Dodaj do ulubionych

Depo-Provera

19.06.07, 11:16
Czy któraś z was brała te zastrzyki?Jeżeli tak, to jakie miałyście skutki
uboczne.Bo ja zastanawiam się czy nie zacząc tego brać ale słyszałam, że
jakieś stany depersyjne mogą z tego wyniknąć a tego bym nie chciała.Zastrzyki
są na 3 miesiące i tak pomyślałam czy na przykład nie zacząć od tabletek
(Cerazette czy jakoś tak) bo zawsze można odstawić jakby działo się coś złego
ze mną.Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie w tej sprawie to proszę o poradę.

Obserwuj wątek
    • anula36 Re: Depo-Provera 19.06.07, 12:28
      poszukaj na forum "Zdrowie kobety" opinie generalnie w strone negatywnych.
      A co radzi twoj ginekolog?
    • ek1984 Re: Depo-Provera 19.06.07, 21:26
      Mój ginekolog w sumie nie wypowiada się na ten temat ani w pozytywny sposób ani
      w negatywny.Uprzedził o tym, że mogą występować plamienia,nieregularne
      miesiączki a w późniejszym efekcie ich zanik oraz stany depresyjne.z racji
      tego, że pracuję w służbie zdrowia w/w lekarz jest moim kolegą z pracy i
      rozmawiam z nim na ten temat szczerze i bez ogródek dlatego wydaje mi się, że
      gdyby coś zagrażało mojemu zdrowiu po zastosowaniu Depo-Prover'y to by mi o tym
      powiedział, ale nie wiem, czy powiannam mu w 100% ufać bo on przecież nie może
      przewidzieć jak zareaguje mój oraganizm na ten lek.
      • rillia Re: Depo-Provera 19.06.07, 21:43
        Moja dwie koleżanki skorzystały z tego zastrzyku i miały duże problemy z cyklem.
        Plamienia, długie miesiączki, kompletnie rozregulowane cykle. Obie mi odradzają
        ten rodzaj antykoncepcji.
        • rillia Re: Depo-Provera 19.06.07, 21:44
          ... po ciąży;p
      • anula36 Re: Depo-Provera 19.06.07, 22:28
        forumowiczki tez tego nie przewidza. Jesli nie stosowalas nigdy antykoncepcji hormonalnej to moze faktycznie lepiej zaczac od tabletek?
    • custom_babe Re: Depo-Provera 20.06.07, 08:37
      Rozmiawiałam ze swoim ginekologiem. On stanowczo odradzał mi zastrzyki. Stwierdził, że jest to wprowadzanie organizmu w stan "ciąży" na trzy miesiące, praktycznie nie masz wtedy okresu, tylko plamienia, i to w różnym czasie......Ja się nie decyduję, biorę Cilest i jestem zadowolona.
    • dom310 Re: Depo-Provera 21.06.07, 11:58
      witam
      Po porodzie wzielam 2 zastrzyki depo. Konsekcencja tego byl okres, plamienia
      utrzymujace sie przez okolo 4 miesiace, calkowicie rozregulowany cykl i cysta
      na jajniku. Wczoraj bylam u lekarza, ktory powiedzial ze jak spotkam tamta
      pinde , ktora mi je przepisala to mam ja kopnac w dupe. Dawka hormonow w
      zastrzykach jest taka ze przy jej 3-krotnosc sluzy do leczenia nowotworow, a w
      naszym przypadku wstrzykuje sie to zupelnie zdrowym kobietom.....sa dziewczyny
      ktore po dluzszym stosowaniu (kilka lat) w ogole nie wracaja do plodnosci.....
      • zarazmama Puchnie się 21.06.07, 12:19
        naocznie widziałam jak wyglądała dziewczyna, swoją drogą eteryczna, po
        aplikacji tego świństwa, spuchnieta jak balon po odstawieniu doszła do siebie
        więc tak czasem działają te zastrzyki. lepszym sposobem jest tabletka a
        najlepszym wkładka sa takie 3 letenie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka