Dodaj do ulubionych

bóle brzucha, skurcze

15.03.11, 15:11
witam.
Chciałam się dowiedzieć jakie zioła, herbaty ziołowe mogę pić na
biegunki spowodowane zespołem jelita nadwrazliwego.

Zdarzają się rano i do południa.

Często rano piję melisę.
czy mogę sobie tym zaszkodzić?

Czy czymś jeszcze mogę sobie pomóc??
Obserwuj wątek
    • jemzdrowo1 Re: bóle brzucha, skurcze 23.03.11, 21:16
      Słyszałaś o Triphali? zyjemzdrowo.blogspot.com/p/wyselekcjonowane-mieszanki-zio-o.html - tu jest opisana. Jest to zioło o dużej, potwierdzonej skuteczności (en.wikipedia.org/wiki/Triphala)
    • lachelis Re: bóle brzucha, skurcze 24.03.11, 20:27
      Przy biegunkach dobry jest też rumianek - bierze się pod uwagę indywidualną tolerancję organizmu.
      Dieta.

Klimuszko zalecał stosować mieszanki ziołowe, gdyż zioła w mieszankach wzajemnie się uzupełniają.
      Jak każdy lek ziół również nie stosuje się długotrwale, powinno się robić przerwy w zależności od rodzaju ziół - najczęściej po 2 tygodniach lub po miesiącu codziennego stosowania.
    • stukam_kopytkami Re: bóle brzucha, skurcze 09.04.11, 02:22
      jeśli temat nadal aktualny to:
      suszony owoc czarnego bzu, pokrzywa, kozieradka może bardziej ci pomóc jak melisa.
      • ania.rene Re: bóle brzucha, skurcze 13.04.11, 09:38
        ale jednocześnie mam je pić, zrobić mieszkankę?
        • stukam_kopytkami Re: bóle brzucha, skurcze 13.04.11, 11:09
          osobno, a najlepiej popytaj na dobrych forach zielarskich o mieszanki , albo poszukaj u zielarzy . pełno jest tego w necie. Powinnaś także uważać na skutki uboczne danych roślin. To nie jest tak, ze zioło to zioła, na pewno nie zaszkodzi. Zioła to lekarstwa i mogą szkodzić. Nie będę się tu rozpisywać o skutkach ubocznych , ale jak chcesz uderzyć w zioła to zacznij o nich czytać.
          dr hab. Henryk St. Różański w necie ma swoje strony i ludzkim językiem się posługuje, warto od Niego się uczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka