12.06.04, 20:26
1. Ciekawa jestem czy macie jakieś doświadczenia z lejkowaniem (Swiecowaniem,
konchowaniem) uszu. Badrzo mi sie taki zabieg podoba?
2. Słyszałam,że piramida (odpowiednio ustawiona, o specjalnych wymiarach)
działa leczniczo, regulując funkcje organizmu.
Pzdr
BM
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: Witam . 12.06.04, 21:28
      Zajrzyj z tym jeszcze na forum medycyna naturalna, tam chyba jest kilka osób
      oblatanych w temacie:)

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatyczne
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
    • radiesteta1 Re: Witam . 12.06.04, 22:13
      To bardzo dobry zabieg wspomagający bioenergoterapię. Oczyszcza i uwalnia
      blokady energetyczne nagromadzone w głowie i szyji. Poza tym to wspaniały
      zabieg rozluźniający i relaksujący. Czasami stosuję świecowanie w połączeniu z
      masowaniem małżowiny usznej (chodzi tu o pobudzenie receptorów - patrz
      aurikuloterapia).
      Poza tym uwalnia woskowine a co za tym idzie poprawia słuch. Polecam wszystkim.

Natomiast co do piramidy to nie jest cała prawda. Wielokrotnie radiestezyjnie
      badałem piramidy i nie jest to takie panaceum na wszystko jak jest reklamowane.
      Jedno trzeba przyznać. Promieniowanie kształtu jest silne, tyle że nie zawsze
      korzystne dla zdrowia. Może po prostu w pewnych sytuacjach zaszkodzić. Piramidę
      trzeba wbrew temu co propagują producenci bardzo dokładnie wstroić. I to nie z
      kompasem w ręku, tylko dostroić do kierunku pasm siatki geobiologicznej. Źle
      ustawiona piramida może szkodzić!!! I to w dodatku jeśli ma duży zasięg to
      również sąsiadom. Więc ostrożności i sceptycyzmu nie zaszkodzi w tej subtelnej
      materii.
      Pozdr.
      • boma1 Re: Witam . 13.06.04, 16:58
        w tym roku na wiosnę wyjątkowo żle się czułam, nie pomagały zioła itd.
        Mąż ustawił na działce piramidkę wykonaną z drzewa, bok kwadratu 1,5 m, na
        nóżkach chyba dł. 1m, o odpowiednim kącie (szukał w literaturze), ustawiał ją z
        kompasem i wahadełkiem. Nie jest "dyplomowanym" radiestetą, niemniej czasami z
        wahadełka korzysta. Sama się zastanawiam - czy to działa i jak to działa - moje
        dolegliwości się wyciszyły, siadam wewnątrz piramidki od czasu do czasu -
        coprawda innych odczuć wyrażnych brak - jestem bardzo zrelaksowana po takiej
        sesji. Co Pan na to?
        PZDR
        BM
        • radiesteta1 Re: Witam . 13.06.04, 20:04
          To bardzo dobrze. Widocznie piramida została postawiona w odpowiednim miejscu,
          co jest nie bez znaczenia (niestety o tym zapomniałem wcześniej wspomnieć) i
          dobrze dostrojona. Najważniejsze jest to żeby dobrze działało. Ale proszę
          zwrócić uwagę czy od okoła piramidy nie tworzą się strefy z niekorzystnym
          promieniowaniem. To się może zdarzyć - ale nie musi.
          Miłego relaksu:)
          Pozdr.
          • boma1 Re: Witam . 14.06.04, 15:59
            Jak stwierdzić strefę negatywnego promieniowania? Wahadełkiem? Obok rośnie
            wisienka. Faktem jest, że trawa rośnie szybciej wewnątrz piramidki. Bardzo
            ciekawą rzecz zaobserwowałam kiedy nasz króliczek po postawieniu piramidki
            chętnie pod nia siada. Chyba mu się tam podoba - czy coś czuje bestia.
            PZDR
            BM
            • radiesteta1 Re: Witam . 14.06.04, 21:13
              Najlepiej wahadełkiem.
              Zaufaj swojemu mężowi. Jeśli piramidę ustawił i działa to myślę, że będzie w
              stanie odnaleźć strefy oddziałujace negatywnie. Jeśli będzie o robił to
              wahadłem niech precyzyjnie stawia pytania mentalne.
              A jeszcze jedno. Czy Twoja piramida ma ściany czy tylko szkielet?
              Co do trawy to nie koniecznie jest efekt dobrodziejstwa piramidy. Z resztą
              dolna część piramidy tej obudowanej to właśnie strefa negatywna. A z tym
              królikiem to dziwne? Tu nic nie powiem bo nie wiem? Może mu dobrze?
              Pozdr.
              • boma1 Re: Witam . 15.06.04, 15:42
                Piramidka jest zbudowana z drewnianych listewek. Nie jest obudowana.
                Widzieliśmy podobną na targach medycyny naturalnej, tylko wykonana z
                aluminiowych prętów (meblowych). Właściciel wycenił ja na 500 zł. Królik to
                indywiduum, kiedys w czasie zabiegu bioenergo wskoczył mi na brzuch. Jest
                rozpieszczony (córcia). Miał być mini ale troszkę mu sie urosło. Jest moim
                prywatnym testerem. Np. nie chce jeść orzechów z supermarketu, a z bazarku
                proszę bardzo.
                Seredcznie pozdrawiam.
                BM
                • radiesteta1 Re: Witam . 15.06.04, 19:54
                  Przypomniało mi się, że jakiś czas temu moja córka miała też miniaturowego
                  królika i też wyrósł nieco bardziej, a zachowywał się nieprzewidywalnie i
                  podejrzania. Może ta rasa tak ma.
                  Pozdr.
    • very_martini up! 08.06.05, 12:42

16%VOL
      22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka