Dodaj do ulubionych

jaka to rasa?

25.09.05, 18:59
Szukam pewnej rasy, problem tkwi w tym, że nie wiem jak się nazywa. Podobny
jest do wyżła, tylko, że niższy, też krótkowłosy, uszy ma dłuższe. Może
znacie jakies stronki z rasami i zdjęciami, bo trafiam na takie tylko z
opisem, bez fotek. Dzięki za info. :)
Obserwuj wątek
    • niemodna Re: jaka to rasa? 25.09.05, 19:33
      www.google.pl/search?hl=pl&q=rasy+ps%C3%B3w&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
    • orvokki Re: jaka to rasa? 26.09.05, 08:30
      Sprawdź posokowca bawarskiego i hanowerskiego.
      • pierozek_monika Re: jaka to rasa? 26.09.05, 09:13
        to samo mi do głowy przyszło :)
        • meziz Re: jaka to rasa? 27.09.05, 01:16
          Dziękuję za szybką odpowiedź, a co najważniejsze trafną. Fiu fiu, widzę, że
          rzeczywiście tu są znawcy. Chociaż jeszcze nie odróżniem bawarskiego od
          hanowerskiego, to i tak odpowiedź jest bezbłędna. Dzięki:)
          • meziz Re: jaka to rasa? 27.09.05, 01:25
            Chciałam jeszcze zapytać o charakter tych psów. Na forum nic nie znalałam. Wiem
            tyle że są to psy myśliwski. Może ktoś ma takiego i się podzieli uwagami.
            Dodam, ze mieszkam w bloku, czy to mnie nie dyskwalifkuje na własciciela
            wymarzonej rasy tzn. pokosowca?
            • pierozek_monika Re: jaka to rasa? 27.09.05, 08:59
              moi bliscy znajomi mają posokowca bawarskiego.
              Mnie się wydaje, ze mieszkanie w bloku nie dyskwalifikuje Cię - ważniejsze jest
              ile czasu możesz poświęcić psu - bo to pies, który lubi ruch, bardzo
              energiczny, zostawiony samemu sobie, będzie Ci dewastować mieszkanie. To pies,
              którego trudno zmęczyć - więc jeśli jesteś domatorem, spędzającym czas przed
              telewizorem, to pies nie dla Ciebie. Pies będzie szczęśliwy, gdy zapewnisz mu
              dużo spacerów, zapewnisz odrobinę wolności - spacer 15 minutowy na smyczy po
              alejkach osiedlowych mu nie wystarczy. Moi znajomi mieszkają w bloku, ale każdy
              weekend spędzają w swoim domku w górach.
              Można zorganizować psu bieganie przy rowerze, czy coś innego - tu już kieruję
              do hodowców tych psów - oni są kopalnią wiedzy o rasie.
              Jeśli chodzi o inne cechy charakteru - suńka znajomych jest niesamowitym
              pieszczochem, taka bardzo czuła jest, uwielbia się wygrzewać pod kołderką. Jest
              łagodna, uwielbia dzieci, lubi sobie poszczekać (może to z nudów) dobrze się
              dogaduje z innymi psami, jest niesamowitym łakomczuchem - więc tu trzeba
              uważać, żeby sobie nie wyhodować grubasa.
              I to na tyle - odsyłam do hoodowców.
            • pierozek_monika link 27.09.05, 09:08
              www.naszepsy.pl/rasa_essay.asp?rasa=829

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka