dominique24 05.10.05, 09:53 Chciałaby się dowiedzieć,czy znacie takie przypadki lub same tego doświadczyłyście,że mimo, iż prałyście pigułki ,zaszłyście w ciąże?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunia1981 Re: WPADKA 05.10.05, 11:16 Ja tak nie miałam – może dlatego, że zawsze prałam ręcznie.... Odpowiedz Link
gracuuja Re: WPADKA 05.10.05, 11:28 a mi się jakoś tak skojarzyło - nie mam pojęcia jak się zabezpieczali,ale słyszałam ostatnio o takiej parze, co dzisziusia sobie zrobiła (przypadkiem!) w noc poślubną!! :))) taka prawdziwą, prawdziwą zaraz po weselu :)) to trzeba miec farta, co..?? :P Odpowiedz Link
pepperann Re: WPADKA 05.10.05, 13:01 Raz, ale od dziewczyny, która brała tabletki jak jej się przypomniało i kilka razy w miesiącu zrobiła ponad 20godzinną przerwę. Podobno ten procent niepewności przy hormonalnych środkach to te kobiety, któe nie przestrzegają zaleceń i zapomniały o pigułce. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: WPADKA 05.10.05, 13:05 Znajoma tak wpadla.. Dwa razy zapomniala zjesc tabletke no i okazalo sie, ze zaszla w ciaze... Efektem zapomnienia byla aborcja... Odpowiedz Link
lulu20 Re: WPADKA 06.10.05, 14:07 moja kumpela tes wpadla, ale jak robila sobie przerwe... Dzis ma trzy letnie dziecko Odpowiedz Link
agata_labedz Re: WPADKA 06.10.05, 17:01 A ja nie zapomniałam o tabletce i jestem w tym odsetku, więc chyba powinnam grac w totka :) owoc wpadki w sygnaturce :) Odpowiedz Link
triss_merigold6 Re: WPADKA 06.10.05, 17:09 Nie. I nie znam takiego przypadku, żeby zdrowa (nie bulimiczka np.)kobieta biorąca regularnie, zgodnie z instrukcją pigułki zaszła w ciążę. Odpowiedz Link
triss_merigold6 Re: triss 07.10.05, 11:49 Może źle dobrane? Kurczę, jakoś nie mogę uwierzyć. Serio. Sama wiele lat brałam, koleżnki też brały i wpadek nie było. Tyle, że nie brałam tych mini które trzeba co do godziny łykać, bo mam sklerozę i obsuwy zdarzały się kilkugodzinne. Odpowiedz Link
mi.im zastanawiam sie 07.10.05, 12:28 moze byla w Twoim przypadku jakas interakcja, bo np. deprim ze zwyklym dziurawcem obniza dzialanie tabletek (o czym czasem nawet w aptece nie wiedza), podobnie nie mozna ich spozywac w czasie picia alkoholu albo rownoczenie z przymowaniem lekow przeciwbolowych (chodzi o to,zeby nie robic tego w tym samym czasie, tylko z kilkugodzinnym odstepem), jest troche tych "kruczkow" i moze w Twoim przypadku ktorys mial miejsce,bo jakos nie znam zadnego innego podobnego do twojego przykladu. (jesli mowimy o tych normalnych tabletach,a nie minipigulkach) Odpowiedz Link
agata_labedz Re: zastanawiam sie 08.10.05, 21:55 mówimy o normalnych tabletkach - Logest. Nigdy nie miałam żadnej obsuwy (mam alarm nastawiony w komórce). Moja ginekolożka stwierdziła, że widac zmieściłam się w granicy ustalanej przez producenta. Cóż takie życie :) Nie brałam nic z dziurawcem, bo jestem uczulona, a także nie piłam w tym czasie alkoholu ( ja w ogóle z tych niepijących :) Powinnam grać w totka jak nic! Teraz biorę Cerazette i mam stracha jak jasna cholera, bo tutaj to już sama mogę dać ciała. Brrr... aż włosy na głowie dęba stają.... Odpowiedz Link
martyna1985 Re: zastanawiam sie 08.10.05, 23:04 Moja koleżanka też wpadła 2 razy, ale dwa razy poroniła. Z tym, że miała źle dobrane, druga też wpadła i urodzila zdrowe dziecko, ale ta z kolei paliła. A ja cholera i czasem piłam, paliłam, zapominałam i nic. Nawet przy świadomym kończeniu narzeczonego we mnie. Teraz mam przerwę (już 2 cykl) bo zmieniam tabletki i kochaliśmy się "na wariata" (bez niczego) w dni płodne i też nic (właśnie mam okres) ja to chyba mam pecha ;) pozdrawiam Odpowiedz Link