34 Re: errata... 18.06.07, 13:24 No to niech będzie, że lubię prosty humor i w ogóle jestem prosty. A wysublimowany do dla mnie po prostu nudny. Ale ten Zadornow to prostu dla mnie rodzaj tortur. Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Zadornov 19.06.07, 12:52 Macze jakas dyskusje niepotrzebna Zadornov i TNT to rozne rzeczy. TNT to jak naibardziej rozrywka. Prosto rozrywka. Kiedy po czezkiej pracy sie oglada cos legkiego, czesto na grnicy przyzwoitosci, ale takie mamy czasy A Zadornov wlasnie daje rozrywke jusz dla glowy. Calkowicze inny poglad na siat. Trudno uwarzac ze Piotrkowi sie spodoba. Bo gra slow czezka dla nierosyjskojezycznego czlowieka, potem operuje czesto na polu narodowoscziowym, co mysle tez daje swoje, no i samo podejscze k obrazku (2 godziny przed mikrofonem No i czeste wypowiedzi nie rozrywkowe i Michaila Mysle ze poprostu inne podejscze do tego, czego chca od widzow Ja uwelbiam Zadornova. Szkoda ze w tej chwili nie mam mozliwosczi go ogladania. Bo jak mam zla glowe, zawsze wlaczam dvd z nim w domu A TNT jakos takos... Choc zona oglada Dom2. Niezrozumialy program dla mnie "Nasza Rasza" tez ma prawo do zyczia. Ale jednak to inny poziom od Zadornova. Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy ps 19.06.07, 12:57 Пока интеллигенты не станут нахалами, нахалы не станут интеллигентами. (Michail Zadornov) Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Zadornov 20.06.07, 00:23 Metelico, ale nikt ich nie promuje. TNT dziala od scali badan opinji widzow. Jak program nie idzie - wylatuje z siatki. To proste. Wiekszosc czlonkow CC wyszla z KVN. Nawet to co mowia pisza dla nich autorzy z KVNu Przyszli na rozrywke. W STS siedza tacy sami z bylego KVN. Tylko starsi A na CC nikt sie nie obraza. Poprostu graja sobie. Z te ilosczia szarej rozrywki - ja nie wiem co uznawac za dobre, a co za nie. Bo kazdy widzi swiat inaczej. I kazdy program ma swego widza. Jak jest w czolowce ogladalnosczi - nie tylko ma prawo na zycze, ale i na rozwoj klonow na innych kanalach (przykladem "gwiazdy... na czyms tam" i na Pierwom i na Rossii) Nie nam t osadzac. Bo komus sie podoba. Przeczez ktos slucha Lube, a ktos Babkinu. I nic tu nie poradzic. Nie mozna zrobic rzeby sluchali tylko, naprzyklad, Czajkowskiego, bo to "dobry gust" No taki mamy swiat. Przeczez ktos oglada serjale, ktore nic nie daja, oproc straty czasu. Ale mowia o tym codzienne, a ludzie i tak ich ogladaja Taki to swiat. Rozne gusty, rozne kolory, rozne melodje... Kazdy wybera to, co chce. Naprzyklad, ja z trudem znajduje co w radju amerykanskim sluchac. Bo mi sie nie podoba. Ale im sie podoba. Ale nie bede mowic ze maja cos niedobrze. To ich sprawa, czy kogos innego co sluchac. Ja w Moskwie lubie w samochodzie przelaczac trzy kanale - Russkoje radio, Popsu i Nasze radio. Wszedzie rozne melodje. Od glupich i banalnych do "zaawansowanych umyslowo do nieczekawosczi". I wszedzie cos znajduje dla siebe. Ale jak powiem "zaawansowanym muzycznie" ze slucham Russkoje radjo... Moze tylko nie pluja na mnie Wiec sprowadzac do jednego, ze cos sie nie podoba - znaczy nie dobre, nie trzeba. Jak ogladaja - znaczy dobre Naprzyklad ludzi chodzili na "Piratow..." Ja po pierwszych 10 min wstalem i odeszlem do naiblizszej kawiarni. Bo to calkowita bzdura. Ale ktos byl zadowolony Smiesznie mi z nich. Ale i mowic ze maja "szare" komorki w glowie (ktore faktycznie wszystcy mamy tego koloru) nie bede. I nie mysle ze kogos TV oglupia. Czlowiek sam sie oglupia. I sam sie wmawia. A, ide znow do tej bezslonecznej mojej pracy. Nawet na blog nic nie pisze. Bo glowa kwadratowa. Odpowiedz Link
sedona Re: Zadornov 20.06.07, 15:19 Bardzo Cie prosze Pioterze nie obrazaj mi tu Metelicy i nie nazywaj jej Kaczynska Howgh, powiedzialam. Odpowiedz Link
demka Re: Zadornov 20.06.07, 17:56 > Jakoś w Polsce nie potrafię znaleźć kogoś podobnego do niego. A Pietrzak to co? ) Odpowiedz Link
pioter34 Re: Zadornov 21.06.07, 11:13 Pietrzak stoi bite dwie godziny przed mikrofonem i czyta z kartki? Odpowiedz Link
pioter34 Re: Metelico! 21.06.07, 11:15 Chciałem jak najlepiej, a wyszło jak zawsze. Do tego brak poparcia dla mojego typu humoru. Rację miał Jemiela. Więcej mnie na tym forum nie zobaczycie. Odpowiedz Link
sedona Ej panowie 22.06.07, 05:43 Dajcie spokoj z tymi zoltymi kartkami i "wiecej mnie na tym forum, itd" Wypijcie po lampce BIALEGO winka i po krzyku. A ja sobie chyba tego Zadornowa obejrze na znak protestu))))))))) Odpowiedz Link
qubraq Re: Ej panowie 27.06.07, 17:36 sedona napisała: > Dajcie spokoj z tymi zoltymi kartkami i "wiecej mnie na tym forum, itd" > Wypijcie po lampce BIALEGO winka i po krzyku. A ja sobie chyba tego Zadornowa > obejrze na znak protestu))))))))) Przepraszam, jako moderator uważam ze miałem rację z "żółta kartką". Wyjasnienienie w odpowiedzi Denisowi. Jesli uważasz inaczej zgłoś problem do Admina czyli Małej-Muu; jeśli Ona uzna, ze masz racje to mnie wyłączy z grona moderatorów i poprosi np. Ciebie o moderacje Lampke wina mógłbym z ogromna przyjemnością wypić z Tobą ale nie z Pioterem - niestety jestem pamiętliwy... Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Metelico! 21.06.07, 23:48 Andrzeju, ale co sie stalo? Przeczez tu nikt nikogo nie obrazal! No byli inne zdania. Ale one sa zawsze. Ja, naprzyklad, mam w roznych dziedzinach calkowite inne zdanie niz Piotr. Ale to nie powod zeby sie na nego obrazac. Jak by nie widzial sytuacji, to jednak nie nawolywal do slusznosczi tylko jego mysli. Dyskutowal... Odpowiedz Link
metelica Re: Metelico! 22.06.07, 17:48 Denis,to ja poprosilam moderatorow wyciac wszystkie moje posty z tego watku. Nie zyczę sobie,zeby osoba,nie zgadzajaca sie ze mna co do mego stosunku do Comedy Club mnie obrazala. Ja nikomu nie narzucam,co kto ma sluchac,co ogladac.Przecież ja tez zyję nie tylko muzyką Czajkowskiego Myslalam,że mogę opowiedzieć,co myslę o tym,czy innym zjawisku w rosyjskiej kulturze. K a ż d y ma inny gust. K a ż d y może powiedziec swoje opinie. A jak ktos nie potrafi dyskutowac i wszystkie dyskusji konczy zaczepkami pod moim adresem [albo adresem jeszcze parę uczestników tego Forum],no to lepiej bedzie,zeby moich postow nie bylo,zeby nie bylo wiecej wysmiewania mnie. Odpowiedz Link
demka Re: Metelico! 22.06.07, 19:31 Metelico, czy Ty czasem trochę nie przesadzasz? Odnoszę wrażenie,że obrażasz się zawsze i doszukujesz się złych intencji w wypowiedziach forumowiczów wtedy, kiedy Twoje zdanie na jakiś temat diametralnie różni się od innych zdań. Myślę,że czasem na siłę szukasz kwadratowych jaj ) Dziewczyno, więcej dystansu do świata a przede wszystkim do siebie. Odpowiedz Link
metelica Re: Metelico! 22.06.07, 21:04 Demko,a Ty zawsze bronisz dwoch osob na forum,co? Kogo Oni nie obrazaliby,to Ty zawsze jestes Ich obroncą. Nic wiecej nie napiszę,bo klotni na Forum dali mi duzo do zrozumienia. Odpowiedz Link
demka Re: Metelico! 22.06.07, 22:47 Nikogo nie bronię tylko stwierdzam fakt, że czasem przesadzasz.I mówię Ci to bez złośliwości..tak po prostu..Nie odczytuj tego negatywnie.Nie chcę źle. Odpowiedz Link
metelica Re: 23.06.07, 12:41 demka napisała: > Nikogo nie bronię tylko stwierdzam fakt, że czasem przesadzasz. Wedlug mnie przesadza osoba,ktora,dyskutując, переходит на личности. Do Denisa - mozliwe,ze Ty nie zdarzyles przeczytac wycietego postu Piotra. To juz wszystko w tym temacie PS. Zauwarzylescie,ze teraz bardzo często jest tak,ze z ofiary robią winowajcę? Też tak teraz siebie czuję Milego weekendu wszystkim zyczę i mniej obojętnosci. Odpowiedz Link
yigor Re: 23.06.07, 23:18 Metelico, przypomnij sobie, ze dwaj goscie, ktorzy pojawili sie na tym forum rownoczesnie i dobrze sie rozumieli, mieli glowna pretensje do tego forum: zbyt zyczliwi ludzie na tym forum i zbyt kulturalne jak na ICH wyobrazenie i przyzwyczajenie. Cokolwiek pisza Piotr, czy MPieczara, zwany rowniez Cepob, pisza to po to, zeby zasmrodzic to forum. Zdziwilem sie, ze tak niezyczliwie zachowali sie wobec Zadornowa, w koncu nabija sie z realiow Rosji. Teraz rozumiem, ze jest dla nich zbyt rusofilski i patryotyczny. Nie obrazaj sie, poprostu filtruj tych gosci jak rowniez i ich podchody, ktore rzutuja na posty innych. Masz nad nimi przewage - masz zyczliwosc wobec ludzi, a oni zyja nienawiscia. Sami tak wybrali. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
sedona Re: 24.06.07, 18:19 Tak siedzialam i sie zastanawialam, czy cokolwiek napisac. Bo w sumie najlepiej (czasem i wygodnie) jest pomilczec, ale przespalam problem i jednak napisze. Racje ma Pioter - nie mozna byc tak super powaznym, ale wielka racje ma i Metelica i Yigor. Dyskusje dyskusjami, jednak trzeba sie troszke szanowac. Na tych polega - tak mi sie wydaje - specyfika "naszego" forum. Panuje tu niepisana umowa nieobrazania nikogo, chocby mial i biegunowe opinie. Naprawde wystarczy zajrzec na jakiekolwiek inne fora. Glupi przyklad - forum humorum, gdzie ludzie wchodza tylko po to, zeby sie posmiac i odprezyc. I nawet tam, nawet na forum z kawalami - ilez tam jest obraz, epitetow, wykrzyknikow. Dlatego uwazam, ze nasze forum z NORMANIE piszacymi (i normalnymi) ludzmi to oaza. Jestem przeciwko