luq7 10.08.04, 20:02 Witam Mam pytanie odnosnie pozyskiwania soku z brzozy. Moze wiecie jak kiedy i przy pomocy czego mozna uzykac taki sok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: Sok z brzozy 11.08.04, 09:17 tego nie wiem, wiem tylko, że można kupić gotowe w sklepach :) a masz może jakies info o jego właściwościach? bo ja słyszałam tylko, że są szeroko znane w medycynie ludowej. Odpowiedz Link
luq7 Re: Sok z brzozy 11.08.04, 09:32 Zastosowanie to jest takie, ale to sie tyczy brzozy jako calosci. Nie znalazlem szczegolnych wskazan co do soku "Wskazania: skąpomocz, kamica moczowa, zapalenie nerek, moczowodów i pęcherza moczowego, kamica żółciowa, skaza dnawa (artretyzm), obrzęki, nadmierna ilość kwasu moczowego, sodu i chloru (chlorku sodowego) w organizmie, reumatyzm, choroby skórne (np. trądziki, łuszczyca, wypryski), uczulenie, zatrucia, uszkodzenie wątroby, wadliwa przemiana materii, otyłość, osłabienie, złe samopoczucie, rekonwalescencja, choroby zakaźne, gorączka, przeziębienie." A o tym ze w aptece kupic mozna to wiem, ale jakos taki swoj bardziej do mnie przemawia, wiem co mam na 100% i pewny dzialania jestem. Pozdrawiam Odpowiedz Link
puma002 Re: Sok z brzozy 11.08.04, 18:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12345&w=11907880 Odpowiedz Link