cenzurze, kadzeniu sobie czy obracaniu sie we wlasnym slodko-slodkim sosie. Fajnie, jak sie klocimy, fajnie, jak sie spieramy i dyskutujemy. Ale nikt nikogo nie obraza. Jesli raz powiedzialam dowcip, i ten dowcip zamiast rozsmieszyc - urazil kogos, to nie pcham sie juz dalej ze swoi(sty)m poczuciem humoru w te sama uliczke. Pomysle, zanim napisze. Niestety, w zyciu "nieinternetowym" bardzo czesto powiem, zanim pomysle - chyba cecha barania, a potem tego zaluje. Na Internecie jestesmy w o tyle lepszym polozeniu, ze jest czas na przemyslenie tego, co sie napisze, ZANIM sie napisze. Z drugiej strony, latwiej jest tez chyba "nawciskac" komus, gdy sie tej osoby nie widzi, nie zna - bo po prostu nie widac konsekwencji. O ilez trudniej byloby powiedziec cos przykrego siedzac vis a vis przy, powiedzmy, stoliku kawiarnianym. Sa "u nas" posty, ktore doprowadzaja mnie do szalu, ale zastanowie sie jakis czas, zanim cokolwiek odpisze. Dlatego, ze najprosciej byloby wypalic z grubej rury, a potem machnac reka i sie nie odzywac, pojsc swoja droga. A jednak szkoda by bylo. Nie wiem, jak Wy, ale ja sie przyzwyczailam do Forum, nigdy nikogo z Was nie widzialam na oczy, ale niektorych lubie, niektorych bardzo lubie, wszystkich (chyba) szanuje, a tak po prostu bardzo lubie tu byc. I sobie gadac na nie tylko tematy o rosyjskiej muzie Ja tez nie chcialam zle, szanujmy sie nawzajem Odpowiedz Link
qubraq Re: 27.06.07, 18:16 sedona napisała: > Tak siedzialam i sie zastanawialam, czy cokolwiek napisac. > ................................ > Ja tez nie chcialam zle, szanujmy sie nawzajem Sedona, przepraszam, że może zbyt nerwowo zareagowałem na Twoją sugestie w sprawie "żółtej kartki" dla Piotera ale proszę zrozum, taką mam pracę! A Pioter dostał kartkę bo musiał - za aluzje do Pana Prezydenta! Odpowiedz Link
qubraq Wyjaśniam! 27.06.07, 17:25 kacap_z_moskwy napisał: > Andrzeju, ale co sie stalo? Przeczez tu nikt nikogo nie obrazal! Obraźliwe aluzje z uzyciem nazwisk prezydenta lub marszałka sejmu RP jestem zobowiązany wycinac. Przepraszam jesli tego nie zrobilem od razu a dopiero po sygnale Metelicy! Odpowiadam dopiero teraz bo mialem wyłączony internet. Wybaczcie! > No byli inne zdania. Ale one sa zawsze. Ja, naprzyklad, mam w roznych > dziedzinach calkowite inne zdanie niz Piotr. Ale to nie powod zeby sie na > nego obrazac. To jest Twoja opinia i nie polemizuje z nią lecz po pierwsze wypelniłem prosbę Metelicy. Zwracam Ci jednak uwagę, ze Pioter regularnie zaczepia Metelice i to właśnie ona a nie Ty poprosiła o moderację! > Jak by nie widzial sytuacji, to jednak nie nawolywal do slusznosczi tylko > jego mysli. Dyskutowal... Niech dyskutuje a nie obraża poszczególne osoby! Jeśli ktoś tak jak np. Ty czy Igor nie czujecie sie obrażani atakami ad persona Piotera to Wasza sprawa. Nie bedę się w takich momentach wtrącać jako moderator pod warunkiem nienaruszania przez Piotera NETYKIETY tego Forum czyli między innymi uzywania wulgaryzmów i obrazy Pana Prezydenta Kaczyńskiego czy Pana Marszałka Dorna. Odpowiedz Link